Herkes memnun olmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mandalinakolik

Ceketine ihtiyacim yok ,yüreğimi üşütme yeter
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
588
1.191
28
33
Bu hayatta kendimi hep 2. Plana attım.
Biliyorum bu cok büyük bir hata.
Karşımdaki insan mutlu olsun ben onun mutluluguyla zaten mutlu olurum
Şeklinde bir yaşam seklim vardı ama bu her zaman mümkün olmuyor.

Biz kiraciyiz. Birikim yapamiyoruz. Tek maas olunca sadece ye giy gez şeklinde bir yaşantımız var.
Ama birikim yapanlara bakıyorum hep bir seylerden kısarak bir şeyin sahibi olmuşlar.

Eşimde biriktirme huyu yok. Olduğu harcanacak.

Babamda da tam tersi olduğu yatırım olacak. Giymez gezmez sadece yer o da yaşamak için. Yedirir misafir alır ama pek kendini düşünmez. Insanlara iyilik yapar kendini 2.plana atar. Yatırım bile dediğine göre hep bizim için yapıyor.

Sanırım babama cekmisim bunları yazınca farkettim bende.

Neyse konu cok uzamasin .

Eşim villa kiralamış yazlık tatil için. 2 hafta tatili var. Ortalama 10 gün falan kalırız diyor.
Uzaklaşmak istiyor sehir olarak .hem bir yıl cok yoruldu dinlenmek istiyor.
Korana sıkıntısı da yok ev cok sakin bir yerde ve 4 aydır kimse girmemiş içine.
Havuzu da var.
Bunları yazıyorum ama bir yandan hic gidesim yok.
Kredi kartına taksit yaptıracak bir yıl onun borcunu ödeyecek. Yine birikimsiz bir yıl.

Babam tatil de ne yapıyorsunuz bize gelin dedi ben de eşimin tatil planını anlattım babam hemen kızım paranızı niye tutmayı bilmiyorsunuz her yıl bir yere gidiyorsunuz?
Birlikte vakit geçirelim hem torun sevmek ıstiyorum buraya gelseniz olmaz mi dedi.
Gelicez ama tatilin son 4 günü orada oluruz dedim.
Babam cok üzüldü söylendi. Annem de bir taraftan vazgeçirmeye çalıştı . Ben de anne ben kendim icin değil esim ve çocuklarım icin gidiyorum lütfen anlayış gösterin dedim. Oyle tlf kapattık.

Bir taraftan ailemle vakit gecirmek istiyorum bir taraftan eşimle tatile gitmek. Ama 2 tane ben yok ki.
Bu da dert mi diyorsunuz belki babami da esimi de cok seviyorum kalpleri incinsin hic istemiyorum.
Ama herkesi ayni anda mutlu edemiyoruz.

Biliyorum ailem bizim iyiligimizi düşünüyor. Ama buna da eşimin ihtiyaci var.

En kötü huyum hc taraf tutamıyorum. Herkes kendince haklı.
Bir tarafta sağlam duramiyorum. Dursam bile diger taraf aklimda kalıyor

Sizlerde böyle misiniz bu halden nasıl kendimi kurtarabilirim. ?

1. Sorum kendimi de düşünmek istiyorum nasıl yapicam

2. Sorum : Herkesi memnun etme huyumdan nasıl vazgecicem?

Tatile gitmek çalışan herkesin hakkı bana göre. İnsana iyi geliyor tatil bu net. Tatili daha kısa tutup 1-2 günde ailelenizle vakit geçirebilirsiniz belki. Ya da tatilden sonra ailenizin gönlünü almak da olabilir. Onları memnun etmek zorunda mısınız tabi ki değilsiniz ama iki tarafı da hoş tutmak istediğiniz için böyle bir yorum yaptim

Valla keşke villa kiralayıp bir hafta kalabilsek, bir sene ödemeye razıyım. Eşinizi de düşünün hem bütün senenin stresi kolay mı? Dönerken de ailenize uğrarsınız olay çözülür. Tatil yapmayı birikime tercih ederim.

Evlendikten sonra “ben” merkezli bir hayat süremeyiz. Eşle birlikte hareket edilmeli. Benim için şu an aile eşim ve çocuğum. Annem de önemli ama ben şu an kapımı kapadığımda uyuduğum insanlara göre plan yapar, öncelik sıramda onları öne koyarım. Buna da annem, Ablam asla gücenmez. Ayrıca eşiniz olmadan ailenizin yanında kalamaz Mısınız?

