- 13 Mart 2015
- 4.277
- 7.902
- 358
İlk nöbetimi geçirdiğimde kedim kaybolmuştu gece sabaha kadar dışarıda kedimi aramıştım ama bu sefer pek stresli değildim aslındaTavsiyeleriniz için teşekkürler çarşamba günü gideceğim doktora şu an ehliyetim ne olacak o bile dert oldu içime…
ben ilaçlarımı bıraktım tabi doktorların haberi yok bundan . epilepsiyi hiç bir şekilde takmadım kafama.nerde yaşıyorsunuz? tekrar eeg isterler diye düşünüyorum.İlk nöbetimden sonra uzun bir süre nöbet geçirmediğim için o dönem eeg mr da normal çıkınca pek üzerinde durulmadı ya bu 2,5 senede daha da ilerlemişse korkuyorum sanırım ilaçla da nöbetleri geçmeyenler varmışsüreç nasıl ilerliyor tekrar eeg mr verirler mi direkt geçirilen nöbete göre ilaç yazıyorlar mı iyi bir doktoru bulabilmek de çok önemliymiş sanırım
Merhaba. Köpeğim 1 yasındayken epilepsi hastası oldugunu ögrendim. Ayda bir nöbet geçirirdi. Bazen süre kısalırdı. Veteriner en düşük doz epilepsi ilaçı yazmıstı ama ben almadım. Cunkü kullanan kişiler hayvanlarda çok iyi sonuc almadıgını yazmıs. İlaca bir kere baslayıp sonra bırakınca daha kötü oluyor diye duydum ve hiç başlamadım. Bu epilepsi nöbetlerini azalmak için stres yapmaman ve bagısıklıgın güçlü olması gerekli. Bende köpeğime bagısıklık güçlendirici ilaç kullandım. 1 yıl düzenli olarak kullandım. Suan 5 yasında ve 3 bucuk yıldır nöbet gecirmiyor. Bu hastalıkla başa cıkmanın ilk kuralı stres yapmamak. Kafana cok takma cunkü epilepsi nöbetleri kontrol edilebilir boyutta.Aşk ve iş konusunda her şeyim ters gitti bu ayrı ama bundan 2,5 sene önce kedim kaybolmuştu o gece sabaha kadar kedimi dışarıda aramıştım ve sabah nöbet geçirip dışarıda bayılmıştım. O dönem eeg tomografi hepsi çekildi bir şey çıkmadı tekrar da bir nöbet yaşamamıştım derken bu hafta gittiğim bir iş görüşmesi esnasında tekrar nöbet geçirmişim kendime geldiğimde ambulanstaydım. Zaten bir çok şeyim ters gidiyor üstüne bir de epilepsi hastası mı oldum diye çok canım sıkıldı. Epilepsi sonradan olabiliyor mu bu konuda tecrübeli olanlar var mı içinizde?
Yalovada yaşıyorum ama bursa ya da istanbula fakülte hastanelerine giderim diye düşünüyorum. Doktor arayışındayım şu an iyi bir doktor bulmak gerekiyormuş.ben ilaçlarımı bıraktım tabi doktorların haberi yok bundan . epilepsiyi hiç bir şekilde takmadım kafama.nerde yaşıyorsunuz? tekrar eeg isterler diye düşünüyorum.
Antidepresan kullanıyordum bir alakası var mıdır acaba?Geçmiş olsun. Bazı ilaçlar epilepsi hastalarının nöbetlerini tetikleyebiliyor. Örneğin 3. Nesil antibiyotikler. Nöroloğa mutlaka gidin ama bunun dışında da size ilaç yazan bir doktora mutlaka nöbet geçmişinizi anlatın.
Ben iki nöbetimde de bilincimi tamamen kaybettim umarım kontrol edilebilir boyuta gelir gerçekten. Bağışıklık ile gerçekten alakası olabilir kanımda yoğun enfeksiyon çıktı acilde yapılan tetkiklerdeMerhaba. Köpeğim 1 yasındayken epilepsi hastası oldugunu ögrendim. Ayda bir nöbet geçirirdi. Bazen süre kısalırdı. Veteriner en düşük doz epilepsi ilaçı yazmıstı ama ben almadım. Cunkü kullanan kişiler hayvanlarda çok iyi sonuc almadıgını yazmıs. İlaca bir kere baslayıp sonra bırakınca daha kötü oluyor diye duydum ve hiç başlamadım. Bu epilepsi nöbetlerini azalmak için stres yapmaman ve bagısıklıgın güçlü olması gerekli. Bende köpeğime bagısıklık güçlendirici ilaç kullandım. 1 yıl düzenli olarak kullandım. Suan 5 yasında ve 3 bucuk yıldır nöbet gecirmiyor. Bu hastalıkla başa cıkmanın ilk kuralı stres yapmamak. Kafana cok takma cunkü epilepsi nöbetleri kontrol edilebilir boyutta.
Bilgim yok, prospektüse bir bakın. Antibiyotiğin prospektüsünde görmüştüm ben.Antidepresan kullanıyordum bir alakası var mıdır acaba?
