Her şeyi yapmak zorunda gibi hissediyorum

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Öncelikle herkese merhaba gününüz güzel geçsin:KK200:
Konuyu yine size açıyorum çünkü çevremden aldığım cevap sadece "şükret" oluyor.

Uzatmayım yüksek lisansa kabul edildim, aynı üniversitede istediğim lisans bölümünü de kazandım (muhtemelen). Önceki ortak dersleri saydırarak max 3 yılda bitermiş.
Bir de iki örgün okuyacağım için harç parası ödeyecekmişim, maddi durumum çok iyi değil.

Bir yandan işe de girmem gerekiyor, ailemden para istemeye utanıyorum. Borç ödüyoruz zaten. Kardeşlerimin de masrafları var bencil olamıyorum, 22 yaşında kadınım artık okutmak zorunda değiller. Hem işe girip, hem lisans hem yüksek lisans okuyabilir miyim?

Lisanstan da vazgeçemiyorum çünkü seneye o bölümü tekrar kazanacağımın garantisi yok. Yüksek lisans da öyle. Dondursam sonra dönerim desem dönmem biliyorum şimdi okudum okudum, daha da zor gibi geliyor. Bir de beni bekleyen ingilizce var. Artık 3 yıl sonra evlenelim diyen sevgilim var. O da kendince haklı bir şey diyemiyorum.

Şu yaz mülakatlara kpssye girmekten sonuç beklemekten hiç dinlenemedim. Yoğunluğumu düşündükçe şimdiden bunalıyorum, kazandığıma çok sevinemedim bile ama mecburmuş gibi her şeyi yapmak zorundaymış gibi hissediyorum. Sistem ilerde rahat etmem için buna zorluyormuş gibi hissediyorum. Elinden gelenin çok daha fazlasını yapmak zorundaymışım, yoksa sistem eliyormuş gibi. Boğuluyorum..

Öyle içimi döktüm, siz de şükret kazanmışsın nispet mi yapıyorsun diyebilirsiniz. Keşke atansaydım da bunları tek tek düşünmek zorunda kalmasaydım. Etraftan kimseye anlatamıyorum artık..

Bunların hepsini aynı anda yapamazsınız.Hem yüksek hem lisans hem iş hem evlenme planları...Ne istediğinizi bilmiyo gibisiniz.Önce ne istediğinize karar verin üstelik maddi destek olacak kimse de yokken bu kadar şey hem çok zaman alır hem hiçbirine yetemezsiniz.

Bunların hepsini aynı anda yapamazsınız.Hem yüksek hem lisans hem iş hem evlenme planları...Ne istediğinizi bilmiyo gibisiniz.Önce ne istediğinize karar verin üstelik maddi destek olacak kimse de yokken bu kadar şey hem çok zaman alır hem hiçbirine yetemezsiniz.
Zamanla yarışıyormuş gibi hissediyorum. Her şeyi aynı anda ve çabuk yapmalıyım, bu düşünce beni yıpratıyor işte. Açıkçası ben maddi olarak beni ilerde rahatlatacak ne varsa onu yapmak istiyorum. Yoksa maymun iştahlı değilim

Burs için bir yerlere başvuruda bulunabilirsiniz . Ben şu an hem evliyim hem okuyorum. Bu ikisi benim tüm hayatımı dolduruyor. Okurken çift anadal yapmayı geçirdim bir ara aklımdan ama yürütemeyeceğime karar verip vazgeçtim. Benimki de eğer bir aksilik çıkmazsa 3 yılda bitecek yani bu yılın sonunda.Ama üç yılda bitsin diye üstten ders aldığım için sene boyu hep çok yoğun oluyorum.

Kazandığınız bölümlerin devam zorunluluğu, ders yükü vb. Sorduğunuz soruların cevabını etkiler. Devam zorunluluğunuz yoksa bir şekilde halledilir işle beraber yürür ama çok yorulup yıpranırsınız. Bence bir önem sıralaması yapın. Birinden birini dondurun zorlanmazsanız seneye ikisine de devam edersiniz.

Öğretmenim, yeniden kazandığim lisans bölümü de ögretmenlik ama önü çok açık. Özelden söyleyebilirim size

yok söylemenize gerek yok.
ama ailenin durumu iyi değilmiş. yani atanmaya çalışmak varken üst üste lisans okumak bana mantıksız geldi. önü açık diyorsunuz ama 4 sene okuyacaksınız. sonra belki yine atanamayacaksınız. 4 sene içinde o bölümün alımları da düşebilir.

