herkes kayın valideyle kavga eder ben kayın babayla

ebruli26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
782
36
118
İzmir
valla nerden başlasam bilemedim ama benimde içimi dökesim geldi.yaz başında kız kardeşim taşınıyodu ve küçük bebeği vardı bende yardıma gittim ankaraya ailemde orda yaşıyor ayrıca hemde onları görürüm diye.eşim bu dönemde işsizdi yol masraflarım ve kişisel masraflarımın hepsini ailem karşıladı ben ordayken.sonra dönme vakti geldiğinde eşim biraz daha kal dedi maddi sebeplerden.yani ailem sigaramı falan karşılıyo ya.neyse bi kaç hafta sonrada eşim marmaristen iş teklifi geldigini söyledi zaten yazları hep şehir dışında çalışır.bana sen bu süre içinde annenlerde kal hem senin içinde iyi olur sıkılmazsın dedi çünki yaşadıgımız yerde benim hiç tanıdıgım yok.bende seve seve kabul ettim.kasımda döndü eşim geldi aldı beni.geldik ama kayınbabanın bi tuhaf oldugunu sezdim bana karşı ilk günler.ama ses etmedim taki o patlayana kadar.başta annenlerde niye bukadar uzun kalıyosun falan bende anlattım durumu oglunuz öyle istedi maddi sebeplerden,siz hiç bu süre içinde arayıp sordunuzmu beni ihtiyacım varmı yokmu diye de şimdi hesap soruyosunuz dedim.yok efendim o bize borçsuz düğün yapmış eşya almışta bilmemne.bizim oralarda iç anadoluda yani bilen bilir kız tarafı bi eşya almaz bi yatakodası falan.annemlerde bi bulaşık makinesi halı televizyon daha sonra kendi evimizi aldığımızdada köşe takımı aldılar.süreklide para yollar babam saolsun.

bende bunları söyledim.aldıkları neki onlarıda almasalardı ben alırdım demezmi.olay orda koptu ben çıldırdım tabiki.babam bana 5 tane bilezik taktı eşya almadı ama dedim.bu arada takmış biz böyle kavga ederken durup durup kim gidiyomuş benim kadar memleketine tansiyonum yükseldi resmen açtım agzımı yumdum gözümü.masraflarımı karşılıyolarda gidiyorum sanane sen kim oluyosun kocammısın benim dedim.dahada neler neler dedik birbirimize.çantamı aldım çarptım kapıyı terkettim evlerini.ama hala sinirim geçmedi titriyorum resmen ya.ben burda okadar yanlızımki onlardan başka kimsem yoktu benim.çok yıprattı bu olay beni.şimdi benim nasıl davranmam gerek yani ben bidaha kesinlikle onun yüzünü görmek istemiyorum.fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu kavga esnasında eşiniz neredeydi merak ettim?
Yanınızdaysa tepkisi neydi?
Birlikte yaşıyorsanız onlara karşı da ne yazık ki sorumluluğun var
ancak evleriniz ayrıysa ailende kalmana eşin bişey demedikten hatta kendi istedikten sonra kimse karışamaz
Onun haricinde borçsuz düğün eşya vs mevzularını söylemesi gayet normal
Genelde böyledir yaparlar, yüzüne vururlar, onlar yaptıkları için maddi her şeyi
söz söyleme hakkı yoktur kimsenin diye düşünülür
Laf söz duymak isteyenler de kendi gücü yettiğince yapar

sende cok fazla cıkısmıssın acıkcası sana sen niye annenlerde bu kdr cok kalıyorsun dediginde x 'in (eşin) fikriydi maddi olumsuzluklar yuzunden orda kalmamı istedi deseydin sadece ardından siz arayıp sordunuzmu simdi hesap soruyorsunuz demen olayı ateslemis sonrasında olay dahada cirkinlesmis sanane sen kim oluyorsun kocammısın demende dogru degil daha uygun kelimelerle anlatmanız gerekirmis uzgunum ama bu acıdan haksızsınız

eşim muhabbet kuşumuza yem almaya gitmişti olay esnasında orda yoktu.tabiki eşim kendisi istedi orda kalmamı hatta ben evimi özledim bir iki ay sonra gelmek istedim müsade etmedi gözüm arkada kalır evde yanlız olursan dedi.haklısın ya inan evleneli 7 sene oldu nerdeyse bigün bi kamyon bulup bütün eşyaları gönderesim var artık.

