• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hergun en az 2 kere ailesi arayan koca

Eşinle sen yapı olarak öyleymişsiniz birbirinizi bulmuşsunuz mutluluğunuz daim olsun diyebilirim sadece. Evlenirken o yüzden herkes kendi gibisini bulmalı. Konu sahibinin eşinin yaptığı da garip değil. Sadece farklılar birbirinden. Ama adamın yaptığı yanlış değil.

Ben de çok yakın olduğum insanlarla sürekli iletişim içinde olmayı seviyorum. Şu an bir yandan yakın arkadaşımla da mesajlaşıyorum mesela. Kendisi diyetisyene gider çıktım diye bana yazar. Spora gider yazar. Bu tarz şeyleri rapor vermek olarak görmüyorum. Sevdiğin insanların hayatında olmayı seviyorum
Bence de ana nokta bu. Herkes kendisine benzer insanlarla birlikte olmalı .
Mesela verdiğiniz arkadaş örneği bana garip gelmiyor bneim de bir aile grubunda kuzenim vardır günde on beş kez fotoğraf atar şunu yaptım bunu giyindik suruya gidiyoruz gibi bende sanırım iki üç ginde bir mesaj atıyorum. Şimdi benim veya eşimin tarzında biriyle evli olsa eminim ki mutsuz olurdu biz fotoğraf çekmeyi unuturuz çok sevmeyiz mesela . Herkes dediğiniz gibi ortak noktada bulusabilecegi biriyle evlenmeli

Cok sukur esimin ailesini seviyorum. Sadece esimle konustuklarinds konusulan konular mecburen esim ve benim hakkimda okuyor. Artik esim tek basina degil sonucta. Gercekten sevgili olsaydik ds esim telefonda ailesiyle hergun bu jadar konussaydi ama benimle ve ikimizle ilgili seyleri anlatmasaydi sadece kendini anlatsaydi bu kadar rahatsiz olmazdim. Ama artik mecburen isin icinde ve anlatilan konularda ben de varim. Yaptigim seylerin herkese acik olmasindan hoslanan biri degilim ve aliskin ds degilim buna.

Özelinizi anlatmıyorsa, günlük olaylardan bahsediyorsa sorun nedir?
Bugün eşim yokken babam uğradı mesela. İşleri, eşimle bayramda nerelere gittiğimizi, hafta sonu ne yapacağımızı falan konuştuk. Birbirimize yeni başladığımız diziler önerdik bitti. Başka ne konuşabiliriz ki, sadece dizi mi konuşmalıydık size göre?
Zaten ister istemez "x ne yapıyor, şunu ne yaptınız, x bunu halletti mi" muhabbeti oluyor, konu konuyu açıyor. "X'le ilgili bilgi veremem" diyemez ki eşiniz.

Dediğim gibi, böyle konularla boğarsanız eşinizi ciddi konularda ciddiye alınmazsınız.
Size gösterilmesini istediğiniz saygıyı siz de göstermelisiniz.
Evililik birbirinin alanına gereksiz müdahale hakkı vermiyor kimseye. Eşiniz neyi ne kadar anlatması gerektiğini bilen biriyse takılmayın böyle şeylere.

Sanırım sorun bizde insan sorun yaratmak birşeylere kull bulmak kafayı isterse takıyor evlilik benim içinde karşı taraf içinde bu kadar zor olmamalı ben canım isterse günde. On kere annemi babamı ararım konuşurum kardeşimi ararım he buna karışanında alnını karışlarım eşimde istediği kadar görüşüp konuşur hoş görümcemle ben çok daha sık görüşürüm yani buna kafa yormuyorum sorunlu olan bendiyim şimdi ??

Bu adam calismiyor mu? Okudugum yorumlardakilerin eşleri de ayni oldugu icin normal gormuşler bu kadar aramayi haliyle ama aksam işten gelip 2 şer saat aile konuşmasi yapsa eşim birincisi benim kafam şişerdi, başka odaya gitsem birlikte ne ara vakit gecirirdik diye dusundum yani.

Eşim her gun her gun aile aramaz arayinca da saaatlerce gün raporu vermez.
Ben her gun konusurum eşim işteyken ama o da en fazlasi 1 saat civari tutuyor.
Saatlerce bidi bidi hergun çekilcecek gibi değil ama evlenmeden bu yonunu insan bilemeyebilir. 🙄

İnsan sosyal bir varlık olduğu ve sosyalleşme, iletişim kurma gibi ihtiyaçları olduğu için olabilir mi ?
Aileyle mi sosyalleşecek allah aşkına.anaokulu çocukları bile şikayet ediyor fazla arayıp, sorulmaktan.ben aileyle geçirilen vakti sosyalleşmekten bile sayamıyorum.sıkıntıdan da patlıyorum.yetişkin biri için de normalinin bu olduğunu düşünüyorum.sanki hiç arkadaşımız, iş arkadaşımız, çevremiz yok.kreş döneminde takılı kaldık.ki kreşe giden çocuk bile daha fazla birey gibi yaşıyor.

