Her şeye muhalefet olan tipler,

Her dediğime zıt bir şey bulup söyleyen insanlar cidden yaşam enerjimi emiyor seni anlayabiliyorum. Genelde bu tarz insanlara sabrım kalmayınca gülerek ne çok seviyorsun ya her lafa atlamayı dur bekle ben bir konuşayım diyorum. Karşımdaki insanda gülerek tepki veriyorsa (imasız, iğnelemeden) kötü niyetli olmadığını düşünüp uzatmıyorum. Eğer sert tepki veriyorsa sana mı soracaktım gibisinden o zaman çenemden kurtaramaz onu kimse. Bir dahada görüşmem aynı ortama mecburen denk gelirsekte çekinir zaten. Birde bana karşı yersiz eleştirilerde bulunan ve muhabbet ederken rahatsızlık verme amacıyla üzerimden saçma örneklendirmeler yapan kişilerden hiç haz etmem.

Bu tür insanlarin sorunu karsisindaki degil, kendisi. Sorun benimle ilgili degil diye dusun. Ama yine de tavırları gıcık edici. Ben mesafe koyardim sanirim

Ben hep muhalefet bir insandım arkadaş grubu arasında.
Çok açık bir şekilde de dalga geçeriz bu özelliğimle.
Bi film izlenmez eleştiriyorsun da derler, iyiki muhaliflik yapıp başka yere gidelim demişsin de derler. Bu somut örnekler ama genelde birlikte bir kitap okuduğumuzda, yaptığımız projelerde bu muhalifliğin faydasını gördük katkı sağladığı için.
Tutamıyorum kendimi karşı çıkıyorum :KK70:
Ama karşımdakine saygısızca davranma hakkı tanımaz bana. O sarma örneği filan hiç hoş değil özellikle. Muhalefetlikle de ilgisi yok. Düpedüz görgüsüzlük.

Benim çevremde de bunlardan çok var maalesef.
Ve sen rahatsız olduğunu söyleyince şey diyor 'ay çok abartıyorsun? Niye bu kadar büyüttün, ben ne dedim kii? Alt tarafı fikrimi söyledim.'
İlişkini kesmeye çalış, eğer yapamıyosan görüşmeleri azalt. Ben azalttım, kafam daha rahat.
Benim en yakınlarımdan biri böyle, kardeşimin eşi.Öyle olunca da görüşmemek mümkün olmuyor🙂
Kendi kendine bişeylere bozulup 2 aydan beri küs benimle ve şunu farkettim ki hayat böyleleriyle çekilmiyor; onlar yokken hayat daha güzel😌

Şimdi de barışmaya çalışıyor.Bense biraraya geldiğimizde onun her şeye muhalif saçma sapan hal ve hareketlerine hazırlamaya çalışıyorum kendimi :)

İnsanlar sizin sevdiğiniz şeyleri sevmek, sizin söylediklerinizi desteklemek zorunda mı? O yazarı sevmiyorsa sırf siz üzülmeyin diye seviyormuş gibi mi yapsın?

Ben hep muhalefet bir insandım arkadaş grubu arasında.
Çok açık bir şekilde de dalga geçeriz bu özelliğimle.
Bi film izlenmez eleştiriyorsun da derler, iyiki muhaliflik yapıp başka yere gidelim demişsin de derler. Bu somut örnekler ama genelde birlikte bir kitap okuduğumuzda, yaptığımız projelerde bu muhalifliğin faydasını gördük katkı sağladığı için.
Tutamıyorum kendimi karşı çıkıyorum :KK70:
Ama karşımdakine saygısızca davranma hakkı tanımaz bana. O sarma örneği filan hiç hoş değil özellikle. Muhalefetlikle de ilgisi yok. Düpedüz görgüsüzlük.
Tabiki de muhalifliğe karşı değilim,ama dediğiniz gibi saygı önemli.

Fikrini söylemiş bana anormal gelmedi. O yazarı hiç sevmem dedikten sonra zıt görüşlerinizi paylaşıp güzel bir edebiyat sohbeti yapabilirsiniz mesela. Farklı görüşte olduğunu abartılı bir dille ifade ediyorsa heyecanlı biri de olabilir ya da samimiyetinize güveniyordur.
Saygılı bir dille ifade etmiyor malesef..Benim de muhalif olduğum konular olmuştur ama uslübuma dikkat ederim.Onunki öyle bir şey değil.

