Her tartışmada bir tek sen mi hamilesin diyen anne

cornelia

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
556
322
18
Merhaba kızlar. İlk defa BDV'ye konu açıyorum. Bilmiyorum yaptığım şımarıklık mı ama gerçekten gebeliğin de verdiği psikolojiyle artık bazı şeylere katlanamıyorum. Bu arada 6 aylık hamileyim.
Benim serviksin sol alt yanında 6 cm'e yakın bir miyomum var. Subseröz miyom yani rahmin icinde değil,rahmin dışına bir sapla bağlı. Şu an için gebeligimi tehdit etmiyor ama ilerleyen dönemlerde edebilir de maalesef. Ayrıca sebep olduğu ağrıdan dolayı biraz konforsuz bir hamilelik yaşıyorum miyomu olanlar bilir nasıl bir ağrısı olduğunu. Sürekli tetikteyim,bir şey olur diye korkuyorum, ağrılarımi dile getiriyorum. Sağlık anksiyetesi de tetikledi maalesef gebelikte kaybetme korkusu yüzünden... Bunun dışında da dikkat etmeye çalışıyorum, yediğim içtiğim her şeye,yaptığım her harekete içgüdüsel olarak her şeyden korumaya çalışıyorum, çok istedim ve zor sahip oldum bu bebeğe. Ama yaptığım her şey anneme batıyor ve her şeyi abarttığımı düşünüyor. Ağrılarım bazen şiddetleniyor ve "yapmasaydin o zaman çocuk madem miyomun vardı" diye bana bağırıyor. Evlerimiz yakın bazen evde çok bunaldıgim için eşim işten gelene kadar onun evine geliyorum vakit geçirelim diye ve az önce bu kavgayı ettik, şu an onun evindeyim. Kendi evimde olmadığım için iyice sinirlerim bosaldı ve bunları ağlayarak yazıyorum. Bana sürekli "tek hamile sen misin" diyor. Yediğine ictigime verdiğim önemi abartılı buluyor. Kafayı yiyecegim üniversite mezunu bir kadın bu herkesin hamileliği aynı zannediyor ya. Ayrıca evet benim için tek hamile benim, ben kendimi düşünmek zorundayım. "Ben seni dogurmadan bir gün önce perde çıkardım taktım, ağır da taşıyordum" gibi böyle saçma sapan ornekler veriyor. Ya ben bunları gerçekten narsistlige bağlıyorum, bir takım narsistik özellikleri de var maalesef...
Bilmiyorum belki hormonlardan dolayı bu kadar etkileniyorumdur ama yedi kat el bana "tek hamile sen misin" demezken kendi annemin bunu söylemesi de koyuyor gerçekten.

Gitmeyin o zaman ne gerek var. Siz belki abartıyorsunuz belki abartmıyorsunuz ama bunları onun bilmesine gerek yok. Söylemeseniz gitmeseniz bilmeyecek, sizinle kavga etmeyecek, siz de ağlamayacaksınız. Kendinize olmadık yerden dert çıkarmışsınız. Sağlıkla alın kucağınıza.

Bende de sapli myom vardı ve rahmin dışındaydı. Bilmiyorum nerenizde ağrınız oluyor. Benim kasıkta vajinada agri oluyordu adim atarken zorlanıyordum ama myomdan olup olmadığını bilmiyorum. İlk zamanlar gittiğim her doktor ölçüp söylüyordu tabi hormonel durumdan büyüyordu. 13. Haftada bir doktora gitmeye başladım doğuma kadar hic myomda su cm olmuş demedi. şuanda rahatsız edecek birşey yok dedi rahim icind doğru büyümediğinden sıkıntı olmadı. Ama sürekli tetikte olmayin myom icin gidisine göre bakılır. Bana ilk gittiğim doktor tekerliği patlak kamyonla yola çıkmışsın dedi korkuttu ama öyle bişey olmadi
Annenizin yaklaşımini doğru bulmadim ne diyeceğimi bilmiyorum

Ayrıca eşim kendi isteğiyle bazı ev işlerini benden devraldı, annem buna da takmış durumda. Şımarık bir hamilelik geçirdigimi söylüyor. Elim ayağım titiy
E gitmeyin annenize siz de moralinizi bozuyorsa bu şekilde. Doğum sonrası yardım alacak mıydınız annenizden öyle bir düşünceniz var mıydı?
Evet normalde yardım edecek. Ki aslında torunu için de oldukca istekli sürekli bir şeyler alıyor bebek için. Onun derdi benimle benim şımarık ve güçsüz olduğumu düşünüyor maalesef...

Çok basit bı çözümü var halini anlamayan insanın evine gitmeyeceksin, bu annen de olsa.

Evet sana göre tek hamile sensin, istediğin kadar tedbirli davranmakta hakkın, durumunu en iyi sen bilirsin, bunu açıklamak zorunda da degilsin, bu senin gebeliğin..

