Herkes birinin komşusu ,lütfen azcık saygı

Bizim ev dubleks bir de. Bebeği kesinlikle alt kata indirmiyorum geceleri. Ağlar da rahatsız olurlar diye. Zaten indirsem, iki üç gece ağlasa kesin ev sahibine şikayete giderler hemen.
Kazık kadar insanlar uyarılarınıza rağmen devam ediyorlarsa, kısasa kısas yapın ve indirin :rolleyes:

Biz de bişey demiyoruz işte. Oo kavgalarını saymadım. Yada misafir geldiğinde çığlıkları,kahkahaları sabaha kadar okey taşlarını. Bunlar herkeste az çok olur çünkü.Ve geçicidir. Ama kapı gümlemesi çok farklı. Davul gibi. Süresiz, sınırsız, 7/24.Ki biz gece sifon çekmeyiz, sabah okula giderken terlikle inerim, topuklu ayakkabılarımı arabada giyerim. Ama kimse rahatsız olmasın diye
Alt tarafı kapı sesi denmişte gece yatakta uyumak için debelenirken nasıl yankılanıyor o ses..bizde illallah dedik sürekli kapı açma kapatma ve sifon sesi yatak odamızda.gece iki üç paşa gönülleri nasıl isterse kendileri evde sabah istedikleri kadar uyuyabiliyorlar ama biz yedide kalkıp işe gitmek zorundayız.defalarca da uyardık ancak bu kadar yontulabildiler.ses istemeyen müstakil eve gitsin diyenler asıl medeni şekilde toplu yerlerde yaşamayı bilmeyenlerin gitmesi gerekmez mi sonuçta rahatsızlık veren onlar..bizim kendi evimiz satıp gitmeye de kıyamıyorum çok seviyorum evimi.tez vakitte taşınıp giderler tek temennim..

Alt tarafı kapı sesi denmişte gece yatakta uyumak için debelenirken nasıl yankılanıyor o ses..bizde illallah dedik sürekli kapı açma kapatma ve sifon sesi yatak odamızda.gece iki üç paşa gönülleri nasıl isterse kendileri evde sabah istedikleri kadar uyuyabiliyorlar ama biz yedide kalkıp işe gitmek zorundayız.defalarca da uyardık ancak bu kadar yontulabildiler.ses istemeyen müstakil eve gitsin diyenler asıl medeni şekilde toplu yerlerde yaşamayı bilmeyenlerin gitmesi gerekmez mi sonuçta rahatsızlık veren onlar..bizim kendi evimiz satıp gitmeye de kıyamıyorum çok seviyorum evimi.tez vakitte taşınıp giderler tek temennim..
Okullar açılınca biz 06.50 de evden çıkıyoruz. 05.45 te kalkıyorum. Üstelik kahvaltıyı akşamdan yukarı kata çıkarıyorum ki sabah mutfakta gürültü yapmayalım. Bir düşünseler bizim mutfak salon onların yatak odasının üzerinde. Ben onlar gibi umursamaz ve bencil olsam 5 dk durmazlar.

Hepimiz birilerinin komşusuyuz, lütfen şöyle bir düşünelim ne kadar saygılıyız. 3 aylık bebeğim var, alt kattakilerin kapı kapatma sesine günde 50 defa sıçrıyor. Kapının kolunu bastırarak kapatın ya. Güm diye neden çekiyorsunuz. Uyarın diyeceksiniz. Biz kavgalıyız. Benzer sebeplerle. Ev sahibimiz aynı ve benim karşı dairemde oturuyor. Defalarca uyardı, evde bebek var, biraz dikkat etseniz, kapının önüne 20 çift ayakkabı bırakmasanız ama durum aynı. İlk defa böyle bir aile ile karşılaştık. Sorsanız çok modernler, çağdaşlar. Var mı başka yolu?
Bazıları gerçekten anlamıyor ne kadar konuşsan da hatta inadına yapıyor...