Bunu sürekli yapan ve samimi olmadığını düşündüğüm insanlar var.bunu yaparlar cunku herşeyi sadece bilirler.senin yaşam enerjini kaybetmene ve yaptıklarını sorgulamana sebep olurlar.iyi birşey yapiyorsan bunu ortadan kaldırmaya çalışırlar.belki de seni kiskaniyorlardir.senin gibi olamayacakları için seni kendilerine benzetmeye çalışırlar.sen bildiğini yapmaya devam et

O insanın söylediklerine takılmazdım.
Ben mutlu olduktan sonra istediğim şeyi yapardım.
Kimse tarafından onaylanma ihtitacına girmemek en iyisi.
Size zarar verdiğini düşünüyorsanız iletişimi kesin.

Ben asiri rahatsiz olmam benim sevdiğim yazarı sevmeyebilir ama sebebini merak edip "neden" diye sorardım mesela. Farkli fikirler bizi besler ve severim farkli seyler duymayi.
Ancak surekli olarak aynı kisi tarafından ve devamlı muhalif hareketlere maruz kalıyorsanız durum farkli.
Hangi ilişki olursa olsun, inandığım bir gerçek var ki,
birlikte bir takım gibi hissettiğimiz hani ortak mücadelenin keyifli hissettirdiği , istisnasiz her halimizle sevip aynı zamanda her haliyle sevebileceğimiz- rağmen değil- birlikte sacmalayabildigim, gerektiğinde geri adım atmak kendimden vazgeçmek anlamına gelmeyrn, tartışmalarımızın dünyanın sonu değil de gerektiğinde aşmamız gereken engeller olduğunu fark ettiğim ılişkiler ararım. Bunlar sahici gelir bana. Bir fikri dayatan, illa böyle olmalı mesajı veren kisi sınırımı çoktan zedelemiştir. Ortada bir ilişki kalmaz böyle olduğunda.

ben sürekli şikayetlenen herşeye bir kulp bulan geçinmeye gönlü olmayan insanlara seni kimse burada zorla tutmuyor minvalinde davranıyorum
ya hiç yokmuş gibi davranarak ya gözlerimi devirerek
ya birşey söyleyecekmişim gibi yapıp geri vazgeçip derin nefes alarak karşımdakini bir şekilde silkeleyip kaldırıyorum
genelde anlıyor ve kendileri kenardan usul usul gidiyor
sakin olun avına yaklaşan çita edasında davranın direkt polemiğe girmeyin öylesinin çeneside kuvvetli olur başınızın ağrıdığına değmez dediğim gibi yapın siz
Göz devirmeyi ben de çok yaparım . Hele bir de karşıdaki seni izliyorsa , söyleyeceklerine milyon tane cevap hazırlıyor aklımda ama senden ses çıkmayınca acayip geriliyorlar . Yorulmadan sinir etmenin en güzel metodu bence .

Bende kendimi muhalefet olarak görürüm ama kimsenin şahsını, beğenisini vs eleştirmem, durduk yere karşıtını belirtmem. Mesela bu arkadaşınıza muhalefet olurum benim yanımda size bu davranışlarda bulunduğunda. Size gittiği tiyatro oyunundan bahsediyor fikrinizi sormuyor derim.

Göz devirmeyi ben de çok yaparım . Hele bir de karşıdaki seni izliyorsa , söyleyeceklerine milyon tane cevap hazırlıyor aklımda ama senden ses çıkmayınca acayip geriliyorlar . Yorulmadan sinir etmenin en güzel metodu bence .
Farkında olmadan ben de yapıyorum göz devirme olayını.

Ben asiri rahatsiz olmam benim sevdiğim yazarı sevmeyebilir ama sebebini merak edip "neden" diye sorardım mesela. Farkli fikirler bizi besler ve severim farkli seyler duymayi.
Ancak surekli olarak aynı kisi tarafından ve devamlı muhalif hareketlere maruz kalıyorsanız durum farkli.
Hangi ilişki olursa olsun, inandığım bir gerçek var ki,
birlikte bir takım gibi hissettiğimiz hani ortak mücadelenin keyifli hissettirdiği , istisnasiz her halimizle sevip aynı zamanda her haliyle sevebileceğimiz- rağmen değil- birlikte sacmalayabildigim, gerektiğinde geri adım atmak kendimden vazgeçmek anlamına gelmeyrn, tartışmalarımızın dünyanın sonu değil de gerektiğinde aşmamız gereken engeller olduğunu fark ettiğim ılişkiler ararım. Bunlar sahici gelir bana. Bir fikri dayatan, illa böyle olmalı mesajı veren kisi sınırımı çoktan zedelemiştir. Ortada bir ilişki kalmaz böyle olduğunda.
Muhalif olmak kötü bir şey değil,ama buna kibir ve saygısızlık eklenince ayar olurum.

Back
X