Ama kaç saattir kkdasın mesela? Yani çok dolu dolu geçirseniz akşamı herhalde bu kadar saattir kkda olmazdın. Sen kkda takıldığın gibi o da telefonla konuşabilir

Bir de gün içinde yaptıklarınızda ne var ki bu kadar saklanacak? Yani ben standart insanların yaptığı şeyleri yapıyorum. Kayınvalidem avmye gittiğimi bilse nolur bilmese nolur. Bir de hadi aileyi geçtim arkadaşınla falan da mı gün içinde yaptıklarınızı konuşmuyosunuz? Mesela az önce arkadaşım bana yaptığı hıdırellez ritüelini bile anlattı. Gün içinde yaptıklarının anlatılmasının tuhaf karşılandığını ilk burda okudum

Mesaj yazmak farkli telefon kulaginda saatler gecirmek farkli. Telefonda aileyle başka bir muhabbet donuyorken ben yan taraftan ayri bir muhabbet acamam eşime.

Ama mesajlaşirken veya KKde yazarken ya da oyun oynuyorsam ayni zamanda eşimle paylaşim içinde olmaya devam edebiliyorum cunku mesaja istedigin zaman cevap veriyorsun, buraya istedigin zaman yorum atiyorsun ama telefondaki insani en az 10dk 30dk dakika sessizde bekletemiyorsun. 🙄 Ayni şey değil.

Aileyle mi sosyalleşecek allah aşkına.anaokulu çocukları bile şikayet ediyor fazla arayıp, sorulmaktan.ben aileyle geçirilen vakti sosyalleşmekten bile sayamıyorum.sıkıntıdan da patlıyorum.yetişkin biri için de normalinin bu olduğunu düşünüyorum.sanki hiç arkadaşımız, iş arkadaşımız, çevremiz yok.kreş döneminde takılı kaldık.ki kreşe giden çocuk bile daha fazla birey gibi yaşıyor.
Ergen miyiz arkadaşlar ya? Gerçekten diyorum neden illa bir taraf seçmek zorundayız. Sosyalleşirsem arkadaşımla sosyalleşirim, ya ailem ya eşim. Böyle misiniz gerçekten?
İnsanlar sosyal varlıklardır ve pek çok farklı sosyal çevresi vardır. Biri gelince diğerini atması da gerekmiyor.
Aile görüşmesinin verdiği zevk başka arkadaşla takılmanın verdiği zevk başka eşle geçirilen zamanın verdiği zevk başka.
Ben ailemle görüşmekten keyif alıyorum görüşüyorum ama çok sayıda arkadaşım da var. Bazen akşam kalabalık arkadaşlarla çıkıyoruz bazen sadece en yakın arkadaşımla kahve içiyoruz. Biri diğerine engel değil ki?
Gerçekten çok değişik kafalarınız var.

Ya bence çok araması, çok görüşmesi değil de müdahale ediyorlarsa sıkıntı. Benim eşim gün içinde çoğu zaman babasıyla beraber. Eşimin işine destek oluyor babası. Hemen her şeyi anlatır günlük hayatla ilgili. Yaptığı alışverişi, oğlanın bir hsreketini, gelen işle ilgili bir telefonu vs. Annesi de çok meraklıdır. Mutlaka ne yedik, nerdeyiz bilmek ister. Dönem dönem eşime tuvalete gittiğini de anlatıyor musun diye sorarım ama bu konuyu pek ciddiye almıyorum açıkcası. Çünkü benim hayat akışımı etkilemiyor. Müdahale etmelerine asla izin vermiyor. Ki bence önemli olan bu. Anlatırsa anlatsın napayım yani. Anasına babasına bağlı demek. Böyle hoşuna gidiyor diyip geçiyorum.
Ha iş müdahale etmeye dönerse kıyamet kopar işte.