Merhaba,

Öncelikle okulunuzu, bölümünüzü, yüksek lisans bölümünüzü ve yeni kazandığınız bölümü de belirtin bizlere. Örneğin lisas derslerinde derslere devam zorunluluğu var mı? 22 yaşındasınız. Ve gerçekten kazandığınız bölüm hayalinizse okuyun. Düşünün ki 6 yıllık bir okul kazandınız. Evliliğinizi birazcık ertelersiniz. Siz bana daha detaylı bilgi verin. Örneğin hangi şehirde kazandınız? Yarı zamanlı çalışabilirsiniz. Hafta sonları filan. Kendi harçlığınızı çıkarırsınız.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Tek umudum burslar ama eskiden vermemişlerdi şimdi de vermezler diye düşünüyorum :KK43:
Bir yorumda da yazıldığı gibi birinden birini dondurmak daha iyi olur. Lisans ve yüksek lisans bölümlerinin ne olduğu da önemli. Eğer amacınız sonrasında düzgün bir iş bulmaksa belki birini okumanın hiç faydası olmayacak.

valla yanlış anlamayın da öğretmenlik bitirip tekrar öğretmenlik okumak baya mantıksız. ne öğretmeni olursan ol önü ne kadar açık olabilir ki?? hadi açık oldu diyelim gene yıllar gerekecek. bir de iş+yüksek lisans+lisans imkansız. ben çalışıyorum ikinci öğretim bile okumaya zamanım yok. bir de bunların için evlilik süreci girerse yüksek lisans bile telef olabilir.
kpss girip atan en iyisi bu yani. gerisi baya boş duruyor

Merhaba,

Öncelikle okulunuzu, bölümünüzü, yüksek lisans bölümünüzü ve yeni kazandığınız bölümü de belirtin bizlere. Örneğin lisas derslerinde derslere devam zorunluluğu var mı? 22 yaşındasınız. Ve gerçekten kazandığınız bölüm hayalinizse okuyun. Düşünün ki 6 yıllık bir okul kazandınız. Evliliğinizi birazcık ertelersiniz. Siz bana daha detaylı bilgi verin. Örneğin hangi şehirde kazandınız? Yarı zamanlı çalışabilirsiniz. Hafta sonları filan. Kendi harçlığınızı çıkarırsınız.
Özelden belirttim.

Eğer lisans ve yüksek lisans bölümlerinizi bilseydik ona göre tavsiyede bulunurduk. Şu durumda ikisinden birini seçmeniz gerekiyor ama hangisi olduğunu söyleyemiyorum malesef. Artı ve eksilerini değerlendirerek siz karar verin. Sonuçta bir mesleğe yöneleceksiniz. İkisini ayrı ayrı okumanın bir mantığı yok. Hangisi olursa kafasındaysaniz eğer, o zaman çalışmanız pek mümkün olmaz. E maddi gücünüz de yok. Yani siz kendi kendinizi böyle bir kısır döngünün içine itmissiniz. Birini seçin ve tüm enerjinizle onu başarın bence

valla yanlış anlamayın da öğretmenlik bitirip tekrar öğretmenlik okumak baya mantıksız. ne öğretmeni olursan ol önü ne kadar açık olabilir ki?? hadi açık oldu diyelim gene yıllar gerekecek. bir de iş+yüksek lisans+lisans imkansız. ben çalışıyorum ikinci öğretim bile okumaya zamanım yok. bir de bunların için evlilik süreci girerse yüksek lisans bile telef olabilir.
kpss girip atan en iyisi bu yani. gerisi baya boş duruyor
Çok haklısınız dedim ya keşke atansam diye inanın benim okumaktan da hevesim kaçtı ama mecburum. Atamamız çok kötü, y.lisans da uzun süreç istiyor. Diyorum ya düşündükçe daralıyorum

Çok haklısınız dedim ya keşke atansam diye inanın benim okumaktan da hevesim kaçtı ama mecburum. Atamamız çok kötü, y.lisans da uzun süreç istiyor. Diyorum ya düşündükçe daralıyorum

inş en kısa zamanda hayırlıyla atananlardan olursun. yani o kadar yıl okuyup atanamayan insanlar için çok üzülüyorum. inş Rabbim emeklerinin karşılığını verir.

Sizin yerinizde olsam lisans bölümüme devam eder, yarı zamanı bir iş bulur, yüksek lisansı dondururdum. Lisans bölümümüzün ataması şu an için iyi ama dengeler sürekli değişiyor. Ola ki atanamazsaniz yüksek lisansa başlar ve akademik kariyer denersiniz. Ama bu süreçte devamlı bir işiniz olursa iyi olur. Hatta kpssye girip memur olabilirsiniz. Ders saatlerine müsade ediliyor diye biliyorum.

Back
X