Hiç kimse hayatını sizin çocuğunuza göre yaşamak zorunda değil.Belli bir desibeli aşan gürültüleri kaydedersiniz para cezası kesilir.Birde şöyle düşünün sizin çocuğunuz hiç ağlamıyor mu belki onlarda ağlama sesinden rahatsız oluyorlardır.
minicik bebekle koca koca gürültücü komşucukları bir tutmanız takdire şayan

Biz de bişey demiyoruz işte. Oo kavgalarını saymadım. Yada misafir geldiğinde çığlıkları,kahkahaları sabaha kadar okey taşlarını. Bunlar herkeste az çok olur çünkü.Ve geçicidir. Ama kapı gümlemesi çok farklı. Davul gibi. Süresiz, sınırsız, 7/24.Ki biz gece sifon çekmeyiz, sabah okula giderken terlikle inerim, topuklu ayakkabılarımı arabada giyerim. Ama kimse rahatsız olmasın diye
Gece sifon çekmemek mi? Ben gece evimde duşa da girerim sifon da çekerim. Evimde kimse ne yaptığıma yapacağıma karışamazki.

10 senedir aynı evde oturuyorum.
Üst katımda 3 eşşek kadar kız ve anne/babası yaşıyor ve ben hayatımda bu kadar gürültücü bir aile görmedim. Gece yarısı sandalyeler çekiliyor garç gurç,dolap kapakları açılıp kapatılıyor ki sürgülü dolap bende de var aşırı ses çıkarıyor. Kapı çarpmalarını saymadım daha o da ayrı bir konu.
Anneleri camdan çarşaflarını cam balkonuma sarkıtıyordu hatta ilk taşındığımda,kalın pikeler nevresimler dan dan vuruyordu cama. Uyardım temiz diyor. Tamam temizde ben balkonumda senin çarşafını izlemek zorundamıyım ? Sonra bir gün yine yastık yıkamış,içinde süngerler parcalanmiş onu silkeledi camdan ki sitede oturuyoruz yasak yani silkelemek. Apartman görevlisini gönderiyordum bu kez cama çıkıp ben bağırdım. Üstteki yapmıştır diyor birde sanki gözümle görmemişim. Dedim bütün fotoğraflarını çektim,hepsini kullanırım beni delirtmeyin. Polis,zabıta kim ilgileniyorsa arayıp şikayetçi olacağım,ceza mahkeme üşenmem uğraşırım. Kesildi. Gürültu tam gaz devam. Bende sabah yapiyorum inadına gürültü,onlar gece azıtınca. Anliyorlar,bir kaç gün kesiliyor.
Muhattap olmuyorum ama asla artık.
Apartman adabından bir haberler ,bende eşşek kadar utanmadan yalan söyleyen,ben yapmadım üstteki yapmıştır diyebilen(ki gözümle gördüm) bir kadına ne anlatabilirim ki. Sağlam gürültü yapiyorum hizaya geliyorlar.

Gece sifon çekmemek mi? Ben gece evimde duşa da girerim sifon da çekerim. Evimde kimse ne yaptığıma yapacağıma karışamazki.
Yani gürültüye falan bir nebze hak verdim de gece sifon çekmemek nedir 😳😳 millet mıçıp mıçıp bekletip sabaha mi sifonu çekiyor komşucukları rahatsız olmasın dye 🤢 bizde de üst katın sifon duş sesi çok net duyulur da ne diyeyim insanlara tuvalete gitmeyin tutun sabah yapın mı 😳 zaten su sesinden rahatsız olan kişinin toplu yerde yaşaması çok zor olur

