her şeyimin ters gitmesi ve epilepsi

Benim de aynı şekilde iki nöbetim de sıkıntılı olduğum zamana denk geldi ancak daha da sıkıntılı olduğum zamanlarda nöbet geçirmedim. Sanırım bizim durumumuzda pek teşhis konulamıyor ama ne olacak böyle bundan böyle ömrüm ya bayılırsam diye korkmakla mı geçecek 😔
Ben tedavine devam edeceğim birkaç ay sonra. Haberleselim. İlk teşhis bulan kazanır:)

Epilepsi de olabilirmiş psikolojik sebepler de epilepsi nöbeti geçirilmesine sebep verebilirmiş. Mr eeg çekimlerinde bir şey çıkmıyor benim de aksine ama görünürde tonik klonik denilen büyük nöbetten geçirdim iki kere neye göre teşhis konulacak bu durumda bilmiyorum :KK43:
Doktor ne diyor eeg, tomografi temiz çıktığı halde bayılma durumlarına

Ben epilepsi hastasıyım. Sonradan oldum.
Bir gece hastanede yattım, uykuda da izlediler eeg ile. Size bu yapıldı mı?
Bu arada epilepsiyle ilgili istediğinizde benimle iletişime geçebilirsiniz :)

ben ilaçlarımı bıraktım tabi doktorların haberi yok bundan . epilepsiyi hiç bir şekilde takmadım kafama.nerde yaşıyorsunuz? tekrar eeg isterler diye düşünüyorum.
Üzgünüm fakat hiç iyi bir şey yapmamışsınız. Epilepsi ne yazık ki takmıyorum kafaya böyle geçer denilebilecek bir rahatsızlık değil. Yarın öbür gün bir şey tetikler kriz geçirirsiniz, ki kriz anını da biz seçemediğimizden tehlikeli bir ortamda bile geçirebilirsiniz. Bir kere öyle bir hatayı ben de yaptım. İyi düşünerek yenerim ben bu hastalığı diyerek. Gözümü acil serviste açtım.

Doktorlar bile ilaçları azalta azalta bıraktırıyorlar uygun gördüklerinde, gözetim altında. Örneğin ben günlük 1000mgden 500mgye düşürülerek bıraktım.

Üzgünüm fakat hiç iyi bir şey yapmamışsınız. Epilepsi ne yazık ki takmıyorum kafaya böyle geçer denilebilecek bir rahatsızlık değil. Yarın öbür gün bir şey tetikler kriz geçirirsiniz, ki kriz anını da biz seçemediğimizden tehlikeli bir ortamda bile geçirebilirsiniz. Bir kere öyle bir hatayı ben de yaptım. İyi düşünerek yenerim ben bu hastalığı diyerek. Gözümü acil serviste açtım.

Doktorlar bile ilaçları azalta azalta bıraktırıyorlar uygun gördüklerinde, gözetim altında. Örneğin ben günlük 1000mgden 500mgye düşürülerek bıraktım.
Doğru söylüyorsunuz Bir aylık oğlumu kaybettiğimde nöbetim tetikler diye düşündüm ama tetiklemedi kendimi sadece anne olmaya adepte ettiğim için epilepsi aklıma bile gelmiyor belki de psikolojik bir şey bilmiyorum yakın zamanda gideceğim doktora

Ben epilepsi hastasıyım. Sonradan oldum.
Bir gece hastanede yattım, uykuda da izlediler eeg ile. Size bu yapıldı mı?
Bu arada epilepsiyle ilgili istediğinizde benimle iletişime geçebilirsiniz :)
Bana sadece normal eeg yapılmıştı ilk nöbetimden sonra sanırım herkes hayatında bir kere nöbet geçirebilir mottosuyla o dönem bir kere daha nöbet yaşamadığım için mr da tomografi de eeg de normal çıkınca pek üzerinde durulmamıştı bu sefer uyku eegsi verilir diye tahmin ediyorum. Siz ilk nöbetinizi kaç yaşınızda geçirmiştiniz ve ne sıklıklar ile nöbetler devam etti? İlaçlar ile atlatılıyor mu çoğu epilepsi?

