Herkes evdeyiz diyor. Ben gibi her gün hala iie giden yok mu?

Acikcasi cumhurbaskaninin aciklamasini ben biraz farkli yorumladim. Yapilacak toplantida sokaga cikma yasagi veya kisitlamasi getirmeleri soz konusu olabilecegi ama bunu ekonomik kayip olarak gormemek gerektigini, bu surecten saglikli cikilirsa ekonomik bir avantaja donusturmenin mumkun olacagini soyledi sanki. Duyduklarimdan yaptigim yorum elbette. Alinan kararlari bugun hepimiz ogrenecegiz.

Her gun ise gidenlerden biri de benim. Ustelik hastaneye giden hastalarin bindigi otobusle gidiyorum. Neyseki bugun evden de calisabilecegimi soylediler. Disari cikmaya karsi onlem alan olmazsa da ben mumkun mertebe evde kalacagim.

Bende senin gibi yorumladım nedense, nasip bakalım..

Şu eldiven konusunun boş olduğu söylendi ben de öyle hissediyorum. Dün manavda eldivenli birini gördüm her sebzeyi elledi tabi ki eldivenle, daha sonra telefonu çaldı eldivenlerle telefonu aldı açtı konuştu. Ne anladım bu işten.

Doğru kullanım şart.
Açıkçası ben eldiveni ulaşım için vs kullanmak gerekiyor. Çok sık değiştirilmeli. değeceğimiz ögeleri değiştireceğimiz her defasında değiştirmeliyiz.

Aynı şirkette bir kesime 'giris çıkış saatleriniz esnek -kalabalik saatte aman gelmeyin. Çok kalabalıksa taksiye binin fiş yazdirin.donusumlu olarak her gün biriniz gelsin' derken aynı şirkette aynı binada olan diğer bir kesime 'is devam ediyor. Çalışmak istemeyen ücretsiz izin hakkını kullanabilir' dediler
Şaka gibi gerçekten. Bu adaletsizlik , bu bazı canların candan sayılmaması beni bitiriyor (ben şanslı kesimdenim. Ama haksızlık haksızlıktir. Böyle düşünen patronlara, sisteme yazıklar olsun )

Ben patron değilim, kendi isimde kizkardesimle çalışıyorum.
Isverenlere devlet destek çıkmayacaksa ne yapacaklar? Merak ediyorum ben de.

Hiç yoktan aylık 4500-5000 lira sadece masrafım var. Bu ay içerideyim. Kapattık.
Kaç ay sürecek, kaç ay her ay 5000 lira cepten yiyebilirim, kestiremiyorum
Isvereni düşünüyorum.
Hiç iş yapmıyorken, her ay herkese maaş verip,
Kirasını ödeyip, odemelerini aksatmadan, işini nasıl ayakta tutacak?

Babamin yaninda 30+ kisi çalışıyor.
Işe giriş çıkış saatleri esnetilip, servis kullanma zorunluluğu getirildi.
Bir firmayla anlaştılar, 2 günde bir çalışma alanları ve servis araclari dezenfektan ile temizleniyor
Hamile bir çalışanına izin verdi, raporla uğraşıp hastaneye gitmesin diye, ilk onu arayıp gelme dedi.
Ay sonunda herkesin maasini, sigortasini ödeyecek.
Isletmesinin masrafı aylık 300.000 civarı.
Devlet bir şekilde destek olmadan, ne kadar dayanabilir?
En azından deseler Ki, bu süreçte sgk lari odeyecegiz, stopaj almayacagiz, vergi indirimi yapacagiz, o da kapatsa. Kendi de tehlikede 🤷🏻‍♀️

Hiç yoktan aylık 4500-5000 lira sadece masrafım var. Bu ay içerideyim. Kapattık.
Isvereni düşünüyorum.

Bir firmayla anlaştılar, 2 günde bir çalışma alanları ve servis araclari dezenfektan ile temizleniyor
Hamile bir çalışanına izin verdi, raporla uğraşıp hastaneye gitmesin diye, ilk onu arayıp gelme dedi.
En azından deseler Ki, bu süreçte sgk lari odeyecegiz, stopaj almayacagiz, vergi indirimi yapacagiz, o da kapatsa. Kendi de tehlikede 🤷🏻‍♀️

Kesinlikle vergi ve sgkları bile bu ay yoksaysalar biraz rahatlar esnaflar

Her yerde sosyal medyada burda herkes evdeyiz nasıl vakit geçiricez veya ücretsiz izin vs diyor...Bense full time hala çalışıyorum işe gidip geliyorum...Gerçekten bi biz kaldık çalışan gibi hissetmeye başladım...

Tv de otoriteler dısarı cıkmayın kalabalıga girmeyin diyor pardon çalışırken izin falan verilmiyorken nasıl olacak bu iş? Yok mu benim gibi çalışan??
kamuda memurum çalışıyorum sadece idari izinli olanlar gelmiyor işe, çalıştığım birim kullanıcıya kapalı nisana kadar ama biz her gün git gel modundayız ve rutin mesaimiz devam ediyor.

