• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey annesinin isteğine göre oluyor

crean

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
112
9
296
nereden başlasam bilemiyorum okadar daraldımki belki birileriniz bana yardımcı olur akıl verir erkek arkadaşımın ailesinin durumu bize göre gayet iyi fakat annesi kanser tedavisi görüyor aileler tanıştı gelip ve 2 hafta sonra istemeye gelicekler annesi isteme söz nişan aynı anda olsun ben kalabalığa giremiyorum dedi ailem kabul etti ki en büyük istekleri salon tutup nişan yapmaktı fakat erkek arkadaşımla konuşunca öğrendimki ailesi sadece bize salon takımını alıcakmış okadar yani düğün için hiç bir yardım yapılmayacak erkek arkadaşımla benim yapmam gerekiyor ama bizimde kenarda birikmişimiz yok ve hazirana evlenmek istiyoruz benimde 27 senedir tek hayalim düğün yapmak sevdiklerimle karşılıklı oynamaktı ama erkek arkadaşım altından nasıl kalkıcaz nasıl yapıcaz diyor pek yapma taraftarı değil anneside nikah yaparsınız sadece demiş ağlıcam herşey annesinin istedğine göre oluyor ve ben ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne olur ban akıl verin durumları o kadar iyiyken yardım etmemelerine anlam veremiyorum

nereden başlasam bilemiyorum okadar daraldımki belki birileriniz bana yardımcı olur akıl verir erkek arkadaşımın ailesinin durumu bize göre gayet iyi fakat annesi kanser tedavisi görüyor aileler tanıştı gelip ve 2 hafta sonra istemeye gelicekler annesi isteme söz nişan aynı anda olsun ben kalabalığa giremiyorum dedi ailem kabul etti ki en büyük istekleri salon tutup nişan yapmaktı fakat erkek arkadaşımla konuşunca öğrendimki ailesi sadece bize salon takımını alıcakmış okadar yani düğün için hiç bir yardım yapılmayacak erkek arkadaşımla benim yapmam gerekiyor ama bizimde kenarda birikmişimiz yok ve hazirana evlenmek istiyoruz benimde 27 senedir tek hayalim düğün yapmak sevdiklerimle karşılıklı oynamaktı ama erkek arkadaşım altından nasıl kalkıcaz nasıl yapıcaz diyor pek yapma taraftarı değil anneside nikah yaparsınız sadece demiş ağlıcam herşey annesinin istedğine göre oluyor ve ben ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne olur ban akıl verin durumları o kadar iyiyken yardım etmemelerine anlam veremiyorum

Öncelikle annesine bence çok fazla kızma kolay bi hastalık geçirmiyor canım önceliği tabiiki hayatı.Allah şifa versin evlerden ırak olsun.Kanser tedavisi az masraflı bir olay değil belki durumları o yüzden kötüye gidiyo olabilir maddi açıdan.Ama bi yandan sende haklısın tabii ideallerin, hayallerin var.Ama durum bunu gösteriyor.Annesi seni istemeyedebilirdi.Maddi sebepler çok aşılmıycak şeyler değil.Umarım her şey rayına girer.Dediğim gibi annesine fazla kızma arkadaşının.Yazdıklarımdan senin haksız olduğun sonucunu çıkarma.:)

Yardım etmek zorunda değiller. Madem evlneceksiniz kendi ayaklarınızın üzerinde durun

Üstelik kaynananız hastaymış, bu hastalık insanda ne para bırakıyor ne de sabır...

yok olurmu öyle şey düşünceni paylaştığın için çok teşekkür ederim ama bir insanda oğlu içni en azından çıkartıp 10 bin de veremezmi ? tabiki yaşadığı çok kötü ama bende çok arada kaldım ailem ayrı üzülüyor sevgilim ben ayrı üzülüyoruz biz herkeze haziran diyorduk annesi şimdide kalkmış yok eylül olsun diyor sürekli onun istedikleri oluyor kimse bana sen nasıl istersin demiyor yada ortak birşey bulalım demiyorlar

Arkadaşlarımın çoğu nişanlısıyla beraber borca girip bütün düğün borçlarını kendileri ödediler genelde aileler karışmıyo bana kalırsa en güzeli ...aileler devreye girince genelde istenilen mobilyalar eşyalar pek alınmıyor. çalışıyormusun bilmiyorum ama el ele verince üstesinden kalkamıcanız hiç bişey yok nolur 2 yıl sıkıntı çekersiniz olur biter günüller bir olsun yeter ki . Sizde eşya alırken mobilya alırken heryeri araştırırsınız hoşunuza giden ama kesenizede uyan mobilyalar seçersiniz . bence üzülüp ne kendiizi nede sevgilinizi üzmeyin bu zamanlar en güzel zamanlar ... siz değil ama aileler oturur konuşur ne yapacaklarını ne yapmayacaklarını öğrenirsiniz ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız . çoğu evliliklerde aileler alır eşyayı ve gösteriş yapılır borcu aileler ödeneceği söylenir sonuç kızla oğlan öder bütün borcu en azından siz herşeyi baştan biliyosunz ona göre hareket edersiniz.

