Herkesin bir yerlerde kısmeti var mı gercekten ?

Aynen valla çevremde evli olanlar genelde 25den önce tanışmış oluyo bide tanış sözlen nişanlan ohoo bunlarda bikaç yıl sürer bir an önce bulmalıyız

Evet canım ya.
Ben çıkma döneminin en az 1 yıl sürmesi taraftarıyım ciddi bir adım atmadan önce ve sonra nişanlılık döneminin de 1 yıl kadar sürmesi taraftarıyım.
E birisi olacak,çıkacağız,ailelerle tanıştıracağız,isteme merasimi,hadi söz-nişan bir olsun da nişan hazırlıkları,nişanlılık süreci,sonra düğün hazırlıkları...
Yani canım biz okula başlayınca hemen birer tane bulmalıyız.
Yoksa bu dediklerimiz olmadan okuldan mezun olur da sonra bulursak 30a merdiven dayamış oluruz evlendiğimizde.

İlk ilişkim 1 yıl sürdü 2.cisi bir 3,4 ay sürdü. İlk ikiside gereksizdi. Hatta ilki seninle aynı mantığım için oldu. Arkadaşlarımın hepsinin birer sevgilisi vardı benim yoktu. İnsan niye yok diye laf söylüyordu. Umurumda değildi ama 18-20 yaşında insanlar senden bunu bekliyor maalesef. Asıl diyeceğime geleyim. 2. ilişkimden sonra 3 yıl hiç istemedim olsun diyede uğraşmadım. Şuan hayatımın aşkıyla 2 yıldır birlikteyiz. Hiç ummadığım zamanda ummadığım mekanda ummadığım şekilde oldu. Zaten doğru kişi gelince sende hissediyorsun. İşte buu diyorsun Allah herkese hayırlısı eş nasip etsin. Etrafındakilerin ne dediğine bakma. Bende hırslıyım ayaklarımın üstünde duruyorum. İnsanların ne dediği çokta umurunda olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Senin gibiydim. Çocukluğumdan beri erkek arkadaş fikrine hiç yanaşmadım. Gelen Teklifleri hep reddettim. Hatta teklif gelmesin diye sevgilim var diye yalan söylüyordum herkese.. Çünkü o işler bana göre değildi. Birisiyle çık olmadı başkasıyla.... Neden 2. El olayım ben herseyi kocamda yaşıyacam derdim hep kendime.. Ta ki nisanlım karşıma çıkana kadar.. İlk başlarda onuda reddettim zavallım çok uğraştı peşimde koştu bıkmadı usanmadı zaten bu yönüyle etkiledi beni O kız illa benim soyadımı alacak demiş Çok hoşuma gitti bu ciddiyeti.. Tabi bu lafları duyunca çok etkilendim Hiç kimse böyle dememişti benim için.. İşte nasib olacak ya Gerçekten insanın ağzı dili bağlanır derler di de inanmazdım Doğruymuş.. Ben Çalışmak için memleketimi bırakıp Gurbet ellere geldim kısmetim burda bekliyormuş

bende ayni durumdayim ama büyük bir fark var, ben 25 yaşindayim, ve eskiden hele zamanim falan var diyordum nerden bileydim yillarin bu kadar çabuk geçecegini!

kendimi evde kalmiş hissediyorum, bir kaç kişi konuşmak istedi geçen ay, ama ne bileyim derler ya "tipim degil" aynen öyleydiler, sanirim yaş ilerledikce insan hayalindeki erkekten başkasiyla bir ömür geçirmeyi düşünmüyor. Bir tane vardi geçenlerde, dört dörtlük huy ahlak egitim iş konusunda, ama ne bileyim fizigi hiç hoşuma gitmedi kendime kiziyorum ama elimde degil, kismet degilmiş diyip geçiyorum,artik o "bekledigim " kişi karşima ne zaman çikacak diye bekliyorum (umutsuzca)

herkesin bir yerlerde kısmeti yok malesef

iş yerinde 3 bayan var 38,43 ve 51 yaşlarında üçüde hiç evlenmemiş ve hayatlarında uzun yıllardır kimse yok

o yüzden kısmetin birgün gelip seni bulacak laflarına inancım kalmadı :))

senin yaşlarındayken bende sen gibiydim. erkek arkadaş-sevgili edinebilmek için herşeyi yerli yerine oturtmayı seçtim. okulum bitecekti, işe girecektim. ilk sevgilim eşim olmasını çok istedim. bende senin gibi düşündüm hep... geri kafalı gibi davranıldım. aa sevgilin yok mu evde kalacaksın diyenlerim çok oldu... ama ben takmadım...

sonra mı ne oldu. ilk önce işe başladım. lisansı bitirdim... sonra 24 yaşında eşimle tanıştım.... istediğim oldu. ilk sevgilim eşim oldu... şükür iyi giden bir evliliğim var.

