- 27 Ekim 2016
- 425
- 381
- 18
6 aylık evliyiz ve birbirimizden çok mutluyuz beraberken de çok eğleniyoruz.. Ama ne zaman yanlız kalsam evde yada başka yerde bebegimizin olamayacağı düşüncesi beni mahvediyor..çünkü yaşım gereği rezervim düşük çıktı eşimde 20 sene evvel varikosel ameliyatı geçirmiş..anlayacağınız işimiz çok zor ve ben artık her An bu düşüncelerle yaşamaktan bıktım tükendim.. ne hayattan nede evliliğimden zevk aliyorum.. çocuksuz aile olarak yaşama düşüncesine nasıl alışicam onuda bilemiyorum.. siz olsanız ne nasıl yapardiniz..
Çocuk demek sorumluluk demek. Olmayacağı kesin değil oldu ki olmayacağını öğrendiniz boş tarafından bakmayın. Hayırsız evlat olacağına olmamasını uygun görmüştür belki mevlam. Belki tüp bebek denersiniz.. ya da hiç olmadı ama illa ki istiyorsun o halde eşin de sen de 30 yaşından büyükseniz istediğiniz zaman, küçükseniz en az 5 yıl evlilik sürecinden sonra evlatlık için başvurabilirsiniz. Maddi durum, psikolojik durum, ev ve çevreniz de müsaitse olumlu karar alacaksınızdır zaten.
Ama herkesin çocuğu olmak zorunda degil çevremde kimisi olmadığından kimisi istemediğinden çocuksuz çook mutlu aileler var.. Hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım inşallah.