Herkesin geleceğe dair olumsuz konuşmasından , nasihat etmesinden bıktım :(

UgurluSelin

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2012
89
1
16
Aydın
Merhaba , Kasımda sözlendim Rabbim izin verirse de ya aralık sonralarında ya da 15 tatilde nişanım olacak . Ben evlendiğimde kayınvalidemle aynı apartmanda oturucam . bunu duyanlar amannnnn öyle şey mi olurr herşeyine karışırr hiç rahat edemezsinnn hizmetçi gibi kullanılırsınnn vs vs hep aklıma kötü kötü şeyler sokuyorlar . evlendiğimde kendi ailem 11 saat uzağımda olacak , onun ailesi benim ailem olacak yalnız hissetmicem kendimi diye düşünürken böyle konuşmalar beni çok üzüyor ya . sizce de öyle mi ?

burada okudukllarımdan yola çıkarak evet öyle, bende yakın oturuyorum kv ile herşeyime karışmasada sürekli arar çağırır gelmek ister yakınlık zor yürütmek zor, evliliğe alışayım derken gereksiz konularla sorumluluklarla uğraşmak zor...

Bence kv dene bağlı her kvde aynı olacak diye bişey yok kimisi burnunun dibinde olsan dönüp karışmaz kimisi kilometrelerce öteden her şeyine karışır.

ben de 4 sene aynı apartmanda oturdum, ne yazık ki doğru söylüyorlar. tabii ki herkes aynı olmaz ama inan iyi olanlar istisna bu durumda. kahvaltı yemek bir arada olacak, sen eşine özel birşey hazırlamak isteyeceksin, surat olacak, sofra, bulaşık,hizmet sen de olacak . misafirin gelse çağırmak zorundasın, onlara gelse gitmezsen olmaz. hele bebek olduktan sonra işler çığrından çıkacak, kaynanan seni hiçbirşeyden anlamaz, kendini de herşeyi biliyor sandığı için, ne yapsan yaranamayacaksın, kendi kafasına göre hareket edecek, anne olan o zannedecek, sen yıprandığınla, üzüldüğünle kalacaksın. nişanlına söyle, imkanınız varsa ayrı ev iste. bunu uygun bir dille , ailesini kötülemeden anlatmaya çalış.özelimizin olmamasından korkuyorum de, ilerde daha çok üzmekten, üzülmekten korkuyorum de, ben şöyle anlatayım, geçmişe dönme şansım olsaydı, ASLA aynı apartmanda oturmazdım.

Kayınvalideden çok memnun olanlar da var.
Ancak nadir durumlardan bir tanesi.......

Ben de genelde KV ile oturmaktan yana değilim. İki tarafa da uzak olmak en güzeli. Mesafeyi kendiniz ayarlamalısınız. Çünkü melek bile olsa bir yerden sonra sorunlar oluyor illaki. Kendi ailemizle de tartışmıyor muyuz? Ama kendi ailende annene küssen gidip karışmak KV ye küssen gidip barışmaktan çok farklı.

Ama sen aklını karıştırma, dene, olmazsa taşınırsınız.
Denemeden istemezsen bu sefer kötü olursun...

İnsanlar genelden yola çıkarak yürümez diyor. Bir de olay sadece kayın validenin sadece karışması da değil ki, karışmayan bir insandır ama başka bir huyu rahatsızlık vericidir vs.

Diilerim siz de o nadirlerden biri olursunuz, şimdiden ön yargılı olmak da iyi değil

Çok teşekkür ederim , ama bide şu var 4 tane kız yetiştirmiş halimden anlar diye düşünüyorum iyi birine benziyor araması sorması filan . Allahım yardımcımız olsun ya çok zor bu tür kararlar

Siz yine de tecrübelileri dinleyin.
Bence kimse o lafları boşuna söylemiyor.
Mutlaka bir yaşanmışlık söyletiyor.

ama mecbur aynı apartmanda oturucaz çünkü başka lüksümüz yok . tek erkek . annesi babası yaşlı . Peki nasıl davranmalıyım nasıl sınır koymalıyım yanlış anlaşılmadan tersliklere yol açmadan ?

Benim abimle yengem de annemlerle aynı binada oturuyorlar. 16 yıldır.
Hatta her sabah kahvaltıya iner yengem, akşam yatmaya çıkar evine.
Bu onun seçimi. Kimse ona zorla bu durumu kabullendirmedi.
Annemle babam bir kaç gün köye gitseler, yengem tırım tırım arıyor annemi ne zaman geliyorsunuz diye :))
Sonra da off kafa dinlemek istiyorlar bi rahat bırakmıyorum diye hayıflanır. :52:

Annem de sınırlarını bilir, yengem de saygısızlık etmez.
Hatta babam çoook sinirli bir adamdı, arada sinirlenince küfür ettiği olurdu ama yengem eve gelin olarak geldikten sonra, davranışları değişti.
Asla asla öyle davranmadı.
Abimle aralarında sorun yaşadıklarında, abimi kapı dışarı edebilirler ama yengem onların kızları gibidir.
Bazen kıskanmıyor değilim aralarındaki ilişkiyi :37:

Bir sorun olduğunda, yengem annemin her hangi bir şeyine sinir olduğunda, bana söyler..içini boşaltır. (Bu bi kaç kez olmuştur onca yılda)
Ben de anneme gider üstü kapalı yaptığının yanlış olduğunu anlatırım. Ama yengem böyle söyledi niye böyle yapıyosun vs.vsv demedim hiç.