Herkesi memnun etmeye çalışırsanız kimseyi memnun edemez ayrıca mutsuz olursunuz . Birikim her şey demek değil burda ne kocalar okuyoruz maaş kartını bile eşine vermeyen . Eşiniz sizi ailesini düşünmüş ev kiralamış mis gibi ne güzel işte bundan mutlu olun . Her tatilde ailenizin yanına giderseniz çekirdek ailenizle ne ara gideceksiniz ? Son 3-4 gün diyip olayı çözmüşsünüz zaten .

kendi aileniz var artık eşinizle, kendi biyolojik ailenle kurduğun çekirdek ailenin ayrımını yapman lazım.aileni fazla müdahil etme, nasıl kv müdahalesine burda saydırıyosak aynısı kadının müdahaleci ailesi için de geçerli.eşin süper bi tatil ayarlamış bence bu korona zamanı.kefenin cebi yok bu dünyanın keyfini sürdün sürdün, birikim birikim diye ömür bitiyo.hayata bir defa geliyo insan.çalışan insanın en büyük hakkı tatil.

İyi ama zaten eşinizin tatilinin 4 gününü kendi ailenizle gecirecekmissiniz. Adam tüm yıl çalışırken motivasyon kaynağı "yıllık iznimi kullanayım,kayinpederimle iki hafta gece gündüz birlikte vakit geciririm,şahane olur" değil demek ki! Çok ozluyorsaniz ailenizi , birbirinizle eşinizin tatilinden de bağımsız gorusebilirsiniz

Esin olmadan sadece cocugunla bir hafta da ailende kalamaz mısın?
Bence sakın eşini bu işten vazgeçirmeye çalışarak eşinin hayallerine limon sıkma, keyifle tatilinizi yapın para pul biriktirmeyi düşünmeyin.

Iyi de sizin artik kendi aileniz var. Esinizle birlikte nasil mutlu olacaksaniz oyle yasayacaksiniz. Siz yonlendirilmeye musaitsiniz ama birilerinin yonlendirmesi ile yasanmaz ki.

Cok doğru tespit uyumlu bir yapım var yanimdakinin söylediği eger yanlış değilse tamam deme huyum var.

Hemen ikna oluyorum.

Mesela bu sadece bu konuyla da sınırlı değil.
Bazen iki arkadaşım bana bir olay anlatır sence kim hakli derler ben de ikinzde derim. Gerçekten dinleyince ikiside haklı geliyor.
Senden hic hakem olmaz diyorlar 😂

Ama bazen dobra insanlara ozeniyorum cok doğrucu gelir der ki mandalina yanlış düşünüyorsun bu arkadaşının sadece biri haklı uzun uzun sebeplerini de anlatır. Ikna eder beni. Ona da hak veririm.

Peki ben neden bu sekilde bakamıyorum olaylara.

Ailenizle daha uzun vakit geçirmek istemeniz normal ama bunun için eşiniz yanınızda olmak zorunda değil ki. Siz çocuklarınızla daha uzun kalamaz mısınız?

Bütün yıl çalışıp 10 gün tatil yapmak eşinizin en doğal hakkı. Standardın üzerinde değilse tek maaş, kira ve 2 çocukla doğru düzgün yaşamaya çalışırken birikim zor bu zamanda.
Hiçbirsey yaşamadan birikime odaklı yaşamak bana doğru gelmiyor.

Anne babalarımizla aynı şeyi düşünmek, aynı şekilde yaşamak zorunda değiliz ayrıca. He deyip geçmek, kendi istediğimizi yapmayı bilmek lazım.

Bir eşinizin bir babanızın istediğini yazmışsınız. Siz ne istiyorsunuz ona odaklanın ona göre orta bir yolu bulunur zaten.

Cok doğru tespit uyumlu bir yapım var yanimdakinin söylediği eger yanlış değilse tamam deme huyum var.

Hemen ikna oluyorum.

