• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes birinin komşusu ,lütfen azcık saygı

Ses yalıtımı var, aranızda bir kat mesafe var... siz mi fazla hassas davranıyorsunuz acaba? Yani şu evden çıkmadığımız günlerde insanların balkonda okey oynaması bile rahatsız ediyorsa sanki çok problemli değiller gibi geldi bana.
Yok, ben hassas davranmıyorum. Evden çıkıyorlar, hatta okeyi iftara gelen misafirlerle sahura kadar oynadılar. Bizim alt katta korona uğramıyor. Gürültü olayını bana ev sahibim de söyledi. Ay bebek sıçramıyor mu, ben sıçrıyorum bütün gün diye. Yani benlik bir durum değil. Bildiğiniz güm diye titreşimli ses geliyor.

Hiç kimse hayatını sizin çocuğunuza göre yaşamak zorunda değil.Belli bir desibeli aşan gürültüleri kaydedersiniz para cezası kesilir.Birde şöyle düşünün sizin çocuğunuz hiç ağlamıyor mu belki onlarda ağlama sesinden rahatsız oluyorlardır.

Yok, ben hassas davranmıyorum. Evden çıkıyorlar, hatta okeyi iftara gelen misafirlerle sahura kadar oynadılar. Bizim alt katta korona uğramıyor. Gürültü olayını bana ev sahibim de söyledi. Ay bebek sıçramıyor mu, ben sıçrıyorum bütün gün diye. Yani benlik bir durum değil. Bildiğiniz güm diye titreşimli ses geliyor.

Gürültüden önce yasak zamanı eve misafir aldıklarında şikayet etmeniz gerekmez miydi o zaman?

Hiç kimse hayatını sizin çocuğunuza göre yaşamak zorunda değil.Belli bir desibeli aşan gürültüleri kaydedersiniz para cezası kesilir.Birde şöyle düşünün sizin çocuğunuz hiç ağlamıyor mu belki onlarda ağlama sesinden rahatsız oluyorlardır.
Kapıyı kapatmak için siz evde kapı kolunu mu kullanıyorsunız? Yani bastırıp mı kapatıyorsunuz? Yoksa hiç bastıramdan direk çekiyor musunuz? Bu davranışın bebekle, desibelle ilgisi yok. Düşününki günün farklı saatlerinde alt katınızdan sürekli güm diye ses geliyor. Evde 4 kişi var. Hepsi sigara kullanıyor. İki ayrı balkon var. Kızlar arka balkonda, anne baba ön balkonda sigara içiyor. Hepsi tuvalet kullanıyor. Sabah 8 de ile gidiyorlar. Gece 12 de misafirler gidiyor yada geliyor. Yani günde sabah 7 den gece 1 kaaar 50 defa güm sesi geliyor. Sizce katlanılır mı?

Gürültüden önce yasak zamanı eve misafir aldıklarında şikayet etmeniz gerekmez miydi o zaman?
Yanlışınız var. Misafir gelmesi gitmesi yasak değildi. Onu da araştırdım. 15-20 kişilik gruplar olması gerekiyormuş ceza için. Yani siz iftara akrabasını çağıran birini şikayet edemiyorsunız. Etseniz, bizim evden sana ne diye siz suçlu oluyorsunuz

Aslında ses yalıtımı olduğu halde bu kadar ses gelmemesi lazim yani kapı sesi konuşma sesi vs gibi
Konuşma sesi duymadım hiç. Sadece kapıların sesi ve mobilya sesi. Mobilya seslerini anlayamadık ama henüz. Mutfakları bizm alta denk gelmiyor. Ama hergün çekilen mobilya masa sandalyedir. Konuşma yada tv sesi yok.