Aynı binada oturmak çok kolay değil.
Herkesin başaramayacağı bir şey. Ben yapamam mesela. Rahatıma özgürlüğüme düşkünüm.
Koloni halinde yaşamak hiç tarzım değil
:37:

Eğer alışkın olduğunuz hayat tarzı böyle yaşamaya uygun değilse zorlanabilirsiniz siz de.
Ama illa kötü olacak diye bir şey yok.
Kendinizi tanıyorsunuz. Olumlu ve olumsuz yanlarını düşünüp öyle karar verin.

Ne güzel siz de bağ olmuşsunuz yengenizle anneniz arasında . Bizim apartmanda aile apartmanı , neredeyse tüm sülalem le aynı yerlerde oturuyoruz bi sokak iki sokak var aramızda . kalabalığı seviyorum aslında , ben hep güzel şeyler hayal edip düşünüyorum inşallah güzel olur herşey . Şu da var ben 1-2 sene çalışamıcam eşim olacak insan da işe gittiğinde yalnız kalıcam hep yalnız hep yalnız ailedende uzak kafayı yerim ben , belki de onun ailesi iyi gelir bana .

Tamamen kişilere bağlı bir durum.
eğer beklentiler yüksekse ve aynı apartmanda oturmayı, beraber yaşamak gibi algılıyorlarsa sorun olur.
Etrafındaki insanlar seni uyarmak ve bu konuyla ilgili mutsuzluk yaşamaman için uyarıyorlar, haklılarda.
Mesafe koymak zordur aynı apartmanda yaşarken.
Sınırları çizmek zordur.
Topiclerde bir gezinin anlarsınız başlıca sıkıntıları.
Başka çareniz yoksa yapacak bir şey yok kurallarınız baştan koyun.
Nasıl başlarsa öyle gider.

İstisnalar kaideleri bozmaz.

Kayınvalide kanatsız melek dahi olsa birlikte oturmak mutlaka sorun teşkil eder.

Aynı binada oturmakta sorun olabilir.Olmayabilirde.

Kayınvalide laf sokmazsa evnin işini senden beklemezse eşinle arandaki münasebete müdahil olmazsa
en en önemlisi eşin annesine fazla bağımlı değilse sorun çıkmaz.

Bence bunlar yaşayarak görülecek şeyler.Şimdiden kafanı bulandırma huzursuz olma.

Ama sakın kendinden taviz verme.İstemediğin bişeyde tepkini yavaştan göster kalp kırmadan tabiki...

Kimsenin seni incitmesine müsade etme bu çok sevdiğin eşinin annesi bile olsa..

istemediğim bişi yaptıramaz kimse birazcık cadıyım çünkü :p sürekli beraber yeme içme olmayacak baştan konuştum sevgilimle , sabahtan akşama kadarda sürekli beraber oturmucam . belki de bunların hiç birine gerek kalmaz ben onları çok sevicem onlarda beni çok sevicek belki :) olabilir ama dimi ? imkansız bişi değil sonuçta . olumlu düşünmek istiyorum artık yoksa başlamadan bitiricez benim herkesin etkisinde kalıp kafamda kurup kurup dırdır etmem yüzünden yakında sorunlar çıkacak eminim bundan

gerçek yüzünü göstermeyen kayınvalideleri de unutmayalım :ssz::ssz::ssz: ziraa evlendikten sonra oğulları pek kıymetli oluyor ya gelir yemek yaparlar ya yemeğe çağırırlar sanki biz yemek yapmayı bilmiyorum

ben sana tek tavsiyem başta tavrını koy bazı konularda çekinsin yanii senden yoksa çok çekersin :ssz:

:D haklısın . Aslında düşünüyorum da benim oğlum olsa ben çok cadı bi kaynana olurdum . Kızım olsa da öyle olurdum aslında . bu annelik iç güdüsü herhalde : )

illa kötü olucak diye birşey yok tabi ama iyiliğiniz için de olsa sürekli aynı tembihlemeler, yönlendirmeler şunu yiyin,şunu giyin,evinizi şöyle yapın ,oğlum şunu sever ,oğlum bunu yemez vs vs vs lerle iyilik ve müdahale etmeyi ayırt edemeyince ve bu durum sürekli hale gelince dünyanın en iyi insanı da olsa ooofff demezsin umarım

ama mecbur aynı apartmanda oturucaz çünkü başka lüksümüz yok . tek erkek . annesi babası yaşlı . Peki nasıl davranmalıyım nasıl sınır koymalıyım yanlış anlaşılmadan tersliklere yol açmadan ?

Aslında foruma detaylı bir göz atabilirsen, aile apartmanında oturan pek çok kişinin sorunlarının aynı olduğunu görüp, aynı sorunlarla karşılaşmadan önce gardını alabilirsin.

Sınırları koymak, başlarda inan çok kolay. Nasıl başlarsa, nasıl alışılırsa öyle devam eder. İstemediğin şeyleri asla sonraya erteleme. Çünkü alışkanlıklara dönüştükten sonra çok zordur değiştirmek.

Çoğunluğa bakıldığı zaman, en büyük sorunların beraber yemek yenilmekle başladığını görebilirsin mesela. İlk başlarda yada çalışırken veya çocuk sahibi olduğunda aslında sana kolaylık getirebilceğini düşünebilirsin lakin; çoook büyük bir ihtimalle, zamanla oradaki yemekleri sen yapmaya, hizmet etmeyi sen yapmaya, hergün gitmeye mecbur kalmaya, bir gün gitmediğin zaman dırdır edilmesine, yemek sonrası çay kahve derken kendine zaman ayıramamaya v.b v.b başlarsın.

Ve istemediğin yada ileride sıkıntı duyabileceğin şeyleri (şuanda yada gelecekte olma ihtimali yoksa bile) önceden kesin bir dille belirt. Lakin belirt derken, kaş yapayım derken göz çıkartma :) Misal: "evlenince, sizinle beraber yemek istemiyorum" demek farklıdır "yeni evliyim, hem yemek konusunda pratikleşmek, hemde kendi sevdiğim yemekleri yapabilmek, hemde alışmış olduğum tat harici (misal yöresel) yemekleri pek yiyemiyorum" demek farklıdır. İkiside aynı amaca çıkar. İşte burada da sorduğun diğer sorunun yanıtını (yanlış anlaşılmadan, kırmadan nasıl sınır koyabilirim?) bir örnekle görebilirsin.

Başlıkta yazdığın gibi bıkmış olabilirsin ama bu kadar insan nasihatte bulunuyorsa ve bu kadar çok olumsuz örnek varsa, bıkmak, gözardı etmek, kulak asmak yerine tam tersi dinleyip, olabilecek olumsuzluklara karşı kendini hazırlayabilir, önleyebilirsin.

Çok teşekkür ederim zaman ayırıp detaylı yazıp yardımcı olduğunuz için . Tabi diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim . Haklısın herkes yaşanmışlıkları anlatıyor söylüyor benim bıkma sebebim hep olumsuz konuşulduğu için bende sürekli bunları kurup huzursuz olduğum içindi . Başta söyledim zaten her zaman beraber yemeye karşıyım diye o da her zaman olmaz tabi dedi işten kaçmak değil aslında niyetim. Sadece kendi evimde kendime eşime zaman ayırmak evimin tadını çıkarmak :) Dediklerin doğru tatlı dille söylemek lazım ama ben biraz cadılık yaptım :D dedim ki eğer hep yemeği beraber yiyeceksek baştan söyle ki tencerelerimi yemek takımlarımı fırınımı filan getirmemeyim dedim :DD

Benim abimle yengem de annemlerle aynı binada oturuyorlar. 16 yıldır.
Hatta her sabah kahvaltıya iner yengem, akşam yatmaya çıkar evine.
Bu onun seçimi. Kimse ona zorla bu durumu kabullendirmedi.
Annemle babam bir kaç gün köye gitseler, yengem tırım tırım arıyor annemi ne zaman geliyorsunuz diye :))
Sonra da off kafa dinlemek istiyorlar bi rahat bırakmıyorum diye hayıflanır. :52:

Annem de sınırlarını bilir, yengem de saygısızlık etmez.
Hatta babam çoook sinirli bir adamdı, arada sinirlenince küfür ettiği olurdu ama yengem eve gelin olarak geldikten sonra, davranışları değişti.
Asla asla öyle davranmadı.
Abimle aralarında sorun yaşadıklarında, abimi kapı dışarı edebilirler ama yengem onların kızları gibidir.
Bazen kıskanmıyor değilim aralarındaki ilişkiyi :37:

Bir sorun olduğunda, yengem annemin her hangi bir şeyine sinir olduğunda, bana söyler..içini boşaltır. (Bu bi kaç kez olmuştur onca yılda)
Ben de anneme gider üstü kapalı yaptığının yanlış olduğunu anlatırım. Ama yengem böyle söyledi niye böyle yapıyosun vs.vsv demedim hiç.

Aynı binada oturmak çok kolay değil.
Herkesin başaramayacağı bir şey. Ben yapamam mesela. Rahatıma özgürlüğüme düşkünüm.
Koloni halinde yaşamak hiç tarzım değil
:37:

Eğer alışkın olduğunuz hayat tarzı böyle yaşamaya uygun değilse zorlanabilirsiniz siz de.
Ama illa kötü olacak diye bir şey yok.
Kendinizi tanıyorsunuz. Olumlu ve olumsuz yanlarını düşünüp öyle karar verin.

BU IYI bır ornek
benım abımle annemlerde boyle yasıyor
ama hıc ama hıc bana gore bısey degıl

Bu arada burada üyeliğimin ilk günü : ) O kadar çok konu başlık var ki her yere bakamıyorum bile , bi sürüde merak ettiklerim var hangi birini okuyacağım şaşıyorum : )

Back
X