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Nasıl iyi geldi anlatamam.Dilerim hepiniz çok mutlu olursunuz :) Hani arada yapamadiklarim cümleyi toparlayamadigim yerler var ya o bolumleri çok güzel tarif etmişsiniz.Evlilik fikri gerçekten çok uzak.Evde bir tabağı kaldirmaya üşenen ben bir evin sorumluluğuna hiç hazır değilim hele yeni bir hayata.Bunların zamanı geldiğinde nasılsa yaşanacağını dusunuyor(du)m.Aynen dediginiz gibi birileri ile gorusmeyi bile reddediyorum bahaneler bularak.Ama 20 yaş çanlari çalinca bişeyler değişiyor düşüncelerde.En basitinden dün kına gecesi vardı mahallede bi teyze var orta yaşlarda senin de kınanı görürüz bak böyle dedi durup dururken.Geçen gün de bir komşu ne güzel evlencek yaşta kocaman kızın var demiş anneme.Hani normalde takılmazdim bu kadar ama hepsi üst üste gelince n'oluyoo ya durumuna geldim.

ben de 20 yaşındayım içimi dökeyim şuraya
aslında ben 6.sınıftan beri çok iyi birinin beni gelip bulacağına çok mutlu olacağımıza kendimi inandırmıştım ailevi problemlerden hep hayal dünyama sığınırdım ama çok şükür aklı başında biri oldum mesleğim için eğitim alıyorum ama.. bunca yıllık üniversite yaşantımda öyle şeyler gördüm ki bazen çok şanslıyım bazen ne şanssızm dedim. çünkü aşkı bulanlardan eksiğim yok fazlam var ama olmadı mı olmuyor. kendimi de biliyorum minimalistim arkadaşlarım çok şey ister mesela şöyle eşya olsun böyle olsun ben biz birbirimizi sevdikten sonra her şeyi kendimiz yaparız azıcık aşım kaygısız başım modundayım hep ama bulamadım üniversite ortamında ciddi düşünen insanlar az erkekler hep cinsellik düşünüyor saf mutlu bi aşk zor gibi geliyor doğrusu gözüme. kısmetimiz vardır ama nasıl desem o kısmeti biz değerlendirmeliyiz belki de. ben sert yapılı biriyim hemen terslerim belki de ondan olmuyor ama hiç gönlüme göresini bulamadım ki

insan bu yaşlara gelince görüyor çevresinde ne güzel mutlu arkadaşları birlikle güzel anılar biriktirmişler anlaşıyorlar .. bilmiyorum içimi dökemiyorum üzülüyorum ben öyle hayalimdeki gibi birini de yanımda hissetmiyorum hiç gelmicekmiş gibi geliyor . bazen de umut doluyorum belki bulur beni diye ama olmuyo anne baba bedduası aldım ben sanırım:26:

Ben de öyleyim aslında.Dün bir arkadaşım evlenmiş aynı yaştayız pek sevmezdim açıkçası kendisini ama o beyazlar çok yakışmış.Allah mutlu etsin dedim hiç de özenemedim de. Bir de dün bir arkadaşım yok tanıdıgı varmış tanıştırıyım filan lafını geçirirsin sakin biri dedi.Allahım kendimi despot gibi biri gördüm öyle deyince.Kalsın dedim ne diyeyim. Biliyorum bulacak beni o kısmet

ahahah sen ne diyosun ben geçen gün bi arkadaşımı gördüm çocuğu vardı hatta yanında kardeşi vardı benden küçük yeni evlenmiş: D

Bizim de tanıdık 17sinde mi ne evlendi bebegi olmus yeni.Kardesi gibi duruyordu.Kimin ne zaman evlendigi beni ilgilendirmez de pek sasirdim.Bir de sosyal bir insan degilim.Bilmiyorum ne olacak.10 yillik kariyer plani hazirladim kendime 30u gorurum artik.Bir de benim annem babam da pek yumusak degil bu konularda.Hani oturup arkadasca konusamam.Tabi sadece bu konuyu.Baska konularda allah razi olsun hic sıkmazlar.Bir de gecen annem ceyiz yapayim filan dedi.Ben de sevmem dantel pek.Niye ki evde kalcam ben dedim :) Oyle de olsun kizim kenarda dursun biri duysa aaa annesi bisey yapmamis der olur mu hic dedi. Tuhafiz cooook :)