Bana sadece normal eeg yapılmıştı ilk nöbetimden sonra sanırım herkes hayatında bir kere nöbet geçirebilir mottosuyla o dönem bir kere daha nöbet yaşamadığım için mr da tomografi de eeg de normal çıkınca pek üzerinde durulmamıştı bu sefer uyku eegsi verilir diye tahmin ediyorum. Siz ilk nöbetinizi kaç yaşınızda geçirmiştiniz ve ne sıklıklar ile nöbetler devam etti? İlaçlar ile atlatılıyor mu çoğu epilepsi?
İlk 22 ya da 23 yaşında geçirmiştim. Erkek arkadaşımla ilgili bir durumdan dolayı. Sonra bir ilaç verildi. Bana pek yaramadı. Lenflerim şişti. Ben de kafama göre bıraktım yine kriz geçirdim.
Sonrasında doktor ve ilaç değişikliği yapıldı. Çok şükür kriz geçirmedim. Ama ilacı bırakma sürecinde migren ataklarım tuttu.

Lütfen kendi hayatınızı başkalarının hayatlarına bakarak eleştirmeyin. Herkesin bişeyleri yaşama zamanı farklıdır. Kimin ne zaman neyi yaşayacağının yazdığı bi kitap yok. Önemli olan mutlu olmanız. Bu konuda eleştiri yapanlar varsa da o cahilleri kendinizden uzaklaştırın. Hayatın kime, neyi ne zaman vereceğini bilemeyiz. Kaldı ki yaşınız da geç kaldığınızı düşündürecek bir yaş değiş genceciksiniz.
Epilepsi sonradan da ortaya çıkıyor maalesef ama düzenli hayat biçimi ve ilaç kullanımı ile tedavi edilebiliyor çok şükür. Tavsiyem terapi de almanızdan yana.

İlk 22 ya da 23 yaşında geçirmiştim. Erkek arkadaşımla ilgili bir durumdan dolayı. Sonra bir ilaç verildi. Bana pek yaramadı. Lenflerim şişti. Ben de kafama göre bıraktım yine kriz geçirdim.
Sonrasında doktor ve ilaç değişikliği yapıldı. Çok şükür kriz geçirmedim. Ama ilacı bırakma sürecinde migren ataklarım tuttu.
Bana ilk nöbetimden sonra ilaç verilmedi ilaçsız geçirdiğim bu sürede ikinci nöbetim 2,5 sene sonra geldi. Her şey temiz çıkıyor ve nöbet sıklığı uzun aralıklar ile gerçekleşiyorsa teşhis nasıl konuluyor ilaç neye göre veriliyor? Çok belirsiz tuhaf bir hastalık bu belirsizlik beni korkutuyor

Lütfen kendi hayatınızı başkalarının hayatlarına bakarak eleştirmeyin. Herkesin bişeyleri yaşama zamanı farklıdır. Kimin ne zaman neyi yaşayacağının yazdığı bi kitap yok. Önemli olan mutlu olmanız. Bu konuda eleştiri yapanlar varsa da o cahilleri kendinizden uzaklaştırın. Hayatın kime, neyi ne zaman vereceğini bilemeyiz. Kaldı ki yaşınız da geç kaldığınızı düşündürecek bir yaş değiş genceciksiniz.
Epilepsi sonradan da ortaya çıkıyor maalesef ama düzenli hayat biçimi ve ilaç kullanımı ile tedavi edilebiliyor çok şükür. Tavsiyem terapi de almanızdan yana.
Ama zaman geçiyor geçen gün gittiğim bir iş görüşmesinde yaşının farkında mısın gibi bir cümle kuruldu halbuki mezun olduğumdan bu yana deneyim yok diye iş vermeyenler de kendileri. Artık kendi kazancımı elde etmem ailemin eline bakmamam gereken bir yaştayım arkadaşlarım özgürce istediklerini yapıyorlar, geziyorlar, tozuyorlar, istediklerini alıyorlar sadece çevremin söyledikleri değil gerçekler de bu şekilde maalesef. Bu saatten sonra böyle bir rahatsızlığım varsa iş bulmam daha da zor olur sanırım artık.

Eeg çekildi bu arada 1 saatlik ama onda da bir şey çıkmadı doktor her ihtimale karşı içinci nöbetim olduğu için netrolex xr 500 mg verdi. Gittiğim beyin ve sinir cerrahı ile psikiyatri doktorlarım karakterimi bildikleri için senin psikolojik olarak böyle bir nöbet geçirmen mümkün diyorlar nöroloji doktoru ise ilaca başlamamı ilaç ile 2 senede de nöbet olmaz inşallah böylelikle de atlatmış olursun diyor sizce ne yapmalıyım? :( Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra doz atlaması yapmamalıymışım sanırım nöbet tetiklenebilirmiş bu doğru mu

Back
X