Kendinizi birşeye geç kalmış hissetmeyin. Hepsi olur herkesin kendi zamanı var. İyi işte olup işten de atılabilir siniz. Evlenen olduğu gibi boşanan da var. Dısarıdan göründügü gibi değil hicbirsey. Siz kendinize kendi kosullar8nıza g9re bir yol çizip ilerleyin etrafa takılmayın.Tedavi süreci nasıl zor oldu mu peki? Çevremdeki tüm arkadaşlarımın kariyer konusunda durumları benden iyi çevremde bir ben kaldım böyle
Bazı doktorlar direkt ilaç veriyor. Birkaç doktor görüşü alın. Doğru teşhis çok 9nemliÇok geçmiş olsun size de ben bir darbe de almadım bir anda ortaya çıktı bu haftaiçi doktora görüneceğim bakalım umarım ilaç verirler. Tekrar nöbet yaşamaktan çok korkuyorum
Bend e ortalama 4 yılda bir n9bet geçiriyorum. Bilinç kaybı bayılma oluyor. Ambulansta g9zümü açıyorum. Hepsinde de yoğun stres alt8ndaydım. Ama sonrasında çok stresli olduğum dönem oldu onlarda sorun olmadı. Teşhis konulmad8 hala arast8r8yorlarİlk nöbetimi geçirdiğimde kedim kaybolmuştu gece sabaha kadar dışarıda kedimi aramıştım ama bu sefer pek stresli değildim aslındaTavsiyeleriniz için teşekkürler çarşamba günü gideceğim doktora şu an ehliyetim ne olacak o bile dert oldu içime…
Haklısınız ama çevreme bakıyorum herkesin her şeyi yolunda bende hiç biri hallolmamış vaziyette ne bileyim kariyer yapmayan aşkta kazanıyor aşkta kazanamayan kariyer yapıyor fakat bende ikisi de yok etraftaki insanlar artık alayvari şekilde hala kimse yok mu eee o kadar okudun ne oldun şimdi gibi sorular soruyorlar çok gücüme gidiyor.Kendinizi birşeye geç kalmış hissetmeyin. Hepsi olur herkesin kendi zamanı var. İyi işte olup işten de atılabilir siniz. Evlenen olduğu gibi boşanan da var. Dısarıdan göründügü gibi değil hicbirsey. Siz kendinize kendi kosullar8nıza g9re bir yol çizip ilerleyin etrafa takılmayın.
Epilepsi ihtimali bende de var. Dört yıla bir oluyor. Teşhis koyulmadı henüz bana eeg tomografi bişey cıkmadı. Bir de uyku eegsi mı ne çekilecek tüm gece uykusuz kalıcam. Çocukken çok havale geçirdim bence onun hasarı bu. Ama çok da takılmıyorum nadir olduğu için. İlacı var ama teşhis koyulursa. O kadar ürkütücü değil yani merak etmeyin.
İş rvlilik hepsi olur zamanı gelince.
Benim mr ve tomografi görüntülerimde hiçbir şey çıkmıyor ama anlamadım neden böyle oldu belirli bir yaştan sonra çıkan epilepsiler dediğiniz gibi genellikle bir lezyone ya da travmaya bağlı çıkıyormuş. Uyku eegsi her hastanede çekilir mi acaba eah ya da fakültelerde mi olur bir bilginiz var mı?Eegde tam belli olmayan epilepsi de var. Uyku eegsine sokuyorlar ama tam uykuya dalamadigin için onda da belli olmuyor. 30 yasindan sonra nobet gecirmeye baslayanlar biliyorum beyinde lezyon oluşmuş oluyor genelde. Sosyal hayatı etkiliyor maalesef. Acaba ne zaman nöbet geçirecem diye diken üstünde oluyorsun. Az stres, düzenli uyku ve doktor mutlaka hap verecek. Saati saatine onları içersen nöbetler daha seyrek olur. Bir süre sonra kendiliğinden geçenler bile var.
Yok. Çocukken 5 kez falan havale gecirmişim. İlk nöbetimi 18 yaşında gecirdim. Sınav senesi stressi. Sonra 4 yıl bişey olmadı. 4 yıl sonra tekrar geçirdim. Yine istemediğim bir irtamdaydım vs. Sonra yine 4 yıl sonra üçünncü nöbetim oldu. Ama aralarda mesela deprem yasadım o streste nöbet olmadı. Nöbetlerimde de hep bı mutsuz ve stresli zamanımdı. Çok kavrayamadım ama sizinkinde benziyor sanki. Teşhis koyulmadı bana henüz temiz çıktı eeg vsHaklısınız ama çevreme bakıyorum herkesin her şeyi yolunda bende hiç biri hallolmamış vaziyette ne bileyim kariyer yapmayan aşkta kazanıyor aşkta kazanamayan kariyer yapıyor fakat bende ikisi de yok etraftaki insanlar artık alayvari şekilde hala kimse yok mu eee o kadar okudun ne oldun şimdi gibi sorular soruyorlar çok gücüme gidiyor.
Sizin çocukluğunuzdan beri mi oluyor peki? Ben de çocukken iki kez havale geçirmişim ama ilk nöbetimi 2021’de geçirdim 2,5 senenin ardından tekrar bir nöbet daha geçirdim işteBenim de eeg ve mr çekimlerinde bir şey çıkmıyor
İlk bı özele gittim . Yaslı bi doktordu tegral mı ne verdi bir yıl kullan dedi. Sonra şehir Hastanesi'ne gittim genç bir doktordu o ilaca baslamamanız iyi olmuş o doktor herkese bunu diyor. 9mce bir arastıralım dedi..sonra depremle tedavim yarım kaldıYok. Çocukken 5 kez falan havale gecirmişim. İlk nöbetimi 18 yaşında gecirdim. Sınav senesi stressi. Sonra 4 yıl bişey olmadı. 4 yıl sonra tekrar geçirdim. Yine istemediğim bir irtamdaydım vs. Sonra yine 4 yıl sonra üçünncü nöbetim oldu. Ama aralarda mesela deprem yasadım o streste nöbet olmadı. Nöbetlerimde de hep bı mutsuz ve stresli zamanımdı. Çok kavrayamadım ama sizinkinde benziyor sanki. Teşhis koyulmadı bana henüz temiz çıktı eeg vs
Devletlerde var Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları çekiyor. Çok da ilgileniyorlarBenim mr ve tomografi görüntülerimde hiçbir şey çıkmıyor ama anlamadım neden böyle oldu belirli bir yaştan sonra çıkan epilepsiler dediğiniz gibi genellikle bir lezyone ya da travmaya bağlı çıkıyormuş. Uyku eegsi her hastanede çekilir mi acaba eah ya da fakültelerde mi olur bir bilginiz var mı?
Bende sağa sola hareket ettikçe sersemlik hissi oluyordu,4 kez eeg çekildim hepsi de bozuk çıktı fakat hayatımda çok şükür hiç bayılmadigim için epilepsi tanısı koyamadilar, şüphe olarak kaldı.Mr tomografi de temiz.Bayilmamak için ne yapabilirim dediğimde aç ve susuz kalma dedi doktor.Aşk ve iş konusunda her şeyim ters gitti bu ayrı ama bundan 2,5 sene önce kedim kaybolmuştu o gece sabaha kadar kedimi dışarıda aramıştım ve sabah nöbet geçirip dışarıda bayılmıştım. O dönem eeg tomografi hepsi çekildi bir şey çıkmadı tekrar da bir nöbet yaşamamıştım derken bu hafta gittiğim bir iş görüşmesi esnasında tekrar nöbet geçirmişim kendime geldiğimde ambulanstaydım. Zaten bir çok şeyim ters gidiyor üstüne bir de epilepsi hastası mı oldum diye çok canım sıkıldı. Epilepsi sonradan olabiliyor mu bu konuda tecrübeli olanlar var mı içinizde?
Benim de aynı şekilde iki nöbetim de sıkıntılı olduğum zamana denk geldi ancak daha da sıkıntılı olduğum zamanlarda nöbet geçirmedim. Sanırım bizim durumumuzda pek teşhis konulamıyor ama ne olacak böyle bundan böyle ömrüm ya bayılırsam diye korkmakla mı geçecekYok. Çocukken 5 kez falan havale gecirmişim. İlk nöbetimi 18 yaşında gecirdim. Sınav senesi stressi. Sonra 4 yıl bişey olmadı. 4 yıl sonra tekrar geçirdim. Yine istemediğim bir irtamdaydım vs. Sonra yine 4 yıl sonra üçünncü nöbetim oldu. Ama aralarda mesela deprem yasadım o streste nöbet olmadı. Nöbetlerimde de hep bı mutsuz ve stresli zamanımdı. Çok kavrayamadım ama sizinkinde benziyor sanki. Teşhis koyulmadı bana henüz temiz çıktı eeg vs
Epilepsi de olabilirmiş psikolojik sebepler de epilepsi nöbeti geçirilmesine sebep verebilirmiş. Mr eeg çekimlerinde bir şey çıkmıyor benim de aksine ama görünürde tonik klonik denilen büyük nöbetten geçirdim iki kere neye göre teşhis konulacak bu durumda bilmiyorumBende sağa sola hareket ettikçe sersemlik hissi oluyordu,4 kez eeg çekildim hepsi de bozuk çıktı fakat hayatımda çok şükür hiç bayılmadigim için epilepsi tanısı koyamadilar, şüphe olarak kaldı.Mr tomografi de temiz.Bayilmamak için ne yapabilirim dediğimde aç ve susuz kalma dedi doktor.
Eeg bin normal çıkması epilepsi olmadığın anlamına gelmezmis,bozuk çıkması da epilepsi olduğun anlamına gelmezmis.Mr tomografi temiz çıkması da epilepsi yok demek değilmis.Belirleyicisi bayılmak.
Dr ne dedi size epilepsi şüphesi var mıymış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?