muhalefet demek sürekli tersini yapmak zıt olanı söylemek savunmak demekMerhabalar.Bazı insanları anlayamıyorum,bu konuda nasıl davranacağımı da kestiremiyorum.
Bu tarz insanlar normal mi,iyi niyetli mi yoksa bencil mi?
Her söze muhalefet olur,sen konuşurken lafını böler.En saçma şeye bile cevap verir.Çok basit bir örnekle açıklayayım:
Sevdiğim bir yazardan bahsediyorum.Verdiği cevap şu:Ay ben onu hiç sevmiyorum.Berbat yazıyor....Daha ekledikler var da uzun sürer.
Ya da gittiğim bir tiyatrodan bahsediyorum..”Hiç tarzım değil,benlik değil...”
Arkadaş saklama kabına bşraz sarma sarmış,benden yemem teklif etti yolculukta.Biraz yedim..kendisinin söylediği şeyler şunlar:”Bize kalsaydı bari,belki bir iki tane kalmıştır vs.
Başka bir arkadaşa öneride bulunuyorum,öyle yapmaması konusunda ısrarcı oluyor..
Daha pek çok şey var.Genel olarak basit gelebilir ama ben sinir oluyorum.
Bunların hepsine tabiki de cevap veriyorum.Ama sürekli atara atar yap ak gibibir durum içinde olmak bana kendimi kötü hissettiryor.Araya mesafe koyuyorum ama aynı ortamda bazen konuşmak zorunda kalabiliyoruz..
Ansızın gelip,”Bebeğim nasıl gidiyor “dediğinde de buzlarım eriyor.
Kararlı bir şekilde mesafemi koydum.Ben mi anormalim o kişi mi onu anlayamıyorum.
Fikir söylemenin de bir adabı vardır.muhalefet demek sürekli tersini yapmak zıt olanı söylemek savunmak demek
sizin bahsettiğiniz kişi sormasanızda kendince fikrini belli ediyor
sanırım çok konuşan biri
görüşmek zorunda değilsiniz ki
tabiikiFikir söylemenin de bir adabı vardır.
Ben de şu an onu yapıyorum ,rahatım.Ama bunu sadece bana yaptığını da düşünüyorum.Bende aradığını bulamadı çünkü.Benim çevremde de bunlardan çok var maalesef.
Ve sen rahatsız olduğunu söyleyince şey diyor 'ay çok abartıyorsun? Niye bu kadar büyüttün, ben ne dedim kii?'
İlişkini kesmeye çalış, eğer yapamıyosan görüşmeleri azalt. Ben azalttım, kafam daha rahat.
Onu bilemem. Benim çevremde genelde herkese yaparlar.Ben de şu an onu yapıyorum ,rahatım.Ama bunu sadece bana yaptığını da düşünüyorum.Bende aradığını bulamadı çünkü.
ben sürekli şikayetlenen herşeye bir kulp bulan geçinmeye gönlü olmayan insanlara seni kimse burada zorla tutmuyor minvalinde davranıyorumBen de şu an onu yapıyorum ,rahatım.Ama bunu sadece bana yaptığını da düşünüyorum.Bende aradığını bulamadı çünkü.
ben sürekli şikayetlenen herşeye bir kulp bulan geçinmeye gönlü olmayan insanlara seni kimse burada zorla tutmuyor minvalinde davranıyorum
ya hiç yokmuş gibi davranarak ya gözlerimi devirerek
ya birşey söyleyecekmişim gibi yapıp geri vazgeçip derin nefes alarak karşımdakini bir şekilde silkeleyip kaldırıyorum
genelde anlıyor ve kendileri kenardan usul usul gidiyor
sakin olun avına yaklaşan çita edasında davranın direkt polemiğe girmeyin öylesinin çeneside kuvvetli olur başınızın ağrıdığına değmez dediğim gibi yapın siz
evetGözlerini belertiyorsun yani
Uslübu hoş değil malesef.Ben onun yanında kendimi değersiz hissediyorum.Belki siz haklısınız bilmiyorum ama.Arkadaş kibirli galiba.açıkçası bana normal geldi tavırları yalnız biraz da söyleme şekillerini bilmemiz lazım. bunları sertçe söylemek var bir de esprili bir üslupla söylemek var.
eğer çok alınıyorsanız iletişim kurmamaya çalışın sizden değerli değiller..
