• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes birinin komşusu ,lütfen azcık saygı

Yani kusura bakmayın ama bu ince düşünce değil kendine eziyet etme bence. İnsan kahvaltısını mutfakta yapamayacaksa, sifon yerine kova kullanacaksa o evde oturmaz. Ben oturmam açıkçası. 40 daireli bir binadayım, gece sifon çeken de var, kapıyı çarpan da, makina çalıştıranda. Apartmanda yaşamak birbirinin bu tip gürültülerine de tolerans göstermek demek biraz. Ben gece kovayla uğraşmam, kimseden de bunu beklemem. Elektrik gece daha ucuz, makinasını çalıştırana ses etmem. Çocuk gürültüsüne gıkımı çıkarmam. Aksi biraz huysuzluk oluyor bence.
40 daireli de mümkün. Ama bizimki gibi 2 daireli de olmuyor. Siz gürültünün kaynağını belki bilmiyorsunuz amabç bizde öyle değil işte

Ciddi ciddi taşınmayı düşünuyorum, mustakil bahceli bir ev bulsam carsı icinde gitmek istiyorum. Çok kötü bir dönemdeyiz nasıl yapıcaz bilmiyorum. Evimden sogudum o raddeye getirdiler esime söylediğimde anlamiyordu beni birkaç kere denk geldi bu ne ya böyle demeye başladı
Bizimki iki daireli müstakil sayılır

Klozette su sıçramaz azcık dikkat edince. Zaten wc hergün temizlenen bir yer
İnanın sıçrar temizlemek için tazyikli su kullanmazsanız tuvalet tam temizlenmez bir debi lazım ki atıklar gitsin. Üstüne bir de tuvaletin içindeki pis su bile dışarı sıçrar.

Ayrıca ev insanın tek özgürlük alanı orada rahat edemeyeceksem çadıra giderim. O kadar da değil o yüzden.

Ayrıca bitişik nizam müstakil evlerde o kadar olmasa da ses gidiyor sadece o darbeyi hissetmiyorsunuz. Bahçeye top kaçıyor. çocuklar oyun oynarken bağırıyor, yan komşu bahçenize çöp atalabiliyor vs vs..

müstakil evimde var dairede özetle komşunuz düzgün biri değilse her türlü sıkıntı çıkar ama biraz da hoşgörülü olmak lazım. Herşeyin fazlası zarar.

İnanın sıçrar temizlemek için tazyikli su kullanmazsanız tuvalet tam temizlenmez bir debi lazım ki atıklar gitsin. Üstüne bir de tuvaletin içindeki pis su bile dışarı sıçrar.

Ayrıca ev insanın tek özgürlük alanı orada rahat edemeyeceksem çadıra giderim. O kadar da değil o yüzden.

Ayrıca bitişik nizam müstakil evlerde o kadar olmasa da ses gidiyor sadece o darbeyi hissetmiyorsunuz. Bahçeye top kaçıyor. çocuklar oyun oynarken bağırıyor, yan komşu bahçenize çöp atalabiliyor vs vs..

müstakil evimde var dairede özetle komşunuz düzgün biri değilse her türlü sıkıntı çıkar ama biraz da hoşgörülü olmak lazım. Herşeyin fazlası zarar.
Sabah ilk iş wc temizliği oluyor. Sıkıntı olmuyor yani. Bunlar bir değişik. Kesinlikle komşunun iyisi önemli gerçekten

Abartılmadığı sürece kimse hayatını bize göre düzenlemek zorunda değil. Ki burada da bir aşırılık yok. Cereyan yapıyor olabilir, eğimden dolayı sert kapanıyor olabilir, dalgınlıklarına gelmiş olabilir vs. Benzer şeylerden dolayı ben de bebeğim uyurken kısık sesli, sözsüz ninni açtım hep, başka gürültüleri kamufle etsin diye. 8 ay öyle uyudu. Ayrıca muhtemelen bu bebekler birkaç seneye kadar misliyle onları bezdirecek. Aynı anlayışı siz de o zaman beklersiniz.

40 daireli de mümkün. Ama bizimki gibi 2 daireli de olmuyor. Siz gürültünün kaynağını belki bilmiyorsunuz amabç bizde öyle değil işte

Gürültünün kaynağı bin dairede olsa bellidir. Altınız üstünüz, sağınız, solunuz. Belki iki kat aşağıdan ya da yukarıdan. Bilip bilmemek fark etmiyor zaten. insanların evleri orası, sifonu da çekecek, makina da çalıştıracak, benim üstümdeki bütün yaz zeytin kırar mesela. Sifonu çekme, kapıyı çarpma, balkonda misafir ağırlama, bak ben seni rahatsız etmemek için neler yapıyorum sabahları mutfağımı bile kullanmıyorum, sen de benim gibi ince düşün denmez. Bana biri bunu dese deli misin kardeşim rahatına bak, sifon çekmeden yaşanır mı derim.

