Hiç akrabanız yok mu? Siz çağırın birilerini. Siz çağırırsanız karşı taraf da sizi davet eder. Gel git yapmış olursunuz. Aslında Ramazan bununiçin süper bir fırsat.
hassas bir dönemdesin belli ki birlikte dışarı çıkabilirsiniz annenizle
Evet aklınıza gelebilecek her şeyi kafama takma potansiyeline sahibim. İki gündür de hep annemle ikimiz iftar yapıyoruz ne iftara çağıran var ne de gelen. Beni yine arkadaşlarım çağırıyor ama annem hep yalnız onun için üzülüyorum. Ben öğretmenlik okuyorum mesela başka bi şehirde olunva annem hep tek başına iftar yapıcak diyorum ağlıyorum. Böyle bir sürü şey buluyorum işte. Kafamın hiç rahat olduğunu görmedim şu ana kadar.
seni o kadar iyi anlıyorumki.biz de 3 kardeşiz, hepimiz farklı şehirlerde üniversite okuyoruz.kış olunca tamam babam var da annem yalnız genelde.akrabalar başka şehirde, annem yalnız, onu düşününce bi burukluk oluyo hep mutlu zamanımda bile ama napalım bizim komşular var onlarla geçiyo günü, yok mu arkadaşı falan
Benim diğer konularıma da yorum yapmıştın sanırım sen.
Ne çok ortak derdimiz varmış, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim
Hiç sosyal değil annem bazen diyorum bak kursa git bir şeyler yap. Ne gerek var diyor bana.
El işi kursları felan oluyor mesela. Napıcam onları yapıp artık kullanılmıyo ki diyo.
Kullanma yahu zaman geçsin diyorum istemiyo.
Aslında kendi de takmıyo benim kadar bu durumu da ben takıyorum işte.
Özellikle böyle ramazanlarda bayramlarda doğru düzgün gelen giden olmayınca..
Bi de bazen alıştım ben yalnızlığa hep yalnızız zaten diyo iyice üzülüyorum.
Açıkçası yazdıklarınızdan sizin gereksiz şeylere taktığınızı hissettim bir öğretmen adayı olarak bazı konuları aşmanız ve daha olgun tavırlar içerisinde olmanız gerektiğini düşünüyorum zira hayat annenizden ibaret değil dersleriniz var ileride öğrencileriniz olacak seminerler olacak müdür ve diğer öğretmen arkadaşlarınızla sorunlarınız olabilir, sevgiliniz/eşinizle kavgalar yaşanabilir vs. Bunları aşmanız lazım.
Yalnızlık kötü birşey değil ayrıca, ben de ailemden 600km uzaktayım bayramda da gidemeyeceğim burada pek çevrem de yok ama ben bunları kendime dert etmiyorum böyle yaşamaya alıştım yazdıklarınıza bakarak anneniz de alışmış ve sorun etmiyor anladığım kadarıyla...
Herkes kendi dünyasında ve herkesin kendine göre bir hayatı var her konuda düşünülmeyi, aranmayı beklememelisiniz, kısaca hayattan ve insanlardan beklentilerinizi yüksek tutmayın yoksa böyle kafaya takar, hayal kırıklıkları yaşar ve sonunda mutsuz olursunuz acizane tavsiye
Hayat insana buyuk dertler vermesin insallah. Dert kapiyi calinca suan kafaniza taktiklarininz kucucuk gelebilir. Onemli olan dert gelmesine gerek kalmadan hayata guzel bakmak...
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Amaaaan gelmezlerse gelmesinler.
Al anneni,çıkın dışarı,beraber iftar yapın,yürüyüş yapın,tatlı yiyin.
aynen sevinsemmi üzülsemmi bilemedim bende:)hımm anladığım kadarıyla annen seviyo yalnızlığını, ama insan annesini yalnız umutsuz gibi görüyo uzaktayken.saat olarak çok mesafe varmı peki aranızda?
Önce sen önemlisin bu hayatta ama bunu bencillik olarak görmemelisin, sen önce kendin iyi olacaksın ki diğer insanlara faydan olsun, önce sen sağlıklı ol ki başkalarına da örnek ol vs vs yani annen yalnızlığa alışmış sen onu kendinden önce düşünerek aslında ona fayda sağlamıyorsun kendini yıpratıyorsun ve olan senin ruh sağlığına oluyorEvet aslında sorunlarımı biraz kendim büyütüyorum.
Bu da bencil olamamaktan kaynaklanıyor işte. Nolursa olsun annemi de babamı da düşünüyorum.
Kendi yalnız olmamı bu kadar sorun etmiyorum ben de zaten düşüncem daha çok annem yönünde ama doğru söylüyorsunuz o bu duruma alışkın artık. Benim kadar irdelemiyor.
Tabii ki ilerde de sorunlarım olucak ama şu anda benim sorunum da bu işte.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için beklentilerimi azaltmaya çalışacağım.
Önce sen önemlisin bu hayatta ama bunu bencillik olarak görmemelisin, sen önce kendin iyi olacaksın ki diğer insanlara faydan olsun, önce sen sağlıklı ol ki başkalarına da örnek ol vs vs yani annen yalnızlığa alışmış sen onu kendinden önce düşünerek aslında ona fayda sağlamıyorsun kendini yıpratıyorsun ve olan senin ruh sağlığına oluyor
Kendini düşünmek ile bencillik arasındaki ince çizgiyi iyi idrak etmek gerekiyor
Hayatta başarılar dilerim
Psikolojik destek alabilirsiniz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kendimi zaten hiç düşünmediğimin farkındayım.
Aynen valla olan ruh sağlığıma oluyor.
Düşündüm bunu ama bazı şeyleri kendi kafamda bitirmem gerekiyor.
Çünkü bazen birileriyle konuşuyorum ikna oluyorum söylenenlere ama sonra tekrar başa sarıyorum.
Bazı şeyler yapı meselesi. O şeyin ne kadar yanlış olduğunu bilsede elinde olmadan düşünüp kafasında kurabiliyor insan...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cnm herseyi kafana takmaman icin kendini mesgul etmelisin. Mesela yuruyuse cik. Eger yurudugun zaman da dusunuyorsan kosu yap cunku ikisi bir ara da olmuyor. Ve mumkunse seni uzen seylerden uzak dur. Bu kafaya takmalar sonradan cok buyuk sorunlara sebep oluyor. Ve genc yasta cokersin. Sana tavsiyem budur
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?