• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey annesinin isteğine göre oluyor

evet ben zaten herşeyi kendimiz yapalım ailelere yük olmayalım istiyorum fakat sevgilim ben borça falan giremem evlendikten sonra kredi ödeyemem diyor. Çalışıyordum ama ailesi ve kendi istemediği için işten ayrıldım böyle şeyler olcağını bilseydim hayatta ayrılmazdım yaptım bir hata benim üzüldüğüm yardım etmiyolar ama herşeye karışıyolar kredi çekelim diyorum yok diyolar eee napıyım peki ben şimdi

hiç sıkma kendini iş başuru yaparsın işe başlarsın kendi açından yapacağın herşeyi alırsın evlendikten sonra kredi ödeyemezse o kadar boru evlenmeden öder. senin düğün istemek en doğal hakkın istedikleri olmadı sürece nişanlılık uzar ....

ben borç ödeyemem diye ama senin çalışmana izin vermiyo, bu çok ilginç, ama daha ilginç olanı onlar istiyo diye senin işten ayrılman, ee nolcak şimdi insaf edip sana düğün yaparlarsa ne ala yoksa nikahtan gideceksin, madalya taktılar mı bari işten ayrıldın diye, kadınlarda en sinir olduğum şey bu

canım benim, siz gene şanslıymışsınız. size salon takımı alıyorlarmış .biz evlenmeye karar verdiğimizde tırnak çöpü kadar yardım edenimiz olmadı. en ufak iğnemize kadar kendimiz aldık. Birde bu yetmiyormuş gibi eşimin babası eşimden para isterdi. bizimde hiç birikmiş paramız yoktu. maaşlarımızı alınca birleştirip eşyamızı alıyorduk ve çok mutlu oluyorduk. sizde öyle yapmaya çalışın. başka şansınızda yok sanırım

canım benim, siz gene şanslıymışsınız. size salon takımı alıyorlarmış .biz evlenmeye karar verdiğimizde tırnak çöpü kadar yardım edenimiz olmadı. en ufak iğnemize kadar kendimiz aldık. Birde bu yetmiyormuş gibi eşimin babası eşimden para isterdi. bizimde hiç birikmiş paramız yoktu. maaşlarımızı alınca birleştirip eşyamızı alıyorduk ve çok mutlu oluyorduk. sizde öyle yapmaya çalışın. başka şansınızda yok sanırım

hatun işten ayrılmış maaşı yok ki güzelim

sana katılıyorum bizde iğnemize kadar kendimiz aldık üste bide onlara para verdik gir bi işe beraber çalışın kredi çekin bir senede bitirirsiniz yapın düğününüzü kimseden fayda yok vala ama düğünden vazgeçme ileride çok üzülürsün

canım birkaç dk'da konu hızlı ilerlemiş, işten ayrıldığını ve sevgilisinin çalıştırmadığını okumamıştım.

işte ben böyle durumlara sinir oluyorum, nişanlısıda kredi çekmeye yanaşmıyomuş, çünkü o da ailesi gibi düşünüyo nikah yapmak istiyo

O halde acele etmeyin nişan evde olsun düğün için para biriktirin 4-5 yıl nişanlı olanları biliyorum ben biraz sanki herşeyi onlardan bekler gibi geldi bana

İşten ayrılman iyi olmamış ,tabi o halde ne verilirse ona razı olacaksın

İnsan sevdiği insanın en çok istediği şeyi yapmaz mı hayatında 1 defa yaşıyabileceği o güzel duygu için hemde... o kestirmeden masraf olmadan nikahtan evlenip bu işi bitirmek istiyor. Bence hemen evlenme taraftarı olma sevgilinin ve ailesinin huylarını öğren insan iç içe olmaya başlayınca daha çok anlıyo en azından evlenenler bazı şeyleri yok saydıkları için şimdi çok pişan oluyorlar sende pişman olma 40 defa düşün 1 defa hareket et.

evlenmekte acele etme iş bul çalış biriktir parasını herşeyi gönlüne göre iste yap bu senin hayatın bir kere gelin olacaksın herşey istediğin gibi olsun ezdirme kendini hem. herşeyi çok çok aldıran altını falan... gelinler gözlemlerime göre dAHA kıymetli oluyor kayınvalidelerin gözünde sanki onlara mecburmusun, gençsin başka kısmetlerde bulursun bunu bilsinler hissetsinler