Aynı dertten bende muzdaribim 1.kattayız 3 metre filan yerden yuksekte evim caminin altina gelip konuşma sesimi dersin bagrisma seslerimi dersin şak şuk apartman kapısını kapatma sesimi dersin ne ararsan var yöneticiye söyledim kapı olayını ne yaptı bilmiyorum. Yan dairemde köpek var zavalli hayvan bazen yalnız kalıyor sanırım havlicam diye ortalığı inletiyor gece 1de bile havliyor kopek sahiplerine söyledim hiç oralı değiller cocuk ve hayvan seslerine bisey diyemem ancak yetiskinlerde sözden anlamiyorsa diyecek birşey yok malesef 6 aylık kızım var premature dogdu ilk zamanlar seslere tepki vermiyordu ninni gibi geliyordu sanırım simdi ise herseyden sıcriyor üst komşum canları sağolsun bir ara hiç abartmıyorum 2 saate bir yer süpuruyordu artik canıma tak etti yeter diye bağirdım duydularmı bilmem süpurgenin uç aparatı sanki yeri kazıyor, mubarek duvarlarimiz kağıt o derece yani eve kapandık kaldık ciddi anlamda insanin psikolojisi bozuluyor sıkıntımdan iyileşen egzamam yeniden hortladı kizim aglayınca insanlari rahatsiz etmesin diye 6 ay boyunca yatak odamizda yatmadim simdi yeni gectik odalarimiza ben bu kadar dikkat ederken insanlar neden böyleler anlamıyorum

İşte düşünün biz o kadar ince fikirliyiz. Çünkü bizim banyo onların yatak odasının üzerinde.Dolayısıyla biz sifon çekince onlara Gök gürültüsünü gibi ses gidiyor.

Yani gürültüye falan bir nebze hak verdim de gece sifon çekmemek nedir 😳😳 millet mıçıp mıçıp bekletip sabaha mi sifonu çekiyor komşucukları rahatsız olmasın dye 🤢 bizde de üst katın sifon duş sesi çok net duyulur da ne diyeyim insanlara tuvalete gitmeyin tutun sabah yapın mı 😳 zaten su sesinden rahatsız olan kişinin toplu yerde yaşaması çok zor olur
Onların dairesi 1. Kat, tek daire. Biz yukarıda karşılıklı iki daire dubleks. Bizim banyo, mutfak hep onların yatak odasına denk geliyor. Bulaşık makinesi çalıştursam gece sabaha kadar dinlerler. Sifon aşırı su dolu olduğu için, boşaltıp tekrar dolarken ses yapıyor. Gece kova kullanıyoruz. Yatmadan dolduruyorum, dolayısıyla sifon sesi olmuyor

Aynı dertten bende muzdaribim 1.kattayız 3 metre filan yerden yuksekte evim caminin altina gelip konuşma sesimi dersin bagrisma seslerimi dersin şak şuk apartman kapısını kapatma sesimi dersin ne ararsan var yöneticiye söyledim kapı olayını ne yaptı bilmiyorum. Yan dairemde köpek var zavalli hayvan bazen yalnız kalıyor sanırım havlicam diye ortalığı inletiyor gece 1de bile havliyor kopek sahiplerine söyledim hiç oralı değiller cocuk ve hayvan seslerine bisey diyemem ancak yetiskinlerde sözden anlamiyorsa diyecek birşey yok malesef 6 aylık kızım var premature dogdu ilk zamanlar seslere tepki vermiyordu ninni gibi geliyordu sanırım simdi ise herseyden sıcriyor üst komşum canları sağolsun bir ara hiç abartmıyorum 2 saate bir yer süpuruyordu artik canıma tak etti yeter diye bağirdım duydularmı bilmem süpurgenin uç aparatı sanki yeri kazıyor, mubarek duvarlarimiz kağıt o derece yani eve kapandık kaldık ciddi anlamda insanin psikolojisi bozuluyor sıkıntımdan iyileşen egzamam yeniden hortladı kizim aglayınca insanlari rahatsiz etmesin diye 6 ay boyunca yatak odamizda yatmadim simdi yeni gectik odalarimiza ben bu kadar dikkat ederken insanlar neden böyleler anlamıyorum
Biz de öyleyiz. İlk zamanlarda çocuk ağzını açsa, Arabaya atıp dolaştırıp geldik. Üstelik yasak da vardı. Aman ses olmasın diye

Kapı tamamda adamlar sifonu da mı çekmesinler. İsterseniz tuvalete girmeden doğal yollarla geri dönüşüm yapsınlar.

