- 6 Aralık 2018
- 9.823
- 8.502
- 148
- Konu Sahibi vesikaliyarim
Ban yedimde takip edemedimYasaktır söylemesi olsa bile

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ban yedimde takip edemedimYasaktır söylemesi olsa bile
Eşim bankada çalışıyor. ücretli ya da ücretsiz izin almasına izin yok. hamileler idari izinde olduğu için personel de az izinsiz çalışmak zorundalar . çok üzülüyorum![]()
Bizim orda 2.5 tlden sattıkar kemdı ımkanlatımızla almamız gerekıomusKolonya ve maske sadece yaşlılara dağıtılacakmış...
Tövbeler olsunVirüsü kapanlar bankacı ve eczacı die duydum
BizHer yerde sosyal medyada burda herkes evdeyiz nasıl vakit geçiricez veya ücretsiz izin vs diyor...Bense full time hala çalışıyorum işe gidip geliyorum...Gerçekten bi biz kaldık çalışan gibi hissetmeye başladım...
Tv de otoriteler dısarı cıkmayın kalabalıga girmeyin diyor pardon çalışırken izin falan verilmiyorken nasıl olacak bu iş? Yok mu benim gibi çalışan??
+1Üzülme bende varım :)
Çalıştığımız firmaların çoğu kapalı bile olsa patron gelip çalışacaksınız diyor.
Bizde geldik şirketi bekliyoruz mazallah biri kapar kaçırır götürür belli mi olur
Benim bahsettiğim örnekte - kendi iş yerimde bir kesime 'sağlık her şeyden önemli. Aman dikkat' deyip tüm imkanlar sağlanırken diğer kesime 'isine gelirse gelme. Ama maaştan keserim' deniyor. Ve bunlar aynı şirket bunyesinde -ayni binada çalışan insanlar. Oysa hepimiz aynı gemideyiz.Ben patron değilim, kendi isimde kizkardesimle çalışıyorum.
Isverenlere devlet destek çıkmayacaksa ne yapacaklar? Merak ediyorum ben de.
Hiç yoktan aylık 4500-5000 lira sadece masrafım var. Bu ay içerideyim. Kapattık.
Kaç ay sürecek, kaç ay her ay 5000 lira cepten yiyebilirim, kestiremiyorum
Isvereni düşünüyorum.
Hiç iş yapmıyorken, her ay herkese maaş verip,
Kirasını ödeyip, odemelerini aksatmadan, işini nasıl ayakta tutacak?
Babamin yaninda 30+ kisi çalışıyor.
Işe giriş çıkış saatleri esnetilip, servis kullanma zorunluluğu getirildi.
Bir firmayla anlaştılar, 2 günde bir çalışma alanları ve servis araclari dezenfektan ile temizleniyor
Hamile bir çalışanına izin verdi, raporla uğraşıp hastaneye gitmesin diye, ilk onu arayıp gelme dedi.
Ay sonunda herkesin maasini, sigortasini ödeyecek.
Isletmesinin masrafı aylık 300.000 civarı.
Devlet bir şekilde destek olmadan, ne kadar dayanabilir?
En azından deseler Ki, bu süreçte sgk lari odeyecegiz, stopaj almayacagiz, vergi indirimi yapacagiz, o da kapatsa. Kendi de tehlikede![]()
Benim bahsettiğim örnekte - kendi iş yerimde bir kesime 'sağlık her şeyden önemli. Aman dikkat' deyip tüm imkanlar sağlanırken diğer kesime 'isine gelirse gelme. Ama maaştan keserim' deniyor. Ve bunlar aynı şirket bunyesinde -ayni binada çalışan insanlar. Oysa hepimiz aynı gemideyiz.
İşverenlerin işi çok zor evet. Zaten çalışsalar da bu kaos ortamında iş yapamayacakları için zararları olacak,kaldı ki çalışmamak vs vs. Benim babam da yanında işçi çalıştırıyor... gerçekten çooook zor. Umarım devlet yardım eder
AMA bu keyfi birşey değil ki. Bu paskalya Bayramı'nda tatil ilan etmek, bayram Perşembe bitiyorsa cumayı da katip tatili 9 gün yapmak gibi bir şey değil. Hayati bir şey.
İtalya'da vaka sayısı 6. Günde 21ken 4 gün sonra 323 oldu.
Şu an bir günde ölü sayısı o kadar . Nice insanın annesi dedesi birkaç gün içinde , nefes alamayarak öldü. Hepimiz bir gün öleceğiz ama yaşlı insanlarin (mesela benim ananemin) en büyük arzusu ölüm döşeğinde elini tutacak bir insan olmasıdır. İnsanlar vedalasamadan yakınlarıni kaybedince hep içinde 'son sözlerini duyamadim' pişmanlığı olur. Ya da benim annem gibi son anlarında babasına hizmet edip ,el bebek gül bebek bakarsa üzüntüsü zamanla 'ben görevimi yaptım. Son anında yanindaydim' duygusuyla birleşir. Ama viruslu insanlar hastanede, ölümle yuzlesirken çevresinde bir insan bile olmuyor. Pek çok ülkede cenaze töreni bile düzenlenemiyor.