Mesela bu sadece bu konuyla da sınırlı değil.
Bazen iki arkadaşım bana bir olay anlatır sence kim hakli derler ben de ikinzde derim. Gerçekten dinleyince ikiside haklı geliyor.
Senden hic hakem olmaz diyorlar 😂

Ama bazen dobra insanlara ozeniyorum cok doğrucu gelir der ki mandalina yanlış düşünüyorsun bu arkadaşının sadece biri haklı uzun uzun sebeplerini de anlatır. Ikna eder beni. Ona da hak veririm.

Peki ben neden bu sekilde bakamıyorum olaylara.

Siz galiba insanlari kirmamaya odaklisiniz. Aslinda bu guzel bir ozellik ama bu sefer de siz kirilirsiniz.

Ailenizle daha uzun vakit geçirmek istemeniz normal ama bunun için eşiniz yanınızda olmak zorunda değil ki. Siz çocuklarınızla daha uzun kalamaz mısınız?

Bütün yıl çalışıp 10 gün tatil yapmak eşinizin en doğal hakkı. Standardın üzerinde değilse tek maaş, kira ve 2 çocukla doğru düzgün yaşamaya çalışırken birikim zor bu zamanda.
Hiçbirsey yaşamadan birikime odaklı yaşamak bana doğru gelmiyor.

Anne babalarımizla aynı şeyi düşünmek, aynı şekilde düşünmek zorunda değiliz ayrıca. He deyip geçmek, kendi istediğimizi yapmayı bilmek lazım.

Bir eşinizden bir babanızın istediğini yazmışsınız. Siz ne istiyorsunuz ona odaklanın ona göre orta bir yolu bulunur zaten.

Ben hem tatil yapmak hem birikim yapmak hem babamla doyasıya zaman geçirmek istiyorum ama 3 ünün ayni anda olmasi imkansız. 😂

Esimsiz aileme hic gidemem benim çocuklar babalarını çok arıyor ise gittiği zaman bile . Buyuk olan çocuğum saati gözler babasının geleceği saati bile ezberlemis daha 4 yaşında.
Bazen sorarim baba burda kalsın biz dedeye gidelim mi diye hayir babada gelsin ya da niz gitmeyelim babamsiz olmaz diyor.
Çocuğun da isteği benim için önemli 🙈

Siz galiba insanlari kirmamaya odaklisiniz. Aslinda bu guzel bir ozellik ama bu sefer de siz kirilirsiniz.

Acaba düşünce ya da istek yetimi mi kaybettim diyorum bazen.
Onceden böyle değildim ne olduysa son 3 yılda böyle bir insana donustum.
Isin daha tuhaf tarafı bu halimi kimse sevemedi .
Cok da kırdılar haklısınız. Dostum da kalmadı

Bu çocuklar beni değiştirdi sanırım ya .
Eski mandalinayi özledim. Lafi tok dostu çok. Fabrika ayarlarima donemiyorum.
Çocuklar biraz büyüyünce acaba daha da mı ağır basacak bu insanları memnun etme duygusu yoksa kendime dönecek miyim onu da bilmiyorum.
Bu şekilde olup duzelen var midir acaba ya

Ben hem tatil yapmak hem birikim yapmak hem babamla doyasıya zaman geçirmek istiyorum ama 3 ünün ayni anda olmasi imkansız. 😂

Esimsiz aileme hic gidemem benim çocuklar babalarını çok arıyor ise gittiği zaman bile . Buyuk olan çocuğum saati gözler babasının geleceği saati bile ezberlemis daha 4 yaşında.
Bazen sorarim baba burda kalsın biz dedeye gidelim mi diye hayir babada gelsin ya da niz gitmeyelim babamsiz olmaz diyor.
Çocuğun da isteği benim için önemli 🙈
Çocuğa öyle sorarsanız kabul etmeyebilir herşeyi sormaya onay almaya gerek yok tabi bence 😄

Şu durumda yapılacak birşey yok o zaman biraz ordan biraz ordan derken çocuklar dahil herkesin gönlünü yapacaksınız. Sıranin size gelmesi pek mümkün görünmüyor bu şekilde. Tüm yolları tıkıyorsunuz çünkü.