Evinde sıkıl daha iyi strese gireceğine çık parkta yürü, hava al daha iyi ve senin için de sağlıklı bı davranış olur.

Kim gebeliginde ne yapıyorsa yapmış, bu senin gebeliğin, kendini yipratacagina gitme..

Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı; sağlık, huzur, mutlulukla analı - babalı büyütmeyi nasip etsin.

Annenize gitmek daha fazla strese girmenize yol açıyorsa, annenizle daha az görüşmeye çalışın.

Eşinize naz yapın bu süreçte. Annenize değil. Israrla evine gidip yakınmaniz çok normal bir davranış değil.

Herkes sizi el üstünde tutmaz ve tutmak zorunda da değil.

Şımarıklık yapmak istiyorsanız evinizde eşinize şımarın bence. Yoksa annenizle aranız açılacak.

Gitmeyin gecirmeyin zaman

Üzmek istemiyorum ama çevrenizi bunaltmış olabileceğinizi düşündüm. Myom ağrısı olmasa beliniz ağrıyacaktı, ne bileyim kaburganız batacaktı falan. İlla bir şey olacaktı yani.
Hepimizin hamileliği bize özeldi. En çok biz heyecanlandık.
Azıcık kendi kendinize mi kalsanız acaba?

Sol kasıgimda özellikle bir yere çok uzun süre oturduğumda batma şeklinde ağrım oluyor. Ağrılı ve konforsuz bir hamileligim olacağını biliyordum bazen çok aşırı ağrım olduğunda ya bebeğe bir şey olursa ya erken doğum olursa diye korkuyorum acile gidiyorum hemen çünkü doğum kanalının hemen yanında. Tamam belki abartıyorumdur ama abartıyor olsam bile böyle soylenmez bir hamileye bence ya

Amin inşallah çok teşekkür ederim bir süre görüşmeyi azaltsak iyi olacak gibi çünkü arada mesafe olunca böyle olmuyor gerçekten.

Madem böyle nie gidip orda oturuyorsun evinde canın sıkılsın daha iyi değil mi sence de ?

Strese giriosun bebeğe zarar böylesi .
Doğru söylüyorsunuz ama eşim aşçı, yazlık sezona gitme ihtimali vardı 3 ay olmayacaktı. Yalnız kalmamak için orada kalacaktım. Bir şekilde yazlık işi olmadı. Demek ki hayırlısı buymuş Allah'ın bir bildiği varmış. Biraz mesafe iyi gelecek gibi araya mesafe girince böyle davranmiyor.

Haklısın tabi ki denmez. Ama şunu düşün rahîm icinde değil yani benimde cok ağrım oldu ama myomdan olduğunu bilmiyordum. Vajinal fitik olabilir demişti gebe korsesi kullabilirsin demişti ama kullanmadım. İnşallah sağlıkla tamamlarsiniz bu süreci.sana muayenede kac cm olduğunu söylüyor mu ?
Annenizlede çok görüşmeyin . Bilmiyorum annemle bu durumda olmadik hiç görüşmeyin çok fazla üzmesin sizi

Su gündüz gelme gitmelerden bahsediyorum suan sizi sıkıntıya sokan .

Olmayan seyın bi önemi yok suan

Israrla evine gidip naz yapmiyorum bugün ekstrem bir ağrım oldu. Herkes dediğiniz kişi benim annem, kayınvalidem de degil

Teşekkür ederim inşallah hepimiz sağlıkla tamamlarız. Artik rahim çok büyüdüğü için karından ultrasonla görülmüyor rahim goruntuyu kapatıyor, vajinal ultrasonla görülebiliyor bu yüzden sürekli kontrol edilmiyor ancak suphelenirsek ve ekstrem ağrı yaparsa bakiliyor. Başlangıçta 4 cm'di 6 aylık sürecte 2 cm büyüyerek 6 cm oldu. Neyse ki aşırı büyüme yok. Ama bazen ağrılar dayanılmaz oluyor.

''Almadığını verebilmek kendiliğinden değil iradi bir çabayla mümkündür.'' Annenizinde hamileliğinde alamadığı sevgi, şefkat, dinlenme ihtiyacı tetiklenmiştir belki de. Veya huyu böyledir. Biraz huysuz bir insandır.
Kırılmanız, üzülmeniz çok doğal. Kaygılarınız çok olası. Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alabilmeyi nasib etsin.
Ama anneniz, hayatınızdan atamazsınız. Mümkün olduğunca az görüşmeye çalışın şu süreçte. Hem size iyi gelir. Hem de belki anneniz hatasını fark edip düzelir.

Su gündüz gelme gitmelerden bahsediyorum suan sizi sıkıntıya sokan .

Olmayan seyın bi önemi yok suan
İşte gebelikte yaşadığım anksiyete vs.den dolayı anneme gidiyordum. Evde kardeşim var onunla vakit geçirmek güzel oluyor ama biraz mesafe koymak iyi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…