ben şimdi olayı tam ayrıntılarıyla anlatamıyorum ama o bana zaten normal sormadı bagıra çagıra sordu.ben başta aynı seninde dediğin gibi uygun bi dille sorunun maddi oldugunu ogullarının böyle istediğini söyledim ama bana demediğini bırakmadı.kocammısın dememdeki sebepte beni çok doldurmuştu artık 7 senedir kocamın karışmadığı şeylere karışıyor kullandığım salça markasından tutta yorganımı silikonmu yünmü kullandığıma kadar.artık bu noktada tepkimin haklı olduğunu düşünüyorum çünki beni o anda öyle bi çileden çıkardıki ben kendi sesimi bile duyamaz hale geldim.özellikle aileme dil uzatmasından sonra.

okuduklarım karşısında hayretler içindeyim...büyüklük nerde kaldı, bu neyin kavgasıdır...aileler çocuklarının büyüdüğünü, onlarında bir yuva kurup aile olduklarını görmemekte neden bu kadar ısrarcı ve sözlerinde kırıcı...yaş büyütmekten çok yürek büyütmek gerek...kayınbabanız 7 yılda size hiç mi sevgi beslememişte bu kadar kırıcı konuşabilmiş...bu durumda eşinizin tutumu çok önemli tabiki, umarım dağ gibi arkanızda durur...

keşke cevap vermeden eşini bekleseydin...
haklıyken haksız durumuna düşmüşsün kapıyı çarpıp çıkarak...
eşin ne diyo bu konuda....

çok yanlış davranmışsınız
üstünden 7 sene geçmiş alınan eşya bilezik takıları bir bir sıralamışsınız

evleneli 2.5 sene oldu hiç hatırlamama kim ne yaptı taktı :26:
kp aksi birisi belli ama bu kadar çıkışacak laf söylecek ve evi terkedecek kadar birşey dememiş ki

ne vardı eşim öyle istedi baba olmadı gelince ona söylersin de geç
niye ağız dalaşına giriyorsun ki ne kazandırdı şimdi sana bu işler daha karışacak

Çok yüz göz olunmuş sana ne sen kimsin filan hoş değil.. Uzak biri de değil sürekli görüşme zorunluluğunuz olan ve yaşça çok büyük eşinin babası o..

Ben olsam cevap bile vermem
Bana orda biraz daha kal diyen oğlu cevap versin kendi babasına
Orda bu kadar kalmak benim tercihim değil sonuçta

keşke cevap vermeden eşini bekleseydin...
haklıyken haksız durumuna düşmüşsün kapıyı çarpıp çıkarak...
eşin ne diyo bu konuda....

Cvp vermeyip esini bekleseydi esi sanki babasina bir sey mi diyecekti. O benim babam alttan al diyebilirdi.

BEnce cok iyi yapmissin icindekileri soyleyip rahatlamssin.

Kayınbabanızla olan tartışmaya (ağız dalaşına, sidik yarışına) hiç girmiyeceğim, geçmişinizi yaşadıklarınızı, sizi ne kadar doldurmuş olduğunu bilmiyorum nitekim.
Alınmayın lütfen ama ne olursa olsun tepkinin bu kadarına ben "saygısızlık" derim.

