Eşim işleri düzenliydi gözünde bi sıkıntı yüzünden ağır vasıta ehliyeti alındı b düşürüldü servis işi yapıyordu tekrar ameliyat oldu iyileşme süreci devam ettiği için ehliyetini iki yıl olmadan tekrar alamazsın dendi 1 ay kadar zamanı kaldı 2 yıldır evde çalışmıyor babasının malı falan var onlara bakıyor arada yani 2 yıldır evde her ufak sorunu uzatıyor acaba çalışmıyor diyemi bana takıyor kafayı çalışmaya başlarsa düzelir mi bilmiyorum
Okumayı çok istedim ailemin durumu iyi değildi önceleri fazla o yüzden okulu bıraktım keşke napıp edik okusaydimIste bu yuzden ozellikle her kadinin okumasini/ okumasa bile bir meslek ogrenmesini ve gerek kalmasi durumunda o meslekle ben ac kalmam/ her turlu gecinirim raddesine getirmesini isterim kendisini..
Kimseye muhtac olmayacak duruma gelmeli her kadin.
Bunu bir sekilde basarmaliyiz.
Hep kendisi hakkı çıktığı için malasef konusamiyoruzBu durum bardagi tasiran son damladan birkac onceki damla gibi, bundan sebep bosanilmaz hemen, konusun. Gerci erkekler ne anlar konusmaktan....
Gec degil, kendiniz icin her zaman yatirim yapabilirsiniz.Okumayı çok istedim ailemin durumu iyi değildi önceleri fazla o yüzden okulu bıraktım keşke napıp edik okusaydim
Hamile değilim Eylül ayında trasfer düşünüyorduk işte ama bu psikolojiyle nasıl olacak bilmiyorum ailem ayrılmamdan yana ayrıl diyorlar maddi durumum iyi değil ve aileme yük olmak istemiyorum bende belki işe dönerse düzelir diye düşünüyorumKonu sahibi detay vermemiş ama kesin hamiledir ve yanlışlıkla hamile kalmıştır :)
İkincisi kesinlikle ailesinin karşı çıktığı biriyle evlenmiştir
Üçüncüsü ve en vahimi toksik ilişkisini sonlandiramiyor ve kendine bir hayat kuracak maddi durumu yoktur çalışmak zor geliyordur (bu üzücü tabi)
Sonuncusu işsiz güçsüz baba parası yiyen asalak adamla nereye kadar devam ediceksin kendini sorgula bı kardesim
Benide en çok üzen bu durumYa bir insan bunu deme hakkını nasıl bulur kendinde? Eline sağlık diyeceği yerde yaptığı şeye bak.
Değil kahveyi yüzüne bakmayı bile hak etmiyor bence. Alın karşınıza konuşun tavirlarini düzeltsin.Benide en çok üzen bu durum
Düzen değişikliğinden kasıt yalnızlık ya da başkasını bulamam korkusu olmasın.yoksa yemişim düzeni.kirasını vereceksin, geçeceksin bir eve.O gücü kendimde bulamıyorum bi ayrılmak istiyorum bi istemiyorum sanırım sanırım düzen değişikliğine alışamam diye korkuyorum
Maddi açıdan muhtaç durumda olmayan bir sürü kadın da bu durumlara katlanıyor.yalnızlık korkusu, başkasını bulamazsam endişesi, erkeksiz kalmak istememe.... biz hep maddi açıdan kendi ayaklarının üzerinde dursun diyoruz, oysa ki manevi açıdan ayakları üzerinde duran kadın olmayınca, işle güçle de olmuyor.ikisi de olmalı.Iste bu yuzden ozellikle her kadinin okumasini/ okumasa bile bir meslek ogrenmesini ve gerek kalmasi durumunda o meslekle ben ac kalmam/ her turlu gecinirim raddesine getirmesini isterim kendisini..
Kesinlikle.Maddi açıdan muhtaç durumda olmayan da bir sürü kadın bu durumlara katlanıyor.yalnızlık korkusu, başkasını bulamazsam endişesi, erkeksiz kalmak istememe.... biz hep maddi açıdan kendi ayaklarının üzerinde dursun diyoruz, oysa ki manevi açıdan ayakları üzerinde duran kadın olmayınca, işle güçle de olmuyor.ikisi de olmalı.
