- 9 Eylül 2007
- 21.427
- 66.417
- 1.123
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
30 yaşındayım 1 bebeğim var yiruldugumu hissediyorum artk..
Herkes şanslı doğmuyor ama siz şanslı doğmuşsunuz...babam beni okutmak istemedi üniversiteden bahsetmiyorum liseye dahi göndermek istemedi annemin çabalari ve iyi bi liseyi kazandiğım için okuyabildim ama çok zorluklarla haftasonu tarlada çalişarak falan sonra liseden sonra atandim üniversiteye gitmedim aileme baktım kardesim de atandı beraber ev aldik onlara..siz memur olmuşsunuz işiniz gücünüz var ailenizin sizden bi beklentisi yok 5 ev alabilmişler kendilerine..bence siz çok şanslısıniz bende öyle en azından bi iş sahibi olabildik emeklerimizin karsiliğini alabildik..İstediğiniz gibi algilayabilirsinjz yazdıklarımı. .
Sadece sizin de ara ara böyle düşündüğünüz oluyor mu merak ettim..
Annem ve babam ikisi de calisan olmasına rağmen maalesef ben pek fazla bişey olamadım. Hayatları boyunca para biriktirip ev alıp durdular. Şu an 5 tane evleri var..
O parayi bizim eğitimimız için asla harcamadilar. . Annem hic ilgilenmedi benimle.. hep hor gordu azarladi.. Üniversite sınavında tum ozel universitelerin hukuk fakuktesine yetiyordu puanim.. istedim durumumuz da gayet vardi.. yazdirmadilar.. ozel universiteleri ve orada okuyanlari kotuleyip durdular.. bana puanı yakın cogu arkadasim ozel universotelerin guzel bolumleroni bitirdi gayet iyi yerlerdeler su an... bense bi memurluğa atandm yıllardır güneyDoğu da çakıldım kaldım çıkamıyorum. .. neyse en yakın örnek Teyzemin kızı. .
Onlar kızlarina hep çok özendiler ilgilendiler.. kız özel bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirdi yurtdışına gitti geldi.. şimdi çok iyi bir uni de yüksek lisans yapacakmis.. kimse onu zorlamadi memur ol kurtulalim senden diye. . Herkes korudu kolladi sevdi onu.. benimde en ufak.hatam yıllar boyunca başıma kakildi durdu..
Artık buna inanıyorum herkes şanslı doğmuyor...Çevre ilgi inanilmaz fark ediyor.. kızım için ise gidiyorum.şu. an..
İlerde ona en güzel imkanları sunabilmek için. .
Herkes şanslı doğmuyor ama siz şanslı doğmuşsunuz...babam beni okutmak istemedi üniversiteden bahsetmiyorum liseye dahi göndermek istemedi annemin çabalari ve iyi bi liseyi kazandiğım için okuyabildim ama çok zorluklarla haftasonu tarlada çalişarak falan sonra liseden sonra atandim üniversiteye gitmedim aileme baktım kardesim de atandı beraber ev aldik onlara..siz memur olmuşsunuz işiniz gücünüz var ailenizin sizden bi beklentisi yok 5 ev alabilmişler kendilerine..bence siz çok şanslısıniz bende öyle en azından bi iş sahibi olabildik emeklerimizin karsiliğini alabildik..
o zaman görüyorum ve arttırıyorum.. 35 yaşındayım, 2 oğlum var (ki biri bu sene lgs ye hazırlanmaya başlayacak), günde 18 saate varan bir çalışma tempom var, evim, eşim, kedim ve ben bu yıl yeni yine yeniden sınavlara girdim çünkü Psikoloji, Sosyoloji birini okuyup mesleğimi değiştireceğim.. hiç yorulmadınız aslında bu tamamen psikolojik çöküntü ve bunun altından yine siz kalkacaksınız.. kimse kolunuzdan tutup kaldırmayacak, destek olmayacak.. ama ne var biliyor musun? şimdi kalkmazsan ayağa 50'li yaşlara geldiğinde kendi yıkıntının altında kaldığını farkedeceksin.. boşa geçen, sadece üzüntüyle yaşadığın bir ömrü inan bana istemezsin.. bir hedef koy kendine, bebeğin 3 yaşına gelince yeniden gir sınava.. o zamana kadar al kitapları her boş vaktinde 2 soru çöz.. en olmadı gir açıköğretime, bitir, yap master'ını.. hiçbir şey yapmasan manevi tatmini yeter sana.. çok gençsin, vazgeçemeyecek kadar gençsin hemde..
takmışınız bir özel üniversiteye herkes çocuğunu özel üniversitede okutacak diye bir kaide yok, özellerin puanları zaten düşük devlete göre burslu olan bölümlerinki yüksek sadece demekki sizde yeteri kadar özverili bir öğrenci değilmişiniz , belkide aileniz kendi çabanızla bir şeyler başarmanızı istedi neden bu kadar isyan ediyorsunuz ki?İstediğiniz gibi algilayabilirsinjz yazdıklarımı. .
Annem ve babam ikisi de calisan olmasına rağmen maalesef ben pek fazla bişey olamadım. Hayatları boyunca para biriktirip ev alıp durdular. Şu an 5 tane evleri var..
O parayi bizim eğitimimız için asla harcamadilar. . Annem hic ilgilenmedi benimle.. hep hor gordu azarladi.. Üniversite sınavında tum ozel universitelerin hukuk fakuktesine yetiyordu puanim.. istedim durumumuz da gayet vardi.. yazdirmadilar.. ozel universiteleri ve orada okuyanlari kotuleyip durdular.. bana puanı yakın cogu arkadasim ozel universotelerin guzel bolumleroni bitirdi gayet iyi yerlerdeler su an... bense bi memurluğa atandm yıllardır güneyDoğu da çakıldım kaldım çıkamıyorum. .. neyse en yakın örnek Teyzemin kızı. .
Onlar kızlarina hep çok özendiler ilgilendiler.. kız özel bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirdi yurtdışına gitti geldi.. şimdi çok iyi bir uni de yüksek lisans yapacakmis.. kimse onu zorlamadi memur ol kurtulalim senden diye. . Herkes korudu kolladi sevdi onu.. benimde en ufak.hatam yıllar boyunca başıma kakildi durdu..
Artık buna inanıyorum herkes şanslı doğmuyor...Çevre ilgi inanilmaz fark ediyor.. kızım için ise gidiyorum.şu. an..
Izelokul dediginiz çok da matah bir şey değil. Alnının teriyle gidebildiğin bir okulun varken neden para karşılığı diploma almak isteyesin. Memurluk da özel sektöre oranla çok daha iyi. Insanlar kendilerini paraliyor memur olmak için. Yüksek lisansımı da doktoramı da çalışırken yaptım. Üzerine bir okul daha bitirdim. Emin ol çalışman da evli olman da buna engel değil. Desen ki ailem beni aç bıraktı, üzerime giyecek kıyafetim yoktu, paramız varken milletin eskileriyle büyüdüm anlarım seni. Ama sürekli hor gorulmen bunların hepsine bedel.İstediğiniz gibi algilayabilirsinjz yazdıklarımı. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?