Herkes kendi fikrini söyleyebilir mi rica etsem :(

flowerblue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
92
23
88
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.Sizlere danışmak istediğim birşey var. Ben 1 bucuk ay önce sözlendim.Sözlüm uzman çavuş. Annem onun cimri ve düşüncesiz birisi olduğunu düşünüyor.Yaklaşık 2 aydır çalışmıyorum.Ev kirası,fatura derken ay sonu bayağı sıkışık oluyoruz. İş arıyorum ama doğru düzgün bir iş bulamadım hala. Gel helelim sözlüm annemi aramıyor,birşeye ihtiyacın var mı diye sormuyor,işsiz olduğumu bildiği halde ufak da olsa yardım etmiyor diye sürekli lafını yapıyor. Onunla konuş ya adam olsun ya da seni vermiyorum yüzüğü at dedi. Bunu ona nasıl anlatıcam. Bugün bu sebeoten dolayı kavga yapınca laf arasında bu konular bir defa söylenir sürekli bıdı bıdı yapılmaz dedim. Benimle düzgün konuşmuyorsun kaynanana nasıl saygılısın felan diye kızdı bir de Ne yapcam ben yardım edin

Annenizin bakış açısı yanlış.
Siz sözlüsünüz henüz, evli değilsiniz.
Adam niye size maddi yardımda bulunsun?
Niye bir ihtiyaç var mı diye sorsun?
Bu mesele bir defa bile olsa söylenmez.
Ben erkek olsam sözlüm böyle bir talepte bulunsa buz gibi soğurum ve söz möz kalmaz ortada.
İyi kötü demeden bir iş bulun birikim yapmadan evlenmeye kalkmayın.
Annenize de 'dur' deyin yoksa sonu hayırlı görünmüyor bu işin.

Bir an önce iyi kötü bir iş bulup annenize destek olup bu konuyu hiç yansıtmayın nişanlınıza derim. Anneniz sağlıklı düşünemiyor belli ki. Nişanlınız olumsuz tutum geliştirmesin. Evlenene kadar da kimsenin kimseye yardım etmek zorunda olmadığını ufaktan annenize anlatsanız.

bazı annelerin damatlarından alakasız beklentileri olabiliyor hiç hoşlanmadığım bir şeydir. eğer eş adayınız düzgün biriyse annenizin isteklerinin gereksiz olduğunu düşünmeye devam edip kafaya takmayın. kendi yuvanızı kurunca biter kurtulursunuz bu meseleden. eşiniz kendi evine bakmak zorunda sizin ailenizin evine değil.

ama eş adayınızın siz de cimri olduğunu düşünüyorsanız cimri bir adamdan koşarak uzaklaşın. bir erkekte en iğrenilesi şeylerden biridir.

Dur diyebilmek için çabalıyorum ama dediğim dedik. Bir an önce iş bulmam lazım

Benim eşim annemi anca nasılsınız demek için arar. Bir ihtiyacınız var mı denmez ki kayınvalideye. Bir ara kardeşlerim işsiz kalmıştı zor durumda kaldılar, eşim her türlü yardımı yaptı ama hep benim aracılığımla. Üzülsünler, rencide olsunlar istemedi. Üzülürlerdi çünkü. Bir ihtiyacınız var mı dese anneniz liste mi gönderecek sözlünüze? Saçma geldi annenizin beklentisi

Nişanlınız ailenize maddi destekte bulunmak zorunda degil. Annenizin düşünce tarzı cok yanlış. Bence anneniz nişanlınız uzman cavuş olunca bi beklenti içine girmiş. Ama suan bi akış görememek onu baya sinirlendiriyor

Doğacak çocuğum erkek olur da sizin anneniz gibi bir kayınvalideye denk gelir diye şimdiden karnıma ağrılar giriyor .:/
Kusura bakmayın ama anneniz damat değil, yolunacak kaz arıyor.
Ne kadar ayıp . Sözlünüz verse bile anneniz nasıl çekinmeden kabul edecek? Hayretler içinde kaldım .

Anneniz fazla beklentiye girmiş sözlünüz size yardım etmek zorunda değil yaparsa elbette şık bir davranış olur yapmazsa da bu onun adam olmadığını göstermez ayrıca kv’ nize olan saygınızı da kıskanıyor sanırım yoksa böyle kıyaslama yapmazdı

Ben bunları söyleyince bana direk daha şimdiden onu savunduğumu söylüyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…