Bende 20 yasindayim egitimimin bitmesine 2 yıl var. Simdiden çevremdekiler basladi sormaya. Iki iliskim oldu inanilmaz acilar cektim ki daha önce insanlarin birisi icin aglamasi üzülmesi bana o kadar garip gelirdi ki. Neyse o zaman evlilik hayalleri kurardik tabi şöyle yapalim hayatim böyle yapalim diye. Su an o kadar sacma geliyor ki anlatamam. Bugunlerde cok sık nişan düğün haberleri almaya basladim. Ben de kendimde bir gariplik oldugunu düşünüyordum. Insanlar bu yasta o sorumlulugu nasil alabiliyorlar cok garip geliyo. Ben ev arkadaşlarıma karsi bile sorumluluk hissederken 20 yas cok erken değil mi yoksa ben mi yeterince olgunlasmadim diyorum. Ayni fikirdeyiz yani cevrenin o sekilde yönlendirme yapmasini garipsiyorum ben ciddi anlamda hala cocuk gibi hissediyorum kendimi.

Son düzenleme:
19 yaşındayım benim de hiç sevgilim olmadı şimdiye kadar eksikliğini hissetmedim ama "yok artık hiç sevgilin olmadı mı cidden " diye bayaa bi tepki aldım ama sırf sevgilim olsun diye biriyle beraber olmak çok saçma, 'babam sınıfta kaldı' diye bi dizi var ordaki çocuk sürekli "ama benim niyetim ciddi" diyor ya ben de aynen öyleyim sevmediğim ve ciddi düşünmediğim biriyle beraber olmak istemem

ben öleyim o zaman 27 yaşındayım bekarım . yaşamama gerek yok . 20 yaşında evde kaldım kalıcam diye üzüleceğine kendini yetiştir bu devirde erkekler kendine güvenen ayakları üzerinde duran meslek sahibi kadınlarla evleniyor artık .

Yoo hayir evlilik meraklisi degilim kesinlikle.Hatta bana kalsa 30a kadar yolu var nerdeyse.Yapacak o kadar cok planim varken.Sorun mahalle baskisi cevre baskisi.Eee?? ile baslayan hayat sorgulari.Ben de isterim kendi ayaklarim uzerinde durayim kimseye eyvallahim olmasin isterim.Sanirim bir yerlerde kendimi yanlis ifade etmisim.Sadece boyle dusunen garipsenen. ben miyim diye merak etmistim.Ayni fikirde olduklarimi gormek cok sevindirdi bi yandan

Son düzenleme:

ilk başta yaşını 65 sanmıştım

Kismetn vardi. Bnde snn gibi evlenemem kismetmyok derdim. Bi insan ckti snra karsima yani kismetm. 5ay sewgiliydk, snra 5ay nisan. Snra evllk , snra hmn bebiş..suan bebegm bna bakiyor mesela. İnan kismetn gelnce elini kolunu bagliyor.Biraz sabir biraz zmn sna .ihtiyacin olan sey bunlar.

doğru kişiyi bulduğunda insanların içinden geçen bir keşke vardır, 'keşke ondan başkası olmasaydı hayatımda' sen bunu yaşamamış olacaksın... yaptığın şey yalnış değil tam aksine olması gereken şey bence...

Kızlar klasik olacak ama bu işler gerçekten nasip kısmet işi. Nasılki zamanı gelmeden bir meyve olmuyorsa bu da öyle..
ben 27 yaşındayım. 25den önce evliliği hiç düşünmedim okuldu kariyerdi hiç istemedim hep bi 25 e gelmeyi bekliyordum. 25 den sonra gelen kısmetlerim istediğim gibi olmayınca umitsizliği kapıldım ve cidden evde kalacağımı düşündüm. kendimi bu yüzden bir ara çok üzdüm gerçekten.
bu senenin başında bir rüya gördüm..gökyüzünde Allahın ismi Ya Aliyy yazıyordu.netten baktım bu ismin fazileti çok okunduğu zaman kısmet açıyormuş o gün bugundür üzülmeyi bıraktım duaya verdim kendimi :) günde 100 kere Ya Aliyy ve Ya Hu Ya Allah zikrini çekmeye başladım. ve sonuuuuuuuuuuuuuuuuuuç haftaya sözleniyorum inşaallah
Rabbim tamda dualarımdaki kişiyi karşıma çıkardı.ikimizde sırılsıklam aşığız.hemde öyle bir aşk hikayesi ki bizimkisi anlattığım zaman herkes bayılarak dinliyor.(Maşallah :)))

demem o ki bence 20-24 yas aralığı evlenemediği için üzülmesin cunku bu yaslar gercekten cok erken bosu bosuna yıpratmayın kendinizi.ama sureklide hayırlı bir es için dua edin derim.
zikr çekmenin cok faydası var kızlar hem uzuntuden kurtuluyorsunuz hemde hakikaten kısa zamanda Rabbim karşınıza hayırlı kısmet çıkartıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…