Yavrum, Cinnet Nurcum; relaks.
Kadın vücudu bir mucize, kendini nasıl geri toparlıyor, doğumdan sonra sen de bunu görecek, hissedeceksin. Azmin de varsa, eski haline gayet dönebilirsin, üç-beş çatlağın da lafı olmaz, onlar bu günlerinin birer hatırası, yaşanmışlığı olacak.
65-67 kiloyla hamile kaldım, doğumdan önceki son tartımım 97-98di.
Hayatımda görmediğim kiloları gördüm, son 7aya kadar "Ehi ehi bir iki çatlağım var onlar da külot hizamda, belli bilem değil, negzel gizlerim, yok gibi; maşallah genlerime" diyordum ki, son aylar iyice zıvanadan çıktı, belki hiç çatlağım olmayacaktı ama insanüstü başarımla çatlamadık yerimi koymadım, doğumda narkozu yiyen bünye bir daha şişti, yağ mağ ne fayda uzaya kadar çatladım.
Beyaz ten, kıpkırmızı çatlaklar...
Memeler baş kaldırmış kavuşmaz olmuş düğmeler, memintolarımı destekli sutyenle bile o kadar tombikto görmemiş olan ben, şaştım bu işe, süt boşaldıktan sonra bana nasıl küstüklerini, bahardan kışa geçişlerini de gördüm.
Emzirmede kilo vermem gerekirken, o süt yapar bu süt yapar hadi onu da yiyim, aha bu süt yapar mı tadı güzelmiş olsun yiyim, ay bunu da yiyim derken bu süreçte de kilo almayı başardım.
Sonra fitnessa başladım ve cahilliğimi konuşturarak, spor yaparak kilo almayı da başardım.
Şu an, doğumum üzerinden 3 sene geçti;
63-65 kilo arasıyım, spora devam etseydim daha sıkı olurdum ama yalan söyleyemeyeceğim, yine de bir anneye göre fena değilim.
Bugün, oğlanı gezdirmeye çıkardım, bayadır giymediğim bi kotum vardı (Evliliğimin ilk senelerinden kalma, 5-6 senelik kot, o kotu saklamış-ayırmıştım slim fit kesimini severdim) içine girdim, içine girmekle kalmadım, belinden çektim 2 parmak da boşluk var. Çatlaklarımın o kırmızı renginden eser kalmadı, görmen için yakıdan bakman lazım, orada olduklarını bile unuttum.
Memelerim, kambur durmadığım taktirde (Duruş bozukluğum azıyor ara ara), idare eder.
Bugün "Kendime bazen çok gömüyorum, güzelim be" dedim, kendimi beğendim, bi hoşuma gittim nedense o kotu deneyince.
Yani çok da şeapma, toparlıyorsun, azmedince de kilo milo kalmıyor.
Yani sağlık olarak bir sıkıntı çıkarmayacaksa hamileliğinde, çok da kasma "Yiyorum" diye.