herkes mi bu durumda...

Ehliyet almak baya masraflı iş. O kadar da kötü degilsınız demek ki

anne oldugunuz ıcın anlıyorsunuz ve tesekkur ederım ınanın acınsın dıye yazmadım herkes mı zor durumda herkes mı gaddar hayat cok zor bırdaha mı cocuk ama rabbım ısteyene versın...
BEn de istemem valla 2. Cocuk. Sanki var olani hallettik de 2.si kaldi. Hic gerek yok. Herkes gaddar degil,sadece bazilarimiz sanssiz

Lisesen ciktim kosa kosa evlendim yazmissiniz. Ne ara eve baktiniz? Liseden cikinca evlendiyseniz nasil unv terk oluyorsunuz?
Ailesine bakmak icin univesiteyi birakan insan kosa kosa gidip evlenmez hemen, ailesine bakardi.

Ben 9 aylık oğlumu kreşe verdim. Sabah 08:00 akşam 18:30 siz 2 yaşındakini neden veremiyorsunuz onu anlamadım ?

Lisesen ciktim kosa kosa evlendim yazmissiniz. Ne ara eve baktiniz?
Ailesine bakmak icin okul birakan insan gidip evlenmez henmen, ailesine bakardi.
okumadım manasında yazdım okumadım okumadım derler ya okuldan cıktıım evlendım duzeltım hatrınız kırılmasın

Allah kolaylık versin.
Geçim sıkıntısı bunaltıcıdır.
Ama sen kendine sahip çık.
Evladına huzurlu anılar bırak.
Çocukluğunu mutlu hatırlasın.
Bu en büyük servet inan.

Madem gidip çalışamıyorsun.
Ev hanımlarına iş veren yerler var.
Muhakkak oralarda da vardır.
Mantar gibi türediler çünkü, her yerdeler.
Motif çıkarma, düğme dikme, iplik temizleme gibi değişik değişik işler geliyor.
Çalışmak isteyen kadınlar çuvallarla alıp evlerinde halledip teslim ediyorlar.
Bu şekilde kaynayan çorbaya katkısı olan çok kadın var.

İsraf etmekten kaçın bir de.
Bereketin kaçmasın.

okumadım manasında yazdım okumadım okumadım derler ya okuldan cıktıım evlendım duzeltım hatrınız kırılmasın

Oyle yazsaydiniz. Liseden ciktim kosarak evlendim yazinca boyle anlasiliyor. Yine de evlenmek yerine calissaydiniz ve okumaya devam etseydiniz. Evlendiginize ve calismadiginiza gore ailenize bakmaniza gerek kalmamis zaten.

Asgari ucretli biri hem ev bakip hem sizi okutamazdi bu belli bisey. Hadi evlendiniz azindan cocuk olmasaydi hem calisip hem okuma seceneginiz belki olurdu. Simdi cocugu krese bile verseniz hem calis,hem oku, hem cocukla evle ilgilen cok zor... Umarim basarirsiniz sonundanmezun olup.

Neden konu sahibinin üzerine bu kadar gidiliyor ? Kadın zaten söylüyor yanlış seçim yaptığını, pişman olduğunu.. Daha da mı pişman olmasını sağlamaya çalışıyorsunuz yani? Çocuğun senin yüzünden bu durumda ne demek ya, olan olmuş biten bitmiş. Düşene bir de ben vurayım mantığı mı. Suçlamayın, yadırgamayın. Çocuğuna yetemediği için üzülen bir anne söz konusu, daha dikkatli konuşmalıyız bence.
Konu sahibi, öncelikle Allah yardımcın olsun. Yaşıtız. Benimde kimisi daha lisedeyken, kimisi liseyi bitirir bitirmez çok arkadaşım evlilik yaptı. Sosyal medyadan görüyorum hayatlarını, sorsam onlar da benzer şeyler söyleyecektir. Malesef insan deli çağlarında hata yapabiliyor, keşke okusaymışsın mevzularına girmeyeceğim. Geçmişi konuşmak yerine geleceğine odaklanmalısın.
Çalışsam olmuyor düşüncesini kafandan silip atmakla başlayabilirsin. Hem maddi hem manevi anlamda çalışmak zorundasın. Çocuğunu ya bir akrabaya bırakarak (kayınvalide vs.) ya da kreşe vererek, öyle ya da böyle bir yolunu bulup çalışmak zorundasın. Hem maddi durumunuz düzelir hem de özgüvenin yerine gelir. Senin kendi ayaklarının üzerinde durmaya ihtiyacın var. Kendini suçlamayı da bırak. Hatalarını da göğüsleyerek ve kabul ederek hayatını daha olumlu bir hale çevirebilirsin. Keşkeleri bırak. Silkin, toparlan. Önce elin ekmek tutsun. Ekmek sadece okuyana verilmiyor. Paranı kazan. O zaman çocuğunun ihtiyaçlarını da karşılayabileceksin zaten. Kadınlar güçlüdür, sende güçlü bir kadın ol.