Benim konudan çıkardığım sonuç siz takıntılı ve bu sebeple gereksiz dikkatlisiniz, karşınızdakinden de öyle olmasını bekliyorsunuz. Olmayınca problemli etiketi basıyorsunuz.

Kapı tamamda adamlar sifonu da mı çekmesinler. İsterseniz tuvalete girmeden doğal yollarla geri dönüşüm yapsınlar.

Bence siz ya çadıra ya müstakil eve gidin.
Evde iki lavabo var tek olsa haklısınız tabiki..diğerini kullanıyoruz biz akşamları mesela ses gitmesin kimseye diye.zor birşey olmasa gerek değil mi koridordaki lavaboyu kullanmak şatoda yaşamıyoruz 150 m2 ev..gece ikide beş kişilik ailenin her bireyi sırayla on dk da bir ebeveyn banyosuna girip sifonu çekiyor kaplıları çarparak açıp kaptıyor bu arada beş yaşındaki çocukları çığlıklar atıp kapılara vuruyor koşturuyor..hop on dakika sonra diğeri lavaboya giriyor aynı şeyler.halbuki diğer lavaboyu kullansalar bu seslerin hiçbirisine maruz kalmayıp huzurla uyurum yatağımda..benim düşüncem diğer lavabo kirlenmesin diye tek tuvalet kullandırıyor anneleri başka açıklama getiremiyorum.bence bizşm komşular çadıra gitse biz geri kalanlar medini şekilde huzurla yaşar gideriz..sizde gün gelir maruz kalırsanız bu eziyete çadırınızı hazır edin gider kalırsınız.

Evde iki lavabo var tek olsa haklısınız tabiki..diğerini kullanıyoruz biz akşamları mesela ses gitmesin kimseye diye.zor birşey olmasa gerek değil mi koridordaki lavaboyu kullanmak şatoda yaşamıyoruz 150 m2 ev..gece ikide beş kişilik ailenin her bireyi sırayla on dk da bir ebeveyn banyosuna girip sifonu çekiyor kaplıları çarparak açıp kaptıyor bu arada beş yaşındaki çocukları çığlıklar atıp kapılara vuruyor koşturuyor..hop on dakika sonra diğeri lavaboya giriyor aynı şeyler.halbuki diğer lavaboyu kullansalar bu seslerin hiçbirisine maruz kalmayıp huzurla uyurum yatağımda..benim düşüncem diğer lavabo kirlenmesin diye tek tuvalet kullandırıyor anneleri başka açıklama getiremiyorum.bence bizşm komşular çadıra gitse biz geri kalanlar medini şekilde huzurla yaşar gideriz..sizde gün gelir maruz kalırsanız bu eziyete çadırınızı hazır edin gider kalırsınız.
Bende evdeki tuvaletlerde sadece birini kullanıyorum ikisini bir temizlemeye ne vaktim var ne mecalim. Kabul ediyorum apartman ortamı çok konforlu değil ama bu kadar da kısıtlamak insanları doğru değil.

Tuvalet bu yaw. Adam çıçacak tabi ki...

Gürültücü komşu
Kabus
Uyarsan da dinlemezler
Apartmanda yaşamayı bilmiyor insanlar

Bende evdeki tuvaletlerde sadece birini kullanıyorum ikisini bir temizlemeye ne vaktim var ne mecalim. Kabul ediyorum apartman ortamı çok konforlu değil ama bu kadar da kısıtlamak insanları doğru değil.

Tuvalet bu yaw. Adam çıçacak tabi ki...
Tabiki haklısınız insani birşey değil lavabo bu kullanılacak sifon çekmesinler diye birşeyde olamaz.ama gece saat ikide diğer insanların uyuyor olacağını dikkate almak azıcık düşünceli olmak çok mu zor.diğer lavaboyu kullansalar orayı kirletip temizleseler ne olur..Uykuda tuvalet kadar insani bir ihtiyaç değil mi?.alternatifi olmasa bende zaten diyemem sifon çekmeyin ama varken kullanılmaması benim zoruma giden..neden diğer komşularımdan şikayet etmiyorum onlarda insan değiller mi lavabo kullanmıyorlar mı?..