Hergun günde 2 defa konuşacak ne konu buluyorlar anlamıyorum.. ben haftada 1 konuşsak da konu bulamıyorum da

Az bile konuşuyorlarmış aslında, benim görümcem gecenin bir vakti saat 2,3 demeden abisini arar, mesaj atar napıyorsun diye, kuzeninin karısı mesaj atmıştı 2 kez gecenin 2’sinde, 4’ünde, geçen amcası sabah saat 6’da aramıştı eşimi, kayınvalidem de keza gece biz tam uykuya dalacakken oğlunu hiç saate bakmadan arar, ki eşimin ailesiyle çok sık görüşürüz buna rağmen böyleler. Benim aileme gelince eşim evdeyken önemli bir şey olmadıkça rahatsız etmemek adına aramazlar, önemli bir konu varsa da vakitlice arar yada mesaj atarlar.
Bu nedir böyle aşk yaşıyorlarmış gibi.çok garip geliyor bana. Bir insan aile ilişkilerinden nasıl.bu kadar zevk alabilir.benim aldığım zevk 10 da 2 dir.valla çok garipler.

Günde iki defa 4 saat mi konuşuyorlar gerçekten?
Nedense saat kısmına hiç inanmadım.
İsteselerde hergün o kadar saat birşey konuşamazlar. Olayı abartmak için saat kısmını fazla tuttunuz muhtemelen.

Bende annemle hergün konuşurum, ne yaptın ne ettin derken günlük şeylerden de bahsediyorum haliyle. Bunlar eşimi de kapsayan şeyler oluyor. Ama devlet sırrı muamelesi yapmadığımız için sorun olmuyor. Bunun yetişkinlikle, aile olmayla bir alakası da yok. Eşiniz ikiniz arasında kalması gereken birşeyi anlatır neyse de günlük meseleleri anlatınca ne oluyor? Bundan duyulan rahatsızlığı anlamadım, anlamayacağım.

Her seyin bi sınırı var. Artik tek basina degil. Nasik ki annesini hic aramamasi sacmaysa her an aramasi da sacma.
Banlanmışsınız ama ben iki saat konuştuğuna inanmıyorum. Günde iki defa konuşuyorlardır siz bunu iki saat olarak yazdınız. Her gün iki saat konuşulmaz, abartı hissediyorum söylemlerinizde. Size hak verilsin diye böyle yazıyorsunuz ki size hak veren yorumları mantıklı bulup diğerlerine özelleştiri için açtım bu konuyu dediğiniz halde olumsuz eleştirileri kabullenemiyorsunuz.

Ergen miyiz arkadaşlar ya? Gerçekten diyorum neden illa bir taraf seçmek zorundayız. Sosyalleşirsem arkadaşımla sosyalleşirim, ya ailem ya eşim. Böyle misiniz gerçekten?
İnsanlar sosyal varlıklardır ve pek çok farklı sosyal çevresi vardır. Biri gelince diğerini atması da gerekmiyor.
Aile görüşmesinin verdiği zevk başka arkadaşla takılmanın verdiği zevk başka eşle geçirilen zamanın verdiği zevk başka.
Ben ailemle görüşmekten keyif alıyorum görüşüyorum ama çok sayıda arkadaşım da var. Bazen akşam kalabalık arkadaşlarla çıkıyoruz bazen sadece en yakın arkadaşımla kahve içiyoruz. Biri diğerine engel değil ki?
Gerçekten çok değişik kafalarınız var.
Bende aile konusunda sizin gibi düşünüyorum. Kayınvalidem ne kadar sorun yaratmış olursa olsun o bir annedir iletişimlerine karışamam bu çok acımasız geliyor bana. Herkes kendine göre haklı bence evlilikten beklentiye giriyor bu durum. Bilmiyorum düşünüyorum da kadın senelerce emek vermiş büyütmüş araması merak etmesi sesini duyması sevdiği yemeği yapınca araması sorması çok normal. He karışırsa ayrı o tepki gösterilir ama anne baba farklıdır ya. Görümcemi de sevmem ama o da bir kardeş asla karışmadım gitmesine aramasına. Görümcem beni ilgilendiren durumda Sorun yaptığımda sesim çıkar o kadar. Bana göre birinin başkalarıyla iletişimine karışmak kişiyi kendinden uzaklaştırır. Annem çok karışırdı babam çekti elini ayağını annemden.

Kizlar 8 aylik evliyim. Esimin ailesi birbirine cok bagli. Esime de cok duskunler. Hergun en az 2 kere telefonla ararlar esimi. Haftada bi iki kere goruntulu konusma yaparlar ailecek. Ben bu durumdan cok rahatsiz oluyorum. Kurdugumuz ailenin yeni bi aile oldugunu hissedemiyorum. Sanki surekli rapor veriyomusuz gibi hissediyorum birilerine. Evin icinde birileri yasiyor gibi geliyor. Sizce bu aranma durumu normal mi, bana mi garip geliyor? Kiz olsa da ailesi gunde 2 kere arasa hadi neyse derim, o da garip gelir de. Erkek bence cok garip oluyor surekli araninca. Siz ne diyosunuz, garip olan ben miyim?
Birbirlerine oldukca duskun bi aileye gelin gitmissiniz. Benim icin degisin diyemezsiniz. Esinizden belki rica edebilirsiniz bazen baska odada konusabilir.