nereden başlasam bilemiyorum okadar daraldımki belki birileriniz bana yardımcı olur akıl verir erkek arkadaşımın ailesinin durumu bize göre gayet iyi fakat annesi kanser tedavisi görüyor aileler tanıştı gelip ve 2 hafta sonra istemeye gelicekler annesi isteme söz nişan aynı anda olsun ben kalabalığa giremiyorum dedi ailem kabul etti ki en büyük istekleri salon tutup nişan yapmaktı fakat erkek arkadaşımla konuşunca öğrendimki ailesi sadece bize salon takımını alıcakmış okadar yani düğün için hiç bir yardım yapılmayacak erkek arkadaşımla benim yapmam gerekiyor ama bizimde kenarda birikmişimiz yok ve hazirana evlenmek istiyoruz benimde 27 senedir tek hayalim düğün yapmak sevdiklerimle karşılıklı oynamaktı ama erkek arkadaşım altından nasıl kalkıcaz nasıl yapıcaz diyor pek yapma taraftarı değil anneside nikah yaparsınız sadece demiş ağlıcam herşey annesinin istedğine göre oluyor ve ben ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne olur ban akıl verin durumları o kadar iyiyken yardım etmemelerine anlam veremiyorum

yaşanılan hastalık hem maddi hem de manevi olarak çok ağır yaptırımları olan bir hastalık
kanserinin türünü bilmesem de en basitinden en komplikesine hepsinin aslında bünyeye duygusal olarak bıraktığı izler aynı

elbette ki kalabalığa giremiyordur kayınvaliden, çünkü eğer şu anda veyahut yakın zamanda kemoterapi ya da radyoterapi gördü ise, bağışıklığı baskılanmış demektir, bir bebek kadar açıktır onun vücudu tüm mikroplara...
bundan daha doğru bir istek olamaz, buna sonuna kadar katılıyorum.

annesinin düğün istememe sebebini bilemeyiz, ancak hiç bir türlü şatafatı istemiyor anladığım kadarı ile (nişan, kına, düğün vs)
bunun onun psikolojisi ile ya da maddiyat ile ilgili olduğunu düşünüyorum

bence kınanı, kızlar arasında, gerekirse erkek tarafına söyemek zorunda bile değilsin, "bana da süpriz oldu dersin", gene yapabilirsin, gene arkadaşlarınla eğlenebilirsin
düğün yapmazsınız ama nikahtan sonra gene gençler yemekli bir eğlenceye gidebilirsiniz,
yani herşeyin orta yolu bulunur.
bir de bunları öner bakalım erkek arkadaşına

Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.
davulun sesi oraya geldiği kadar hoş değil maalesef sevgili Ebru,
öyle zor ki...
evet feci bir ikilen, kişinin kendi içinde yaşadığı da feci bir ikilem
isyan, reddetme, kabulleniş, hespi safsah safha
bilemiyoruz ki kayınvalide hangi evrede şu anda?
ancak hastalığını kullanmak biraz ağır bir kelime olmuş sanırım

verip başınıza kakmaları daha mı iyi?

sizde küçük ve güzel bi yerde nikah yaparsınız. yok mu bi çay bahçesi çevrenizde

hem ucuz our hemde hayalinizden vazgeçmezsiniz

nişanlınız haklı evlenip borç ödemek daha zor:34:

bu kadar üzülmeyin.sağlığınız yerinde,aşkınız yanınızda :)

Bende aynı sekilde düsünüyorum kendi ailem' den birsey talep edemezken, karsı tarafa '' bu, bu, bu '' diyemezdim..
Acıkcası dogru da gelmiyor bana.
Kac yasında insanlarız, evlilik gibi bir kararı alıyorsam herseyi hazırlamısım demektir.
Babama ya da kayınpederime güvenerek dügün dernek isine girmem..
Birikmisim yoksa beklerim veya gücümün yettigi kadarıyla yetinirim..
Kayınvalidenize sifa, size de mutluluklar diliyorum.

konunu okudum . bana kızma ama neden sadece erkek tarafının yükü olsun ki düğün. benim çoğu arkadasımın ben de dahil ya 2 düğünümüz oldu ya da yapılan düğün ortak oldu. eğer durumları varsa; senin ailen de 3-5 kuruş atsa , karşı taraf da atsa 3-5 kuruş;kalanını da siz halletseniz madem bu düğün çok isteniyor. gerekirse bir iki esyanız eksik olur;ama sizin de hayaliniz karşılanmış olur.ben aldı verdi hesabı olmasın diye herşeyi eşit yaptırttım. 2 aile de 3 aşaı 5 yukarı aynı harcadı. hatta fazlaysa da benimki fazla harcadı. içim de rahat. kulağımı kurutan da yok.şimdi siz çıkıp isteseniz direk;şu hasta halimle talepkar gelinle uğrasıyorum diyecek kayınvalideniz ve oğlu da ona hak verecek.arada derede siz kalcaksınız. ömür boyu da basınıza kakacaklar.o yüzden orta yolu bulun hem sizin gönlünüz olur hem de onlar kusur bulamaz.