Bence siz ya çadıra ya müstakil eve gidin.

Onların dairesi 1. Kat, tek daire. Biz yukarıda karşılıklı iki daire dubleks. Bizim banyo, mutfak hep onların yatak odasına denk geliyor. Bulaşık makinesi çalıştursam gece sabaha kadar dinlerler. Sifon aşırı su dolu olduğu için, boşaltıp tekrar dolarken ses yapıyor. Gece kova kullanıyoruz. Yatmadan dolduruyorum, dolayısıyla sifon sesi olmuyor
O kadar da değil yalnız. Sifon sesi olmasın diye kova mı doldurulur .her yere su sıçrar her gün bir de onu mu temizleyeceğiz. Ben o kadarını yapamam kimse kusura bakmasın

Kapı tamamda adamlar sifonu da mı çekmesinler. İsterseniz tuvalete girmeden doğal yollarla geri dönüşüm yapsınlar.

Bence siz ya çadıra ya müstakil eve gidin.
Mesela biz gece sifon, çamaşır, bulaşık makinesi kullanmıyoruz. Banyo muzun altı yatak odası, dolayısıyla gece kova kullanıyoruz. Buraya taşındığımız ilk andan beri

Yani kusura bakmayın ama bu ince düşünce değil kendine eziyet etme bence. İnsan kahvaltısını mutfakta yapamayacaksa, sifon yerine kova kullanacaksa o evde oturmaz. Ben oturmam açıkçası. 40 daireli bir binadayım, gece sifon çeken de var, kapıyı çarpan da, makina çalıştıranda. Apartmanda yaşamak birbirinin bu tip gürültülerine de tolerans göstermek demek biraz. Ben gece kovayla uğraşmam, kimseden de bunu beklemem. Elektrik gece daha ucuz, makinasını çalıştırana ses etmem. Çocuk gürültüsüne gıkımı çıkarmam. Aksi biraz huysuzluk oluyor bence.

Biz de öyleyiz. İlk zamanlarda çocuk ağzını açsa, Arabaya atıp dolaştırıp geldik. Üstelik yasak da vardı. Aman ses olmasın diye
Ciddi ciddi taşınmayı düşünuyorum, mustakil bahceli bir ev bulsam carsı icinde gitmek istiyorum. Çok kötü bir dönemdeyiz nasıl yapıcaz bilmiyorum. Evimden sogudum o raddeye getirdiler esime söylediğimde anlamiyordu beni birkaç kere denk geldi bu ne ya böyle demeye başladı

Benim de üst kat komşum pek halı kullanmıyor ve salondaki masanın saldalyelerini kaldırmadan çekiyorlar sürekli gacur gucur ses geliyor. Üst kattaki diğer dairedeki kızda karantina günlerinde bile sabah 9-10 da ip atlamaya başlıyordu. Onun yüzünden biz uyanıyorduk. Böyle şeylerden ben de şikayet ettim ev sahibine de ettim, kapılarına gidip birebir uyardım da. Hiç biri işe yaramadı. Seneye taşınacağım inşallah ve bu sefer ben dubleks alıyorum 😂 öyle illallah ettim yani. Ama sizin şu gece sifon çekmeme olayı beni çok şaşırttı açıkçası. Bu kadarı biraz ayrıntı ve cidden fazla. Siz de bu kadar hassas davranmayın, onlardan da bu kadar hassas olmasını beklemeyin.

Dun gece 2 yasinda ki kizim gece 3 civari aglayarak uyandi. Dizi agriyormus. Buyume agrisi. Komsu oyle bi vurdu ki duvara agliyo diye. Tavandan iceri dusecek sandim.
Üstelik bu komsu ile bin kere kavga ettik. Buyuk oglu gecenin 2 sinde sabahin 5 inde flüt caliyo diye. Sanatci ruhuna dokunamazmis.

Artık cok eminim ki apartman zulm. Mustakil bahceli az sehir disi ev bakiyoruz..

Back
X