Herkes ne kadar mutlu

Çağımızın hastalığı oldu bu sosyal medya. Sorunun kendisi o değil elbette ama bizler gibi canı sıkkın ve mutsuzlar sıkıldıkça sosyal medyaya sarıyoruz ve millet nerde geziyor nerde yiyor içiyor.... bakıp şişiyoruz. :))
Kapatmayı düşünüyorum instagramı ben de. Normal hayattan koptum ya. Çok sarıyorum sıkıldıkça. Ayrıca herkesin de dediği gibi orda mutluluk pozu verenler emin ol mutsuz. Ya kendi kendilerine moral yapmaya çalışıyorlar yada birilerine nispet.
Günümüz mutsuzları için mutluluk oyuncağı sosyal medya

Kapat instagramını diyeceğim ama oda sizin yaşlarda sosyal ortamdan kopmak gibi bişi :KK14:
Sen biraz kısır döngüye sokmuşsun kendini. Sen içine kapandıkça bunalmışsın, bunaldıkçada içine kapanmışsın.
Bırak boşver kim nerde ne yapmış. Herkesin hayatında kendine göre dertleri var unutma. Sende hayatındaki olumlu yanlara tutun.
Bak ne güzel okulunu bitiriyorsun. İşinide bulursun, hayatınıda kazanırsın. Gelecekte olmamış şeyler için kaygılanmayı bırak.
Hayat önüne çok güzel yollar açar. Sen yeterki umutlu ol, gülümse hayata kendine.
İnsan güldükçe mutlu olur, mutlu oldukça gülmez bazen.
O yüzden kendine acımayı bırak ve hayatın çıkarabildiğin kadar tadını çıkarmaya bak.
Klasik ama gerçek “sağlıklısın, gençsin” gerisi bir macera...yaşayıp göreceksin..

Moralim yaşadığım olaylar yuzunden cok bozuk
Hem yalniz olmam hem de aile hayatimin cok zor olmasi beni cok yipratti
Okul açılacak ve inanin gidesim hic yok
Son sene olmasina ve okulun bitmesine hazir değilim hic
Herkees instagramda fotograflar paylaşıyor, herkes mutlu
Tatillere gidiyorlar, geziyorlar egleniyorlar
Ben ise bir yaz boyunca annem ile bazen tartistik bazen ufak gezintiler yaptik fakat hep biraz moralim bozuk yani tam anlamiyla içime sinmiyor hiçbirsey

Babam ve annem ayrri babam kendini bir turlu toplayamadi bize bir katlisi pek olmuyor ama kendi yasamini yoluna soksa bana yeticek, onun icin cok uzuluyorum
Annem çalışıyor bizse okuyoruz
gelecekte bir is bulamam ve herşey daha kotu olur diye cok korkuyorum

Normalde arayip sordugum arkadaslarim hep bir hava atma derdinde, yenilik yapma ve sürekli bir degisim icerisindeler sanki
Bunlari buraya yazma nedenim aşırı bunaldim sıkıldim

Allahim yardımcı olsun ama cok kötü hissediyorum kendimi

Aile sebebiyle hayata bakış açın karamsar ve karşılaştırmacı bu da gayet normal. Herkesin bir derdi var emin ol dertsiz kul yok.
Sosyal medyadaki fotolardaki mutluluğa gelince ben her baktığımda keşke gerçeği yansıtsalar sevinirdim diyorum. %95 i yalan paylaşımlar. İnsanlar hikaye atma derdinde mutlu görünme kıskandırma peşinde. Onlar sanal mutlu. Gerçek mutluluk sosyal olarak senin neleri yapmaktan hoşlandığından geçer. Sanal ortamdan bir örnek vermeden geçemeyeceğim. Yakın komşu eşine aşık evlendi, sosyal medyadaki şiirlerini mektuplarını anılarını gördüğümde o kadar sevindim ki evliliğe karşı ön yargım kalkıyordu( ne kadar içten ve dert ortağı bulmuş, demek evlilik adamına düşünce iyiymiş vs. derken...) ki evden kavgalarını duyuyorum birbirlerine lanet okuyorlar kız defalarca intihar girişiminde bulundu evi terketmeye kalkıştı ve daha bir çok şey. Bu gibi şeyler oluyor ve iki gün sonra ardından aşk dolu paylaşımlar. İnsanlar medya hastası olmuş. Sakın karşılaştırma kendini. Emin ol gerçek hayatta öyle değiller.