Ben ince düşünceli bir insan olduğum için karşı tarafa nasıl tepki vereceğimi düşünüyorum.Başlarda susup kalırdım bu tarz durumlarda ama şimdi eskisi gibi değilim.Yine de tepki göstermek hala zor geliyor.Çocukluktan gelen psikolojik bir durum olsa gerek.Keşke yapsaydım,şunu deseydim diye sık sık dertlenen bir insandım.ben sürekli şikayetlenen herşeye bir kulp bulan geçinmeye gönlü olmayan insanlara seni kimse burada zorla tutmuyor minvalinde davranıyorum
ya hiç yokmuş gibi davranarak ya gözlerimi devirerek
ya birşey söyleyecekmişim gibi yapıp geri vazgeçip derin nefes alarak karşımdakini bir şekilde silkeleyip kaldırıyorum
genelde anlıyor ve kendileri kenardan usul usul gidiyor
sakin olun avına yaklaşan çita edasında davranın direkt polemiğe girmeyin öylesinin çeneside kuvvetli olur başınızın ağrıdığına değmez dediğim gibi yapın siz
Bu arada düşünemiyorum diyecektim klavye kafasına göre düzeltme yapmış.Ben ince düşünceli bir insan olduğum için karşı tarafa nasıl tepki vereceğimi düşünüyorum.Başlarda susup kalırdım bu tarz durumlarda ama şimdi eskisi gibi değilim.Yine de tepki göstermek hala zor geliyor.Çocukluktan gelen psikolojik bir durum olsa gerek.Keşke yapsaydım,şunu deseydim diye sık sık dertlenen bir insandım.
görüşmeyi kesin,kesemiyorsanız mesafe koyunUslübu hoş değil malesef.Ben onun yanında kendimi değersiz hissediyorum.Belki siz haklısınız bilmiyorum ama.Arkadaş kibirli galiba.
Ayyyy. Bir arkadaşım vardı. Konu o olsun diye elinden geleni yapıyordu sonuç yol verdim uğraşamam böyle tiplerleMerhabalar.Bazı insanları anlayamıyorum,bu konuda nasıl davranacağımı da kestiremiyorum.
Bu tarz insanlar normal mi,iyi niyetli mi yoksa bencil mi?
Her söze muhalefet olur,sen konuşurken lafını böler.En saçma şeye bile cevap verir.Çok basit bir örnekle açıklayayım:
Sevdiğim bir yazardan bahsediyorum.Verdiği cevap şu:Ay ben onu hiç sevmiyorum.Berbat yazıyor....Daha ekledikler var da uzun sürer.
Ya da gittiğim bir tiyatrodan bahsediyorum..”Hiç tarzım değil,benlik değil...”
Arkadaş saklama kabına bşraz sarma sarmış,benden yemem teklif etti yolculukta.Biraz yedim..kendisinin söylediği şeyler şunlar:”Bize kalsaydı bari,belki bir iki tane kalmıştır vs.
Başka bir arkadaşa öneride bulunuyorum,öyle yapmaması konusunda ısrarcı oluyor..
Daha pek çok şey var.Genel olarak basit gelebilir ama ben sinir oluyorum.
Bunların hepsine tabiki de cevap veriyorum.Ama sürekli atara atar yap ak gibibir durum içinde olmak bana kendimi kötü hissettiryor.Araya mesafe koyuyorum ama aynı ortamda bazen konuşmak zorunda kalabiliyoruz..
Ansızın gelip,”Bebeğim nasıl gidiyor “dediğinde de buzlarım eriyor.
Kararlı bir şekilde mesafemi koydum.Ben mi anormalim o kişi mi onu anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?