Ne kadar güzel doğru ve güzel yazmışsınız defalarca beğenmek istedim :))
O kadar heveslendim ki yarından tezi yok tek başıma gezmeye çıkacağım
Kesinlikle katılıyorum..Site ismi ve öneriler için teşekkürlerulasimiz kesinlikle destekliyorum bu hareketi :)
Başta insana biraz sıkıcı geliyor, kabul. Ama nasıl insanları zamanla-tanıdıkca seversin , konuştukça konuşasin gelir yalnızlık da öyle... Kendinle başbaşa kaldıkca kendini daha çok tanıyorsun, kendini mutlu edecek şeylere yoneliyorsun. Şahsen benim için benden daha matrak bir yol arkadaşı asla bulamam :)
Eğer uluslararası acilacaksan couchsurfing sitesini kurcala, yerel insanlarla tanışmak için ^^ iletişime açık ol, insanlarla sohbet kur... Olsun bitsin :)
"Oraya gittim bir kişi, döndüm baktım bin kişi" olmuş oluyorsunyalnız gittiğin yerlerden 'yine gel' diyen arkadaşlarla ayrılıyorsun...
Hem Tolstoy ne demiş? :
Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir
ben ben bennnnnKendime bir gezi arkadaşı bulsam belki onunla gezeriz tatil yaparız.. İlla sevdiğin eşin değil..
Senin hayatına imrendimMerhaba arkadaşlar şu an yaşadığım sorunu yazmayım içimde yaşayım kendim motive olayım diyordum belki farklı bişeyler söylersiniz diye anlatmak istiyorum.. Pek çok kişinin de karşılaşabileceği bir sorun.. Yalnızken kendi başınayken yalnızlık iyi fakat etrafına bakınca çevrendekilerin gezip dolaştığını farklı ülkelere gittiğini sosyal medyadaki gezi fotoğraflarını görünce diyorsun ki herkes geziyor dolaşıyor ben de oturuyorum.. Herkes hayatı yaşıyor diye.. Sosyal medyada ve çevrende yakınların da öyle geziyorlar.. Benim liseden arkadaşlar var hala görüşüyoruz, onlar ev oturması gibi sıra yapıyorlar.. Ben de öyle sıraları sevmediğim için katılmıyorum.. Dışarıda görüşme olursa ona gidiyorum.. Arkadaşların çoğu evli.. Bekar olan bir iki kişi var.. Çocuğun da çocuğu olunca evde oturmak istiyorlar sanırım.. Kısacası arkadaşlar çevrene bakıyorsun herkes geziyor hayatı yaşıyor.. Ben de oturuyorum..
Bizim yazlığımız var mesela yeni tadilat da yaptırdılar bizimkiler.. Seneler önce tek başıma o yazlığa gitmiştim.. Yalnız hiç güzel olmadı.. Kültür turlarına gittim. Kapadokya ve Karadeniz.. Kapadokya güzeldi ama Karadeniz yorucuydu.. Bir de arkadaşlar artık böyle sevdiğin kişiyle eşinle ya da samimi arkadaşınla gitmek istiyorsun.. Yalnızlık bir yere kadar..
Farklı ortam olsun bişeyler öğreneyim diye kurslara gittim. seramik, takı tasarım ebru gibi.. Seramiğe devam etmeyi düşünüyorum da belediyenin kursları öyle yeterli olmuyor.. Bana yeterli olmuyor mesela..
Kısacasi ben de sevdiğimle sevdiklerimde tatil planları yapmak, birlikte dolaşmak yani hayatı yaşamak istiyorum.. Ama yok olmuyor.. Yalnızlıktan tatile bile gitmek istemiyorum.. Ailem kurban bayramlarında o bahsettiğim yazlığa gidiyorlar kalabalık da oluyor ailemle de aram limoni olduğundan onlarla gitmiyorum. Bazen de kardeşim ve eşi de oraya gidiyor onların yanında kısa kollu şort mort giyemem diye gitmiyorum..
Öyle anlatmak istedim arkadaşlar belki bana farklı tavsiyeleriniz olur.. Teşekkür ederim okuduğunuz için..
Senin hayatına imrendim
Ay sen yine kurslara fln gitmişsin. Yapamayan gidemeyenler napsın? Misal ben boşanalı 1 yıl oldu, bu yaz ne tatil ne gezme ne yıllık izin hiçbişey yapamadım. Kendimi bildiğin işe verdim. İş ev. Uzaktan milleti izliyorum ama nedense hiç özenmiyorum. Bu halimden mutluyum galiba :)
EvlendimGittiğim bir iki yer.. Siz neler yaşıyorsunuz ki mesela?
Evlendim
İki cocuk yaptım
Küçügüm 18aylık ve saat dokuzbucuktan beri ayagımda,ayaklarım uyuştu artık
Sinemaya gidelim desek nereye bırakıcaz cocugu,bulundugumuz ilde kimsemiz yok
Tatile gidelim desek ya bütce olmuyo yada eşimin izni olmuyo
Sekiz yıllık evlilik hayatımda sadece bir kere tatile gittik,onun haricünde senelik 15gün izin kullanır ve memlekette gecirirz malesef
Bacim sende armudun sapi uzumun copu:)) seyahat etmeyi sevmiyosun ama bi yerleri gormek istiyosun:)) hmmss bence sen oturup belgessl izle:)Seyehati çok sevmiyorum evde oturmayı tercih ederim ama görmek istediğim gitmek istediğim yerler de var. Yalnız gittiğim bir tek Kapadokya'dan memnun olmuştum onun dışındakilerde mutlu olamadım.. Yalnız tatilin lüksü başka istediğini yapabiliyorsun birine bağlı değilsin ama ben yalnız gidip yalnız tatilden mutlu olamadım..
Bacim sende armudun sapi uzumun copu:)) seyahat etmeyi sevmiyosun ama bi yerleri gormek istiyosun:)) hmmss bence sen oturup belgessl izle:)
Amin,tesekkürlerAllah kolaylık versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?