- 27 Mayıs 2014
- 278
- 34
- 68
- Konu Sahibi beasuperstar
-
9 ay kullandım ama doktora danışmadan bıraktım. 3-4 ay kullansam baştan derdim de 9 ay. bir de kan vermek istemiyorum artık.Roaccutane'ı tam kullandın mı canım? Yoksa yarım mı bıraktın
teşekkür ederim şimdi yine tedaviye devam ediyorum. 1-2 ay devam edeceğim sonuç alamazsam yapışıcam doktorun yakasına. azelderm farkettim de eski izleri yok etmiş yenilerini çıkarmasaydı cildim kaymak giib olacaktı...doktorunu kesinlikle değiştirmelisin canım. benim cildim de çok kötü durumdaydı tüm kremleri denedim olmadı. roaccutane sayesinde tüm sivilcelerimden kurtuldum doktora gittim benimde defalarca kullandığım benzamycin i verdi. bütün doktorlar hep aynı kremleri veriyorlar. ben kullanmadım ve bitkisel çözümler aradım. cildim yağlı bi cilt ben her gün elma sirkesi sürüyorum geceleri yüzüme yatmadan önce. ama buzdolabında tutuyorum. kesinlikle işe yarıyo ben makyajsız dışarı çıkabiliyorum artık. kesinlikle dene derim ama yarı yarıya elma sirkesi ve maden suyu karıştırarak başla ki cildin hasar görmesin. o ilaçlar çok bi fayda etmiyo malesef. kantaron yağı kullanabilirsin ben haftada bir iki kez yüzüme onunla masaj yapıyorum cildim parlıyo resmen. umarım cildin sağlığına kavuşur canım
Merhaba arkadaşlar buraya biraz dert yakınmaya geldim. Ben 9 yaşımdan beri aşırı sivilce derdiyle boğuşuyorum. Hatta öyle ki ilk başta ailem korkup beni kendileri hastaneye götürmüştü.Bir sıkıntım yokmuş, neyse şuan 18 yaşımdayım ve aradaki 9 yılda kullanmadığım ilaç kalmadı. Roacutane, Eritretin, Imex, Benzamycin ve adını hatırlamadığım sayısız ilaç. Herneyse bu yıl sivilcelerden kurtuldum kendi haline bırakınca, temiz bir yüzüm vardı ama küçük kırmızı lekeler duruyordu ve artık onca tedaviden sonra derinleşmişlerdi. Cildiyeciye gittim bana Azelderm krem yazdı 30 gün kullan dedi. Ben o doktora sivilcesiz gittim ve 1 ay sonunda yüzümde 20DEN FAZLA sivilce vardı. Resmen yüzüme güldü ve reçete yazdı. Eczaneye gittim ne göreyim ilaçlardan biri yüz defa kullandığım Benzamycin, diğeri kendimi bildim bileli fondotenim Imex. Eh itiraz da edemiyoruz aldık kullanıyorum şuan ama hiç umudum yok. Bu küçük eski lekeler bu iki kremi düzenli kullanırsam geçer mi, yoksa sadece sivilcelerden mi kurtulacağım?
Özel hastanede cildiye bölümüne gitsem bir fark olur mu? En azından ciddiye alınayım.
LR nedir bilmiyorum, bilmek de istemiyorum...[/
Canım LR nedir bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum demişsin ama bence tanışmalısın. Belki bu kadar cilt problemlerinin çaresi LR'dedir. Benim çok problemli cildim olmadı ama hep kaliteli ve sağlıklı kozmetik arayışında oldum. Sonunda aradığımı LR' de buldum. Çevremde cilt problemi yaşayan arkadaşlarıma da gönül rahatlığıyla öneriyorum. İyi dönüşler alıyorum. Bilgin olsun istediğim.
Yeniden merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar yazmak istedim. Bir gün olur da sahiden kurtulursam hepsini toparlayıp bakın nereden nereye diye göstereceğim. Son bir seneyi geride bıraktım-henüz bırakmadım- YGS'ye hazırlandım ve girdim. Şuan da LYS'ye hazırlanıyorum. YGS'den önce normal hayatıma devam ediyordum evet sivilceler çıkıyordu ama artık önemsemiyordum cildim iyiye gidiyordu bırakmıştım kendi haline. Sınavdan bir hafta önce kadar yüzümde küçük uçsuz komedon denilen pütürler çıkmaya başladı. Başlangıçta çok fena değildi. Makyajla kapatıyordum. Sonra sınav geçti gitti bunlar gitmedi. Ben de neden olduğunu çözemedim. Artık hastalıklı gibi görününce doktora gittim ve beni Acnegen tedavisine başlattı. 40lık iki hap olarak kullanıyorum. Sonraki doktorum ise Aknetrent ile devam etmeye karar verdi. Yaklaşık 60-70 gündür kullanıyorum bu ilacı. İlk başta tüm komedonlar geçti hayatımın baharını yaşadım izler yok komedon yok bir ruj sür çık cildimin tadını çıkarıyordum. Sonra kusma dönemine girdik. Simetrik olarak cildimin sağ ve sol tarafı bölge bölge sivilce doldu. Hepsini kopardım. Makyaj yapmamam gerek biliyorum ama ben ne zaman dershaneye gitsem "yüzüne ne oldu??!?!? sivilcene ad verdin mio ne boynuz mu " tarzı komikliklere mecbur kaldığımdan yüzüme badana yapmadan evden dışarı çıkmadım. Ben koparıp kapattıkça yenileri çıkıyor sonra yenileri sonra yine yenileri... Yapmamam gerekir mi bilmiyorum ama Imex kreme döndüm hem görüntüyü hafifletip hem de sivilcelerimi kurutuyor bu beni daha iyi hissettiriyor. Bilemiyorum ciddi bunalımdayım. Dershaneye gitmiyırum ailem kızıyor ama evde Imex'siz gezdiğimde acıyarak incelediklerini gözlemliyorum. En yakın arkadaşımdan anneme kadar kimse iyi hissettirmek için uğraşmıyor. Geçen seferki Roaccutane tedavim böyle yıpratmamıştı. Bu sefer sınav kaygısıyla beraber çok yıprandım. Şu kahrolası sınav geçsin de nasıl geçerse geçsin havasına girdim. Böylece dışarı çıkmam tüm gün uyurum ve bunu atlatırım gibi hissediyorum. Bana kalırsa ilaç depresyon yaratmıyor. İlacın vücuda yaşattığı aşamalar sırasında dışarıdaki düşüncesiz insanlar depresyon yaratıyor. Eğer bir sabah daha uyanıp en mutlu halimle makyajımı yapıp dershaneden içeri girdiğimde "neden yeni sivilcelerin çıkıyor ne güzel geçmişti" derlerse ayağımı ağızlarına sokup tüm dişlerini kırıp "neden dişlerin kırık az önce ağzındalardı ne güzel" demek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?