Ben asıl eşinizle olan tutumunuza takıldım, sırf maddi sebeplerden dolayı eşinizden ve evinizden ayrı aylar nasıl geçirebilirsiniz?
Buna nasıl gönlünüz/gönlü razı gelir bunu sindiremedim.
Ben buna "bağlı evlilik" diyemem.
Bizimde çok ciddi maddi sorunlarımız var, bilen bilir ama eşimden bir gün ayrı yatmadım.
Aç yattık, ama el ele yattık.

keşke söylemesedin demeyeceğim iyi etmişsin..eşine anlatırsın olanları,kime inanırsa inansın,laflar içinde kalsaydı daha çok üzülülürdün sonra.adama bak ya ailene laf etmiş,kimse kimsenin ailesine laf edemez bunu anlamıştır inşallah.herkes önce dönsün kendine baksın bir..sıkma canını,araya baya bir mesafe koy,bu devirde güleryüz tatlıdil işe yaramıyor biraz fena olucan ya...uzak dur,eşininde gönlünü hoş tut,onların dolduruşuna fırsat bırakma

aşırı tepki vermişsiniz, ne olursa olsun, karşınızda ki insan, sizden büyük ve eşinizin babası...
sevmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız...
bi de marifet gibi şöyle dedim, böyle dedim, bağırdım çağırdım diyosunuz...
eşiniz istemiş nihayetinde orda kalmanızı... eminim sizin yanınızda olacaktı...
esip gürlemeden, çantayı kolunuza takıp basıp gitmeden önce, eşinizi bekleseydiniz keşke...

..................

Son düzenleme:
içinde kalacağına söylemişsin rahatlamışsın iyi olmuş

eşinin o ortamda babasına bir şey söyleyeceğini hiç sanmıyorum bugune kadar gelinine laf söyleyen hangi ana baba cevabını evladından görmüş ki

iyi olmuş her şeye burnunu sokmamayı öğrensin.

istediğini söyleyen istemediğini işitir diye bi laf mı vardı neydi

bu buyüklerde ağırlığıyla otursun her şeye karışmasınlar ki saygı görsünler.yaşlı dediğin bi süre sonra elini ayağını çeker, çekilir bi köşeye oturur, fikrini sorarlarsa söyler sormazlarsa karışmaz.bizde yaşlılık böyle birşeydir. mikser gibi her şeyi karıştırana yaşlı denmez fesat denir.

büyük büyüklüğünü bilmeyecek küçükten sonra saygı bekleyecek...çok mantıksız.

Genelde eşinin ailesi bekler bizde de kalsın arasın vs
Bu süre zarfında hiç ailesini aradın mı eşinin onlar aramasa da sonuçta eşin için büyükler vs
K.pederinin alenen yüz göz olması hoş olmamış
Ama ne olursa olsun senin tavrın da hoş olmamış

esim böyle istedi deseymissiniz sadece olup bitermis ne gereksiz bir uzatma
ve yüzgöz olma
o kadar laf sonra yine yüzyüze bakacaksiniz
ben sahsen saygisizlik olarak gördüm
adamin yaptigida belki hos degil ama alttan alma diye birsey var adam yaslidir eminim
basinizda agriyacak tabiki
ne gerek var ama

bundan sonra hepden yalniz olacaksin galiba
in$ e$in arkanda durur

Ben kayınpederime yalnızca burda kalamam evimi tutcam kurucam dedim diye
Kendi kendime kararı nasıl alıyormuşum efendim Diye beni saygısız yaptı ayol
Şu cümlem yüzünden işitmediğim kalmadı tek şu..
eşim bile savunmadı cevap vermemeliydin dedi!
Senin dediklerini deseydim ne olurdum bilemedim..
Kocam mısın nesin falan çok ağır olmuş bence de..
Gerek yoktu eşim böyle istedi deyip noktalasaydın.
Sorununuzu oğlunuzla konuşun ya da bu eşimle ikimizin kararı
biz böyle uygun gördük deyip ortamdan uzaklaşmak gerek..
Ben anladım..Umarım bu kötü tecrübeyle sende doğruyu anlamışsındır..
Unutursunuz umarım..:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…