Çalışmak bence zor gelmiyor.içten içe bazı kadınlar bu tarz muameleden hoşlanıyor.hoşlanmasa bile ilişkiyi biterecek kadar şikayetçi değil.ama bilinçaltı hoşlansa bile kişiye öğretilen kendine saygılı olma, kötü muameleyi haketmeme duygularıyla birlikte çatışmalı bir durumda kalıyorlar.içlerinde bir taraf durumdan gayet memnunken, diğer taraf olmaması gereken şeyler olduğunu bildiği için bu duruma karşı çıkıyor.sonuç olarak kişi içinde bulunduğu bu duruma kılıf uydurmak için aslında bile isteye hamile kalıyor ama bu durumu kendine bile itiraf etmek istemiyor.yok dışarı boşalmıştık, yok farketmemişim, yok bilmemm ne delinmiş falan filan... sonuç olarak hamileliği ve bebeği bahane ederek bu iç çatışmasından kurtulmaya çalışıyor.hem de ilişkisini devam ettirebiliyor.yani benim tespitim.ee bize de böylr anlatınca yemiyoruz tabi ki.Konu sahibi detay vermemiş ama kesin hamiledir ve yanlışlıkla hamile kalmıştır :)
İkincisi kesinlikle ailesinin karşı çıktığı biriyle evlenmiştir
Üçüncüsü ve en vahimi toksik ilişkisini sonlandiramiyor ve kendine bir hayat kuracak maddi durumu yoktur çalışmak zor geliyordur (bu üzücü tabi)
Sonuncusu işsiz güçsüz baba parası yiyen asalak adamla nereye kadar devam ediceksin kendini sorgula bı kardesim
Araya girip ,gereksiz bir bilgi vericem :) Bazı şehirlerde Türk kahvesi çay bardaginda içiliyor . Bende görünce çok şaşırmıştımKavga çıkacak hatta aileleri ayağa kaldiracak bir konu göremedim başka şeylere dolmuş patlanmiş sanki. Eşiniz hep mi böyle kabadir( son zamanlarda böyle oldu yazmışsınız, eger en ufak şeyde kavgaya bahane arıyorsa başkası da olabilir)
Niye çay bardağında kahve.Zaten altlik ve kahve fincanın sapı bu yüzden var.
Benim aklıma şey geldi fincan ve altliklar temiz mi değildi?
Yoksa her gün çay bardağında kahve içen biri kahve sıcak diye neden ortalığı ve aileleri ayağa kaldırsın anlam veremedim.
İş bölümünde kendi üzerinize düşeni yapmıyor olabilir misiniz?
Eğer iş bölümümüz yoksa yapın, herkesin sorumlulukları olsun.
Gerek kalması durumunda diye düşündüğümüz için bu hâller devam ediyor zaten.çalışmak ömür boyu gereklidir.paran olsa bile temel ihtiyaçlardandır.evlilikle, çocukla falan bırakılacak bir şey olarak görmeyi bırakmalıyız.bırakılacak, vazgeçilecek bir şey olarak bile görülmemeli.yani gerektiğinde demişsiniz yani evlenince falan gerek olmayabiliyor mu ? Olmaz öyle şey.erkekler için çalışmama durumları yoksa kadın için de olmamalı.Iste bu yuzden ozellikle her kadinin okumasini/ okumasa bile bir meslek ogrenmesini ve gerek kalmasi durumunda o meslekle ben ac kalmam/ her turlu gecinirim raddesine getirmesini isterim kendisini..
Ben oyle düşünmüyorum da, meslegi olan bile evlenince birakiyor, neden bilmiyorumGerek kalması durumunda diye düşündüğümüz için bu hâller devam ediyor zaten.çalışmak ömür boyu gereklidir.paran olsa bile temel ihtiyaçlardandır.evlilikle, çocukla falan bırakılacak bir şey olarak görmeyi bırakmalıyız.bırakılacak, vazgeçilecek bir şey olarak bile görülmemeli.yani gerektiğinde demişsiniz yani evlenince falan gerek olmayabiliyor mu ? Olmaz öyle şey.erkekler için çalışmama durumları yoksa kadın için de olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?