Ölen zaten ölüyor ama ne zor şartlarda... Tüm hastaneler koronali hastalar ile kırmızı kodda olduğu için apandistin patlasa, kalp krizi geçiren ambulans doktor bulmakta zorlanıyorsun...
Bu virüsün sonu bu. Göz göre göre gelen bir son. Bir sürü ülkenin yasadigi bir son (son yanlış oldu. Çünkü hala devam ediyor. Belki her şey daha kötü olacak ve bu bir baslangictir)
yani karşında böyle bir risk var. Sen önlem almazsan seni es gecme ihtimali yok.
ama korunmak için birkaç hafta etkileşimi sıfıra indirmek gerektiğini söylüyor tüm uzmanlar. Diyor ki siz evde kalın - kimseyle iletişime geçmeyin. Virüs yayilmasin ve önlemler alalım.
Bu kadar basit.
gercekten 3 hafta ülke kendini izole etse bu hastalık komple geçer mi?
kim bilir. Belki gecer
ama 'belki' olmayan,kesin olan bir şey var o da insanlar sokakta dolaştığı müddetçe, her gün ise gittiği müddetçe bu hastalık bitmeyecek. Ve her geçen gün önlem almak daha da güçlenecek.
Zaten öyle bir durumda ekonomi batma noktasına gelecek. Zaten öyle bir durumda ülkede evden bile çıkamaz hale geleceksin...
hala elinde bir fırsat varken sosyal izolasyona katkı saglamali herkes.
Kısa vadede Para hırsı için işe ara verdirmeyenler virüsün ekmeğine yağ sürüyor. Uzun vadede yine asıl Zarar görecek olan zaten bu iş sahipleri olacak.
kaldi ki komşumuz İran'da ilk vakanin aciklandigi 19 şubattan bugune geçen 28gunde 17361 kişide coronavirus olduğu açıklanmis. Sadece bu gün 1192 yeni kişide virüs tespit edilip 147 kişi ölmüş.
yani yayılma hızı bir ayda böyle olaganustu olan bir virüste şirketini açık bırakmak virüsün o iş yerine uğramasi demek. Bir çalışanında virüs olması asıl senin ticari hayatının sonunu getirebilir. Hatta normal hayatının da sonunu getirebilir...
Umarım devlet insanlara 'zorunlu haller dışında evden cikmayin' dediği gibi buna imkan sağlayan iş yerlerine de gereken desteği yapar. Sonuçta virüs ile mücadele eden Ülkelere AB fonundan dünya kadar para hibe edilecek. Bunun ne kadarı mağdur iş sahiplerine gidecek?? İşverene ve vatandaşa yapacağı kolaylıkları söylemeden 'zorunlu haller dışında evden cikmayin' demek biraz boş bir söylem... İş işten geçmeden bir şeyler yapılsa keşke...
Edit: bu mesajı yazali 6 dakika olmadı ki ekonomik plan açıklandı diye yazı gördüm. Paylaşmak istedim.
sezarin hakkı sezara.
Link burada
Ben konumu kapatılan işyerlerine devlet destek verecek mi başlığıyla mı açtım acaba?
Lütfen ya
Yok hayır.
Siz ne lanet patronlar var diye söylenmek için açtınız
Ama lanet patronlarin neden izin veremedigi konusu da bununla ilintili öyle değil mi?
Devlet tarafından destek almaları, ekonominin alt üst olduğu donemi atlatmak için tedbirler alınması, bunlar hep birbiri ile bağlantılı.
Bunların olması da, konuşulması da önemli.
Sonra işten çıkarılıyorum diye ağlayacaksınız. Çünkü çalıştığınız yer 1-2-3 artık kaç ay sürecekse, ayakta kalamaz.
Ama Sizin gibi insanlar sadece şikayet edip, dert yanarlar. Sonunu başını düşünmeden, oyle ortaya stresinizi atıp gidersiniz.
Eğer gereken destek verilirse sizin şirketiniz de sizi mağdur etmeden dükkan kapatir. Merak etmeyinBen konumu kapatılan işyerlerine devlet destek verecek mi başlığıyla mı açtım acaba?
Lütfen ya
Bulundugunuz ilde gorev yaptınız hastanede varmı bu virusu kapan?
Ben ne yazık ki ..Her yerde sosyal medyada burda herkes evdeyiz nasıl vakit geçiricez veya ücretsiz izin vs diyor...Bense full time hala çalışıyorum işe gidip geliyorum...Gerçekten bi biz kaldık çalışan gibi hissetmeye başladım...
Tv de otoriteler dısarı cıkmayın kalabalıga girmeyin diyor pardon çalışırken izin falan verilmiyorken nasıl olacak bu iş? Yok mu benim gibi çalışan??
Hangi il acaba?Az önce bakkala gittim. Normal bi gün gibi herkes sokakta. Ben yasadışı iş yapar gibi çıktım oysa. Otobüs geçti yanımdan. O da doluydu.
İstanbulHangi il acaba?
Üzülme bende varım :)
Çalıştığımız firmaların çoğu kapalı bile olsa patron gelip çalışacaksınız diyor.
Bizde geldik şirketi bekliyoruz mazallah biri kapar kaçırır götürür belli mi olur