Dikkati uzun olmaz ki zaten daha.Konum tasinmadan bi kac cevap almak istiyorum o yuzden buraya konu actim.
13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.
Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.
Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.
Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.
Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?
Aynen, hep benzer ozellikler.Valla benimki de 12 aylık olmak üzere önce inceler sonra dişlerini kaşır ne versem. Evdeki tüm kap kacağı elledi. Top atıyor bana, hava soğuğu tanımlamak için oğğğğğ huuuu diyor üşüyor gibi yapıyor, el sallıyor, isteğini işaret ederek gösteriyor, baba, dede, cici, gel gel diyor. Suç işlediğinde Gözlerime bakarak güler. Kızarsam cıvıtmaya yer ayar:) Babasını ismiyle çağırıyor. Daha ne yapsın diyorum ben. Tabii başka biri halkaları yuvasına geçirmiyor ama der. Bebeklerden çok şey bekliyoruz bence. Kafana takma.
Mutfak cok hosuna gidiyo zaten burun sipalarin.Ben bunu doktora sordum, önünde keşfedecek bir dünya, açacak çekmeceler varken çocuğun oturup oyuncakla oynamasını bekleme, çocuklar ancak 3 yaşında dikkatini toplar dedi. Yani 3-5 dakika oyalayabilirmişiz bu zamanda. Oğlum 14 aylık, düz duvara tırmanan cinsten. Kitabı yiyerek bitirdi neredeyse. Oral dönemdeler daha, her şeyi ağız yoluyla tanıyorlar. Ben bir süredir oyuncak almıyorum ilgisini çekmediği için. Ancak şu halka oyunu oluyor ya iki tanesini geçirir alkış yapar kalkar gider. Ben daha çok oynuyorum resmen :)
Ben bi oyun ogretince cabuk ogreniyo, ama ben kendi basina oyuncaklarla oynayabilirler saniyodum. Demekki daha erken.Çocuğunuzun yapamadıklarına değil yapabildiklerine odaklanin :)
ben hiç birseyi sırf öğrensin diye ugrasmiyorum biz genelde oyun oynuyoruz ve bu oyundan ikimiz de zevk aliyoruz sonra bir bakıyorum ki öğrenmiş.
Ayrıca o zeka gelistirici kartlara filan da hiç inanmiyorum ben.
Bende oyle dedim. Kizim daha belini zor tutuyodu alti aylikken.6 ay mi? O aydaki cocuk yeni oturur yani :)
InsallaaahhhBenim 7 aylık kızım var bloklarla kule yapıyor...dermişiiimmmm
Tabi ki daha oturamiyor bile :)))) herseyi ağzına alıyor sadece :)
Çok şey bekleme küçuçuk onlar daha zamanla herşeyi yapar insaAllah kuzucuklar
Benim oğlum 1bucuk yaşından sonra kendi oyun kurmaya başladı ve herşeyi yeme huyu biraz azaldı :)Ben bi oyun ogretince cabuk ogreniyo, ama ben kendi basina oyuncaklarla oynayabilirler saniyodum. Demekki daha erken.
Cadirli bi oyuncak ev almistim hevesle artik bunun icinden hic cikmaz oynar hem dedim. Resmen disindan bi bakti icine dahi girmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?