Sana bir hobi edinmeni öneriyorum.

Bu sene son senem.
Kpss calisiyorum o yuzden.
İyi yapıyorsun.İnşallah sınavı kazanırsın.Karamsar olma bu kadar valla üzüldüm anlattıklarına.Herkes mutlu değil kimisi mutlu kimisi mutsuz.Şöyle bir söz vardır : Mutlu olma hedefiniz olmazsa mutlu olursunuz.Yani mutluluk basit şeylerle de olur.Üniversitede son senenmiş.Arkadaşların vardır , ne güzel gençlik halleri.Keşke o yıllara dönebilsem derim bazen.Üniversite ortamı , arkadaşlıklar hatta dersler bile güzeldir.Hayata pozitif bakmayı denemelisin.En ufak şeyde bile mutluluk parçacıkları vardır görmek isteyene.Böyle yazınca dandik kişisel gelişim kitabı cümlesi gibi oldu ama gerçekten öyle.

Her anımızda bir mutluluk gizlidir , annenle içtiğin çayda , ailenle oturduğun her sofrada küçük şeylerle mutlu olmayı dene.

Instagram'a da pek aldırma.Ordaki bir çok kişi yapmacık ve sahte.Yaşamadıkları hayatları gösteriyorlar.Ha gerçekten mutlu olan vardır içlerinde ama çoğu şov yapıyor emin ol.

İnşallah okuldan mezun olup güzel bir işe başlarsın.Hayat sana güzellikler getirsin.

Son düzenleme:
Sosyal medya dediginiz gibi evet ama yine de arkadaslarim vs. Herkes birsey yapiyor

Ben cok icime kapandim moralim surekli olarak bozuk ve ne icin cabalayacagimi sasirdim bir bosvermislik hali var
Ve aşırı kaygim var :KK43:
Meslek sahibi ol ben okurken 1 pantolonla mezun oldum harç parami zor yatirdim arkadaslarim cok harcardi ama hic takmazdim.simdi cok sukur istedigim onumde istemedigim arkamda..Kendi gucunle bileginin hakkiyla inan başar...Çalisma zamanin bu zamanlar bıkma ...mutlu olursun insallah ..
Her gordugun mutlulugi da gercek sanma anlık seyler onlar zaten hicbirt insan surekli mutlu olamaz..

Bir şey diyeyim mi alakası yok.
Ben yurtdışında okuyorum. Storylerimi görenler sanıyor ki ben çok iyiyim orada her şey güzel.
Yaşadıklarımı bir ben bir Allah bir de en yakın arkadaşım biliyoruz (okuyorsa selam gitsin ona buradan)
Demem o ki herkes zaten iyi şeyleri paylaşır.

Moralim yaşadığım olaylar yuzunden cok bozuk
Hem yalniz olmam hem de aile hayatimin cok zor olmasi beni cok yipratti
Okul açılacak ve inanin gidesim hic yok
Son sene olmasina ve okulun bitmesine hazir değilim hic
Herkees instagramda fotograflar paylaşıyor, herkes mutlu
Tatillere gidiyorlar, geziyorlar egleniyorlar
Ben ise bir yaz boyunca annem ile bazen tartistik bazen ufak gezintiler yaptik fakat hep biraz moralim bozuk yani tam anlamiyla içime sinmiyor hiçbirsey

Babam ve annem ayrri babam kendini bir turlu toplayamadi bize bir katlisi pek olmuyor ama kendi yasamini yoluna soksa bana yeticek, onun icin cok uzuluyorum
Annem çalışıyor bizse okuyoruz
gelecekte bir is bulamam ve herşey daha kotu olur diye cok korkuyorum

Normalde arayip sordugum arkadaslarim hep bir hava atma derdinde, yenilik yapma ve sürekli bir degisim icerisindeler sanki
Bunlari buraya yazma nedenim aşırı bunaldim sıkıldim

Allahim yardımcı olsun ama cok kötü hissediyorum kendimi

Bozuk bir moreli düzeltmeye geldimmmm :) :KK49::KK49:

İnan herkes mutlu falan değil... hem farzet herkes mutlu sen de herkes gibi olmadıgına hayatı bu kdr gerçek yaşadıgına sevinebilirsin...