Yurtdisindayim, biz isin devam etmesi planina gectik. Ekip ikiye bolundu, A takimi ile B takimi kesinlikle ayni gunlerde ofis ortaminda calismiyoruz. Mesela ben bugun ofiste calismiyordum benim ekibim evdeydi, yarin biz calisiyoruz diger ekip evden calisacak. Bir gun ofis bir gun evden calisma teknigi ile ilerliyoruz(bu sekilde bir hafta 2 gun, diger hafta 3 gun ofiste calisiyor ekipteki her bir kisi). Ayni zamanda bu surecte diger ekipten olan hic kimse ile ofis disinda gorusme iznimiz yok, hatta ofiste calismadigimiz gunlerde isyerinin oldugu bolgeye gitmemiz de yasak. Amac bir kisi hasta olursa tum ekibe bulasip islerin tamamen durmasini engellemek(hasta kisinin oldugu grup tamamen 14 gun karantinaya aliniyor kendilerine bulasmasa bile), en azindan grubun yarisi calismaya devam edebilecek bu sayede. Toplantilarimiz da online olarak yapiliyor yuzyuze toplantilar tamamen iptal edildi.

Isvereni düşünüyorum.

ABD tam da bahsettiginiz destegi vatandasa verecek. Hakkimizda hayirlisi ne diyelim. Insallah cok magduriyetlerin olmayacagi bir surec saglikli olarak atlatiriz.

Yurtdisindayim, biz isin devam etmesi planina gectik. Ekip ikiye bolundu, A takimi ile B takimi kesinlikle ayni gunlerde ofis ortaminda calismiyoruz. Mesela ben bugun ofiste calismiyordum benim ekibim evdeydi, yarin biz calisiyoruz diger ekip evden calisacak. Bir gun ofis bir gun evden calisma teknigi ile ilerliyoruz(bu sekilde bir hafta 2 gun, diger hafta 3 gun ofiste calisiyor ekipteki her bir kisi). Ayni zamanda bu surecte diger ekipten olan hic kimse ile ofis disinda gorusme iznimiz yok, hatta ofiste calismadigimiz gunlerde isyerinin oldugu bolgeye gitmemiz de yasak. Amac bir kisi hasta olursa tum ekibe bulasip islerin tamamen durmasini engellemek(hasta kisinin oldugu grup tamamen 14 gun karantinaya aliniyor kendilerine bulasmasa bile), en azindan grubun yarisi calismaya devam edebilecek bu sayede. Toplantilarimiz da online olarak yapiliyor yuzyuze toplantilar tamamen iptal edildi.

Çok mantıklı olmuş.. İşveren de kendini düşünmek zorunda..

Her yerde sosyal medyada burda herkes evdeyiz nasıl vakit geçiricez veya ücretsiz izin vs diyor...Bense full time hala çalışıyorum işe gidip geliyorum...Gerçekten bi biz kaldık çalışan gibi hissetmeye başladım...

Tv de otoriteler dısarı cıkmayın kalabalıga girmeyin diyor pardon çalışırken izin falan verilmiyorken nasıl olacak bu iş? Yok mu benim gibi çalışan??
Bende Kamudayım. Bulunduğumuz bölümde 2 kişiydik arkadaşımın cuma günü hamile haberini aldık ardından idari izin verildi. Kurumdaki herkes dönüşümlü gidip gelecek ama benim yedeğim olmadığı için ben her gün işe geleceğim. Maske ve eldivenle oturuyorum. Sabahtan beri yanıma bir sürü insan gelip gitti. Çok telaşlıyım. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.

bende maalesef her gün işe geliyorum. yurt dışına işçi gönderen bi firmada vize işlemlerini yapıyorum. yurt dışına çıkış yasağı olduğu için hiç işimiz yok maalesef. boştan yere gelmiş oluyorum.resmi açıklama ile çalışma hayatı durmadığı sürece gelip gitmeye devam.elimizden birşey gelmez.hakkımız da hayırlısı olsun

bende maalesef her gün işe geliyorum. yurt dışına işçi gönderen bi firmada vize işlemlerini yapıyorum. yurt dışına çıkış yasağı olduğu için hiç işimiz yok maalesef. boştan yere gelmiş oluyorum.resmi açıklama ile çalışma hayatı durmadığı sürece gelip gitmeye devam.elimizden birşey gelmez.hakkımız da hayırlısı olsun

Patronunuz çok acımasızmış madem iş yok izin vermeli

Ben evdeyim ama nişanlım markette çalışıyor ve çalıştığı yer normal zamandan daha kalabalık yüzlerce insanla temas ediyor çok korkuyorum Rabbim hepimizi korusun yardımcımız olsun😔

Polislere ve askerlere de izin yok. Özel sektör maalesef suistimal ediyor.Ben eminim ki özeldeki öğretmenlere de maaş kesintisi olmuştur. En azından nöbetlese çalışma yaptırabilirdi özel sektöler

Şu eldiven konusunun boş olduğu söylendi ben de öyle hissediyorum. Dün manavda eldivenli birini gördüm her sebzeyi elledi tabi ki eldivenle, daha sonra telefonu çaldı eldivenlerle telefonu aldı açtı konuştu. Ne anladım bu işten.
Bence eldivenler otobüslerde kullanılmalı. Onun dışında amaca yönelik değil. Yani markette kullansa ne kullanmasa ne tüm sebze meyvelere dokunmak zorunda. Maskelerin zaten faydasi olmadigi cok cabuk bozulduğu anlatildi. Ancak sağlık sektöründe maske kullanimi sürekli şart veya öksürük hapsirik varsa disariya yaymamak icin

Back
X