Herkesin tribini çekmekten tükendim

Kabul ettirmeye uğraşmayın yarın pazar yapacaksınız hafta içi yemeğinizi annenize de evde yemek var anne diyeceksiniz ve oyle devam edeceksiniz, eşinizin de bu durumdan rahatsiz olduğunuda söylersiniz, bir iki gün trip atar geçer sonra

E gitme
Her gün gidilmez zaten
Sizin bir düzeniniz olmalı

Eşine at bari topu,x hergün burda yemek istemiyor de,damata çok ses çıkaramaz kadın ailesi. Yahu ben annemlerin dediğini yapmadım diye ( evlendikten sonra maaşımın üçte birini istiyorlardı seni biz okuttuk vs diye,eve iki kira iki emekli maaşı girmesine rağmen) iki yıl küs kaldılar,şuan barıştık,kimse ölmüyor yani küsünce ne zayıf karakteriniz varmış ya sütten kesilmemişsiniz resmen. Benim yerimde olsaydınız ölürdünüz herhalde.

Gitme, gelipte saçından tutup sürükleyerek götürecek değil ya
Küserse küssün

İyi akşamlar bayanlar..

Çok yorgunum, kafam artık dayanmıyor çünkü daha önceki konularımdan da bildiğiniz gibi her gün benim ailemde yemek yiyoruz vs, anneme söyledim artık kendi evimizde yiyelim fln diye fakat olmaz neden vs beni sorguya çekti evimizde yemek istiyoruz dedim burda pişiyo fln dedi asla kabul ettiremiyorum ne desem anında olmaz burda yiyin boşuna uğraşma sen evde diyor. Hep bana masraflardan yakınıyorsun hem azalır masraf dedim sen yiyorsan veriyorsun parasını dedi.
Eşim bi yandan bana patlıyor her allahın günü ordayız diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, lütfen bana bi akıl verin...

Eşim istemiyor ben istemiyorum

Nokta bitti

Tartışmaya açık bir konu değil ki bu annecigim.

Hergün kv de yeseniz
Esin annesini ikna edemese
Kusüyor dese

Ne yaparsınız

O "İstemiyorum" biraz yarım ağız söyleniyor sanırım, çünkü hala annenizden kopamamış gibi görünüyorsunuz. Siz artık bağımsız, kendi ailesi olan, kendi çocukları olan/olacak olan bir bireysiniz. Anneniz hayat yolunda her zaman yanınızda olmayacak, biraz kendinize olan farkındalığınızı geliştirmeniz ve o bağlılıktan kopmanız gerekiyor. Annenizden tamamen kopmak değil tabi ki bu ama artık bir çocukmuşçasına beslenmenizi bile her gün annenizde yapmamalısınız. Eşiniz için de hoş değil, burada aynı konu kayınvalideli açılsa herkes adamı ve annesini topa tutardı.

Yarın pazar, yemeklerimi yapıcam anneme evde yiyeceğimi söylicem yüzüme kapatır kesin telefonu. Geçen de bi konu geçti benden bişey istedi ben de yapamayacağımı planım vs olduğunu söyledim konuşmadı kardeşimin evinde benimle, giderken anne iyi akşamlar dedim, arkasını döndü kardeşime anahtar soruyor. Bana sürekli trip atıyor her konuda kardeşlerime değil ama bana aşırı tavır takınabiliyor. Sanki bana karşı acıması yok gibi (hasta olduğumda inanmaz mesela tavırlarından anlıyorum) kocamla aramız bozuk hep, çünkü full hayatımızın içindeler. Bizi maddi olarak hep sorguluyor gelirimiz iyi fakat giderimiz de çok, sürekli para biriktiriyosunuzdur kocanın maaşı şu kadardır senin maaşın bu kadardır muhabbeti. Hep maddi beklenti içinde olduğunu laflarıyla hissettiriyor.
Kayınvalidemler asla karışmıyorlar çünkü yaklaşamıyorlar bile annemin yönlendirmesinden dolayı

O "İstemiyorum" biraz yarım ağız söyleniyor sanırım, çünkü hala annenizden kopamamış gibi görünüyorsunuz. Siz artık bağımsız, kendi ailesi olan, kendi çocukları olan/olacak olan bir bireysiniz. Anneniz hayat yolunda her zaman yanınızda olmayacak, biraz kendinize olan farkındalığınızı geliştirmeniz ve o bağlılıktan kopmanız gerekiyor. Annenizden tamamen kopmak değil tabi ki bu ama artık bir çocukmuşçasına beslenmenizi bile her gün annenizde yapmamalısınız. Eşiniz için de hoş değil, burada aynı konu kayınvalideli açılsa herkes adamı ve annesini topa tutardı.
Haklısınız fakat çocuğumu servise bindirip servisten alıyor okula gönderiyor mecbur kalıyorum yutmaya bazı şeyleri.. evet eşim de istemiyor ama o da konuşsa iyi olur çünkü annem benim her konuşmamı ters algılıyor. Aynen öyle kayınvalideli bi konu olsaydı eminim topa tutulurdu, sesimi çıkartıyorum sertsin sinirlisin oluyor, sesimi çıkartmıyorum rahatım yok.

İyi akşamlar bayanlar..

Çok yorgunum, kafam artık dayanmıyor çünkü daha önceki konularımdan da bildiğiniz gibi her gün benim ailemde yemek yiyoruz vs, anneme söyledim artık kendi evimizde yiyelim fln diye fakat olmaz neden vs beni sorguya çekti evimizde yemek istiyoruz dedim burda pişiyo fln dedi asla kabul ettiremiyorum ne desem anında olmaz burda yiyin boşuna uğraşma sen evde diyor. Hep bana masraflardan yakınıyorsun hem azalır masraf dedim sen yiyorsan veriyorsun parasını dedi.
Eşim bi yandan bana patlıyor her allahın günü ordayız diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, lütfen bana bi akıl verin...
Herkesin vereceği akıl beli kız erkek fark etmez böyle insanlara sinir oluyorum evlenmeye aklınız yetiyor ama hayır demeye yetmiyor kolundan tutup çekerek mi götürüyor gitme olsun bitsin işte benim eşim olsan boşarım net seninle mi evlendim ailenle mi bu ne derim

Evde işimiz var vs deyin bu akşam yemeğe gelemiyoruz deyin birkaç kez arada bir gidin olsun bitsin

Back
X