herkezin derdi görümce olur benimki eltimle kayınvalidem :(

Arkadaşlar ben de Konya'da yaşıyorum. Evet burada 18 geçince okumuyorsan evde kalmış sayılıyor. Kız da kapı kapı dolaşarak bulunuyor. Genelde kayınvalide yanına evleniyorlar. Ayrı ev açan çok yok. Ben Konyalı değilim ama çevreden gördüğüm böyle.

dışarda okadar orospu çoçuğu var ben karımı tutup onların içine niye elimle bırakym diyo erkeklk gururu diye bşy var ya lant olsn ona şu gururlarnı yenip hayata devam edemyolar işte
özellikle bu yazının altına yorum yapmak istedim. bizimkiler erkek değil gururları yok zaten. bizi de elleriyle ortaya bırakıyorlar zaten. kişi neyse fikride odur. çalışan kadınlara kim bilir ne gözle bakıyor da bu yorumu yapabiliyor.
konya olayına gelince 30 yaşında çalışan bekar olan ve hala eve birsürü görücü gelen arkadaşım var. söylediklerin tutarsız. 19 yaşındasın 5 senedir konyadasın. yurt dışında okulu bitirdin geldin. ne mezunusun? eşin 1200 tl maaş alıyor. ailesi üstüne düşüne yapmadı. senin abilerin var üstüne düşeni ne güzelde yapmışlar. 19 yaşındaki kardeşlerini ne olduğu belirsiz bir hayata bırakmışlar.
konunun fake olmadığını varsayarakta şunları söyliyim.
yatak odası taksidi bitse bile 1200 tl maaşla geçim olmaz. bir işe gir çalış. bu konuda kararlı ol. erkeklik gururunu önemseme. seninde bir kadınlık gururun olduğunu unutma. kayınvalideni zaten çok kafana takma. asıl sorun eşinle.o problemi çöz gerisi gelecektir.
not: 19 yaşındasın ağzına kocam kocam lafı yakışmıyor eşim demeni tavsiye ederim.

Eyvaaaah ben çok kartlaşmışım 25 te evlendim :KK8:

O çevrede olsaydım evde kalmış kız kurusu olurmuşum :KK53:

Evlenmeden bir meslek edinip çalışmaya başlasaydın eşin de şuanda senin çalışmana karışmak gibi bir hadsizlik yapamazdı.19 yaşında ne kaçıyordu acaba evlendin üstelik kv ile birlikte yaşayacağını bile bile... Ne eğitimini tamamlamışsın ne birikim yapmışsın ne de eşinin maddi durumu iyi...
Ne diyelim ki siz kendiniz bile bile lades demişsiniz. Yengenin kvnin gönlünü hoş tut diyebilirim ancak...

sonra dönüp diyor ki düğünznu ben yaptm neyle yaptın eşmn verdiği birikmş parayla peki senin nerde kaldı anne baba görevn
Of anne baba görevi nedir ya evlenecem diye tutturan 2 insan neyle evleneceği sorusuna da cevabı hazırlamış olmalı?? Lütfen biraz ufkunuzu genişletmeye çalışın. Bırakın eltiyi kaynanayı okuyun dışardan okulunuzu okuyun gazete okuyun dergi okuyun roman okuyun. Ama okuyup şu zihniyetten biran evvel çıkın lütfen

Bak güzel kardeşim, bir hata yapmışsın, artık olan olmuş evet; ben burada satır aralarında yazdığın düşüncelerini yorumlayacağım.

Erkeklik gururu diye bir şey yok: Gurur insana hastır, kadında ve erkekte ortaktır. Evlenince eşinin malı olmuş olmuyorsun: Evlilik iki kişilik bir müessesedir ve sen de bu müessesede eşit tarafsın. Çalışmana izin verilmesi diye bir şey yok: Yetişkin bir kadın olarak kendi kararını verebilecek yaştasın. Lütfen kendini "Onu yapamam, bunu edemem, izin vermez" diye kandırma; bunlar sadece senin arkasına saklandığın bahaneler.

Bak ne diyeceğim: Hani Konya âdeti diyorsun ya, benim de babam Erzurumlu. Babamın doğduğu ilçede 19 yaşında evlenen geç kalmış sayılıyor, kızların okumasına iyi gözle bakılmıyor ve hatta bunun günah olduğu düşünülüyor. Ben 5-6 yaşındayken babam "Kızım ergen olunca çarşafa girecek, şu yaşta şunu yapacak, bu yaşta bunu yapacak" derdi. Ben 25 yaşındayım şimdi, üniversite mezunuyum, çalışıyorum, üç haftalık da evliyim. Bunlar babamla kavga gürültü oldu; babam benimle büyüdü diyebilirim.

Hayatını kendi kontrolüne alacaksan bir şeyleri göze alacaksın. Yoksa ömür boyu kedi gibi "fiyk" edip bir köşeye saklanmak durumunda kalırsın. Dik dur, bir işe gir, hayatını kazan. Yoksa 1,200 TL ile biraz zor ev açıp eşya dizersiniz.

Ahahhaha yok arkadaş bu konu fake. Yani lütfen fake olsun bukadar da değil.... Ciddi misin?

buraya hayatımda olan bi sorunun bi kısmını anlattım diye dalga geçer gibi fake mi değil mi diye yorum yapasıya biraz ne halde veya ne durumda olduğumu düşünp tesselli tavsiye versenz belki ben çareye çoçkda aradm olamaz mı sanki hayatınzda 4 5 kere evlilik geçirmş kişilersnz
Ahahhaha yok arkadaş bu konu fake. Yani lütfen fake olsun bukadar da değil.... Ciddi misin?
buraya hayatımda olan bi sorunun bi kısmını anlattım diye dalga geçer gibi fake mi değil mi diye yorum yapasıya biraz ne halde veya ne durumda olduğumu düşünp tesselli tavsiye versenz belki ben çareye çoçkda aradm olamaz mı sanki hayatınzda 4 5 kere evlilik geçirmş kişilersnz ben sadece akıl istedm ya niye bu kadar sorun oldu ki yani bu siteye yeni üye oldm ve şu an sen ve senin gibi olan önyargılı kişiler yüzdn ciddn çok pişmanm

benim yurt dışına gitme imkanmda var ama ne kayınvaldm izin veryo nede eşim gimk istiyor ben yurt dışı doğmluyum okulumu bitirp türkiyeye geldm ama kendmi aşkın içinde buldm

Sen ciddi misin ya? Yurtdisinda dogdun buyudun okudun ama turkiye'ye kole olmaya mi gittin? :KK57: Yurtdisinin egitimini aldin, duzenini felan ogrendin de nasil hala bu sekil cahil kalabildin, ne isin vardi senin turkiye'lerde? Senin annen baban ablan abin de mi yoktu seni engelleyecek? Nereye gonderdiler gencecik kizi? Sana hic anlatan olmadi mi, uyaran olmadi mi orasi turkiye, orasi yurtdisina benzemez, geldigin yeri mumla ararsin, ordaki insanlar farkli, iliskiler, cevre adetler farkli diye. Hakikaten sastim kaldim ya pes!

Ben 30 kusur yasindayim , bekarim bana da cok turkiye'ye git orda evlenirsin felan diyorlar. Aklimin ucundan bile gecirmiyorum. Ben bile bu yasta turkiye'de yapabilecegimi dusunmuyorum sen nasil cesaret ettin pes. Ozgurlugum kisitlanir, uyum saglayamam diye hic dusunmedim orda yasamayi. Yazik olmus, cok gencsin, cahilsin belli ki seni izine gittigin bir zamanda kandirmislar hemen de evlendirmisler. Cok oluyor boyle, cok duyuyorum cevremde. Kocani seviyorsun ama cehenennmin daha yeni baslamis senin. Valla sevgiye aska bakmam, ben nerden geldiysen oraya dönmenin planini yapardim herhalde. Kocanin kiskancliklari ilerde seni iyice bunaltacak. Cocukta oldu mu artik ordan omur billah kurtulamazsin. Kaynana daha da beter olacak.

Kac kurtul kizim kac kurtul. Kocan Allah bilir pasaportunu da saklar sen gitme diye. Bence bosan da kurtul geri gel. Ben asla durmazdim. Askimdan ölsem de durmazdim.

Sen ciddi misin ya? Yurtdisinda dogdun buyudun okudun ama turkiye'ye kole olmaya mi gittin? :KK57: Yurtdisinin egitimini aldin, duzenini felan ogrendin de nasil hala bu sekil cahil kalabildin, ne isin vardi senin turkiye'lerde? Senin annen baban ablan abin de mi yoktu seni engelleyecek? Nereye gonderdiler gencecik kizi? Sana hic anlatan olmadi mi, uyaran olmadi mi orasi turkiye, orasi yurtdisina benzemez, geldigin yeri mumla ararsin, ordaki insanlar farkli, iliskiler, cevre adetler farkli diye. Hakikaten sastim kaldim ya pes!

Ben 30 kusur yasindayim , bekarim bana da cok turkiye'ye git orda evlenirsin felan diyorlar. Aklimin ucundan bile gecirmiyorum. Ben bile bu yasta turkiye'de yapabilecegimi dusunmuyorum sen nasil cesaret ettin pes. Ozgurlugum kisitlanir, uyum saglayamam diye hic dusunmedim orda yasamayi. Yazik olmus, cok gencsin, cahilsin belli ki seni izine gittigin bir zamanda kandirmislar hemen de evlendirmisler. Cok oluyor boyle, cok duyuyorum cevremde. Kocani seviyorsun ama cehenennmin daha yeni baslamis senin. Valla sevgiye aska bakmam, ben nerden geldiysen oraya dönmenin planini yapardim herhalde. Kocanin kiskancliklari ilerde seni iyice bunaltacak. Cocukta oldu mu artik ordan omur billah kurtulamazsin. Kaynana daha da beter olacak.

Kac kurtul kizim kac kurtul. Kocan Allah bilir pasaportunu da saklar sen gitme diye. Bence bosan da kurtul geri gel. Ben asla durmazdim. Askimdan ölsem de durmazdim.
pasaportumu istedi ama ben evlenirken anneme bıraktım o pasaportu yakacam dedi
kandırma demeyelimde yurt dışında aşkı sevgiyi ilgi görmenin ne olduğunu bilmeyince ve bi anda bunların içine düşünce türkiyede kalmak daha cazip geldi bana

pasaportumu istedi ama ben evlenirken anneme bıraktım o pasaportu yakacam dedi
kandırma demeyelimde yurt dışında aşkı sevgiyi ilgi görmenin ne olduğunu bilmeyince ve bi anda bunların içine düşünce türkiyede kalmak daha cazip geldi bana

Belli ki sen arastirmadan, ogrenmeden gitmissin oralara. Simdi sen bosver aski sevgiyi. Yurtdisinda iyi kotu gecinip giderdin. Sonucta burda 18 yasindan sonra nasilsa gencler kendilerine yol ciziyorlar. Sen okulunu bitirmissin hem de. Isin olurdu, calisir kendin de yasamaya devam ederdin. Bu mumkun biliyorsun kendi hayatini pekala kurardin, hem de cabuk kurardin. Adam sana evlenirken pasaportunu yakicam demis kiminle evlisin psikopat midir nedir bilmiyorsun bile. Ordan hesap et iste, simdiden seni eve hapsetmis, yakinda nefes bile aldirmaz. Ben maalesef iyimser olamiyorum. Diyorum ya cevremde de pisman olup kosa kosa geri gelenler cogunlukta. Ask sevgi hikaye bunlar, sen orda sana tamamen yabanci bir yerdesin. Sen bu genc yasinda o islerlerle basa cikamazsin. O evlendigin adamin daha neleri neleri cikar ortaya ki pasaportunu alacakmis yakacakmis, seni calistirmiyor da kiskancligindan. Cok kotu cok. Daha da ezecekler seni sulalecek. Senin orda kimsen de olmadigi icin seni sahipsizmis gibi istedikleri gibi ezecekler.

Tekrar soyluyorum annenle iletisime gec. Annen pasaportunu sana yollasin. Sen de kac geri gel. Burda hayatini kurarsin en azindan ozgurlugunu geri alirsin. Ilerde cocugun olursa mumkun degil gidemezsin bir yere. Simdi kactin kactin yoksa cekecegin cilelere hazirlikli ol. Dusun cok iyi dusun, o adamla o aile ile basa cikamazsin, geri dön, yoksa cok gec olur senin icin!

:KK70::KK70: Yaa burda bazı konular çok komikli oluyo. Kendi rızanla evlenmişin kızım boşuna ağlama. O kv yle bi ömür oturursun sen. Bi yatak odasını zor ödüyosunuz, ayrı eve nasıl cıkıcan? Salonu mutfagı beyaz esyası avizesi perdesi ıvırı zıvırı. Peeeeeehh..

YaZmıyım yazmıyım diyorum tutamıyorum kendimi. Daha kocan işe girmene izin vermiyo, almış körpe dünya güzelini di mi canım? Sen yurtdışı hayali kuruyosun. Orda doğman büyümen ne ifade ediyoki? Pardon! Çok mu kültürlüsün 1.sınıf mısın? Kendini çok mu geliştirdin? 19unda kocaya koşmuşun yazdığın diğer mesajlarıda gördük yani. Etraf erkekle geziyo dermişte, adı çıkarmışta:KK69: ama ben yurtdışında doğdummm. Küçümsemek için demiyorum yanlış anlama. Ama yurtdışına zamanında işciler gitti. Orda tutunabilende orda kaldı. Sende orda doğmuşun işte. Bu kadar yani. Oranın avantajlarından faydalanamamışsın.

Bence eltini kıskanan sensin gibi geldi bana o yüzden kayınvaliden onun yanında birşey söylediğinde ağırına gidiyor.
Başta bu durumu sen kabullendiğin için katlanmak zorundasın ve aynı evde yaşayacağınıza göre kayınvalidenin gelini değil kızı olmaya çalış o zaman bu laf sokmalar ortadan kalkar.

merhaba

ben 19 yaşındayım 2 aylık evliyim kayınvalidemin yanında kalıyoruz durumları olmadıı için ayrı eve çıkamadık ben kocamı herşeyiyle varlığıyla yokluğuyla kabul ettim kocamla çok mutluyuz kocamı çok seviyorum ama annesiyle ve yengesiyle anlaşamadığımız çoğu noktalar var. yengesi benimle nişanlılığımdan beri uğraşıyor şubat ayında nışanlandım kendisi kaçarak evlendiği için bana yapılan nişan olsun alınan kıyafetler olsun aldığımız yatak odası olsun herşeyi kıskanıyor her fırsatta önüme geçiyor baş başa kaldığımız çok güzel sohbettimiz oluyor fakat yanımızda iki kişi daha olsun hemen dönüyor beni umursamazmış gibi hiç laf atmıyor buda benim morelimi bozuyor sonra ben niye böyle yapıyorsun dediğimi sorun oluyor kayınvalidem sen çok takıntılısın en ufak şeylere bile takılıyorsun diyor yaptıkları hareketler söyledikleri sözler takılmıyacak gibi değil ki geçenlerde pazar kahvaltısında hep beraber biz delerdi eltimin dedesinden miras olarak iki tane ev düşüyor kendisine eltiminden benim yaşlarda bi tane kız kardeşi var bu miras konusu açıldı kayınvalidem birden kocama ben sana demedim mi zamanında iki kardeş iki kız kardeşi alsaydı sanada ev düşerdi şimdi dedi çıktı beni eltimin kocamın önünde gururumu kırdı niye böyle dedin diye sorsam şaka yaptık diyeceklerine eminim ama böyle gurur kırıcı bi lafın şakası olmaz kocama alrılalım diyorum kendimizi toplayıp para biriktiresiye kadar olmaz diyor e bende evde annesiyle durdukca bunalıyorum her fırsatta bi laf sokma uğrayışında özellikle bunu eltimin önünde yapıyor. tahmülüm kalmadı artık ne eltimin nede kayınvalidemin suratını görmek istemiyorum ne yapmam gerek onuda bilmiyorum sadece 2 ay içinde beni bu kadar bezdirebildilerse kim bilir bi ömür ne çektirecekler bana bana akıl verebilimisiniz sizcene yapmalıyım lafına karşılık versem yeni gelin konuştu olacak vermesem içime attıp daha da bunalacam çok çaresizim lütfen bana beni rahatlatacak bişeyler söyleyin. ;(

inan cok uzuldum durumuna ama neresinden tutsak elimde kaliyor konun.
daha 19 yasinda neden evlendin acaba ustelik kv ile ayni evde oturmayi goze alarak.
uzaktan sevgi olmuyormu illa hemen evlenmenizli gerekiyordu? gercekten seven herkes kosa kosa evlensin.
cok sacma bir mantik geliyor bana bu nedense. sevin birbirinizi yine ama bekleyin azcik sabredin. yine gorusun konusun. konusamiyosaniz mektuplasin. mesajlasin.
hem biraz sevginizi yasayin nedir bu 19 yasinda evlenmekler.
simdi acele degil bilmem kac yildir birlikteyim diyeceksin muhakkak ama daha yasini basini almamis kisilerin bu seviyorum halleride bana komik geliyo.
lisa askindan oteye gitmez bi yastaki sevgiler bence.
o yuzden bunlara guvenip apar topar evlenmek en basta buyuk hata.
ins durumlar duzelir ve ayri eve cikarsiniz.
baska diyecek pek bisey yok sanirim.

Neden turkiye deki insanların yasam şartlarını kötülüyosunuz sanki yurtdışına gelin gidenlerin durumu cokmu iyi resmen dışlanıyor

Gurbete giden gelin ve damatlarin durumu da içler acisi ne dil biliyorlar nede kültür
Konu sahibi de aynı durumda oda bi şekil gurbette sayılır

Burda yanlış olan konu sahibinin mantıksız erken evlilik yapması yurtdışı da olsa turkiye de olsa durum farketmez

Daha 19 yaşındasın.Yırt hepsinin ağzını.Yaşı küçük cahil gelin derler en fazla.Ama bari sinirlerin yıpranmamış olur.Bir iki kere ağızlarına edersen bidaha uğraşmamak için zaten ona göre davranırlar.Susup kendini yıprattığına değmez.

Neden turkiye deki insanların yasam şartlarını kötülüyosunuz sanki yurtdışına gelin gidenlerin durumu cokmu iyi resmen dışlanıyor

Gurbete giden gelin ve damatlarin durumu da içler acisi ne dil biliyorlar nede kültür
Konu sahibi de aynı durumda oda bi şekil gurbette sayılır

Burda yanlış olan konu sahibinin mantıksız erken evlilik yapması yurtdışı da olsa turkiye de olsa durum farketmez

Bu yorum banaydi sanirim, yanlis anlasilma olmasin. Ben ordaki yasam sartlarini kotulemiyorum fakat sizin de belirttiginiz gibi, konu sahibi de su an gurbette gibi bir durumda. Turkiye de onun gurbeti oldu simdi cunku dogup buyudugu huyunu suyunu bilmedigi bir ortamda su an. Yakin cevremde turkiye'de evlenip geri gelenlerin oldugu gibi, buraya gelip cok zorluk cekip geri dönenlerde cok oldu. Ya da bir sure sonra alistilar, alismaya mecburdular diyelim. Simdi sartlari karsilastirmak elbette cok yanlis olur ama yurtdisinda 19 yasinda ve bosanmis bir sekilde hayatina cok daha iyi devam eder. Bu benim dusuncem..

Konu sahibinin yerinde olsam geri dönerdim, tabiki kendisi bilir. Gercekten asiri cahil dusuncelere sahip kendisi...

Bu yorum banaydi sanirim, yanlis anlasilma olmasin. Ben ordaki yasam sartlarini kotulemiyorum fakat sizin de belirttiginiz gibi, konu sahibi de su an gurbette gibi bir durumda. Turkiye de onun gurbeti oldu simdi cunku dogup buyudugu huyunu suyunu bilmedigi bir ortamda su an. Yakin cevremde turkiye'de evlenip geri gelenlerin oldugu gibi, buraya gelip cok zorluk cekip geri dönenlerde cok oldu. Ya da bir sure sonra alistilar, alismaya mecburdular diyelim. Simdi sartlari karsilastirmak elbette cok yanlis olur ama yurtdisinda 19 yasinda ve bosanmis bir sekilde hayatina cok daha iyi devam eder. Bu benim dusuncem..

Konu sahibinin yerinde olsam geri dönerdim, tabiki kendisi bilir. Gercekten asiri cahil dusuncelere sahip kendisi...
Aslında genel olarak yazdım bi kaç arkadaş daha yorumlarında ne kadar akılsız olduğunu yurtdışını nasil bırakıp ta nasil türkiye de yaşarsın gibi yorum yapmışlar

Burda da yüksek standarlarda yaşayan insanlar var

Ben ülkemi ve yaşadığım cevremi asla birakipta başka bi ülkede yaşamazdim

konu sahibi de yanlış yapmış doğduğu yaşadığı kültürü bırakıp başka bi ülkeye gelmiş
Nasıl burdan gidenler orda uyum sagliyorlarsa zorda olsa konu sahibi de sağlamak zorunda yada diğer seçenek

Ne kadar türkiye uyruklu olursa olsun yinede kültür farkı var yetişme tarzı var

Evet ordaki yasam şartlarıyla turkiyedeki yasam şartları farklı katılıyorum

İnsallah hakkında doğru bi karar verir daha çok genç

onun kocası ayrı ev açmiş diye bişey yok bunları biz nişanlıyken kayınvaldmgl ayırıyor büyük gelinim yanımda 5 sene durdu bu gelinimide yanımda 5 sene durduracam diyor kocamla bazen anlaşamıyolar bile yatak oda takımını bize aldırdılar daha onun borcu bitmeden kocam eve felan çıkamam ben diyor.. acelem neydi güzel soru ben konyanın bi kasabasında oturuyodm ailemle ve burda 18 yaşına gelmiş kızlar artık evliliğe hazır olanlardır bi konyda değldir eminim türkiyenin bazı bölgelernde vardır böyle şeyler elalemn lafını bençok takarım yok evde kalmış yok oğlanlarla konşyor namusuma tek bi laf ettiklernde ben biterdm bi benm için geçerli değil bu tüm kızlar için geçerli.. ben kocmla severk evlendm görcu usulu değldi ama ailesni tanımak içn fırstm olmadı işte

konya:KK53:

K O N Y A:KK53::KK53::KK53:

bacım ben 5 buçuk sene önce bunun anketini yaptım, boru mu :eek: istatistik kurumları yalan, bu gerçek :KK55:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...olanlar-anket-yapiyoruz-esiniz-nereli.361852/

okuyun öğrenin küçük hanımlar.
bu arada konyalılar bana kızmasın. kendim de konyalıyım ve bu anketi de konyanın 1. geleceğini bilerek açtım, yanılmadım. hepsi bu. :KK54:

nasıl geçineceğiz? onca insanla aynı evde ne şartlarda yaşayacağım ? evlendiğim adam daha şimdiden pasaportumu yakmakla tehdit ediyorsa ileride bana daha neler yapar ? bunları düşünmeden sırf seviyorum klişesi altında evlendiysen geçmiş ola çocuğum ,ailenin yanına dönemiyorsan çekeceksin ,bile bile lades demişsin biz sana ne diyelim ki şimdi ?

Back
X