yaşanılan hastalık hem maddi hem de manevi olarak çok ağır yaptırımları olan bir hastalık
kanserinin türünü bilmesem de en basitinden en komplikesine hepsinin aslında bünyeye duygusal olarak bıraktığı izler aynı

elbette ki kalabalığa giremiyordur kayınvaliden, çünkü eğer şu anda veyahut yakın zamanda kemoterapi ya da radyoterapi gördü ise, bağışıklığı baskılanmış demektir, bir bebek kadar açıktır onun vücudu tüm mikroplara...
bundan daha doğru bir istek olamaz, buna sonuna kadar katılıyorum.

annesinin düğün istememe sebebini bilemeyiz, ancak hiç bir türlü şatafatı istemiyor anladığım kadarı ile (nişan, kına, düğün vs)
bunun onun psikolojisi ile ya da maddiyat ile ilgili olduğunu düşünüyorum

bence kınanı, kızlar arasında, gerekirse erkek tarafına söyemek zorunda bile değilsin, "bana da süpriz oldu dersin", gene yapabilirsin, gene arkadaşlarınla eğlenebilirsin
düğün yapmazsınız ama nikahtan sonra gene gençler yemekli bir eğlenceye gidebilirsiniz,
yani herşeyin orta yolu bulunur.
bir de bunları öner bakalım erkek arkadaşına

davulun sesi oraya geldiği kadar hoş değil maalesef sevgili Ebru,
öyle zor ki...
evet feci bir ikilen, kişinin kendi içinde yaşadığı da feci bir ikilem
isyan, reddetme, kabulleniş, hespi safsah safha
bilemiyoruz ki kayınvalide hangi evrede şu anda?
ancak hastalığını kullanmak biraz ağır bir kelime olmuş sanırım

işin hastalık boyutuyla ilgili bu yorum çok başarılı. csı empati gücüne hayran kaldım.
kendim yorumuma ilaveten bu yorumunda altına imzamı atarım.

Bende aynı sekilde düsünüyorum kendi ailem' den birsey talep edemezken, karsı tarafa '' bu, bu, bu '' diyemezdim..
Acıkcası dogru da gelmiyor bana.
Kac yasında insanlarız, evlilik gibi bir kararı alıyorsam herseyi hazırlamısım demektir.
Babama ya da kayınpederime güvenerek dügün dernek isine girmem..
Birikmisim yoksa beklerim veya gücümün yettigi kadarıyla yetinirim..
Kayınvalidenize sifa, size de mutluluklar diliyorum.

bu topluma göre çok ekstrem bir bakış açısına sahipsiniz. :)ben de evlilik olayının kız alma (satın alma,mal edinme,onların ailesinin olma...vs.) başlığı altında erkek tarafına yük edilmesini anlayamıyorum. evliliğe hazır olan çiftler maddi manevi önlemlerini almalılar. ailelerin yapacağı herşey,alacakları bir toplu iğne bile hediyedir. yaparlarsa elbetteki güleryüzle kabul edilmelidir ama yapmazlarsa yakalarına yapışılmamalıdır.bir de kendi babasından isteyemediği şeyleri kayınpederden beklemek de garip.

işin hastalık boyutuyla ilgili bu yorum çok başarılı. csı empati gücüne hayran kaldım.
kendim yorumuma ilaveten bu yorumunda altına imzamı atarım.

teşekkür ederim
keşke bu kadar iyi empati yapamasaydım, keşke

bu topluma göre çok ekstrem bir bakış açısına sahipsiniz. :)ben de evlilik olayının kız alma (satın alma,mal edinme,onların ailesinin olma...vs.) başlığı altında erkek tarafına yük edilmesini anlayamıyorum. evliliğe hazır olan çiftler maddi manevi önlemlerini almalılar. ailelerin yapacağı herşey,alacakları bir toplu iğne bile hediyedir. yaparlarsa elbetteki güleryüzle kabul edilmelidir ama yapmazlarsa yakalarına yapışılmamalıdır.bir de kendi babasından isteyemediği şeyleri kayınpederden beklemek de garip.

Bu durum yeni moda oldu sanki, gençler borçsuz evlenmek istiyor, erkeğin ailesi birşey yapmayınca da problem oluyor. Ben bu forumda "k.pederim para harcamadı şimdi utanmadan evime geliyor" diyenini bile gördüm.

Bence gençler ya kendisi yapar, borca girer borç öder ya da cebindeki kadar yola çıkar. Kişinin özenci iyi bir evse evini düzer, düğünse düğününü yapar.

sımdı de bu moda oldu ;aılelerın evlılıge destek cıkmama problemı..
tamam yetıskın ınsanlarsınız calısıp sızınde katkınız olması normal ancak,ben artık anlayamıyorum aılelerın bu kadar vurdumduymaz olmalarını .
eskıden anne baba cocukların murıvetlerını gormek ıcın can atarlardı sımdı oyle bırsey yok ,evlenecek olan sensın dugununu de kendın yap deyıp kestırıp atıyorlar.

Back
X