- 27 Nisan 2011
- 1.189
- 1.137
- 248
Henüz erken acele etmeyin , her çocuğun gelişim aşamaları farklı oluyor , benim oğlum 8 aylıktan bu yana kreşte olmasına rağmen diğer arkadaşlarının yapabildiği ya da ilgi duyduğu şeyleri çok geç yapabilmeye / ilgilenmeye başladı. Geçen sene İngilizce öğretmeni yabancı dile inanılmaz bir yeteneği ve ilgisi olduğunu söyledi ... Gerçekten de çizgi filmleri yabancı dilde izletmeye başladım , şaşırtacak şekilde düzgün gramer ile konuşuyor ve çok hızlı öğreniyor. Benim daha 1 yaşındayken aldığım bazı oyuncakları yeni yeni kıymete binmeye başladı , bu arada oğlum 4 yaşını az geçti :)Konum tasinmadan bi kac cevap almak istiyorum o yuzden buraya konu actim.
13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.
Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.
Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.
Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.
Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?
Yurt disindayim, farklilik olabilir bi bilgim yok.6 aylık bebek kabul eden kreş var mı ki?
Yapiyorum ama yine ayni beni birakip gidiyo baska biseye odaklaniyo.Aynı anda önüne sadece bir oyuncak koyun ve birlikte oboyuncagin nasıl oynanacağını gösterin.Oyuncaklarin üzerinde ki aylara aldırış etmeyin gerçekleri yansıtmıyor.Oyuncagi tanımasına izin verin ve uzun süre sadece o oyuncak ile oynatin
Demekki normal henuz bir yas icin. Arkadaslarda aynisini soyledi.Henüz erken acele etmeyin , her çocuğun gelişim aşamaları farklı oluyor , benim oğlum 8 aylıktan bu yana kreşte olmasına rağmen diğer arkadaşlarının yapabildiği ya da ilgi duyduğu şeyleri çok geç yapabilmeye / ilgilenmeye başladı. Geçen sene İngilizce öğretmeni yabancı dile inanılmaz bir yeteneği ve ilgisi olduğunu söyledi ... Gerçekten de çizgi filmleri yabancı dilde izletmeye başladım , şaşırtacak şekilde düzgün gramer ile konuşuyor ve çok hızlı öğreniyor. Benim daha 1 yaşındayken aldığım bazı oyuncakları yeni yeni kıymete binmeye başladı , bu arada oğlum 4 yaşını az geçti :)
Cok tatli amaher bebegin gelisimi farkli , doktoru gelisimi normal diyorsa gerisini dusunmeyin
benim kizim da 13 aylik , annem temizlik seti almis , 3 gundur ev temizliyor surekli , bi elinde vileda bi elinde supurge
kocam kafayi yiyor , ne bicim oldu bu kiz istemiyorum boyle kiz diye
Yeni yeni deniyorum. Hele hele bazen 11 aylik yuruyen cocuklari gorunce...Vay be altı aylık blok yapan bebekler de varmış. Benimkiler ya uyuyor ya ağlıyor ya da emiyordu o aralar. Oturmayı bile beceremiyorlardi. Zaten benden de Einstain çıkmazdı. Nerde bende o zeka.
Ay konu sahibi lütfen ama lütfen kimsenin bebeğiyle kıyas yapmayın. Cooook üzülürsünüz.
Her çocuğun mental ve motor gelişimi farklıdır. Ayrıca beğenileri ve dikkat süreleri de. Ama genel olarak bebekler aynı oyuncakla uzun süre oynamazlar. Ayrıca kitapları bir süre sonra kemirmesi de normal. Zaten o yüzden bebek kitapları özel materyallerden yapılıyor. Siz çocuğunuzun gelişimini takip edip yapabildigi seylere hevesini artiracaksiniz. Bolbol siz de onunla oynayin ama onu biroyina yonlendirmek yerine onun oynadığı oyunlara ortak olun. Oyunu o kursun . Bir de oyuncaktan çok evdeki malzemeleri ilgi çekici buluyorlar. Tencere tava vardır mutlaka ilgisini çeken bir şey. Zekasını geliştirilen diye sıkmayin bebecigi. O zaten siz ina hiç oyuncak almasanız bile kendi düzeyine uygun bir oyun yaratır.Konum tasinmadan bi kac cevap almak istiyorum o yuzden buraya konu actim.
13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.
Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.
Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.
Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.
Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?
Belli aylarda uzatilani tutmasi gerekir vs. Ama oturup bina yapacak legoyla oynayacak hali yok yani bebenin :)Bende oyle dedim. Kizim daha belini zor tutuyodu alti aylikken.
goruntusu bana da tatli geliyor ama babasi benden beter feminist oldugu icin cok rahatsiz oluyor :)Cok tatli ama
Öyleyse o odaklandigi nesne ile yeni bir oyun başlatın.Oyun için özel bir materyale gerek yoktur plastik bir leğen dahi çok güzel bir oyuncağa dönüşebilir.Zekanin gelişmesi için önemli olan oyuncagin ne olduğu değil uyaran zenginligidir.Cocukla yaptığınız etkinlikler sessiz film gibi olmasın.Onunla konuşun bol bol.Renkleri hakkında ,şekilleri hakkında.Renkli topları,yutamayacagi nesneleri ayırmak,benzer şekilleri leğene atmaca oynamak bile çocuğun gelişimine çok katkısı olan etkinliklerdirYapiyorum ama yine ayni beni birakip gidiyo baska biseye odaklaniyo.
Bu durumu erkek cocuklarda yapio :) helebirde tencere tava versyonlari varki sorma:) mutfak dolaplari yere inio :)her bebegin gelisimi farkli , doktoru gelisimi normal diyorsa gerisini dusunmeyin
benim kizim da 13 aylik , annem temizlik seti almis , 3 gundur ev temizliyor surekli , bi elinde vileda bi elinde supurge
kocam kafayi yiyor , ne bicim oldu bu kiz istemiyorum boyle kiz diye
benim oglan tava tencere tabak canakla oynamayi cok severdi , surekli dolap bosaltirdikBu durumu erkek cocuklarda yapio :) helebirde tencere tava versyonlari varki sorma:) mutfak dolaplari yere inio :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?