Arkadaşlarımın çoğu nişanlısıyla beraber borca girip bütün düğün borçlarını kendileri ödediler genelde aileler karışmıyo bana kalırsa en güzeli ...aileler devreye girince genelde istenilen mobilyalar eşyalar pek alınmıyor. çalışıyormusun bilmiyorum ama el ele verince üstesinden kalkamıcanız hiç bişey yok nolur 2 yıl sıkıntı çekersiniz olur biter günüller bir olsun yeter ki . Sizde eşya alırken mobilya alırken heryeri araştırırsınız hoşunuza giden ama kesenizede uyan mobilyalar seçersiniz . bence üzülüp ne kendiizi nede sevgilinizi üzmeyin bu zamanlar en güzel zamanlar ... siz değil ama aileler oturur konuşur ne yapacaklarını ne yapmayacaklarını öğrenirsiniz ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız . çoğu evliliklerde aileler alır eşyayı ve gösteriş yapılır borcu aileler ödeneceği söylenir sonuç kızla oğlan öder bütün borcu en azından siz herşeyi baştan biliyosunz ona göre hareket edersiniz.

evet ben zaten herşeyi kendimiz yapalım ailelere yük olmayalım istiyorum fakat sevgilim ben borça falan giremem evlendikten sonra kredi ödeyemem diyor. Çalışıyordum ama ailesi ve kendi istemediği için işten ayrıldım böyle şeyler olcağını bilseydim hayatta ayrılmazdım yaptım bir hata benim üzüldüğüm yardım etmiyolar ama herşeye karışıyolar kredi çekelim diyorum yok diyolar eee napıyım peki ben şimdi

kimseden yardım beklemeyin...

bizde aynı durumda sayılırız.. benimki hasta falan da değil nişanlımın parasına el koyuyor bide

en mantıklı yol bir yıl daha bekleyip para biriktirmek oldu... aynısını tavsiye ederim

neden erkenden evleneyim diye hayallerinizden vazgeciosunuz? dünya evi kaçmıyor ki :9:

Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.

tatlı dille segiline anlatın eminimki sizin istekleriniz de olur

ayy inşallah olur bugun konuşucam oturup ama işte yanlışmı yaparım diye merak ettim oyüzden sizlerden fikir almak istedim siz benim yerimde olsanız neler yapardınız diye

Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.

evet evet evet işte bu bende bunu düşünüyorum ama dile getiremiyorum benim arkadaşımın babası kanserdi apar topar evlendiler babası mürvedini görsün diye şimdi bana içinden ne geliyorsa yap çünkü benim babam hasta olduğu halde ben yapamadım çok pişmanım sen yapmalısın yoksa ilerde çok üzülürsün diyor

annesi hasta oldugu için belki bu sürecte düğün yapmak içinden gelmiyordur zaten oglu kırılmasın diye kabul etmiş zaten kanser hastalıgı Allah korusun kolay tedavi edilebilen bir hastalık degil ben bu sürecten sonra çok kurtulan insanda görmedim inşaallah Allah şifasını verir.
O agır bir hastalık onlar bununla ugrasırken sizin dugunde göbek atmanız hoş olmaz sen kendi anneni hasta oldugunu düşün geçip karsında oynasalar hoşuna gider mi :((
önemli olan evlenmekse bence bu kadar takılma nikahta çok güzel birsey ben sadece nikah istedim mesela bizim de fazla harcayacak paramız yok dugun için verecegimiz paraya bir eksigimizi alırız. Kına gecesini kız evi yapıyor o gun istedigin gibi bir organizasyon yap diledigin gibi eğlen bence.
Hemde arkadaslarında dedigi gibi tedavi sürecinde masraf cok fazla olabiliyor maddi durumları sandıgın kadar iyi olmaya bilir çok takılmamak gerekiyor.

kimseden yardım beklemeyin...

bizde aynı durumda sayılırız.. benimki hasta falan da değil nişanlımın parasına el koyuyor bide

en mantıklı yol bir yıl daha bekleyip para biriktirmek oldu... aynısını tavsiye ederim

neden erkenden evleneyim diye hayallerinizden vazgeciosunuz? dünya evi kaçmıyor ki :9:

onuda söyledim :) ama bu seferde torunlarını görsünler bir an önce deniliyor ya ne önersem hemen başka bir cevap geliyor :) ayy valla sinirlerim bozuldu:43::43:

