Herkes eşime takmış durumda

Çok sert ve net bir şekilde uyarırsanız bir daha asla konuşamazlar. Verdiğiniz tepkiler çok net değil sanırım.
Lütfen sizde o yorumlardan etkilenmeyin. Düşmez kalkmaz bir Allah bu kadar, yoksa kimse mevkisine, parasına bu kadar güvenmesin. Ha eşiniz yan gelir yatar, hiç uğraşmaz işte o zaman aileniz sizin için endişelenebilir ama adamın elinde olan bir durum değil bu. Yine de farklı sektörlere yönelebilir, deneyebilir belki.

Son düzenleme:
ben de insanlar derken ailenizden bahsediyorum değer vermediğim yoldan geçen biri zaten eşim hakkında yorum yapamaz yapmamalı ama yeri geldiğinde annenize babanıza eşinizin durumunun onları ilgilendirmediğini aşılayabilmiş olsanız onlar bu şekilde yorum yapamazlar
mesela ev alamayacaksınız demeleri sende niye baskı oluşturuyor
bana da babam der bu gidişle zor ev alırsınız diye eeee haklı sabit geliri olan iki insanız ve evet bu şartlarda ev alamayız bunda baskı hissedecek ne var ki anlamadım
Bilmem ben takıyorum işte onceden takmazdım umursamazdım aslaa son zmnlarda sanki aşırı bi baskı b kucumseme var en basitinden annem beni cok zorluklarla buyuttu iyi b gelecegi olsun diye ugrastım der durur meselaa ama kimse kapıda durupda ben pinkidreamı alayım goklere cıkarayım demıyorki talip olayımda hani.. ben sevdim eşimle muhabbetm iyi her eş gbi tartısmalarımız oluyor buda bir yansımasın karsı tarafa hemen b meslek vurgusu var

Birde lütfen yazarken şu harfleri yutmadan yazın, birazcık özen 🙂

Aldatan avukatlar şiddet uygulayan doktorlar kumarbaz iş adamlarından haberleri yok sanırım.
Sevgi saygı ilgi sadakati satın alamıyoruz maalesef.

Bunu söylemek için çok geç kalmışlar, sert bir tepki yapıp ebediyen susturun konuşanları.

Bu ne saçma iş yahu o halde aylık beş bin liradan aşağı kazanan kimse evlenmesin. Münasebetsiz insanlar. Kazanırken iyiydi de şimdi mi kötü olmuş. Evlilik hayatı iyisiyle kötüsüyle yaşamaktır. Kulaklarınızı kapatın o insanlara, yapabiliyorsanız da uzaklaşın.

Meslek ne alaka anlamadim. Devlet memuru olmadigi surece kimsenin bir garantisi yok işinden olmayacagina dair.

Ayrica kendiniz yazmissiniz cok asiri konusuyor diye. Ortamda çok konusan, her lafa atlayan insanlar kafa şişiriyor ve cidden cekilmiyor yani ben de hiç sevmiyorum esiniz gibi insanlari. Okuyup okumamasiyla da alakasi yok bunun. Okumuş olup boş konuşan da kafami ayni oranda şişirebiliyor.

Sorunumu goruyorlar soyleki b ortama grdik diyelim eşim cok aşırı konsuur herseye yorum yapar huyu bu // insanlarda bunu gereksiz patavatsızlık olarak goruyor ve ertesi gun bana boyle soylerler yoksa ben asla buyuk sorunlarım oldugında felan anlatmam kmseye
Bir kere terslerseniz kimse yorum yapamaz esiniziny huyuyla ilgili.

Arkadaş kimde eşimin huyundan suyundan rahatsız olup bana laf diyecek?

Ailenize de gerekli cevabı verip eşinizin arkasından kimseyi konuşturmayın.

Az konuşsa, sessiz pasif diye laf söylerler bu tarz insanlar.

Hayır aksine eşime hep destegim birimiz memur zaten kira su bu oduyoruz sen ticaret yap para kazan işini sevıyorsun derim
Cok boş seyler bunlar bugun variz yarin yokuz.Bu tip insanlardan uzaklasin hata falan degil sizinki.Sevgi saygi varsa arada kimseyi ilgilendirmez.Esiniz kriz geçince para bol kazanirsa aileniz el ustunde tutacak ama kesin.Cok yazik net bir dille agizlarinin payini ver.

Dogru vermemek en iyisi işte haklısnız ama ust uste cok bindi bu aralar baskı resmen omuzlarımda ev arayısı ıcındeyz. Mesela alamazsınzki dıyorlar direkt

İşte iyiniyetli insan "ortam çok kötü ama kısmet işi bu alırsınız inşallah" der.
Siz sanki bilmiyorsunuz durumu. Ayrıca ev almak şart mı?
Sürekli ev almaktan yakınmayın. Konu açılırsa "aman bütün evler bizim" diye dalgaya alırsanız karşıdakine meydan vermemiş olursunuz.

