Herkes ne kadar mutlu

Kimse dört dörtlük değil ki
Hergün her an mutlu olunmaz
yeri gelir güleriz yeri gelir ağlarız
doğanın dengesi hayatın kanunu bu

Anın tadını çıkar
Gençsin ne güzel
Derslerine yoğunlaş
Ara sıra çık dolaş

Benim şükrettigim bir hayatım var ama elbette üzüldüğüm,moralimin bozulduğu,bazen kendimi çaresiz hissettiğim anlarımda var.
Ama resim paylaşırken tabiiki mutlu anlarimi ,gezdiğim keyif aldığım yerleri,bu kişisel arşivimde kalsın diye düşündüğüm anları paylaşıyorum. Aksi biraz tuhaf olmazmı?
Sen derslerine çalış,okuluna sınavlarına kanalize ol.Elbette çok gezeceğim çok eğleneceğin zamanların olacak.O zamanda birileri sana bakıp 'acaba hakkatten bu kadar mutlumu'diye soracak:KK200:

O fotograflar gercegi yansitmiyor. Daha yolun basinda bu kadar umutsuz olma yoksa ilerde istediklerin gerceklesmezse daha da kotu olursun. Yasin genc onunde insallah upuzun bir hayat var. Ilerde yaoacagin guzel seyleri kazanacagin basarilari edinecegin tecrubeleri dusun

Hep şükür ettiğim bir ev hayatımız var arada tartışırız da ağlarım da herşey olur ev hali bu . Sosyal medyamız yok ama WhatsApp bile yetiyor bize oradaki durum kısmı karşı komşum mesela yatak odası duvarlarımız bitişik evde kavga kıyamet kopuyor ama durum atmış mutlu poz .yapacak birşey yok ben alıştım bu duruma

ben mutsuzken de paylaşım yapıyorum. benim gibi insanlar bulun :halay:

Eşimin kuzeni evlendi bizden bir ay önce kuzeni erkek bu arada. Kız sürekli instagrama satır satır şiirli fotoğraf atıyor kocişimin süprizi diye 5 taş atıyor falan. Sonra bir gün denk geldik bana diyorki ben o 5 taşı aldırana kadar göbeğim çatladı. Var sen düşün artık. İsteye isteye zor aldırmış ama süpriz diye methiyeler düzüyor.

Valla çevremde yalandan mutlu aile pozu veren o kadar insan var ki eşiyle 1 haftadır kavgalı olan arkadaşım askim böcegim diye fotolar atıyordu, iki aydır insta tatil fotolarından geçilmiyor ben koskoca yaz tatilini evde oturarak geçirdim hiç iç de çekmedim, milletin binbir türlü derdi var ama mutluyum pozu verecegim diye kırk takla atıyor, ben keyifle çekirdek citleyip tv programı kovaladım dertsiz başım var çok şükür sahip olduğum güzellikleri biliyorum çünkü. O sebeple başkalarının hayatına bakıp özenmeyin hiç dışı süslenmiş püslenmiş mutsuzluklar barındırıyor çoğu.

Twitterda takıl orada herkes mutsuz :D Şaka bir yana bunalmışsın. Olur öyle, hepimiz yaşıyoruz. Bebeğim 4 aylık, tatil falan yalan oldu, tlcde bahamada ada alanları görüp eşime sarıyorum. Napayım sana oradan nasıl ada alayım diyor insan. İnsan bunalınca abartıyor biraz mutsuzluğu. Kariyer planı önemli onu rehber hocalarla hallet ama geri kalan herşey geçici. Hele kızların instaları komple yalan. Kapat, istersen yeni aç, kimseyi ekleme, hobi falan takip et. Bir kız vardı mesela bende, zengin koca buldu, dünyayı gezdi hatun en lüksünden. Ben sürekli ah çekerek baktım. Sonra dedim salak mısın sil gitsin. Şimdi kafam mis.

Sana birşey söyleyim de bebeğim (kardeşimle aynı yaştasın içimden geldi:) ) öyle kaçayım kk bu gece. orada mutluluk nameleri atanlar aslında mutsuz olan tipler.. en azından çevremdekiler öyle.
Ben bazen fotoğraf çekilmeyi bile unutuyorum sevdiklerimle dışarıda . Ki bide sosyal medyaya atayım. Doğru pozu yakalayayım.. ışığı ayarlayayım. boş işler bunlar..

Ara da bir olur ama insanlar çok abartıyorlar adım başı story gına geliyor artık.
Çünkü orası sanal dünya orada mutlular gerçek hayatta değil.kimse mutsuz halini paylaşmıyor.
Sen de ki derdi nimet sananlar var ne olur şükret ve derslerine bak.
Sağlığın yerindeyse, annen baban ayrı da olsa hayattaysa ,karnın doyuyorsa ,diğer herşey geçici önemli olan bunlar ablacım.

Üniversite hayatın için son sene sık dişini güzel kapılar açılsın önüne inşallah seneye güzel bir yol seni bekliyor olacak sıkı sarıl derslerine ;)

Sana birşey söyleyim de bebeğim (kardeşimle aynı yaştasın içimden geldi:) ) öyle kaçayım kk bu gece. orada mutluluk nameleri atanlar aslında mutsuz olan tipler.. en azından çevremdekiler öyle.
Ben bazen fotoğraf çekilmeyi bile unutuyorum sevdiklerimle dışarıda . Ki bide sosyal medyaya atayım. Doğru pozu yakalayayım.. ışığı ayarlayayım. boş işler bunlar..

Ara da bir olur ama insanlar çok abartıyorlar adım başı story gına geliyor artık.
Çünkü orası sanal dünya orada mutlular gerçek hayatta değil.kimse mutsuz halini paylaşmıyor.
Sağlığın yerindeyse, annen baban ayrı da olsa hayattaysa ,karnın doyuyorsa ,diğer herşey geçici önemli olan bunlar ablacım.