Kapıyı kapatmak için siz evde kapı kolunu mu kullanıyorsunız? Yani bastırıp mı kapatıyorsunuz? Yoksa hiç bastıramdan direk çekiyor musunuz? Bu davranışın bebekle, desibelle ilgisi yok. Düşününki günün farklı saatlerinde alt katınızdan sürekli güm diye ses geliyor. Evde 4 kişi var. Hepsi sigara kullanıyor. İki ayrı balkon var. Kızlar arka balkonda, anne baba ön balkonda sigara içiyor. Hepsi tuvalet kullanıyor. Sabah 8 de ile gidiyorlar. Gece 12 de misafirler gidiyor yada geliyor. Yani günde sabah 7 den gece 1 kaaar 50 defa güm sesi geliyor. Sizce katlanılır mı?
O kadar ev değiştirdik Kapı kolu sesini hiç duymadım ama Bebek ağlaması sesi olduğunda çok net duyuluyor ama hiç komşulara laf etmedim çünkü beğenmiyorsam ses duymak istemiyorsam basarım parayı müstakil ev alırım.Öyle bir paramda olmadığına göre en ufak sesi kafaya takmadan yaşamaya çalışıyorum

Hepimiz birilerinin komşusuyuz, lütfen şöyle bir düşünelim ne kadar saygılıyız. 3 aylık bebeğim var, alt kattakilerin kapı kapatma sesine günde 50 defa sıçrıyor. Kapının kolunu bastırarak kapatın ya. Güm diye neden çekiyorsunuz. Uyarın diyeceksiniz. Biz kavgalıyız. Benzer sebeplerle. Ev sahibimiz aynı ve benim karşı dairemde oturuyor. Defalarca uyardı, evde bebek var, biraz dikkat etseniz, kapının önüne 20 çift ayakkabı bırakmasanız ama durum aynı. İlk defa böyle bir aile ile karşılaştık. Sorsanız çok modernler, çağdaşlar. Var mı başka yolu?
Bir kaç ay önce alt katımızdan taşınan komşum sizin alt kata mi taşındı diye düşünmedim değil 🤪

O kadar ev değiştirdik Kapı kolu sesini hiç duymadım ama Bebek ağlaması sesi olduğunda çok net duyuluyor ama hiç komşulara laf etmedim çünkü beğenmiyorsam ses duymak istemiyorsam basarım parayı müstakil ev alırım.Öyle bir paramda olmadığına göre en ufak sesi kafaya takmadan yaşamaya çalışıyorum
Kapı kolu sesi değil ki. Lütfen yarın dener misiniz? Evde herhangi bir kapıyı, kolunu bastırmadan çekin. Bakın evde sizden başka biri varsa ne diyecek? Ama siz de bizim alt kattakiler gibiyseniz yaptığınız gürültü sıradan gelecek

Yanlışınız var. Misafir gelmesi gitmesi yasak değildi. Onu da araştırdım. 15-20 kişilik gruplar olması gerekiyormuş ceza için. Yani siz iftara akrabasını çağıran birini şikayet edemiyorsunız. Etseniz, bizim evden sana ne diye siz suçlu oluyorsunuz
Ayni durumu karsi komsumla yasadik yakin hir binada koronali bir aile varken bunlar da baskalarini iftara davet ettiler ben sadece 2 aksam gördüm gerisini bilmiyorum ama sikayet etmek istedik polis haneye tecavüz oluyor disarda olsakar mudahale edebiliriz evde olmaz dediler.

Ayni durumu karsi komsumla yasadik yakin hir binada koronali bir aile varken bunlar da baskalarini iftara davet ettiler ben sadece 2 aksam gördüm gerisini bilmiyorum ama sikayet etmek istedik polis haneye tecavüz oluyor disarda olsakar mudahale edebiliriz evde olmaz dediler.
Ben çok araştırdım. Üstelik evimi gözetliyorsunuz diye suçlu bile çıkabiliyoruz.

Bizzat şikayet etmesem ve arkadaşlarım bu sebepten ceza yememiş olsa hak vereceğim de neyse. Konumuz bu değil zaten.

Her neyse insanlar kapı çarpıyorlarsa ve uyardığınız halde devam ediyorlarsa onlar ya da siz taşınmadan çözüm bulamazsınız. Bdv’de hiç bulamazsınız. Yalıtımı olan bina için hiç hiç bulamazsınız çünkü burda verilecek tek tavsiye yalıtım oluyor.