Bence eşin harika bir plan ayarlamis. Ailenin bundan vazgecirmeye çalışması bencillik.
Eşiniz çalışmış etmiş o kadar elbette tatil hakkı. . Tatil hakkını ne kadar severse sevsin neden kayınpederi ve kayınvalide ile geçirsin ki?
Mesela siz tatil hakkınızı kayinvalideler de geçirmek istermiydiniz?zaten 4 gunü ayirmişsiniz ailenizde çok ozluyorsa siz dönünce biraz da kalmaya onlar gelirler.
Her erkek böyle yapmaz esinizin kıymetini bilin..insanlar sürekli yastık altı yapmak için çalışmaz ,hayatını idame ettirmek için muhtaç olmamak için çalışır . Hem o kadar eziyet çekip hemde birikim için çabalasa ,yaş geçiyor. .Herşey zamanında güzel ki belliki eşiniz keyif yapmayı seviyor bunalmış. Sizde tadını çıkarın muhtaç değilseniz bırakında ylida bikere böyle bi keyfiniz olsun.

Bu hayatta kendimi hep 2. Plana attım.
Biliyorum bu cok büyük bir hata.
Karşımdaki insan mutlu olsun ben onun mutluluguyla zaten mutlu olurum
Şeklinde bir yaşam seklim vardı ama bu her zaman mümkün olmuyor.

Biz kiraciyiz. Birikim yapamiyoruz. Tek maas olunca sadece ye giy gez şeklinde bir yaşantımız var.
Ama birikim yapanlara bakıyorum hep bir seylerden kısarak bir şeyin sahibi olmuşlar.

Eşimde biriktirme huyu yok. Olduğu harcanacak.

Babamda da tam tersi olduğu yatırım olacak. Giymez gezmez sadece yer o da yaşamak için. Yedirir misafir alır ama pek kendini düşünmez. Insanlara iyilik yapar kendini 2.plana atar. Yatırım bile dediğine göre hep bizim için yapıyor.

Sanırım babama cekmisim bunları yazınca farkettim bende.

Neyse konu cok uzamasin .

Eşim villa kiralamış yazlık tatil için. 2 hafta tatili var. Ortalama 10 gün falan kalırız diyor.
Uzaklaşmak istiyor sehir olarak .hem bir yıl cok yoruldu dinlenmek istiyor.
Korana sıkıntısı da yok ev cok sakin bir yerde ve 4 aydır kimse girmemiş içine.
Havuzu da var.
Bunları yazıyorum ama bir yandan hic gidesim yok.
Kredi kartına taksit yaptıracak bir yıl onun borcunu ödeyecek. Yine birikimsiz bir yıl.

Babam tatil de ne yapıyorsunuz bize gelin dedi ben de eşimin tatil planını anlattım babam hemen kızım paranızı niye tutmayı bilmiyorsunuz her yıl bir yere gidiyorsunuz?
Birlikte vakit geçirelim hem torun sevmek ıstiyorum buraya gelseniz olmaz mi dedi.
Gelicez ama tatilin son 4 günü orada oluruz dedim.
Babam cok üzüldü söylendi. Annem de bir taraftan vazgeçirmeye çalıştı . Ben de anne ben kendim icin değil esim ve çocuklarım icin gidiyorum lütfen anlayış gösterin dedim. Oyle tlf kapattık.

Bir taraftan ailemle vakit gecirmek istiyorum bir taraftan eşimle tatile gitmek. Ama 2 tane ben yok ki.
Bu da dert mi diyorsunuz belki babami da esimi de cok seviyorum kalpleri incinsin hic istemiyorum.
Ama herkesi ayni anda mutlu edemiyoruz.

Biliyorum ailem bizim iyiligimizi düşünüyor. Ama buna da eşimin ihtiyaci var.

En kötü huyum hc taraf tutamıyorum. Herkes kendince haklı.
Bir tarafta sağlam duramiyorum. Dursam bile diger taraf aklimda kalıyor

Sizlerde böyle misiniz bu halden nasıl kendimi kurtarabilirim. ?

1. Sorum kendimi de düşünmek istiyorum nasıl yapicam

2. Sorum : Herkesi memnun etme huyumdan nasıl vazgecicem?
Evlenince aile oluyoruz ve her aile kendi kararını kendisi vermeli. Babam bile olsa ve böyle dese biz böyle uygun gördük der kararıma müdahale edilmesine izin vermem ki eğer eşim sorumsuz harcama yapıp sonrada boğazımızdan kısmıyorsa. Ama anladığım da öyle bir durum yok. Eğer siz tatile gitmek isteyip de kv arayıp oğlum boşuna paranı harcama al karını bize gel dese ne düşünürdünüz ona karar verip ona göre davranın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X