herpes/hsv1-2 hakkında konuşalım

kunefe01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
1
0
1
kızlar merhaba,
size hsv-2 (genital herpes) tanısı aldığım süreçten, onun öncesinden ve sonrasından bahsetmek istiyorum. çünkü internet ortamında çok can sıkıcı şeyler yazabiliyor ve genel olarak dolanan bilgiler hep aynı. yaşadığım süreç belki size de yardımcı olur.
korunmasız cinsel birliktelik ve oral seks (karşılıklı) yaşamıştım aynı kişiyle. hemen ardından 2-3 gün sonra vajina bölgemde küçük sızlamalar hissetmeye başladım. vajina temizliği için jilet kullandığımdan ara sıra ters aldığımda sivilce çıkar hızlıca kaybolurdu, yine öyle bir şey sandım. fakat geçmedi ve gün geçtikçe canım yanmaya başladı. yattığım yerde yatamıyordum hatta oturmak imkansız gibiydi. ağrıdan uyandığımı hatırlıyorum. tuvalete çıkmak (idrar) zaten tamamen zulümdü ve yaparken inanılmaz canım yanıyordu (bu arada bir doktordan duyduğum bilgi: canınız çok yansa bile tutmamanız, yapmanız lazım). kendiliğinden geçer diye 1-2 gün idare etmeye çalıştım fakat dayanamayıp doktora gittim en son. (ben doktora gitme alışkanlığım olmadığı için bu kadar bekledim siz sakın beklemeyin, hemen gidin) doktor smear testi yapmaları gerektiğini söyledi, yaptırdım. sonucun 3-4 haftaya anca çıkacağını (devlet hastanesiydi) beklemem gerektiğini söyledi. ben tabi düşünüyorum bu acıyla nasıl yaşayacağım diye. neyse doktorun dediği gibi olmadı ve 3-4 güne sonuçlar çıktı. sadece HPV için yapılan testin sonucu ayrı çıkıyor onu beklemen lazım dediler. (o da 1 hafta sonra negatif çıktı) baktım hsv-2 pozitif yazıyor ben sandım ki bu HPV kızlar dedim hayat bitti yani bi görseniz halimi deli gibi ağlıyorum. sabah oldu koştur koştur doktora gittim dedim benim sonucum bu napmam lazım? beni enfeksiyon bölümüne yönlendirdi, oradaki kadından allah razı olsun yani içimi o kadar rahatlattı ki inanamazsınız. ben tabi bu konuda aşırı cahil olduğum için diyorum ki bunu ben mi bulaştırdım ona hani bu nedir yani saçmalayıp duruyorum. kadın dedi ki bu sana partnerinden bulaşmış, onun ağzından ya da penisinden bulaşmış olabilir. (kızlar açık konuşmak gerekirse etraf karanlıktı, penisinde açık bir yara ya da sivilce gibi şeyler görme fırsatım olmadı ama ben de onun ağzından benim vajinama geçtiği kanaatindeyim.) ve özellikle erkeklerde bunun genelde gözle görülmediğini söyledi. senden partnerine bulaşmaz dedi. ben de sordum bakın internette regl olunduğunda ya da oradaki tüyler alındığında tekrarlayabileceği yazıyor diye. öyle bir şey yok sen sana verdiğim ilaçları kullan yeterli dedi. çıktım kızlar doktordan, zaten bu süreçte kendi kendine o kabarcıklar inmeye başlamıştı. dediği ilaçları kullandım yaklaşık 1 haftalık bir antibiyotik tedavisiydi. ve tamamen geçti.
asıl önemli süreç bundan sonra ne olacağıydı. ben o günden sonra hiç cinsel/oral birliktelik yaşamadım hatta öpüşmedim bile. olayın üstünden yaklaşık 10 ay geçti ve hiç tekrarlamadı (çok şükür :nazar:) - (tekrarladıysa bile ben hiç hissetmedim varlığını). yine jilet kullanmaya devam ettim ve regl olduğumda da bir şey çıkmadı. fakat tabi bir cinsellik yaşamadığım için onu tecrübe edinemedim. ve size danışmak istediğim kısım da burada başlıyor.
internette araştırdığımda kondom kullanılsa dahi bulaş riskinin hiçbir zaman %0 olmayacağı yazıyor (elbette farkındalık yaratabilmek amacıyla da belirtliyordur) fakat google'a başım ağrıyor yazınca bile neler neler çıktığını hesaba katarsak, deneyimlemiş birinden bunu duymak istiyorum. benim tahminim aynı ağızdaki uçuk gibi bunun da aktif olmadığı zaman bulaşacağını düşünmüyorum. uçuk çıkartan biriyle uçuğu varken öpüşürseniz size de geçer ya ama yokken öpüşürseniz geçmez ya da geçme olasılığı çok çok düşüktür. ben genital bölgede aktif lezyon yokken de birleşme yaşanacağı zaman bulaşma olacağını düşünmüyorum, ama bu tamamen benim fikrim ve bazı yaptığım araştırmalar/doktorumun dedikleri sonucunda vardığım bir kanaat. bu arada partnerinizin ağzında uçuk varken size oral yolla temas ederse de bulaşacağını düşünüyorum. yani uzun lafın kısası aktif bir uçuk (ne cinsel bölgede ne ağızda) yoksa partnere bulaşacağını düşünmüyorum korunulmasa bile. (bir araştırma verisinde de aktif lezyon yokken bulaş riskinin %1 olduğu yazıyordu).
siz deneyimlediniz mi? başına gelen var mı, birbirimizi aydınlatalım :KK3:

Öncelikle çok geçmiş olsun, ben bekar ve cinsel birlikteliği yaşamamış biriyim hatta sevgilim bile olmadı yaşım 26 doktora akıntı ve kasık ağrısı nedeniyle gitmiştim sonrasında doktorumun yaptığı muayene sonucu vajina iç dudaklarda siğil olduğunu öğrendim tabi ben cahilim nerden bileyim hpv ne cinsel yolla bulaşan hastalıklar ne hani elimizde ayapmızds çıkar krem kullanınca geçer tekrarlamaz öyle bir şey sanıyorum araştırınca dünyam başıma yıkıldı gi i oldu bana test yapmadı krem yazdı ve bu krem bağışıklık sistemini uyarıyırmuş dış genital bölgeye sürülmesi gerekiyormuş neyse ben sürdüm bir kaç gün öyle böyle fena olmadım vajina iç bölgede su dolu bir kabarcık oluştu nasıl kaşınıyor hafif batıyor tabi anlam veremedim o kısım patlayıp kızarana kadar öyle kötü bir kaç gün geçirdim ki tuvalete çıkamaz oldum kremden o bölgeye zarar geldi ye düşündüm doktor çünkü dış bölgeyi tahriş edebilir dedi neyse aleovera falan sürdüm derken geçti acısı bir kaç güne ne zaman o kısma yakın bir yere asit oranı yüksek bir şey deyse orada aynı şey oluşuyor herpes mi yoksa o kısım hassas o nedenle mi çözemedim bşr kaç gün önce iki yerde aynı kızarıklığı gördüm enfeksiyon için krem sürünce kaşınmaya başladı belki de hassastır bilmiyorum. Neden anlattın bunca şeyi diyebilirsin brçaz içimi dökmek istedim. Yarın doktor randevum var bu Hsv2 olayını da sorarım. Benim araştırmalarım ve okuduğum kaynaklara göre uçuk yokken bulaşabilir ama çok yüksek riskli değil. Ben de sizin gibi düşünüyorum dudakta ki mantık. Vajina bölgesi sızlama yaparsa vs. O ara bulaşma ihtimali olabilir.

Back