- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 163
- 37
- Konu Sahibi Superisi 2009
-
yani tamam anlıyorum senin için acıyor ama insanlarında en mutlu günü bunu engelleyemezsin. cenaze bile olsa milletin düğününe karışamazsın. herkes seninle birlikte yas tutması gerekmez ki kim biliyor senin acını sokağında. çok yanlış düşünmüş şikayet etmeklede yanlış yapmışsın. yarın birgün seninde gürültülü bir eğlencen olur o zaman komşun un acısı olur sen bırakacakmısın. kapa camını kapını otur içeride yada çık başka bir yere git sessiz kafanı dinle bu kadar. insan insana her zaman muhtaçtır unutma. ben hastaydım düşük tehlikesi atlattım hastaneden çıktım o gün garajımızda nişan yaptılar hemen altımda güm güm ne yapayım kavgamı edeyim. biraz daha sakin olup hayata farklı açılardan bakmaya çalışmalısın.
ha bu arada yasak kalkmış .cenaze olsa allah korusun bide komşu davası çıkar bu ülkede beklenir
bizim orda gece 12- 1 de bile sesler durmuyor. uyusan uyunmuyor, ders çalışsan çalışılmıyor, otursan oturulmuyor. nası bi müzik onu da anlamadım. son ses arabesk, garip garip oyun havalarısanki sokak düğünü değil, baya evimin, odamın içinde çalıyorlar. Allah böyle düğün salonuna 3 kuruş para vermicem diye gece yarıları insanları rahatsız eden insanları bildiği gibi yapsın. hayır paran yoksa nikah yap bitsin kardeşim. sen bedavaya gülüp eğlenecen diye ben gece yarılarına kadar müzik sesi dinlemek zorundamıyım?
ztn bu her evlilikte illaki düğün yapma çabasını bi türlü anlamıyorum.kardeşim paran yoksa nikah neyine yetmiyor. illa ki bedavaya milleti eğlendirecem, düğün yapmazsam elalem laf eder diyosun. o zmn hiç olmazsa erken saatte çaldır şu müziğini davulunu zurnanı. gece yarısı bu yaptığın nedir ya. biraz saygı..
Gece 12-1 kadar nasıl sürüyor o dügün arkadaşım bizim burda gece 11 den sonra yasak yapmak isteyen bir kaç kişi oldu ama müsade etmediler ayrıcı bizim buradaki sokak dügünlerini nedense hep zengin kesim yapıyor
bende anlamıyorumhatta daha geçende saat 12 ye kadar fln bişey yoktu. sonra bi gürültü kıyamet gibi arabesk müzik çalmaya başladı ben tabi alışık olduğumdan artık cama bile çıkmıyorum. öyle bitmesini bekledim.
zengin kesim neden sokak düğünü yapar anlamam. yani mesele salon parası değilse ne? insanları rahatsız etmek mi?
gece 12 den sonrası yasak arkadaşlar
12:01 olur olmaz bitirmek zorundalar, bitirmezlerse polisi arayın derhal düğünü durduruyolar
Hiç sorma geçenlerde bizim evin dibinde dügün yapıldı kınada 60 binlira dügünde ise 80 binlira topladılar bunu birde uluorta söylüyorlar.
resmen bi ev parası toplamışlar. nası olmuş bu yaaa
Acini anliyorum fakat, malesef herkezin maddi durumu salon tutmaya yetmiyor, ve baze yerlerde ve insanlarda sokak dugunu bi adet olmus, bu yuzden yapicak birsey yok.. Kimse kimsenin dügününe engel olmaya hakki yok yani...
kış geldi artık sokak düğünleri yapılmaz bidahaki yaza kadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?