Herkesin bir yerlerde kısmeti var mı gercekten ?

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar.Uzun süredir uyeyim aslinda boyle bir konu acmak bana uzakti ki hala uzak.Yakinda 20 yasima girecegim bu zamana kadar bir erkek arkadasim olmadi.Sorun haline de getirmemistim su gunlere kadar.İyi bir okuldayim hep kendimi iyi bir hayatim olacak diye ogutluyorum.Ellerinden geldigince ilgilenen bir ailem var sukurler olsun.Simdi dert nerede diyeceksiniz? Kucukken seni ogluma alcam diyen teyzelere evde kalcam ben diyen bir cocuktum buyudum simdi kariyer yaparim kimseye ezdirmem kafasina geldim.bu yasta evlenen arkadaslarim var dugun mevsimi dikkatimi cekti ben kendimi hic oyle gelinlikle hayal edemedigimin farkina vardim.sanirim cok idealist buyudum hirs yaptim bugun de konusurken arkadaslarimla konu sevgiliden benden acildi cok garipsediler sen mi varsin bi boyle dusunen herkesin sevgilisi var noluyo yani oyleyse filan diye tepki gosterdiler yanlis mi dusunuyorum hirsli miyim bilmiyorum insan 7sinde neyse 70inde de oyle olur derler ya ben de boyle olacagim galiba ben de ailem olsun isterim ama dogru zamanda dogru kisiyle ayaklarim yere saglam bastiginda.uzun oldu biliyorum belki de yasin kac senin bunlari dusunuyorsun diyeceksiniz ya da ailen senin icin neler yapiyor ya sen diyeceksiniz hepsine anlayisliyim.ailemi uzecek hic birsey yapmadim su gune kadar.sanirim gunumuze gore eski kafali kaldim ben.belki 3 gun sonra bu konuya bakip gulecegim ama simdi sadece garipsenmenin ezikligini yasiyorum.uzun oldu farkindayim sadece icimi dokmek istedim ailemle boyle kiz erkek iliskilerini acikca konusamam dertlesebilecegim tek yer burasi simdilik

mobilden giriyorum eksik yazdiysam ozur dilerim karakter hatalari icin de.

aslında aynı yaştayız bazen bende böyle düşünürüm. Herşeyin belki de yeri zamanı farklıdır.. Erkek arkadaş davasında çoğu arkadaşım hata yaptı ağladı aldatldı cart curt bilindik sonuçlar işte ama böyle gerçek aşklar bulanlar da oldu kendime baktım bir benim ne eksiğim var ama baktım ki eksiğim değil fazlamda var. Sanırım biraz nasip kısmet midir..bilmiyorum ama hakkımızda hayırlısını dilemek en güzeli allahım er geç bizim de duamızı kabul edecektir

Biliyomusun bende aynı senin gibi düşünüyorum..daha 17 yaşındayım ama kendimi bildim bileli her zaman erkek arkadaş fikrine önyargılıydım..erkek arkadaşımın olmasını bırak birisinden hoşlanmadım bile.arkadaşlarımda aynen senin dediğin gibi çok garipsiyolar beni inanmıyolar hiç hoşlandığım birinin olmamasına o derece ama öyle yani içimden gelmiyo her şey yaşım gelince olur diye düşünüyorum biraz eski kafalılık sanırım :) ama ben böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum..ha bu arada evet herkesin bi kısmeti varmış dediklerine göre insanlar çift yaratılırmış :) bide o yazdıklarını hiç düşünmedim yani ben senden bile küçüğüm ama insanın aklına geliyor sonuçta hepimiz yastığıa başımızı koyduğumuzda geleceğimizle ilgili hayal kuruyoruz şurda okurum,arkadaşlarım şöyle olsa,tipimde şöyle değişiklikler yapsam ve sonraa yaşım geldiğinde evlensem nasıl biri olur acaba vs. :) düşünmeyen yoktur heralde..

aminnn :) hep dua ediyorum allah vercekse hayirlisini versin diye. ama bir kisi cikip bisey diyor butun hayatimi sorgulatiyor.aldatilmadim bir kalp yaram yok kiskanclik gibi sorunlarim bile olamadi tek artisi bu mu acaba tabi tecrubesiz diyorlar bu sefer de.bundan sonra sevgili degil esim olsun isterim nasip oldugu zaman

Öğrenci misin? 20 yaş artık erken sayılan bir yaş evlilik için. Ben kadınların da okulları bittikten sonra biraz çalışıp kendi ayakları üzerinde durması ve ondan sonra evlenmesi taraftarıyım. Ve evet, herkesin bir yerde işi, aşı ve eşi var. Sadece sabırla bunların geleceği zamanı beklemek gerekiyor.