Anne baban için yapabilecegin hiç birşey yok. Bu konuyu düşünüp üzülme bile. Olumlu açıdan bakmaya çalış. Anne baban ne güçlü insanlarmış ki kendi hayatlarını düzeltmeyi seçmiş ve savaşıyolarmış. Tabi gönül isterdi ki ikiside yanında olsun ama olan olmuş. Şuan önemli olan tek şey sensin...

Kimse için mutlu olmamalıyız, kimse için üzülmemeliyiz. Yani çevreyi pek takmamalısın. Mümkünse sanaldan uzak durmalısın.

Senin annenle olan ilişkin aslında en gerçek ilişki. Kimse hep gezmiyor aslında. Bazen birbirini kırar insanlar bu bile hayata bi heyecan katar. Annemiz sevgilimiz arkadaşımız farketmez, küsmek kırılmak tartışmak bunlara bile pozitif bakabiliriz. Yeniden barışma gönül alma aşaması duyguları tazeler.
Yani şöyle düşün kimseyle sorun yaşamasak ne garip olurdu. Ya sen ya annen rol yapmalı ki hiç sorun yaşamayasın...

Tatil meselesine gelince. Başkalarına bakıp üzülmektense hayaller kur hayata tutun. Ne güzel okulun bitiyor. Güzel bi iş bulup ayaklarının üstünde duracaksın. Baba parasıyla tatile gitmektense kendi paranla gideceksin... bence bunun hazzı pahabiçilemez.

İş bulamama korkusunu düşünüp kendine hayatını zehir etmektense şimdiden hazırlıgını yap. Belgelerin, kursların vs varsa eksik tmmla. Özelde mi kurumda mı çalışacaksın ona göre cv ni doldur. İki sene üç sene biraz sorunlar yaşarsın ama sonra işler rayına oturur. Çünkü çalışan emeğinin karşılıgını alır mutlaka...

Hayatının baharındasın. Kardeşimle yaşıtsın büyük ihtimal. Kaygı sorunundan dolayı düzenli psikiyatre gitti. O şekilde toparlandı. Kendini iyi hissetmiyorsan gitme ihtimalin varsa sende git... gidemiyorsan da kendinin dostu ol kendini sev.... en anlamsız anları bile değerlendirmek senin elinde.

Ne yaşarsak yaşayalım, şükür etmemiz için çoook sebep var.

:KK76::halay:

bugün ben de buna benzer şeyleri düşündüm daha doğrusu yaz bitti tatil yapamadım iş stresi, tayin durumu, şehir değiştirme vs. Çok yorulduğumu hissettim
Senin gibi okurken de yazları hiç tatilim olmadı köyde ailemleydik, boş boş geçerdi, gezme imkanı da yoktu.
Bunlar gözümün önünden geçti.
Ama hayat böyle be güzelim.
Sen bakma o arkadaşlarına
Benim de arkadaşlarımın tek derdi gezme tozma, makyaj kıyafetti ve her sene mutlaka denize havuza giderlerdi.
Bundan on sene önce facebook yeniydi herkes heves ederdi paylaşmaya şimdi instagram herkesin en özelini döktüğü yer oldu
Aslında insanlar göründükleri kadar mutlu değiller
Kısa bir ego tatmini yapıyorlar
Sen kendine geleceğine odaklan.
Sanırım üniversitedesin. Sana bir şey tavsiye edeceğim ona bir göz at
Gençlik ve Spor Bakanlığının gençler için düzenlediği ücretsiz turlar oluyor onlara katılabilirsin
Üst yaş sınırı 29du ben de yeni öğrendim 2-3 sene ile kaçırdım :D
Haftasonları olan gezilere katılırsın
İçine kapanmak, kendini keşfetmek de güzeldir. Ama insanlara karşı, topluma karşı kendini aç, müzik dinle, sinemaya git, kitap oku, sosyal gruplar oluyor okullarda onlara katıl. Belki de seni yalnızlık sıkmıştır biraz, sosyalleştikçe iyi hissedersin ;)

