çalıstıgım işden dolayı saatlerı gec cıkabılıyordum cocugumu babaanne dede alacak dıye soz verılmıstı kımse almadı kresde kaldı ben gıdıp aldım ısyerı sorun cıkardı c.tesı bakarım denılerek basladım ıse bakılmadı hep bı köstek oldular...Kreşe verince niye perişanlık yaşadınız?
O kadar erken evlenerek hata yapmışsınız.
İki taraftan da destek beklemeyin. Ağlayarak sorunlar da çözülmüyor. Çocuğunuzu kreşe verip çalışın yine. Hepimiz öyle yaşıyoruz.
cocugum ıkı yasında devlet 48aylıkken alıyor bılıyorsunuzdur . ıns okadar olsun vermeyı bende dusunuyorumÖncelikle Allah kolaylık versin
Biraz plansız davranmışsınız. Geçim sıkıntısı dönem dönem herkes yaşayabilir. Ama evlenmek için acele etmişsiniz üniversiteye gidebilirdiniz. Çocuk için acele etmiştiniz gençken bebek yokken çalışmayı birikim yapmayı tercih edebilirdiniz.
Şimdi ne yapmak lazım? Başka çocuk yapmayın mesela. Çocuğunuz 3 yaşına gelince anaokuluna verin tam gün okullar var devlete ait.
Siz de girin çalışın. Karı-koca el ele verin. Kimseden beklentiniz olmasın
çocuğa destek olmadan, mümkün değil bu işler..merhabalar ben 25yasındayım. liseden cıktım kosarak evlendım yetmedı bırtanede cocuk yaptım rabbım yoklugunu gostermesın ama cok perısan oldum herkes mı boyle ? evim kira esım tek çalısan asgarı ucretın 100 lıra fazlasına ... elektrık su dogalgaz kıradan ıbaret hayatımız çalıstım 1 yıl burnumdan geldi cocugum perısan ben perısan yılmadım bırdaha calısmayı denedım en son bakamayız dedıler sayın esımgıller...ıkı tarafında ev kendının ve olmakla beraber calısıp hayatını bızı gormeden devam edenlerden. evde takı toka yaptım olmadı herkesde param kaldı ben herkesmı aynı dıye merak edıyorum yerı gelıyor ekmek bulamıyoruz hayat neden bukadar adaletsız ve kımsem yok ... aglamaktan artık cocugumun psıkolojısını bozdum . calıstım olmadı calısmadım ac kaldık cocugumu krese verdım aldıgım ve cektıgım perısanlık ustume yuk kaldı ... anne olmak okadar agır kı sırtım kırılıyor sanki cocugumun yuzune bakarken. ona hıc bısey alamamak verememek nekadar zor .
cocugum ıkı yasında devlet 48aylıkken alıyor bılıyorsunuzdur . ıns okadar olsun vermeyı bende dusunuyorum
inanın uzulun dıye yazmadım yaptıgım bedellerını odedıgımın farkındayım . sızden yardımda talep etmedım kımseden de etmıyorum yapılan yanlıs sadece benım degıl 1.dan sınıf terk etmek mecburıyetınde kaldım babam bı donem olmadıgı ıcın yanımızda calısmak mecburıyetındeydım o vakıtte . bana acımanızı beklemıyorum tabıkıBakın 22 yaşındayım, çocuk düşüncesini geçtim yarın ne olacağı belli olmayan bir coğrafyada yaşıyoruz, evimi barkımı sağlamlaştıramadan çocuğuma düzgün beslenme, eğitim şartları sağlayamadan yapmamayı düşünüyorum. Korunmak belki pahalı ve zevksiz geliyor olabilir ama düzgün bir hayat veremediğiniz çocuk çok daha pahalı ve sizin de yaşadığınız gibi durumlara sebebiyet verebiliyor. Annelerimiz yaşlı, kimseye güvenemeyiz, ki annesi babası kimsesi olmayan insanlar var bu hayatta, kendi başına aldığınız kararları başkalarının yardımıyla sürdürmeye çalışıyorsunuz. O yüzden kusura bakmayın üzülemiyorum halinize asla. Yiyecek ekmek bulamayan insanlar yiyecek ekmek bulamayan başka insanlar dünyaya getirmesin. Üremek mecburiyet değildir. Kreşe veremiyorsanız da bir iş bulup çocuğunuzu bakıcıya bırakın, elinize hiç kalmamasından iyidir 300-500 lira kalması.
bende bundan bahsettım benı anlamıssınız aldıgım zaten kreseZaten sizin yaptığınız hatalar yüzünden o çocuk bu halde, bir de ağlayıp ağlayıp mutsuz etmeyin bari yavrucagi ya. Ona verdiğin yemekten, kiyafetten çok mutlu olmaya ihtiyacı var. Sen mutsuzsan o çocuğun suçu ne ya?