Evet ogrenciyim.Cok haklisiniz hep boyle dusunmeye calistim.İyi bir isim olsun gerisi olur diye.Ama buyudukce bir seyler degisti galiba.Biraz sacma ama onlar boyle deyince hayatim boyunca yalniz kalacakmisim gibi bir his olustu.Forumda da goruyorum benim yasimda sozlenen nisanlanan hatta evlenen var.Evlilik meraklisi degilim.tabiki herseyin zamaninda yasanmasi taraftariyim.Evlilik buyuk bir sorumluluk.Ama simdiden 'hep boyle mi kalacaksin' bakis acisi varken ilerde ne olur bilemiyorum.Dikbasliydim olgun davrandim hatta kimi zaman soguk bile duruyormusum.Ee hal boyleyken insan merak ediyor ister istemez.

Son düzenleme:
Ben de 19 yaşındayım şimdiye dek sevgilim diyebileceğim biri olmadı hayatımda Aynı yazdığın gibi düşünüyorum bazen, konunu takipteyim bu yüzden

Yaşın 20 de olsa 30 da olsa etrafında sürekli "Eee ne zaman evleniyorsun?" diyenler olacak. Onları da en iyisi "Kısmet, hayırlısı bakalım, zamanı geldiğinde, vs.." ile geçiştirebilirsin :)

koyu_mavi : yalniz olmadigimi bilmek de guzel.belki de en dogrusunu yapiyoruz

boza: yasiniz benden buyukmus sanirim.ilginiz icin de tesekkurler :) hayatimi elaleme gore endekslemek istemezdim ama farkettim ki onlar iyi olana zarar vermekten baska bisey yapmiyor.iste o duvari yikamiyorum ben.

cevaplar icin tesekkur ederim herkese

Canım biz seninle aynı yaştayız.
Benim de hiç çıktığım kimse olmadı.
Hatta konuştuğum bile olmadı.
Konuşmak isteyen kişiler var ama ben istemiyorum. Bu söylediğim kimse tarafından yanlış anlaşılmasın.
Aslında olmamasının nedeni seninkiyle biraz farklı.
Benim aklımda olan birisi var. Ama onun haberi yok bundan.
İmkansız gibi bir şey yani bu.
Arkadaşlarım konuşmak isteyen kişilere neden şans vermediğimi söylüyorlar.
Kalbimde biri varken bir başkasına nasıl umut vereyim?
Ben okula bu yıl ara verip sınava tekrar hazırlanacağım büyük ihtimalle canım.
Çünkü hayalimdeki bölümü okumak istiyorum.
Ama okulu bitirince master yapıp yükselmek gibi düşüncelerim yok.
Seneye tekrar başlasam okul bittiğinde 25 yaşımda olacağım.
Belki kızanlar olacak ama sanki o zaman evliliğe çok geç kalırmışım gibi düşünüyorum.
Çünkü evlenip yuva kurmayı çok istiyorum ben.
Sen de belli bir yaşa geldikten sonra fikirlerinde değişmeler olur.

Vee canım herkesin bir yerlerde kısmeti olurmuş.
Bunu bende duydum.
Zamanı gelince de karşına çıkarmış.

Son düzenleme:
Bende 19um düzgün bir ilişkim olmadı üniversitede de bulamazsam evde kaldım hepten

Öyle düşünme kız
Halam üniversite okudu,21 yaşındaydı mezun oldu.
Eniştemle 26 yaşında tanışıp 27 yaşında evlendi.
Kısmetin nereden ne zaman çıkacağı belli olmaz.

orası öyle ama iş hayatında bulmak daha zor geliyo nedense bana ya bide 24ümde mezun olucam ben bulmak zorunda gibi hissediyorum

orası öyle ama iş hayatında bulmak daha zor geliyo nedense bana ya bide 24ümde mezun olucam ben bulmak zorunda gibi hissediyorum

Ben seneye tekrar başladığım takdirde 25imde mezun olacağım canım
Demin konuya yazdığım mesajda da bahsettim,sanki o yaşımda evde kalmış gibi olurum diye düşünüyorum.
Bulmak zorunda hissediyorsan kesin olur.