Sen hep yüzü maskeli insanlar görüyorsun...
Bi de kendilerine kaldiklarinda maskesiz insanlar gör

Aile sebebiyle hayata bakış açın karamsar ve karşılaştırmacı bu da gayet normal. Herkesin bir derdi var emin ol dertsiz kul yok.
Sosyal medyadaki fotolardaki mutluluğa gelince ben her baktığımda keşke gerçeği yansıtsalar sevinirdim diyorum. %95 i yalan paylaşımlar. İnsanlar hikaye atma derdinde mutlu görünme kıskandırma peşinde. Onlar sanal mutlu. Gerçek mutluluk sosyal olarak senin neleri yapmaktan hoşlandığından geçer. Sanal ortamdan bir örnek vermeden geçemeyeceğim. Yakın komşu eşine aşık evlendi, sosyal medyadaki şiirlerini mektuplarını anılarını gördüğümde o kadar sevindim ki evliliğe karşı ön yargım kalkıyordu( ne kadar içten ve dert ortağı bulmuş, demek evlilik adamına düşünce iyiymiş vs. derken...) ki evden kavgalarını duyuyorum birbirlerine lanet okuyorlar kız defalarca intihar girişiminde bulundu evi terketmeye kalkıştı ve daha bir çok şey. Bu gibi şeyler oluyor ve iki gün sonra ardından aşk dolu paylaşımlar. İnsanlar medya hastası olmuş. Sakın karşılaştırma kendini. Emin ol gerçek hayatta öyle değiller.

Sana bir hobi edinmeni öneriyorum.
Bir hobi buldum sayilir ona tutunmaya calisicam

Lise son sınıf bir çocuğum var ve İnan evle ütüt Merkezi arasında gidip geliyor sosyal metya hesaplarını kapattı diyeceğim o ki sınava hazırla kendini:kahve:

Lise son sınıf bir çocuğum var ve İnan evle ütüt Merkezi arasında gidip geliyor sosyal metya hesaplarını kapattı diyeceğim o ki sınava hazırla kendini:kahve:
Ben bunlari dusunmekten bunalimdan hazirlanadim dogru duzgun
Ama simdi düzenli olarak baslasam bile hallederim inşallah :)

Bu kadar moral bozucu oluyorsa senin için Instagram'ı kapatabilirsin. Şahsen evde pinekliyorum ama Instagram'a #tbt hashtagiyle tee yıllar önce gittiğim Fransa'dan fotoğraf atmıştım. Hayaller Fransa gerçekler Angara :/ Ama Instagram'ın olayı o yani, kimse evde saç baş dağınık, sevgilisiyle kavga ederken pozunu atmıyor ki. Daha doğrusu sosyal medyaya hiç öyle pozunu koymuyorsun. Herkesin ruh halini ve hayatını sosyal medyaya attığı fotoğraflarla değerlendiriyorsan olaya çok yanlış yerden bakıyorsun demektir.

Instagram'da mutluluk pozu paylaşanların bir çoğu gerçek hayatta mutsuz kişiler .. kendilerini oradan tatmin ediyorlar.
Bizzat şahit oldum kocam aldı diye mücevherler , çantalar paylaşan arkadaşım meğer kendi kendine alıp paylaşım yapıyormuş.
Yine bizzat şahit oldum kocasıyla hergun mutluluk pozu veren kuzenim , her akşam evinde kavga kıyamet kopuyor..
Bir akrabamiz sürekli gezmelerde , arkadaş ortamında foto atardı meğer kocası borç batagindaymis üstelik parayı ne yaptığı belli değil, ailelerin yardımıyla geciniyorlarmis.

Velhasıl her mutluluk pozuna aldanmamak lazim

Back
X