Sen benimkini görmedin daha🙃
Ben hiç takilmam hayatima karismadiklari surece.
Benim esimin ailesi toprakla uğraştığı için saat başı sorar ekildimi dikildimi?
Kaynanamın teli yok onunla konuşmak için babasını arar.
Abileri felan da arar onlar aramazsa esim arar.
Benim umruma olmaz açıkçası çünkü beni aramiyorlar.
Beni rahatsız etmesinler de kim kimle konusursa konussun.

Mesaj yazmak farkli telefon kulaginda saatler gecirmek farkli. Telefonda aileyle başka bir muhabbet donuyorken ben yan taraftan ayri bir muhabbet acamam eşime.

Ama mesajlaşirken veya KKde yazarken ya da oyun oynuyorsam ayni zamanda eşimle paylaşim içinde olmaya devam edebiliyorum cunku mesaja istedigin zaman cevap veriyorsun, buraya istedigin zaman yorum atiyorsun ama telefondaki insani en az 10dk 30dk dakika sessizde bekletemiyorsun. 🙄 Ayni şey değil.
İyi de konu sahibinin şikayet ettiği şey her anının paylaşılması. Yani mesaj veya konuşarak fark etmiyor onun için. Günde iki saat konuşuyor kısmı da kendisine hak verilsin diye yaptığı abartı. ben yakın arkadaşlarımın her anına hakimim mesela. Gayet normal bir şey.

Her insan aynı olmak zorunda değil. Benim annem de eşim de telefonda çok konuşurlar mesela. Bu garip bir şey değil. Kimse de gelip bana veya başkasına biraz az telefonla konuş diyemez. Beğenmeyen, bdvde konu açacak, krizlere girecek kadar bu durumdan rahatsız olan insan kendi gibi telefonda konuşmayı sevmeyen birini bulsaymış. Kimse kimsenin telefonla konuşacağı saate kadar karışamaz.

Ayrıca telefonda vakit geçirirken (kk veya başka yer) kimsenin eşiyle doğru düzgün vakit geçirdiğine de inanmıyorum. En fazla söylediklerine tek kelimelik cevaplar verilebilir.

Son düzenleme:
İyi de konu sahibinin şikayet ettiği şey her anının paylaşılması. Yani mesaj veya konuşarak fark etmiyor onun için. Günde iki saat konuşuyor kısmı da kendisine hak verilsin diye yaptığı abartı. ben yakın arkadaşlarımın her anına hakimim mesela. Gayet normal bir şey.

Her insan aynı olmak zorunda değil. Benim annem de eşim de telefonda çok konuşurlar mesela. Bu garip bir şey değil. Kimse de gelip bana veya başkasına biraz az telefonla konuş diyemez. Beğenmeyen, bdvde konu açacak, krizlere girecek kadar bu durumdan rahatsız olan insan kendi gibi telefonda konuşmayı sevmeyen birini bulsaymış. Kimse kimsenin telefonla konuşacağı saate kadar karışamaz.

Ayrıca telefonda vakit geçirirken (kk veya başka yer) kimsenin eşiyle doğru düzgün vakit geçirdiğine de inanmıyorum. En fazla söylediklerine tek kelimelik cevaplar verilebilir.

Gunde 2 saat konuşulabilir, ben 1 saat civari konusuyorum genelde ama 2 saat çok rahat konusabilirim annemle.😁 İmkansiz bir şey değil arada oluyor. Ama eşim evde olmuyor tabi bu sürede.

Her akşam her aksam 2 saat telefon muhabbetini dinlemek eziyet gibi olur. Evlenmeden once annesiyle kaç saat konuşuyor bunu ogrenebilseymiş n iyi olabilirmiş. Cidden bizim evde kriz sebebi olurdu boyle bir şey.

Karsinizdaki bir şey soyluyorken telefonu birakirsaniz tek kelimelik cevaplar vermezsiniz. Hipnoz olmuş gibi telefondan gozunu ayirmadan bir şey okurken veya yaparken karsidakinin ne konuştuğunu bile anlayamazsiniz zaten. O yuzden diyorum telefondayken konuşan kişiyi susturup eşimize dönemeyiz ama telefonda vakit gecirirken ya da mesajlasirken cevap vermeyip o an eşimize donup konuşabiliriz ayni zamanda.

Back
X