Olur da alabilecek duruma gelirseniz kimseye fikir sormayın ve anlatmayın..

Başka insanların eşiniz hakkında size bu derece hadlerini aşan yorumlar yapamayacak sınırlarınızı çizmiş olmalıydınız... ...bundan sonra dikkatle çizmelisiniz...
Hayat bu... Belli olmuyor... İnişli çıkışlı...
Bir iniyoruz bir çıkıyoruz...
İyiyken kötü, kötüyken iyileşebiliyor..
Para içinde yüzseydi eşin, ama aranızda sevgi olmasa daha mı iyi olurdu...
Bu konuları sana açamamalı arkadaşların, annen vs....

Kızlar şu son zamanlarda özellikle insanlar dostlarım ailem akrabalar eşimin meslegine takmıs durumda ! Eşim emlak gayrimenkul işi yapıyor ekonomik krizde. Dolayı eskisi kadr iyi deil işleri ama idare ediyor fena deil — annem gecen b problem olmustu eşimle aramda bana cevaben soyle dedi kızkardesinle bizde onu konsuyorduk pinkidream kendine yazık etti hic layık deil sana o ve ailesine dediydik dedi iyideee evlenrken on numaraydı eşim evlen kızm dıyorlardı hic karsı ckmadınız. Gecinirsiniz b sekilde o cocuk bakar evde sen çalışırsın bile dediler b sorun oldumu hopppp eşimin saglm bi işi yokmus beni zor gunler beklıyormus gardımı almam gerekıyormus daha dun yakın arkadasım aynılarını dedi eşin iyi hos seni sevıyor ama keşke saglam bi işi olsaydı nabcaksn ev alamayacaksınz bu gidişle benim eş secerken ki en dkkat ettiğim şey meslekti felan filan kendisi doktorla nişanlı— ya merak ettigim ben biliyorudm en basta eşim esnaf iyide kazanıyordu illa memur olmak şu bu olmak zorunda deil diyordum hep ama b sorun oldugu zmn b kavga etsek eşimle hemen bu eleştrilere maruz kalıyorum soyluyorumda hersey yolunda iyiyiz evet durumlar degişiyor ama halledıyoruz dıye ama ben artık dayanamıyorum ya herkes iyi b gelecek hayal eder bende oyle ama ne yapablrim gercekden hatamı yapdım demeye basladım valla baskı baskı artık okdr moralım bozuluyoki :KK43: kmseye bsey anlatmak ıstemıyorum artık soruyorjm sizlere cevrenizde doktor avukat iş adamı vs. Olupta harika hayatları olan on numara yasayan insan toplulukları mı var ben gormuyorum ?? Para herseyin çözümümü ? Evet parada cok onemli ama mesele para deilde statü mü ? İnsanlar icin —- duzeltme— sanırm eşimde bunu anlıyor kendini cok kasıyor ortamlarda bazen soyluyorum gereksiz konusma bosver dıye ama cok kendini ispat etmeye calısyor
Not : ben hemşire olarak devlette calısıyorum
avrupada hiç böyle durumlar yok açıkçası...bi dr. sekreteriyle, yada mühendis bir işçiyle evleniyor...kadınlar erkeklerle eşitiz diye çırpınıyorlar, ama bazı durumlarda eşi daha üstün olsun istiyorlar...fakat bu eleştirilme hakkını insanlara bi şekilde siz veriyorsunuz...

Kimse dolduruşa gelmiyorum demesin. Insanda bir "acaba" mı oluşuyor.

Annen için bir şey diyemem belki sert bir cevap annenin bir müddet susmasını sağlar ama o arkadaşı hemen şutla. Kendisi doktorla nişanlı diye aklınca hava atıyor sana.
Herkes memur olmak zorunda değil. Ayrica sen memur o esnaf uyumlusunuz. Eşinin isleri ters gittiği vakit senin maaşınla idare edebilirsiniz. Ama işler açılır, güzel paralar kazanır, senin maaşına bile ihtiyacı olmaz.

Hepsini geçtim birbirinizi seviyor musunuz, uyumlu musunuz, senin için doğru insan mı, evliliğin hakkını veriyor mu?
Bunlara cevabın evetse eşin askari ücretli bir işçi olsa ne olur ki?

İnsnalar dedkleirm ailem dostum dediigm kişiler zaten ama mesele benim meslek statü ayrımım deilki asla olmadı ben etkilenıyorum sadece son zmnlarda ozellikle baskı var ustumde resmen ev alamayacakmısnız dıyorlar. Mesela o gozle bakıyorlar yani ev alamazlar odeyemezler anlatablıyormuyum
Ne düşünürlerse düşünsünler. Bende evliyim biz ev alamıcak durumdayız hatta. Ama birinin bunu bizi aşağılamak için kullanmasına izin vermem. Eşin emlakçıymış, niye ev alamayalım eşimin işi bu sizin aldığınızdan daha iyisini daha uyguna alırız ama şu an eve para bağlamak istemiyoruz deyin.
Eşin çok boş konuşan, çoğunlukla saçmalayan biri değilse o ortamlara girmekten vazgeçin. Sizin iyiliğinizi istemiyorlar, eşinin üzerinden seni aşağılıyorlar.

kimseye firsat vermeyeceksiniz esiniz hakkinda yorum yapmalari icin , benim esimde yabanci asilli , ilk baslarda vay efendim mutlu olabilirmismiyim de , adetlerimizi bilmezmis de bilmem ne bilmem ne, bir sürü ceneden bir ton cümle duydum . burnuma kadar geldiginde herkese de sunu söyledim . evlenen benim , ayni masaya oturan benim , ayni yataga giren benim . ben kendime denk gördüm ve evlendim , benim evliligim kimseyi ilgilendirmez !!!

sizi o sözde cok düsünen insanlarin karsisinda dik durun . ayrica sizi o kadar cok düsünseler bu yorumlari yapip kafanizi bulandirmazlar. benim kafam gayet net demeyin sakin , bu konuda net olsaydiniz buraya gelip bu durumu sorgulamazdiniz :)

Kendi dertleri bitti seninkileri mi düşünüyorlar
Bu ne iticilik?
Genellikle boylelerinin sonu rezillik oluyor birak konuşsunlar keyfini sonra cikarirsin zaten :)

Ben istemedigim sürece kimse benim evimdeki maddi manevi sıkıntıyı bilmez bilemez..
eşime dil uzatanin dilini keserim herkes bunu böyle bilir kimsenin haddine de deil yorum yakmak siz hak tanimazsaniz kimse esinize takmazdı lafta söyleyemezdi :stop:

Kızlar şu son zamanlarda özellikle insanlar dostlarım ailem akrabalar eşimin meslegine takmıs durumda ! Eşim emlak gayrimenkul işi yapıyor ekonomik krizde. Dolayı eskisi kadr iyi deil işleri ama idare ediyor fena deil — annem gecen b problem olmustu eşimle aramda bana cevaben soyle dedi kızkardesinle bizde onu konsuyorduk pinkidream kendine yazık etti hic layık deil sana o ve ailesine dediydik dedi iyideee evlenrken on numaraydı eşim evlen kızm dıyorlardı hic karsı ckmadınız. Gecinirsiniz b sekilde o cocuk bakar evde sen çalışırsın bile dediler b sorun oldumu hopppp eşimin saglm bi işi yokmus beni zor gunler beklıyormus gardımı almam gerekıyormus daha dun yakın arkadasım aynılarını dedi eşin iyi hos seni sevıyor ama keşke saglam bi işi olsaydı nabcaksn ev alamayacaksınz bu gidişle benim eş secerken ki en dkkat ettiğim şey meslekti felan filan kendisi doktorla nişanlı— ya merak ettigim ben biliyorudm en basta eşim esnaf iyide kazanıyordu illa memur olmak şu bu olmak zorunda deil diyordum hep ama b sorun oldugu zmn b kavga etsek eşimle hemen bu eleştrilere maruz kalıyorum soyluyorumda hersey yolunda iyiyiz evet durumlar degişiyor ama halledıyoruz dıye ama ben artık dayanamıyorum ya herkes iyi b gelecek hayal eder bende oyle ama ne yapablrim gercekden hatamı yapdım demeye basladım valla baskı baskı artık okdr moralım bozuluyoki :KK43: kmseye bsey anlatmak ıstemıyorum artık soruyorjm sizlere cevrenizde doktor avukat iş adamı vs. Olupta harika hayatları olan on numara yasayan insan toplulukları mı var ben gormuyorum ?? Para herseyin çözümümü ? Evet parada cok onemli ama mesele para deilde statü mü ? İnsanlar icin —- duzeltme— sanırm eşimde bunu anlıyor kendini cok kasıyor ortamlarda bazen soyluyorum gereksiz konusma bosver dıye ama cok kendini ispat etmeye calısyor
Bu dünya hali hersey olabilir .. düsmem dersin düsersin evlilik iyi günde kötü günde olan bisey degil mi annenizin bunu bilmesi gerekirdi .. iyi para kazanamiyor artik bosanmali mi yani ne kadar sacma bisey .. Allah baska dert vermesin gercekten ailenize

İlişkinize o bunu dedi şu bunu dedilerle götürmeyin kim ne dediyse dedi takmayın esinizle ilişkiniz sürsün agzı olan konuşur öyle de konusur böyle de.. Siz onlarla muhatap olmayın sizi sindirip mutsuz ediyolar... Uzak durun hersey para degil ev olmazsa kirada yasarım yeter ki huzur olsun deyin... Allah korusun siz boşanmanın eşiğine gelseniz onlar yine konuşmayacak mı.. Ben dediydim diye..Siz esinizle mutlu olun gerisi hikaye...

Back
X