Herkes kendi fikrini söyleyebilir mi rica etsem :(

Evet anneniz niye çalışmıyor?
Bir ailede geçim sıkıntısı varsa tüm aile fertleri çalışabilir.
Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz demiş atalarımız.
El oğlundan yardım bekleyene kadar anneniz çalışsın, dışarda çalışması mümkün değilse evden para kazanma imkanlarını araştırsın.
'Ben yatayım kızımın sözlüsü bize yardım etsin' kafası hiç sağlıklı bir düşünce değil.

Annemi de şu sıralar hal hatır sormak için arayamadı. Yoğun diye. Beni aramadı, birşeye ihtiyacınız var mı yok mu diye sormuyor diyor

Niye arayıp “birşeye ihtiyacınız var mı” diye sorsun? Yaşamınızı şu ana kadar nasıl sürdürdüyseniz öyle sürdüreceğinizi düşünüyordur. Sözlenmeseydiniz ne yapacaktınız?

Siz çalışmaya başlamadan önce nasıl geçiniyordunuz? Muhtemelen yine öyle yapabileceğinizi düşünüyordur.

Hal hatır sormak için arayabilir tabiki sözlünüz, gerçi ben eşimin hiç bize geldiği zamanlar dışında annemleri özellikle aradığını bilmem sever, sayar ve çekinirde, ama hal hatır dışında maddi anlamda yardımcı olmak zorunda değil sözlünüz. Annenizin başka bir amaçla sadece maddi olarak baktığı geliyor insanın aklına yüzüğü atarsın felan diye baskı yapması.Tez zamanda gönlünüzce bir iş bulursunuz inşallah.

Daha sözlüsünüz, ailenizle yaşıyorsunuz ve anneniz damat beyden baya evin ihtiyaçlarını karşılamasını bekliyor. Pardon da ne münasebet? Sizle evlenme niyetine girdi diye sizin evi mi geçindirecek bu adam. Annenizin böyle bir beklenti içinde girmesi asla kabul edilebilir değil. Sözlünüze boyle bir konuşma yapmanız sizi ve ailenizi küçük düşürür, yanlış anlaşılmalara neden olur.

Anneniz yanlis dusunuyor. Bir de bunun için yüzüğü at falan diyormus. Cidden bazi anneleri anlamıyorum.

Annen çok paragöz bence inşallah sözlün (dikkatini çekerim nişanlı dahi değilsiniz) bu kadar beklenti nedir.. Sizin farkınız varıp, kaçarak uzaklaşır sizden..

Adam uzman çavuş zaten bambaşka derdi vardır oralarda. Allah onlara kolaylık versin. Anneniz yanlış düşünüyor. Maddi beklenitlere giremez bu durumda. Ben daha nisanliyken eşim bana ayakkabı almıştı. Annem bana kızmıştı hatda niye almasına izin veriyorsun diye..yani öyle hemen maddi beklentilere girmek doğru değil bence

Kusura bakmayında daha nişanlı bile olmadığınız adamdan böylesi bir beklentiye girmek çok fazla.
Ona güvenip mi yaşadınız yıllarca.
Kimse yapmak zorunda değil böyle bir durumda.

Annenizle "ayıp ne demek" diye sorun bence..
Sonrada senin bu düşüncenin çok ayıp farkına var bence deyin.

Sözlünüze de sakın sakın yansıtmayın.
Annenizle çok baskı yaparsa bana sordu "yok bir ihtiyacım dedim" dersiniz.
Ayıp denilen bir şey var nasıl ona muhtaç olduğumu ona belli ederim anne deyin.

Anneniz malesef çok seviyesiz! Özür dilerim bu tabir için ama malesef seviyesizden başka kelime bulamadım.

Benim annem sözlü ve nişanlıyken eşimin bana pahalı hediyeler almasına bile kızardı, maddi yardım yapması konusuna hic girmiyorum bile. Kıyameti koparırdı heralde. Belki de sözlünüz böyle birşey ayıp olacağı için soramıyordur bir de boyle düşünmek lazım. Sonuçta henüz evli değilsiniz. Bence annenizi fazla karıştırmayın ilişkinize sorun çıkartabilir gibi görünüyor.

Eğer daha sözlüyken bu beklentiye girdiyse ileriyi düşünemiyorum. Sürekli evin ihtiyaçlarını karşılamanız beklenebilir siz evliyken. Kendinizi düşünün eşinizin ailesi böyle bir beklentiye girse kaynana kayinpeder diye başlıklar açılır burada heralde. Bence biran önce annenizin önünü kesin.

Nisanliniz evi sizin gecirdiginizi, yani baska bir gelir kaynaginizin olmadigini biliyor mu?

Siz gecindiriyorsunuz ve issiz kaldiniz; yanlis anlamadim degil mi?

Enteresan sana üzüldüm evlenincede annen beklenti içinde olacak bence kendini dusunuyo sakin bisey soyleme nisanlina

Umarım biran önce iş bulursunuz. Ben ev hanımı olduğum halde ufak bir iş kurdum internet üzerinden oyuncak satıyorum gerekmedikçe kocamdan para almıyorum. Kaldı ki henüz sözlüsünüz. Annenizin genel olarak hayata ve ilişkilere bakış açısı yanlış

Allah yardımcınız olsun.Zor durumda olmasanız düşünmezdiniz. Başka konularda merhametli mı onu ölçün!Henüz sözlüsünüz acele etmeyin hiçbir şeye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…