Amacım size muhaliflik değil sadece içinde bulunduğum durum adaletin her kesim için olmadığını gösteriyor yazmak istedim.

Tüm eğitim hayatımı yüksek başarılarla geçirdim. Derece yaptım lisansa başladım ve dereceyle de bitirdim. Ilk sıradan mastera başladım tezime devam ediyorum. Bu esnada ulusal ve uluslararası pek çok projede yer aldım başarıyla tamamladım. Aldığım başarı bursları da oldu tabi karşılıksız bırakmadım. Girmediğim sınav kalmadı hep en iyi oldum. Ama elde var sıfır. Eşşek gibi çalıştım uğraştım didindim. Ama artık tükendim. Ne alanımda akademik atama var ne de mebe atama var. Sizin anlayacağınız bu ülkede adalet çalışana da çalışmayana da yok! Sadece şans ve torpil var.

Konu sahibi kulvarımız farklı olsa da isteğimiz aynı sizi anlıyorum. Bim, 101 gibi marketlere başvurun maaşı size şu an için iyi gelir. Çocuğunuza bakması için birini bulun anlaşın. Kimseden fayda beklemeyin, sizde oldu mu onlarda da olur merak etmeyin.

rabbım kalbınızın kotulugunu sıze yansıtsın ınsallah kalbınız gıbı olsun hayatınızda

Sakin ol.
Bir insanın evladına alamaması, verememesi zordur.
Çaresizliğini görebiliyorum.

Çocuguna bakan biri olmadığı sürece çalışman zor.
Sarma, mantı, su böreği bu tarz şeyler yapabiliyor musun? Yapabiliyorsan bir kaç pastane, market gibi yerlerle konuş.
Evde hazırlasam, sizde kar koyarak satar mısınız, yada benim için sipariş alır mısınız diye.

Eşe dosta haber ver, özellikle çalışan kadınlar ilgilenecektir.

Birseyler yapip, karsiligini alamama durumundan bahsetmedim ben.
Haketmedigi yerde olan, hakettigi yerde olamayan cok insan var. Onu ulkemde bir cok kisi yaşiyor zaten. Emegin tam karsiligi alinmiyor.

Konu basinda "liseden ciktim kosa kosa evlendim" dedigi icin yazdim ben onu. Daha sonra acikladi zaten konu sahibi kendini.

2011 mezun

evet cok zengınım alsam suc almasam suc ne kotusunuz ıcınız fesat cıdden
Ekmeğe muhtaç oldugumuz zamanlar oluyor, cocugum benı sureklı aglarken görüyor, dediniz.
E insanın aklına daha kötü bi tablo geliyor
Zengin oldugunuzu düşünmedim, fazlaca bunalmışsınız çocuğun karsısında aglamak falan yazık ona da.
Benim de bı oglum var. Onlar bizden guzel elbiseler ve oyuncaklar degıl oyun arkadaşlığı istiyor. Bır kac yıl sıkıntı ceker ama sonra siz de calısırsınız. Evladınızın cocuklugu geri gelmeyecek.

Liseyi bitirip koşa koşa evlenip birde üzerine hiç düşünmeden çocuk yaptıktan sonra nasıl bir sonuç bekliyordunuz gerçekten ? O yavruya yazık değil mi? Neden bu denli bencilce hareket ediyorsunuz? Bakacak durumunuz yoksa lütfen çocuk yapmayın!!!!!!

Hayat zor Allah kimseyi geçim sıkıntısıyla sınamasın.

Erken davranmışsınız. Çocuğunuz kac yadında ? Sizin aileniz bakamaz mı siz çalışsanız

Evde yapabileceklerinizi araştırın şu aşamada. İş bulup asgari ücretle çocuğu kreşe vermeye kalksanız size bir şey kalmaz. Alelade bir yere de emanet edilmez evlat bu..
Anaokulu zamanına kadar evde bir şeyler yapın.

Tütüncüye gidin evde tütün doldurmak istediğinizi söyleyin. Filtresini makinesini oradan alırsınız. Çocuğu ihmal etmeyecek saatlerde yaparsınız. Eliniz alışınca hızlanırsınız.

El işi yaptıran yerleri bulun. Komşulara sorun. Evde kıyafetlere bir şeyler diktiren fason yerler var. Annem aylarca kot kumaşına boncuk işleyerek ben üniversite okurken para yollardı..
Tatildeyken yardım ederdim ona ellerim nasır tutardı iğne saplamaktan..

Çocukluğumdan bu yana annemin hiç boş durduğunu görmedim. 6 çocukla eli ne zaman biraz boş kalsa iş kovaladı kadın..

Kusura bakmayın ama beceri ve azim çok önemlidir.
Ağlamak sızlamak çocuğa bakamıyorum demek zayıflıktır. Ağlamayın çocuğun karşısında. Ne size ne ona faydası olmaz. Aksine üzüyorsunuz..

O çocuğa imkanı anne baba olarak sağlayacak olan sizseniz çare üretin. Eşiniz ek iş yapsın gerekirse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…