Sİz de gürültü yapın. Üst kat gürültüsü insanı canından bezdirir, intihara sürükler. Polis gelirse de, bebeği uyutuyorduk dersiniz. Ben de üst katın gürültüsüne inat kapıları çarpardım ama hiç tınmazlardı. ALlah cezasını versin eğitimli görünen varoş tiplerin.

alt katin kapi sesinden rahatsizsaniz siz niye sifon cekmeyesiniz yahu, olur mu oyle sey. rahatsiz olmasaniz dahi, olur mu oyle sey. allahaskina kac evde gece tuvalette sifon yerine kova kullaniyorlar? ben alt katımdakilere gicik olsam inadina gunde 4 lt su icer dk basi cekerim o sifonu, hem de sagligima katki saglar. insan normal limitlerin dışına cikmadigi surece evinde her seyi yapar. sifon da ceker, sabah mutfaginda kahvalti da yapar, apartmandan ayakkabiyla da iner. alisamayanlara tedavi olarak 1 ay yurtta yasamayi onerebilirim donunce evin kapisina sarilirlar.

Bana da bir Komsu ben ne zaman 1 aylik bebegimi uyutsam kapımı çalardı. Zaten zar zor uyutuyorum . Sonra kapıya sessizce çıkardım çocuğu gürültüye alıştır derdi. Soğan , ya da tuz istemek için gelirdi. Kalbi kırılmasın diye hep alttan aldım. Bazen mememde Bebek kapı çalardı. Bazen alt değiştirirken.
Insanlarda gerçekten anlayış yok.
Ben sorunumu çözdüm şükür. Zil sesimi kapattım. Sonra vurmaya başladı tak tak. Bu sefer aldım karşıma ne olur bana gelmeden önce bir msj at. Dedim. O günden sonra ne msj attı ne geldi.
Sanırım kurtuldum :))
Hastasıyım çocuğu sese alıştır lafına. Sanki böyle böyle gürültü içinde uyuyacak. Ya zil çalsa ben bile uyanırım. Bebeğin uyanması anormalmiş gibi davranmış bir de.

Mesela biz gece sifon, çamaşır, bulaşık makinesi kullanmıyoruz. Banyo muzun altı yatak odası, dolayısıyla gece kova kullanıyoruz. Buraya taşındığımız ilk andan beri
O zaman siz de kibarlığı elden bırakın. Onlar da azıcık rahatsız olsun bakalım

Tabiki haklısınız insani birşey değil lavabo bu kullanılacak sifon çekmesinler diye birşeyde olamaz.ama gece saat ikide diğer insanların uyuyor olacağını dikkate almak azıcık düşünceli olmak çok mu zor.diğer lavaboyu kullansalar orayı kirletip temizleseler ne olur..Uykuda tuvalet kadar insani bir ihtiyaç değil mi?.alternatifi olmasa bende zaten diyemem sifon çekmeyin ama varken kullanılmaması benim zoruma giden..neden diğer komşularımdan şikayet etmiyorum onlarda insan değiller mi lavabo kullanmıyorlar mı?..

İyi de o ebeveyn banyosu gece odadan çıkmadan tuvalete falan gitmek için yapılmış bir şey değil mi? Konforum için tercih ettiğim bir şeyi neden kullanmayayım? Evdeki diğer banyoyu kullanacaksam sadece, ebeveyn banyosunun ne anlamı var?

Ses yalitimli olan evde nasil kapi sesi olur yahu? Yalitim filan yoktur orda.

Bekarken oturdugum evde de, evlendikten sonra oturudumuz evde de, kendi evimizde de kimsenin ayak sesi, sifon, duş, kapi, osurma, itme, cekme seslerini duymadim ömrümde. 🙄 Gece camasir ya da bulasik makinasi Da calistirdim bu tür sesler kimseye gitmiyor. Tek daireli biyer de degil ustelik.

Ah canm onlara çözüm bulursan banada haber et. Bizimkilere gece 2 ye kadar kapının önünde muhabbet ediyorlar. Bazen gülme seslerine uyanıyorum. Ama ne yapsam boş. Anlamıyorlar.

Sanmıyorum. Çünkü benim kedim de vardı. Gece koşturmasın diye, her sabah saat 4 te uyandığında onunla kalkar oyun oynardım. Taşındığım zamanda ilk iş alt kattakilerin (o zaman başka kiracılar vardı) zilini çalıp, kedim olduğunu, eğer rahatsızlık verici ses gelirse hemen söylemlerini istedim. Çocuk için de geçerli.Ayrica çocuk aklı ve iradesiyle, yetişkin saygısı karşılaştıralamaz
Komsularımdan Allah razı olsun. Bebeğim çok ağlar. Hemde öyle böyle değil. Ben utana sıkıla hepsine gider özür dilerim. Aldığım cevap saçmalama o daha bebek. Biz de bebek büyüttük. Olur. Onlara misafir gelir ses olur ben de rahatsız olmam. Su sıralar insanlar evde. Okey oynayabilirler. Taş sesinden de rahatsız olmak ne bileyim. Siz acaba sese çok mu duyarlısınız.

Back
X