kayınvalıdenın hastalıgıyla bu durumun alakası yok bence
ınsan bır kere evlenır ve cıftler konusur ıstedıklerı gbı herseyı kararlastrırlar
onları dınlemek zorunda degılsın senınde dusuncelerın var fıkırlerının arkasnda dur
bn boyle olmasını ıstıyorum de o zmn dha kıymetlı olursun emın ol

yok olurmu öyle şey düşünceni paylaştığın için çok teşekkür ederim ama bir insanda oğlu içni en azından çıkartıp 10 bin de veremezmi ? tabiki yaşadığı çok kötü ama bende çok arada kaldım ailem ayrı üzülüyor sevgilim ben ayrı üzülüyoruz biz herkeze haziran diyorduk annesi şimdide kalkmış yok eylül olsun diyor sürekli onun istedikleri oluyor kimse bana sen nasıl istersin demiyor yada ortak birşey bulalım demiyorlar

verip başınıza kakmaları daha mı iyi?

sizde küçük ve güzel bi yerde nikah yaparsınız. yok mu bi çay bahçesi çevrenizde

hem ucuz our hemde hayalinizden vazgeçmezsiniz

nişanlınız haklı evlenip borç ödemek daha zor:34:

bu kadar üzülmeyin.sağlığınız yerinde,aşkınız yanınızda :)

merhaba.. ben de bir genç kız olarak düğünümün olmasını çok isterim.. bu bizim en doğal hakkımız değil mi ki zaten. ayrıca düğün yapmak geleneklerimizde de var. sonuna kadar destekliyorum seni. ben ailesi mecbur değil diye düşünmüyorum. eğer ki imkanları varsa, yapmalılar. birikimimiz yok diyorsun. hazirana kadar ne kadar birikim yapabilirsiniz ki.. bence erkek arkadaşınla güzelce konuş canım. öyle olsa ne kadar mutlu olacağından bahset. seni mutlu olacağın birşey yapmak ister elbette ki o da. eğrisini doğrusunu olurunu olmazını iyice konuşursunuz. çok uçmadan mütevazi bir düğünde umarım karar kılabilirsiniz. bu senin Allah kısmet ederse bir kez yaşayacağın birşey.

ben onlarıda kırmak istemiyorum normalde biz eylülde evlenicektik fakat annesi erteleye erteleye hazirana kaydırdı şimdide eylül sitiyor 8 senedir bu hastalıkla uğraşıyor genede çok şanslı çünkü her insan bu illet hastalıkla bu kadar savaşamıyor o yüzden çok şükür en azından savaşmak içni vakti var ama bende bu yaşıma akdar beklemişim benimde hayallerim var ama inanın benim annem Allah korusun bu durumda olsa bir anca önce evlendirip görmek ister ve inanın asla ağzını açmaz çünkü bizim sülale sürekli bu illetden vefat etti ve hiç kisme böyle davranmadı tam tersi herşeylerini yapıp göbek attılar tabikide Allah kimsenin başına vermesin ama gerçekten hepinize çok teşekkür ederim

artık herkes kendi çabasıyla evleniiyor
geçmişte kalmış kız taraf erkek tarafı durumları çünkü iki tarafta çalışıyor genelde
biz de evlilik planları yaparken kredi çekip ödeyelim diyorduk birikmişimiz yoktu çünkü
her istediğimiz olmuyor maalesef ama otur konuş biz bayanlar için önemli gelinlik düğün ama kendin istiyorsan yap yoksa başkaları istiyor milletin gönlü hoş olack diye de düğün yapma

verip başınıza kakmaları daha mı iyi?

sizde küçük ve güzel bi yerde nikah yaparsınız. yok mu bi çay bahçesi çevrenizde

hem ucuz our hemde hayalinizden vazgeçmezsiniz

nişanlınız haklı evlenip borç ödemek daha zor:34:

bu kadar üzülmeyin.sağlığınız yerinde,aşkınız yanınızda :)

ben çay bahçesinede razıyım işin ilginç yanı o ama annesi herşeye bir bahane buluyor bazen beni istemediğini düşünüyordum ama tanışmaya gelince okadar tatlı konuştuki benimle kafam karıştı sanırım daha bilmediğim erkek arkadaşımın bana söylemediği daha çok şey var gibi geliyor :)

artık herkes kendi çabasıyla evleniiyor
geçmişte kalmış kız taraf erkek tarafı durumları çünkü iki tarafta çalışıyor genelde
biz de evlilik planları yaparken kredi çekip ödeyelim diyorduk birikmişimiz yoktu çünkü
her istediğimiz olmuyor maalesef ama otur konuş biz bayanlar için önemli gelinlik düğün ama kendin istiyorsan yap yoksa başkaları istiyor milletin gönlü hoş olack diye de düğün yapma

yok düğünü tamamen ben istiyorum sevdiklerimle karşılıklı oynamak istiyorum çünkü bizde söz nişan nişan bohçasi kına gecesi hiç biri yapılmayacak kayınvalidem istemiyor hiç birini

Back
X