Herkes evdeyiz diyor. Ben gibi her gün hala iie giden yok mu?

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Her yerde sosyal medyada burda herkes evdeyiz nasıl vakit geçiricez veya ücretsiz izin vs diyor...Bense full time hala çalışıyorum işe gidip geliyorum...Gerçekten bi biz kaldık çalışan gibi hissetmeye başladım...

Tv de otoriteler dısarı cıkmayın kalabalıga girmeyin diyor pardon çalışırken izin falan verilmiyorken nasıl olacak bu iş? Yok mu benim gibi çalışan??

Çalıştığımız meslek grubu ile ilgili aslında bu durum. Bankalar açık ama bankalardan mesaj geliyor şubelerden işlem yapmayın diye. Oturduğum sokakta kafelerin hepsi kapalı. Ama bakkal açık.
Eşim öğretmen evde.
Sağlıkçılar işte, avukatlar çalışıyor, kasaplar restoranlar bazı tüccarlar siparişleri kapıdan teslim edip eft ile ücret tahsil ediyorlar.
Yaşam sürdüğü müddetçe maalesef tam anlamı ile karantina olamıyor. Ama artık dikkat ediyorlar benim çevremdeki insanlar hiç değilse.

Şu an salgın değil yurtdışından gelenler ve yakın çevresinden tespit edilen vakalar var. Tek derdimiz salgın olmasın diye bu kadar hızlı üniversiteler okullar dershaneler kapatıldı. Toplu olan yerlerde olmamalıyız. Maskeden çok daha büyük bir önlem olarak eldivenle dikkat etmeliyiz çok mecbur kalınırsa dışarı çıkılmaya. Ve süreyi çok kısa tutmak gerekiyor. Mesela bir ilaç almam gerekiyor yarına kadar muhtemelen sonuna kadar bir önlem ile hızlıca gidip geleceğim yürüyerek.

Aynı şirkette bir kesime 'giris çıkış saatleriniz esnek -kalabalik saatte aman gelmeyin. Çok kalabalıksa taksiye binin fiş yazdirin.donusumlu olarak her gün biriniz gelsin' derken aynı şirkette aynı binada olan diğer bir kesime 'is devam ediyor. Çalışmak istemeyen ücretsiz izin hakkını kullanabilir' dediler
Şaka gibi gerçekten. Bu adaletsizlik , bu bazı canların candan sayılmaması beni bitiriyor (ben şanslı kesimdenim. Ama haksızlık haksızlıktir. Böyle düşünen patronlara, sisteme yazıklar olsun )

Çalıştığımız meslek grubu ile ilgili aslında bu durum. Bankalar açık ama bankalardan mesaj geliyor şubelerden işlem yapmayın diye. Oturduğum sokakta kafelerin hepsi kapalı. Ama bakkal açık.
Eşim öğretmen evde.
Sağlıkçılar işte, avukatlar çalışıyor, kasaplar restoranlar bazı tüccarlar siparişleri kapıdan teslim edip eft ile ücret tahsil ediyorlar.
Yaşam sürdüğü müddetçe maalesef tam anlamı ile karantina olamıyor. Ama artık dikkat ediyorlar benim çevremdeki insanlar hiç değilse.

Şu an salgın değil yurtdışından gelenler ve yakın çevresinden tespit edilen vakalar var. Tek derdimiz salgın olmasın diye bu kadar hızlı üniversiteler okullar dershaneler kapatıldı. Toplu olan yerlerde olmamalıyız. Maskeden çok daha büyük bir önlem olarak eldivenle dikkat etmeliyiz çok mecbur kalınırsa dışarı çıkılmaya. Ve süreyi çok kısa tutmak gerekiyor. Mesela bir ilaç almam gerekiyor yarına kadar muhtemelen sonuna kadar bir önlem ile hızlıca gidip geleceğim yürüyerek.
Şu eldiven konusunun boş olduğu söylendi ben de öyle hissediyorum. Dün manavda eldivenli birini gördüm her sebzeyi elledi tabi ki eldivenle, daha sonra telefonu çaldı eldivenlerle telefonu aldı açtı konuştu. Ne anladım bu işten.

ben
bizim şirket bir gün çalış bir gün çalışma yaptı teknik gruplara
ama ben tek asistan oldğum için (işimi yapacak olmadığı için)
yıllık izin sayılacak çıktığımda izne
bu hafta eşimle büyük kızım ufaklığı idare etti haftaya alacağım izin mecbur
de sonraki haftalar ne olacak :(

Ben de çalışıyorum, hem de pek steril bi ortamda olduğum söylenemez :olamaz: yapabildiğiniz kadar kalabalıktan ve temastan uzak durun, ellerinizi sık yıkayın ve korkmayın kızlar. Ölüme yürüyoruz kafası da sağlıklı değil, bu günler de geçecek.

Biz hala tam kadro çalışıyoruz..
İnsanlarla iç içeyiz maalesef :(
Ben tedbir alıyorum, şirket olarak alıyoruz ama gelen insanlar alıyor mu muamma..
Evden çalışma imkanı sunsa bile şirket belli departmanlardaki arkadaşlarımızın evden çalışma şansı hiç yok..
Benim departmanım evden çalışabilir, fakat diğer arkadaşlarımıza haksızlık olur..

5 dk önce cumhur başkanı açıklama yaptı
çalışmaya devam diyor
Acikcasi cumhurbaskaninin aciklamasini ben biraz farkli yorumladim. Yapilacak toplantida sokaga cikma yasagi veya kisitlamasi getirmeleri soz konusu olabilecegi ama bunu ekonomik kayip olarak gormemek gerektigini, bu surecten saglikli cikilirsa ekonomik bir avantaja donusturmenin mumkun olacagini soyledi sanki. Duyduklarimdan yaptigim yorum elbette. Alinan kararlari bugun hepimiz ogrenecegiz.

Her gun ise gidenlerden biri de benim. Ustelik hastaneye giden hastalarin bindigi otobusle gidiyorum. Neyseki bugun evden de calisabilecegimi soylediler. Disari cikmaya karsi onlem alan olmazsa da ben mumkun mertebe evde kalacagim.

Back
X