- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi UgurluSelin
Tubik onları nasıl söyleyebildin:)Ben hayatta söyleyemem:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
annem bu yazıyı okusaydı
- senınde basına gelecek var derdı
bende bazı seylerı cok sert bldm kendım yapamayacagım ıcın bır baskasınında bunları yapabıldıgıne ınanamadım cunku 60 gunlukb ır evlılıkten soz edılıyor :44:
Merhaba canım tedirginliğini anlıyorum hata yapmak istemiyorsun benim gibi, keşke ben de evlenmeden önce bu siteyi bilseydim ve başında burdaki arkadaşlara danışabilseydim.
Benim tavsiyelerim eşinin ailesi asla senin ailen değildir, ailenle yaşadığın büyük bir tartışmadan sonra hiçbirşey olmamış gibi yaşayabilirsin, annen baban sana bir laf söylediklerinde, eleştirdiklerinde kızmazsın cevabını verirsin en fazla, annen işine karışsa birşey öğretmek istese takmazsın ama kayınvaliden görümcen vs ufak bir laf söylese bir kez kırılsan kolay kolay affedemezsin unutamazsın içinde kalır hep, işine karışsa, birşey öğretmeye çalışsa sinirlerin bozulur ben bilmiyor muyum diye. Ben öyle yapmam deme, yaparsın. Hele bir de cevap veremezsen için içini yer. Düşün benim 75 yaşındaki kayınvalidem 28 yaşındaki beni kendine rakip gördü, ki kendisini dine imana vermiş birisi dünya işlerinden elini ayağını çekmiş ama gelinini kıskanabiliyor. Günahını almayalım belki çok iyi bir kadındır kayınvaliden, belki hiçbir sorun yaşamayacaksınız, benim arkadaşım 1 yıl kayınvalidesiyle birlikte oturmak zorunda kaldı hiçbir sorun yaşamadılar, eminim bir ömür otursalar yine çıkmaz çünkü kadın çocuklarının mutlu olmasını istiyor, gelinini de kendi kızı gibi görüyor.
Ama kıymete binmenin pohpohlanmanın püf noktalarını istersen fazla yüzgöz olma, herşey evet deme, evlerine gittiğinde soğuk dur, fazla muhabbet etme, onlara karşı yapabileceğin bir iyilik varsa yapma o zaman kıymetli olursun. Benim ailem de uzakta eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz evlerimiz de yakın değil fazla ama başlarda hayatımızın odak noktasındaydılar, sanki biz onlar için yaşıyormuşuz gibi, şimdi ben değiştim onlar da değişti. İyi olmanın hiç iyi bir tarafını görmedim ben, sen de fazla iyi olmaya çalışma. Evliliğinde hiçbir zaman erkek rölünü üstlenme, eşinin işlerini üzerine alıp onun hayatını kolaylaştırma, isteklerin olsun evlenirken herşeye evet deme, aman zorluk olmasın aman iyi anlaşalım gerisi önemli değil deme. Hiçbir şeyi içine atma karşılığını ver, sınırlarını çiz kimse ihlal edemesin. Zırt pırt gelip gitmezlerse, sürekli gelmeniz için baskı yapmazlarsa, her işine karışmazlarsa, senle eşini kullanmaya çalışmazlarsa, velhasıl kelam anlayışlı davranırlarsa ufak tefek şeyleri iki tarafta hoş görür problem yapmazsa gül gibi geçinirsiniz. Hatta yakın olmanız işinize bile gelebilir, evde yemek olmadığı zaman iniverirsiniz kayınvalideye ohh mis.
Merhaba , Kasımda sözlendim Rabbim izin verirse de ya aralık sonralarında ya da 15 tatilde nişanım olacak . Ben evlendiğimde kayınvalidemle aynı apartmanda oturucam . bunu duyanlar amannnnn öyle şey mi olurr herşeyine karışırr hiç rahat edemezsinnn hizmetçi gibi kullanılırsınnn vs vs hep aklıma kötü kötü şeyler sokuyorlar . evlendiğimde kendi ailem 11 saat uzağımda olacak , onun ailesi benim ailem olacak yalnız hissetmicem kendimi diye düşünürken böyle konuşmalar beni çok üzüyor ya . sizce de öyle mi ?
arkadaşım
anladığım kadarıyla karakterin halim selim biri gibi
bak bende kimseyi kırmayım üzmeyim diyen biriyim
ama bence sınır muhakkak koy
ben başta koymuştum ama şimdi aştı gitti
kayınvalidem çok iyi sağolsunda ben yokken eve girmesi benden habersiz tabi hiç hoşuma gitmiyor.eskiden çekinirdi fakat şimdi öyleki bazen bigün sonra bile diyor
ben çok yumuşak yüzlüyüm
mesela bazen eşimle şöyle oturup film seyredelim başbaşa ddiyoruz hazırlık yapıyorum kapı çalıyor ben diğer odada sinirden çatlıyorum ama yanına gidiyorum güler yüz gösteriyorum ve çayda koyuyorum geçiyor gidiyor
sınır koy
mesela yemek konusunda ilk başta tamam de ama daha sonra muhakkak ayrı ye
bu sizinde ayrı bir ev ayrı bir yuva olduğunuzu hissetmeye ve hissettirrmeye yarayacak
ama arada sizde jest yapabilir onları yukarı yemeğe davet edebilirsiniz yada yapıp aşağıya inebilirsiniz.
kısacası sınırınızı koyun ve unutmayın ki sizde arttık o ailedensiniz onları sevip sayın gerisi akar yolunu bulur inşaallah
Anne babası yaşlıysa bir nebze..
Hem belki çok karışmazlar..Hem yazık..
Yoksa riskli..yüzgöz olmadan bir arada yaşamak oldukça zor..Yüzgöz olmamak için uzaklık iyi..Ama yaşlı başlı olunca araya vicdan giriyor..
şimdi bu durum kaynanadan kaynanaya değişir tabikiii...
kesin böyle şeyler olacak diye bişey yok...
başka şansın yoksa öyle kimsenin seni doldurmasına izin verme önyargılı gitme..
olacağı yoksada sen çıkartmış olursun huzursuzluğu...
heeeee bu kadar insan sallıyomu kesinlikle hayır..
çok zordur orası ayrı...
ben aynı yaşta olduğum görümcemle 1 yıl yaşadım normal şartlarda anlaşmamız lazımdı...
gel görki kanlı bıçaklı ayırdık evleri...
tek onun hatası değildi tabiki..
benimde hatalarım oldu o da başkalarının dolduruşuna geldi....
şimdi mkecburi bi toplulukta karşılaşsak birbirimiz yokmuş gibi davranmaktan yoruluyorum...
herkeste bildiği için gözleri üstümüzde oluyo ikimizinde...
bende başta teselli edeyim dedim sonunda batırdım ama gerçek bu üzgünüm...
nny arkadaşım aslında en güzeli iki tarafa uzak durmak ama , başka bir yol yoksa ve seviyorsan onu da kabullenebiliyorsun . Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah .