Herkes kendi fikrini söyleyebilir mi rica etsem :(

Ben herrrrkesin aksine (bu konularda beni bilen bilir) annenizi anlıyorum. Adamin sizin evinizin geçimini üstlenmesi beklenemez tabi ki, ama hayatını birlestirme yoluna girdigi, değer verdiği,sevdiği kadın işsiz kaldiysa zor duruma girdiyse hayatım yapabilecegim bir sey var mı? Demesini ben de beklerim, el gibi davranmasi , hiç umursamamasi hatta salaga yatmasi beni soğutur. Çünkü aynı şey onun başına gelse, çabaladığını geçici bir dönem oldugunu biliyorsam ben de ona sorar destek olurum. Adam zorunda değil demisler elbette ki zorunda değil kimse silah dayamiyor kafasina. Ama değer verdiğini yanında oldugunu göstermek, maddi imkanı varsa eşleri yüceltir. Bence de annen haklı böyle adamlar evlenince de senin paran benim param yapiyor.

Ben annenizi kismen hakli buldum. Annenize degil de size sora bilir bir seye ihtiyacin var mi diye. Sonucta issiz kaldiginizi biliyor insan hic mi merak etmez sevdigim kadin/adam ac mi acik mi diye

Benim bildiğim evlilik yoluna giren insanlar birikim yapmaya heveslenirler. Hatta kendi ailelerine destek oluyorlarsa onu bile keser kenara para atarlar bu dönemlerde.

Aileniz sizin hazırlıklarınıza destek olamayacak anladığım kadarıyla, hatta onları geçindirmek sizin omuzlarınıza binmiş. Olabilir, şartlar bunu gerektirmiş olabilir, belki annenizin durumu evde ek iş yapmaya bile uygun değildir. Ama bir anne olarak üzerinize yük bindirdiği/destek olamadığı için size karşı mahçup olması gerekirken nişanlınızdan dahi maddi destek beklemesi, sizi bu konuda sıkıştırması doğru değil.

İnsan işsiz kalan arkadaşına da yardım etmek ister, o ayrı. Sözlünüz işsiz kalsa ve size “annem onu arayıp bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sormadığın için bozuluyor. Bu böyle giderse bu iş bitsin diyor” dese ne düşünürdünüz?

Sakın annenin gazına gelip sözlüne bu konuları acma. Çok çirkin. Allahaskina erkeklerin de aklı var aptal değiller, yardım ve harçlık bekleyen aileden arkasına bakmadan kaçar valla soliyim. Annen damat değil finansor arıyor anlaşılan. Bi ihtiyacınız var mı diye sana sormaliydi elbette düşüncesizlik etmiş. Ama belki onun da kendine göre gideri çoktur. Belki düğüne biriktiriyodur. Yüzüğü atmak filan ne ayıp şeyler. Ben de cimri erkeklere sinir olurum ama cimrilik bu değil. Seni bi yerlere götürüp hesabı ödüyor mu hediye alıyor mu bunlara bakicaksin. Şu an sizin geçiminizi sağlamakla yükümlü değil

Senin annenin kirasindan adama ne? Kizina yuva mi kurduruyor yoksa yolunacak tavuk mu ariyor annen?

Nisanliniz maddi yardim teklif etse bile annenizin kabul etmemesi gerekir.hic dogru degil bu dusunce.sakin nisanliniza yansitmayin.babaniz yok mu siz evlenince anneniz nasil gecinecek

Verdiğiniz arkadas örneğin üzerinden cevap vereyim madem, arkadasim da beni arayip, annem,işsiz kaldığın dönemde sana bir ihtiyacın var mı diye sormadi böyle olacaksa arkadaşlığıniz bitsin dedi,derse ben o na da hak verir düşüncesizlik etmisim derim. Kaldı ki nişanlılık arkadaşlıktan çok öte aynı şeyse madem niye nişan yapiyoruz dimi? Aile olma yoluna girmektir el alemden önce birbirine yardım etmektir. Bir şeye ihtiyacınız var mı diye sorulmamasini bu kadar normal karsilamayi cidden anlayamıyorum. He biz çalışıp çabalamayalım adam bize baksin diyorsa o ayıp evet.

kusura bakmayın ama annenzin tavrı hiç hoşuma gitmedi. ne demek sözlün ihtiyacınız var mı diye sormuyor, yardım yapmıyor? bir de adam olsun diyor! adamlık ananızın kirasını ödemekle mi olacak?

hayır bir de söz bu daha, nişan yok nikah yok! olsa dahi sevgiliniz ananızı geçindirmek zorunda değil, içinden gelirse yapar yapmazsa kimsenin hesabını sormaya hakkı yok. bir de uzman çavuş, yani işadamı olur anlarım, adamcağız zor düğün yapacak ev kuracak, annenizin beklentilerine bakın!

sakın maddi gücünüzü kazanmadan, eşinizle anneniz arasında denge bulacak olgunluğa ulaşmadan evliliğe kalkışmayın, çok başınız ağrır

İyi de “sana bir ihtiyacın var mı diye sormadi” dese diyorsunuz. Konu sahibinin annesi özel olarak kendisinin de aranıp bir ihtiyacın var mı diye sorulmasını istiyor.

[QUOT

Annemi de şu sıralar hal hatır sormak için arayamadı. Yoğun diye. Beni aramadı, birşeye ihtiyacınız var mı yok mu diye sormuyor diyor

diyelim sordu , ev kiramızı yatır para gönder demeye yüzünüz tutacakmı. ben 2 yıl nişanlı kaldım kendi ihtiyacım için bile asla birşey kabul etmedim
sözlün evlenincede annene bakmak zorunda değil. annenizin bu beklentileri çok yersiz.

kızını premsessss sanan bir anne daha.adam 4 5 bin kazanıyor en azından.siz ne katkıda bulunacaksınız eve evlenince peki.yarı eşyayı alacakmısınız mesela ailenız kaç bilezik takacak .hep erkeklere mi sorulacak bu sorular ben de size soruyorum.

Herkesin fikrini sormuşsunuz bana göre böyle olaylar ters açıkçası... sizin ailenize yardım etme gibi bir misyonu yok anneniz biraz daha eski zamanlardaki gibi düşünüyor tabii arasın ama damat adayıyla para muhabbeti hoş olmaz bence siz bence dengeyi kurun bir şey yansıtmayın.

Siz evlenince annenizin evinin kirası/faturalar nasıl karşılanacak?

Gerçekten beklentisi var mi, yoksa lafin gelişi de olsa sorması damadin karakteri hakkinda ipucu mu verecek (ince dusunceli mi vs gibi), onun mu pesinde?

İşsiz oldugunu biliyor, bence de sana sormasi lazim, nezaketen de olsa..

Annen bana kusur arayici ve memnuniyetsiz biri gibi göründü, yanılıyor olabilirim elbet..

Sozlune bi sey söyleme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…