herkes şanslı doğmuyor. ....

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
İstediğiniz gibi algilayabilirsinjz yazdıklarımı. .
Sadece sizin de ara ara böyle düşündüğünüz oluyor mu merak ettim..
Annem ve babam ikisi de calisan olmasına rağmen maalesef ben pek fazla bişey olamadım. Hayatları boyunca para biriktirip ev alıp durdular. Şu an 5 tane evleri var..
O parayi bizim eğitimimız için asla harcamadilar. . Annem hic ilgilenmedi benimle.. hep hor gordu azarladi.. Üniversite sınavında tum ozel universitelerin hukuk fakuktesine yetiyordu puanim.. istedim durumumuz da gayet vardi.. yazdirmadilar.. ozel universiteleri ve orada okuyanlari kotuleyip durdular.. bana puanı yakın cogu arkadasim ozel universotelerin guzel bolumleroni bitirdi gayet iyi yerlerdeler su an... bense bi memurluğa atandm yıllardır güneyDoğu da çakıldım kaldım çıkamıyorum. .. neyse en yakın örnek Teyzemin kızı. .
Onlar kızlarina hep çok özendiler ilgilendiler.. kız özel bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirdi yurtdışına gitti geldi.. şimdi çok iyi bir uni de yüksek lisans yapacakmis.. kimse onu zorlamadi memur ol kurtulalim senden diye. . Herkes korudu kolladi sevdi onu.. benimde en ufak.hatam yıllar boyunca başıma kakildi durdu..
Artık buna inanıyorum herkes şanslı doğmuyor...Çevre ilgi inanilmaz fark ediyor.. kızım için ise gidiyorum.şu. an..
İlerde ona en güzel imkanları sunabilmek için. .

Bazi insanlar para biriktirip , mal varligi olsun diye ne kendi hayatlarini yasiyorlar ne de cocuklarina yasatiyorlar. Tatile gitmiyorlar , yemiyorlar icmiyorlar ancak para biriktiriyorlar. Sonra yillar geciyor bir bakiyorlar genclik gitmis bile.
Kimse har vurup harman savur demiyor ama yatirim yaparken hayatida yasamak lazim. 5 evim olmasin 3 evim olsun ama cocugum mutlu olsun. Hayatin guzelliklerini oda yasasin.

Bu yuzdendir ki inancımi sorgular durumdayim.
Farkli yasamlar farkli sınavlar sözde adalet var bir de.

haklısın, o yüzden buradaki "kvalidem çeyizimi yapmadı" konularına son derece uyuzum.. ben çocukların gelişimine, psikolojisine, eğitimine, yatırım yapılması taraftarıyım, çeyizlerine değil.. kırılma konu sahibi ama herkes anne-baba olmamalı.. senin ailen de bu kategoride ne yazık ki.. kuru sevgi hiçbir zaman tatmin etmiyor çocukları ne maddi, ne manevi.. ama daha kaç yaşındasın, şimdi yap elinden geleni..

Özel üniversitede okumanın çok avantajı olmuyor her açıdan da aslında. Evet bazı imkanları güzel ama emin olun beğenmediğiniz memuriyet için ölüp biten çok insan var...

Hem neden siz de yüksek lisans yapmıyorsunuz?

Ben bir taraftan memuriyetim olsa, bir taraftan rahat rahat yüksek lisans yapsam diye o kadar heves ediyorum ki. Ama Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmama rağmen memuriyet alamadım. Özel sektöre bu sene geri döneceğim mecburen. O şartlarda yüksek lisans için kasacagim bir de.

Yani demem o ki, sizin de avantajınız var. Çok güzel imkanlar çıkar önünüze elbet, kollamaya çalışın.

Bu arada ailenizin yaptığı çok üzücü. Siz kendi emeklerinizle bir yerlere gelirsiniz inşallah.

30 yaşındayım 1 bebeğim var yiruldugumu hissediyorum artk..

Bak ailenin 5 evi varmış kaç kardeşsin bilmiyorum ama sonuçta bu evlerden sana da ileride miras düşecek .O açıdan sen de millete özenmeden elindekikerin kıymetini bil,birikim yapacağım deme imkanların dahilinde güzel aktiviteler yap eşinle çocuklarınla.Kısaca gez eğlen hayatını yaşa.Unutma şöyle olsaydı böyle olsaydı diye düşünüp durursan hayatından çalarsın.

2 kardeşiz

Eger dogum denenen seyin bir kere olduguna inaniyorsaniz bu dunyaya adaletsiz dersiniz.
Insan ruhu dersini alana kadar bu dunyaya birden fazla icabet eder bence..
Bazi ruhlar gecmiste biriktirdigi karmik borclari odeyip kapanisi yapmaya gelir, kimi deneyimsiz ruhlar ise yeni sayfalar acmaya..
Yasadigimiz hicbir sey tesaduf degil.
Hayat sizi zorluyorsa emin olun ogretecekleri oldugu icindir.
Sukur ve tevekkul bu isyanin devasi.
Maasiniz, ekonomik ozgurlugunuz vsr.
Biraz kararlilikla bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Onunla ilgileniyorum canım. Sadece içimden geçti yazmak istedim..
Anlıyorum canım, mutlaka ilgileniyorsundur, zaten belirttim yanlış anlama diye.
Demek istediğim, bunları düşünüp durman zarardan başka birşey değil..
Olan olmuş artık, öyle yada böyle bir meslek edinmişsin.
Sen önündeki güzelliklere bakmaya çalış.
Annem böyle yaptı, babam şöyle ettilerin hiçbir faydası Yok.
Ne onları değiştirebilirsin, ne zamanı geriye alabilirsin.
Herşeyi olduğu gibi kabullenmek en iyisi..
Bunlardı yazıyorum sanma benim ailem çok iyi.
Aynı durumda olduğumuz için sana tavsiye verebiliyorum, seni anlıyorum.
Düşünüp dertleşmek de bir yere kadar..
Aşman lazım, ömür böyle geçmez emin ol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…