20 yaşında neden sevgilim yok diye mi dertleniyorsun yoksa aklımda evlilik yok acaba anormal miyim diye mi endişe ediyorsun? Daha çok gençsin yalnız olman veya yalnız olmayı tercih etmende anormal bir durum yok. Evlilik istemek için ise önce birini sevmek gerek şu an hayal etmemen de normal. Düşünme bence. Herkesin kısmeti var konusuna gelince, bunu ben de düşünüyorum ama ya hiç evlenmeyenler? İstediği halde hiç evlenemeyen öyle yaşlanan insanlar var demek ki herkes evlenecek diye bir şey yok. Bunları kafaya takmamak lazım.

Aynen valla çevremde evli olanlar genelde 25den önce tanışmış oluyo bide tanış sözlen nişanlan ohoo bunlarda bikaç yıl sürer bir an önce bulmalıyız

Bence erken yaşta verilen kararlar çok sağlıklı olmayabilir .. İsitisnalar elbet vardır .. İnsan kendini 25 ten sonra tanıyor . Erkekler için hele 28 den önce evlenmemeli .. Bakıyorum 17 yaşından beri çıkıyorlar .. Alışkanlık .. okul iş güç derken aradan on sene geçiyor .. Artık her şey monotonlaşmış , sıradanlaşmış .. tekrar üstüne basıyorum herkes böyle tabi değil .. benim gördüğüm bir kaç örnek ve büyüklerimin söylediği bir şey .. 10 sene çıkmışlar evlenmişler bir bakmışsın 3 ay sonra anlaşamıyoruz diyip ayrılıyorlar böyle örneklerde var .. O yüzden daha 20 yaşındasınız okul , iş hayatı derken 25 olacak .. Bende kimi zaman telaşa girdiğim oluyor inkar etmiyorum hatta bende senin gibi dert yanmışımdır ama ben okulu bitirdim 26 yaşındayım iş hayatında kısmen oluyorum o bile tam oturmadı gerçi de .. İşte böyle yani telaşa gerek yokmuş aslında iş ciddiye binince aslında ..insan çevrede görünce özeniyor ama biz sadece kına , gelinlik kısmı özendiriyor .. daha sonrasında nelerle uğraşıyorlar kim bilir ..

21 yasima kadar bende böyle düsünüyordum.Zaten ilk sevgilim 21 yasimda girdi hayatima ve o güne kadar hicbir zaman niye benimde sevgilim yok diye sormadim kendine takmadim yani, ilgilenmiyordum. Benim icin her zaman ki haylada öyle okulum vardi ilk sirada.

Sonra biri girdi hayatima ve o tecrübesizlikle uzun bircok seyine katlandim. 1,5 sene sürdü. Ondan bir yil sonra baska biri girdi hayatima o da 10 ay sürdü. 6 ay oluyor biteli. 25 yasindayim hayla okuyorum ve okulum bitmedende evlenmeyi falanda düsünmüyor. Ben yurtdisinda yani Almanyada yasadigim icin ve burada cok genc evlenildigin icin (Türkiye ye nazaran) soran cok oluyor. Ben okuyorum ya diyorum :).

BAzen diyorum neden benimde söyle uzun süre bir iliskim olmadi yani beraber büyüdügümüz. Ama iste nasipten, kismetten öte yol yok. Annemin dedigi gibi "erkek" her zaman bulunur. Bundan bir kac sene sonra kesinlikle cok farkli düsüneceksin eminim.

Ama söylede bir gercek var insanin yasi illerledikce daha cok secici oluyor. Ehh sonucta yasanmisliklar ve tecrübe var.

canm ben 22 yaşına geldm hala sevglm yok hç olmadı .bende bazen dşnuyorumnm bndan snrası evlılık fln ama yaşanmış o kadr çok kötu anım varkı sevgılım olmamasna ragmen şu an çok uzak gelıyo bu fıkır.inşallah herkesn bı yerde kısmetı vardr dye umuyorum bnde yoksa bu kadar acı yanıma kalıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…