Üniversite hayatın için son sene sık dişini güzel kapılar açılsın önüne inşallah seneye güzel bir yol seni bekliyor olacak sıkı sarıl derslerine :KK66:

Üniversite hayatın için son sene sık dişini güzel kapılar açılsın önüne inşallah seneye güzel bir yol seni bekliyor olacak sıkı sarıl derslerine :KK66:

Yalnız son sınıf deyince ben lise son anladım kusura bakma profilde lisans yazıyor yeni gördüm :)

Kocası karısını 2 yıl karısının yakın arkadaşı ile aldatmış,bunuda o ilçenin nerdeyse hepsinin duyduğu bir ilişki.
İnstagramda görsen aşk pozları altına işte sonsuz aşk gerçek aşk gibi cümleler ekleniyo falan.
Ailemin içinde olmasa bende yicem valla öyle aşkla bakıolar fotolarda birbirlerine.
Kısaca,sosyal medyaya kimse ben kötüyüm aldatıldım çirkinim kavga ettik dayak yedim küfür ettim yazmaz.herkes senin gibi yani.herşey zamanla düzelir.

Sosyal medyayı kişisel egolarını tatmin etmek için kullananlara cuk oturmuş bu tanım..:KK9::KK9:
Hastalık haline gelmiş durumda
Ölmek üzere olanı paylaşanı mı istersin bebeğini çıplak koyanı mı
Yani amaç nedir hangi duygu tatmin ediliyor gerçekten ego tatmini mi bilmiyorum ama saçmalık ve ahmakça birşey diyorum başka birşey demiyorum sivas

Universite suresince ve sonrasinda bir sure onceki kararlarimdan pisman olarak yasadim. Benim kirilma noktam an' a odaklanmak oldu cunku kendime yuklenmekten bikmistim. Hep kendime sunu soyluyordum. 5 yil once sunu yapsaydim veya yapmasaydin diye dusunecegine, ileride bugun icin pisman olmamak adina ne yapabilirsin diye dusun. Yani belki 5 sene sonra bugun kpss calismadigin icin mutsuz olacaksin. Baskalarina ozenip kendini bosverdigin icin mutsuz olacaksin. Hic mi secenegin yok elbette vardir, sadece sen baskalarinin hayatima odaklanmissin. Hayal kur, kucuk hedefler belirle sonra da adim at. Hicbirseyi erteleme ve kendini baskalariyla kiyaslama. Gordugum en kronik mutsuz insanlar, kendini surekli baskalariyla kiyaslayanlardi.

Instagrama deginmiyorum bile yakinda herkese bogh gelecek. Millet topluca terkedecek bana kalirsa. Herkesin gitgide samimiyetsiz buldugu bir ortam oldu cunku.

Merhaba
Bu konuyu okurken aslında biraz da kendimi buldum diyebilirim. Çünkü bazı noktalarda ben de sizin gibiyim ve bu düşünceleri kafamdan atmaya çalışsam da bazen beni ele geçirdiklerini fark ediyorum. Sosyal mecralar için arkadaşların yazdıkları gerçekten çok doğru, hiç kimse gerçek hayatını oraya olduğu gibi aksettirmiyor. Aslında sosyal medya insana gerçek hayatta olamadığı kişi profilini çizme hakkı verdiği için insanlar kendilerini bu şekilde adeta yeniden tasarlıyorlar. Bir söz vardır, insan aslında kendinde olmayanı göstermeye çalışır veya nasihatini eder diye. Biraz o hesap yani.
Ama bence sizin asıl sıkıntınız aile, ben de sizin gibi üniversitedeyim ve şu yaşıma kadar anladığım en doğru şey ailenin insanın tüm huzuruna olan etkisi. Ailesi kendilerine destek olan insanlar genelde daha mutlu görünüyorlar gibi gelir bana da. Benim de öyle arkadaşlarım var, huzurlu bir yuvada maddi manevi sınırsız destek görüyorlar. Bu nedenle bizlerden daha şanslılar. Şanslı doğmak elimizde değilse bunu biz de oluşturabiliriz diye düşünmek lazım. O nedenle ümitsizliğe düşmek yerine önünüzdeki sınavı büyük bir fırsat olarak görmenizi tavsiye ederim. Kolay olmayacak belki ilk etapta hayalinize ulaşamayacaksınız ama pes etmeyin. Hayattaki zorluklar güçlü insanların karşısına çıkarlar, umarım sabreder ve refaha erişirsiniz. Bir de insan kendisi mutsuz olsa dahi başkalarını mutlu etme hareketine girişince kendini gerçekten iyi hissedebiliyor. Bu yolu da deneyebilirsiniz :)

herkes ne kadar mı mutlu ..anlatıyorum şimdi.
Geçen hafta dışarıda akşam vakti bankta oturuyoruz eşimle ve sokakta müzik yapıyorlar şarkı söylüyorlar birileride etrafını çevrelemiş eşlik ediyorlar, önümüzdeki bankta 2 kız normal bir şekilde oturmuş telefonlarıyla uğraşıyorlardı, birden bire diğeri yanındakine dokundu ve hooop telefonu yukarıya kaldırdı , video çekmeye başladı, ikisi de müziğe eşlik edip oynadı güldüler eğlendiler, instagram 1 dakikaya müsade ettiği için bu eğlence 1 dakika sürdü. Sonra paylaşımlarına gelen beğeniler yorumlar için yeniden telefonlara gömüldüler... Eğlence bitti.

Ve arkadaşları sandı ki "ne kadar da eğleniyorlar, bende evde oturuyorum" .. öyle işte. Çokta şaaapmayın! :KK25:

Back
X