Yarı zamanlı bir iş bulabilirsin. Belki yarım gün olursa bakmaya razı olurlar. Tüm gün bakmak zor gelmistir. Bir konuş istersen. Yoksa aldığın maaş zaten krese gider, bir anlamı olmaz çalışmanın.
umDevlet anaokulları 36 aylıkken alır
3-4-5 yaş grupları vardır
inanın uzulun dıye yazmadım yaptıgım bedellerını odedıgımın farkındayım . sızden yardımda talep etmedım kımseden de etmıyorum yapılan yanlıs sadece benım degıl 1.dan sınıf terk etmek mecburıyetınde kaldım babam bı donem olmadıgı ıcın yanımızda calısmak mecburıyetındeydım o vakıtte . bana acımanızı beklemıyorum tabıkı
Ana sınıfına kayıt olmak için çocuğunuzun 48-66 ay arasında olması gerekiyor. Eylül 2018 itibariyle 48 ayını dolduran ve 66 ayını geçmeyen çocuklar ana sınıfına kayıt yaptırabilecektir.bende bundan bahsettım benı anlamıssınız aldıgım zaten krese
um
lutfen arastırın bunu bagımsız devlet okulları 36aylık alıyor tam devlet okulları 48aydan baslıyor ben ınanın bızzat gdıp konustum sahsen konustum
ben zaten kımseden para pul ıs ıstemıyorum cocuguma bakmaları ıkı tarafında ılk ve torulmıs dunyaya nu yorumlar cok acımasız cocuk gelmıs dunyaya herkes elestıryor cocugu yok edemeyecegıme gore artık herkes cok kolay konusuyor anlamıyorum ben keyfı oturmuyorum cocuk bakmaya bıle yeltendım baktım oglum kucuk o cocuk kucuk oglum bırden ıtınce annesının yanında kadın yolları ayırdı oturdugum yerden ben para beklemıyorum benı anlıyosunuzdur ... herkes cok acımasızca elestırıyorçocuğa destek olmadan, mümkün değil bu işler..
unıverste terk olup aıleme baktım mesela babam bızı bıraktıgı ıcın . acıktan yazdım devam edıyorum mesela . 2sınıftayım . bu ara calıstım beceremedım mesela . su yoklukta ehıyetımı guvenlık sertıfıkamı aldım mesela . anlıyorsunuz umarım . sanmıyorum ama anladıgınızıNe adaleti bekliyorsunuz ki? Hangi secimi dogru yaptiniz, neye emek verdiniz de karsiligini bekliyorsunuz ki?
Millet keyfinden dirsek cürütüp o sinavdan bu sinava kosmuyor. Gelecek inşa etmeye ugrasiyorlar. Yillarca cocuk yapmiyorlar, 2 kuruş kenara koymak icin. Siz ne adaleti istiyorsunuz peki?
Bisey yapsaydiniz ve olmasaydi ozaman adaletten bahsetseydiniz.
anne oldugunuz ıcın anlıyorsunuz ve tesekkur ederım ınanın acınsın dıye yazmadım herkes mı zor durumda herkes mı gaddar hayat cok zor bırdaha mı cocuk ama rabbım ısteyene versın...Cocuk sahibi olmak zor
Hele ki yoklukta. Ben de 14 ay cektim benzer rezillikler,burnumdan geldi pisman oldum dogurduguma.
Kimsesizlik zordur,her seyi kendi basina yapman zordur. Oglum 3 yasina girecek,iki gun hasta oldum da dolaptaki corbayi isitmaya mutfaga gidemedim. Sizi cok iyi anliyorum,gececek bu gunler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?