Bizzat şikayet etmesem ve arkadaşlarım bu sebepten ceza yememiş olsa hak vereceğim de neyse. Konumuz bu değil zaten.

Her neyse insanlar kapı çarpıyorlarsa ve uyardığınız halde devam ediyorlarsa onlar ya da siz taşınmadan çözüm bulamazsınız. Bdv’de hiç bulamazsınız. Yalıtımı olan bina için hiç hiç bulamazsınız çünkü burda verilecek tek tavsiye yalıtım oluyor.
Bakın bir yukarıdaki bayan da aynı şekilde polise şikayet etmiş ama müdahale etmemişler. Biz de benzer bir durum yaşadık. Sanırım görevli arkadaşlarşa ilgili bir durum. Bizim bulunduğumız şehirde de herhangi bir müdahale olmadı. Hatta sokağa çıkma yasağında evimizin karşısında ağaçlık alanda üç beş kişi alkol alıyordu. Polis geldi. Ve gitti. Ama yan tarafta bulunan müstakil evin sahibini bahçede tavuklarını beslerken içeri gir diye uyarıp, kavga etti. Eşimin babasına tarla

Kapı kolu sesi değil ki. Lütfen yarın dener misiniz? Evde herhangi bir kapıyı, kolunu bastırmadan çekin. Bakın evde sizden başka biri varsa ne diyecek? Ama siz de bizim alt kattakiler gibiyseniz yaptığınız gürültü sıradan gelecek
Valla üzüldüm alt kat komşularınıza gerçekten kapının kolunun sesine takılanıda hiç görmemiştim.Kapı han kapısı değilse duvarlar kağıt helvadan yapılmadıysa ses o kadar gelmez ama beyin kendini şartlandırarak onu yüksek ses algılayabilir

Ben hayatımı onların sesine göre yaşıyorum ama biraz anlayış ?? Napalım çocuğun ağzını mı bantlayalım ? Engellenebilecek her türlü rahatsız edici ses engellenmeli .

Saat gece 1 buçuk
Yatak odası duvarının diğer tarafı komşumun mutfağı
Şu anda blender çalışıyor 🙄
Yaklaşık 1 haftadır gece 1 de 2 de mutfakta birşeyler yapıp yiyorlar, bağıra bağıra sohbet ediyorlar, ne konuştukları çok net anlaşılıyor.
Ben sabah işe gidiyorum ama her gece 1 den sonra uyanmaktan bıktım
Uyarsan anlarlar mı - hayır -
Daha önce de defalarca uyardım çünkü.
Apartmanda oturmasını bilmeyen müstakil eve taşınsın lütfen.

Ben hayatımı onların sesine göre yaşıyorum ama biraz anlayış ?? Napalım çocuğun ağzını mı bantlayalım ? Engellenebilecek her türlü rahatsız edici ses engellenmeli .
Bantlayın demiyoruz zaten bizde şu an ev arıyoruz mesela karşı komşumuzun 3 yan komşumuzun 2 çocuğu var direk bizim evin içinde gibi bağıra bağıra oynuyorlar.En üst kattan tek daire olan ev bakıyoruz.Kimseye bir şey demeden bu gürültünün içinden çıkıp gidicez.Rahatsız olan gider yani

Saat gece 1 buçuk
Yatak odası duvarının diğer tarafı komşumun mutfağı
Şu anda blender çalışıyor 🙄
Yaklaşık 1 haftadır gece 1 de 2 de mutfakta birşeyler yapıp yiyorlar, bağıra bağıra sohbet ediyorlar, ne konuştukları çok net anlaşılıyor.
Ben sabah işe gidiyorum ama her gece 1 den sonra uyanmaktan bıktım
Uyarsan anlarlar mı - hayır -
Daha önce de defalarca uyardım çünkü.
Apartmanda oturmasını bilmeyen müstakil eve taşınsın lütfen.

Bu konuda sonuna kadar halısınız bu saatte blender süpürge vs çalıştırılmaz

Back
X