hergece sokak düğünümüz var bekleriz

Superisi 2009

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
1.784
77
163
37

bıktım artık ya kocamla ailesiyle kendi ailemle arkadaşlarımla anlicanız herkesle aram bozuk hastayım
yeğenim kötü hastalığa yakalanmış bugün öğrendim ve sokakta hergecekinden daha gürültülü düğün var çıldırıcam
polisi aradım sonuç yok
zabıtayı aradım sonuç yok bu ne ya
neymiş yasak kalkmış
benböle işin diorum yani napcam ben kime şikayet etcem bunları

yani tamam anlıyorum senin için acıyor ama insanlarında en mutlu günü bunu engelleyemezsin. cenaze bile olsa milletin düğününe karışamazsın. herkes seninle birlikte yas tutması gerekmez ki kim biliyor senin acını sokağında. çok yanlış düşünmüş şikayet etmeklede yanlış yapmışsın. yarın birgün seninde gürültülü bir eğlencen olur o zaman komşun un acısı olur sen bırakacakmısın. kapa camını kapını otur içeride yada çık başka bir yere git sessiz kafanı dinle bu kadar. insan insana her zaman muhtaçtır unutma. ben hastaydım düşük tehlikesi atlattım hastaneden çıktım o gün garajımızda nişan yaptılar hemen altımda güm güm ne yapayım kavgamı edeyim. biraz daha sakin olup hayata farklı açılardan bakmaya çalışmalısın.

düğünde insanın eğlenmeye ne kadar hakkı varsa cenazede de sakinliğe okadar hakkı var bence
insanlarımız asker gönderirken düğün yaparken görgüsüzlük yapıyo bence
bizimde düğünümüz askerimiz oldu ama gece 12 ye kadar sokakta assolist getirip ( davula razıydım)
silah sıkmadık.düğün salonunnu boşunamı tuttuk yani
bizde sokak kapatıp komşularınevlerine geçişine engelmi olsaydık
yaptıkları yanlış bence o sıktıklarıkurşun illa birinin kafasınamı girmeli hakkımızı savunmak için

Bizim oturdugumuz yerde de çok var sokak dügünleri dügünler gece 23 kadar devam ediyor eger saat 23.01 olursa polisler geliyor çünkü izin saati 23.00 dır bazen diyorum insanların maddi gücü yok belki dügün salonu tutamadılar ama bizim burda sokaklarda yapılan dügünler hep zengin kesimin dügünü insanların yaşlısı,hastası,küçük bebegi olanlar oluyor geçen hafta bize annemin dayısı gelmişti adam 77 yaşında kapıyıda pencereyi de kapattık nafile çok rahatsız oldu çünkü hasta bir insan tansiyon hastası baş agrısından yatmadı.

ha bu arada yasak kalkmış .cenaze olsa allah korusun bide komşu davası çıkar bu ülkede beklenir

Gece 23.00 kadar serbest sonrası yasak arkadaşım bir ara 23.00 den sonra yapmak isteyenlerde oldu polisler gelip dügünü bitirdiler.

ne diyeyim allah böylelerini bildiği gibi yapsın, sen davul zurnayla ucuza eğleneceksin diye millete evinde huzur vermeyeceksin. Eee yeni gürültü kanunu çıkmıştı hani, komşu uyardığın halde rahatsızlık vermeye devam ederse evinden attırma hakkın vardı? Tezata bak be!!!

bizim orda gece 12- 1 de bile sesler durmuyor. uyusan uyunmuyor, ders çalışsan çalışılmıyor, otursan oturulmuyor. nası bi müzik onu da anlamadım. son ses arabesk, garip garip oyun havaları sanki sokak düğünü değil, baya evimin, odamın içinde çalıyorlar. Allah böyle düğün salonuna 3 kuruş para vermicem diye gece yarıları insanları rahatsız eden insanları bildiği gibi yapsın. hayır paran yoksa nikah yap bitsin kardeşim. sen bedavaya gülüp eğlenecen diye ben gece yarılarına kadar müzik sesi dinlemek zorundamıyım?
ztn bu her evlilikte illaki düğün yapma çabasını bi türlü anlamıyorum. kardeşim paran yoksa nikah neyine yetmiyor. illa ki bedavaya milleti eğlendirecem, düğün yapmazsam elalem laf eder diyosun. o zmn hiç olmazsa erken saatte çaldır şu müziğini davulunu zurnanı. gece yarısı bu yaptığın nedir ya. biraz saygı..

Gece 12-1 kadar nasıl sürüyor o dügün arkadaşım bizim burda gece 11 den sonra yasak yapmak isteyen bir kaç kişi oldu ama müsade etmediler ayrıcı bizim buradaki sokak dügünlerini nedense hep zengin kesim yapıyor

bende anlamıyorum hatta daha geçende saat 12 ye kadar fln bişey yoktu. sonra bi gürültü kıyamet gibi arabesk müzik çalmaya başladı ben tabi alışık olduğumdan artık cama bile çıkmıyorum. öyle bitmesini bekledim.

zengin kesim neden sokak düğünü yapar anlamam. yani mesele salon parası değilse ne? insanları rahatsız etmek mi?

gece 12 den sonrası yasak arkadaşlar
12:01 olur olmaz bitirmek zorundalar, bitirmezlerse polisi arayın derhal düğünü durduruyolar

Hiç sorma geçenlerde bizim evin dibinde dügün yapıldı kınada 60 binlira dügünde ise 80 binlira topladılar bunu birde uluorta söylüyorlar.

gece 12 den sonrası yasak arkadaşlar
12:01 olur olmaz bitirmek zorundalar, bitirmezlerse polisi arayın derhal düğünü durduruyolar

23.1 gece dügünü bitiriyor polisler bir ara devam etmek istediler polisler geldi bitirdi dügünü

Acini anliyorum fakat, malesef herkezin maddi durumu salon tutmaya yetmiyor, ve baze yerlerde ve insanlarda sokak dugunu bi adet olmus, bu yuzden yapicak birsey yok.. Kimse kimsenin dügününe engel olmaya hakki yok yani...

Son düzenleme:
Acini anliyorum fakat, malesef herkezin maddi durumu salon tutmaya yetmiyor, ve baze yerlerde ve insanlarda sokak dugunu bi adet olmus, bu yuzden yapicak birsey yok.. Kimse kimsenin dügününe engel olmaya hakki yok yani...

Neden öyle diyorsun arkadaşım, onların düğünü başkasına ızdırap oluyor. Hak mı bu? Milletin ahını alıyorsun, mutlu gün yaşıyorsun? Ne kadar mutlu olabilecekseler artık!

Köy yerinde yapılan adeti anlarım da, şehrin ortasında ne adeti? Artık komşular birbirini tanımıyor bile, tanıdığın insana "kusura bakmayın idare edin, buyurun gelin vs" dersin de tanımadığına nasıl yüzün tutar onu anlamıyorum. O saatte belki biri çocuk uyutacak, ya da kendisi uyuyacak, ne bileyim ders çalışacak ya en önemlisi çalışan insan gelip kafa dinleyecek! Ne hakla davulunu zurnanı milletin evinin içine taşırsın? Ne kadar düşüncesizce ve bencilce bir davranış.

Ayrıca insanların maddi durumları yoksa sade bir nikahla da mutlu gün yaşayabilirler pekala, en azından milletin bedduasını almazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…