• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her yeni gün, yeni bir umutla başlar...

C cornella cnm bu yazı senin için

Vajinal Akıntı Vajinada ki normal akıntı vajina için yararlıdır. Menstrüel siklüs (adet döngüsü) boyunca bütün kadınlarda, yoğunluğu birinci yarıda ve ikinci yanda değişmek üzere vajinal akıntı olur. Siklüsün ilk yarısında, vajinal akıntı pek az miktardadır. Ovülasyona doğru, miktarı artar, yoğunluğu fazla değildir, saydam ve esnektir. Burundan salgılanan sümüğe çok benzer. Bu salgının hepsi değilse de büyük bir bölümü siklüsün ilk yarısındaki yüksek östrojen düzeyine yukarıda belirtilen mukusu salgılayarak yanıt veren bezleri olan serviksten gelir. Vajinadaki bezler de benzer biçimde yanıt verirler. Siklüsün ikinci yarısmda, ovulasyondan sonra, progesteron düzeyi yükselince; vajinal akıntının karakteri değişir. Daha koyu, beyaz, sert ve daha az esnek olur. Bu akıntı çamaşırları kirletebilir, kuruyunca beyaz ya da sarımsı kahverengi bir leke bırakabilir. Ancak bunun hiçbir zararı yoktur. Normal vajinal akıntıyı anormalden ayırmak için iyi bir kural, size ağrı ya da kaşıntı vermiyorsa, kötü bir kokusu yoksa genellikle akıntının normal olmasıdır. Yukarıda açıklanan akıntılar, normal olmakla kalmaz, vajina için yararlıdır da. Vajinanın sağlığı içindeki zarın, serviks ve vajina duvarındaki bezlerden salgılanan salgılarla ıslak ve kaygan tutulmasına bağlıdır. Dahası, introitus (vajina girişini çevreleyen ve büyük dudaklarla örtülü bölge) da ıslak ve kaygan tutulmalıdır. Vajina ya da introitus kurursa, kaşıntı ve sızlama olur, enfeksiyona zemin hazırlanır. Küçük dudakların iki yanında bulunan bir çift bez (Bartholin bezleri) introitusu ıslak tutmak için sürekli sıvı salgılarlar; vajina ve serviksteki öbür bezlerle birlikte cinsel ilişkiye kolaylık sağlamak için cinsel uyarı karşısında salgılarını artırırlar.

Kaynak: http://hastaneciyiz.blogspot.com.tr/2012/03/vajinal-akintilar.html

Arkadaşlar kitabta ismi azam duası iki tane var hangisini okucaz

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    98,9 KB · Görüntüleme: 41
  • image.webp
    image.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 43
Tmm tatlım saol inş hepimizin duası kabul olur hayırlısıyla saglıklı sıhatli evlat nasip eder rabbim bizlere en kısa zamanda inş
çok güsel bir dua cnm ben önce arapça sonra anlamını okuyorum ağlıyorum hep anlamını okurken bu dua bize uğurlu gelsin inşallahh okuması çok zevkli

çok güsel bir dua cnm ben önce arapça sonra anlamını okuyorum ağlıyorum hep anlamını okurken bu dua bize uğurlu gelsin inşallahh okuması çok zevkli
Semacim ben hani hormon testi yaptirdim ya onda sekere bakiliyor mu yoksa ayrimi söylememiz lazim .. e2 lh prolaktin var onlari anliyorum digerleri ne bilmiyorum

Bu sefer seninki çeksin cnm geçen sefer biz çekmiştik çekince listeyi yollarsın
İnşallah canım... Çok rahatsızım eğer düzelemezsem senin meleğin çeker..sana yazarım.. İnşallah yarın çektiririm...
LeYLa_21 LeYLa_21 ablam nerde yaaa yok bugün?
Ah semacım..Ablan ölüyor.belim fena sol bel kemiğim çok incinmiş.Doktor jel verdi.yakıda yapıcam.ağrı kesici ve kas gevşetici verdi.iğne almadım hamile olabilirim diye...şuan bile sol tarafıma yastık yığıp oturdum.beni merak ettiğin için Allah senden razı olsun gülüm.. Çok öpüyorum tatlı semam...
Dün evdeydi ya bugun iste oldugu icin belki girememistir .. tabi ise gittiyse onuda bilmiyoruz dün rahatsizdi ya ..
Sabah izin aldım canım.hatta müdürü yatakta aradım.. Kalkacak vaziyetim yoktu.Doktora gittim.. İnşallah düzelirim hafta sonu.buğün de yakı yapıştırcam inşallah iyi gelir.duanızı eksik etmeyin...

Hepinizi çok seviyorum canlarım...

İnşallah canım... Çok rahatsızım eğer düzelemezsem senin meleğin çeker..sana yazarım.. İnşallah yarın çektiririm...

Ah semacım..Ablan ölüyor.belim fena sol bel kemiğim çok incinmiş.Doktor jel verdi.yakıda yapıcam.ağrı kesici ve kas gevşetici verdi.iğne almadım hamile olabilirim diye...şuan bile sol tarafıma yastık yığıp oturdum.beni merak ettiğin için Allah senden razı olsun gülüm.. Çok öpüyorum tatlı semam...

Sabah izin aldım canım.hatta müdürü yatakta aradım.. Kalkacak vaziyetim yoktu.Doktora gittim.. İnşallah düzelirim hafta sonu.buğün de yakı yapıştırcam inşallah iyi gelir.duanızı eksik etmeyin...

Gecmis olsun ... Yakiyi yapistiramam canim cok tatli demistin mecbur kaldin simdi yapistirmaya benimde öyle oldu internetten bel agrisi icin uzman tvde video var onu izleyip hareketleri var onu yaptim biraz sicak suyla ovdum krem merhem ne varsa sürdüm sicak su torbasida koydum hep gecti çok şükür .. Sende yap istersen hareketleri yavas yavas insallah düzelirsin .. :(

Gecmis olsun ... Yakiyi yapistiramam canim cok tatli demistin mecbur kaldin simdi yapistirmaya benimde öyle oldu internetten bel agrisi icin uzman tvde video var onu izleyip hareketleri var onu yaptim biraz sicak suyla ovdum krem merhem ne varsa sürdüm sicak su torbasida koydum hep gecti çok şükür .. Sende yap istersen hareketleri yavas yavas insallah düzelirsin .. :KK43:
Evet canım ya büyük lokma ye büyük konuşma demişler...hiç bişey yokken fena oldu belim ağır bile kaldırmadım ya.. Üşütmüşsün dedi doktor... Bakayım netten canım uzman tvye..yakıyıda yapıştırsammı?sen yakı yapıştırmışmıydın büşracım?

ahh be ablam ben yakı yapıştıramam diodun bak şimdi yapıştırmak zorunda kaldın:( dikkat et cnmya ağır bişeymi kaldırdın terli terli ani hareketmi yaptın acaba?

Evet canım ya büyük lokma ye büyük konuşma demişler...hiç bişey yokken fena oldu belim ağır bile kaldırmadım ya.. Üşütmüşsün dedi doktor... Bakayım netten canım uzman tvye..yakıyıda yapıştırsammı?sen yakı yapıştırmışmıydın büşracım?
Ben yapistirdim ve yakidan sonra hareketlerim kisitlandi ters bir hareket yaptim sanirim oyle agri girdi 2.gun dayananadim cikardim sonra düzeldi .. ama cogu kisiye iyi geliyor yaki agri icin yapistir ama ters hareket etme birde ilik dus al ovala belini oyle yapistir ;)

Tamam cnm sorun değil Sen haber ver çekemeyecek olursan yazarsın biz pazar günü çekeriz

ahh be ablam ben yakı yapıştıramam diodun bak şimdi yapıştırmak zorunda kaldın:KK43: dikkat et cnmya ağır bişeymi kaldırdın terli terli ani hareketmi yaptın acaba?
İş yerinde hava güzel diye bahçeye inip çay içtik.terlemiştim sonrada üşüdüm.yukarı çıktım ama iş işten geçti canım ya..İnşallah hafta sonu iyileşirim semacım. Dualarınızı eksik etmeyin canım...
Ben yapistirdim ve yakidan sonra hareketlerim kisitlandi ters bir hareket yaptim sanirim oyle agri girdi 2.gun dayananadim cikardim sonra düzeldi .. ama cogu kisiye iyi geliyor yaki agri icin yapistir ama ters hareket etme birde ilik dus al ovala belini oyle yapistir :KK66:
Duş nasıl alacam canım tuvalete zor gidiyom valla... Kendi atana kadar çıkartmam yakıyı canım...İnşallah şifa olur tatlım ya...netten hareketlere baktım ama deneyecem bakalım inşallah iyi gelir...

Back
X