• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey annesinin isteğine göre oluyor

Öncelikle sağlıklı, huzurlu, mutlu bir evlilik hayatı diliyorum size. Ben de 9 gün sonra evleniyorum. Gerçekten düğün arifesi çok stresli ve zor bir dönem. Annesinin hastalığı ve tedavisi mali durumları değiştiriyor olabilir. Ama tabii senin de hayalllerin var. Bence makul ölçütlerde anlaşın. Düğün özellikle iyi bir otelde vs olursa ve yemekli olursa çok maliyetli oluyor. Nikah yapıp arkadaşların ve yakın akrabalarla eğlenmeye gidebilir ya da yemek verebilirsiniz. İzmir'de isen mekan öneririm.
İkinizin mutluluğu önemli. Biliyorum bazı olaylar insanın sinirine dokunur. Ama sevdiğin için saygı duy, ve sadece birlikteliğinize, mutluluğunuza odaklan.

Örneğin bnm kaynvalidem bzm için aldıgı esyayı vermekten vazgecti, kaynımın düğünü öncesi de gelinine tepkiliydi, şimdi bnm düğün zamanında da bana tepkisini hissedyrm, psikolojik bir süreç gördüğüm kadarıyla. Benim herşey bir kulağımdan girip otekinden çıkar olldu.

Sana tavsiyem herşeye takılma, biraraya geldiğinizde herşeyi alırsınız, çeyize de herşeyi aldım alamadım diye mutsuz olma. İkiniz birlikte herşeyin üstesinden gelirsiniz, önemli olan mutluluk. Sen mutlu hissedersen nişanlın da mutlu olur. Ama sen bazı şeyleri sorun olarak kafana takarsan inan erkekler çabuk bıkıyor, çevremden gözlemliyorum.

Size ömür boyu mutluluklar dilerim.

Öncelikle sağlıklı, huzurlu, mutlu bir evlilik hayatı diliyorum size. Ben de 9 gün sonra evleniyorum. Gerçekten düğün arifesi çok stresli ve zor bir dönem. Annesinin hastalığı ve tedavisi mali durumları değiştiriyor olabilir. Ama tabii senin de hayalllerin var. Bence makul ölçütlerde anlaşın. Düğün özellikle iyi bir otelde vs olursa ve yemekli olursa çok maliyetli oluyor. Nikah yapıp arkadaşların ve yakın akrabalarla eğlenmeye gidebilir ya da yemek verebilirsiniz. İzmir'de isen mekan öneririm.
İkinizin mutluluğu önemli. Biliyorum bazı olaylar insanın sinirine dokunur. Ama sevdiğin için saygı duy, ve sadece birlikteliğinize, mutluluğunuza odaklan.

Örneğin bnm kaynvalidem bzm için aldıgı esyayı vermekten vazgecti, kaynımın düğünü öncesi de gelinine tepkiliydi, şimdi bnm düğün zamanında da bana tepkisini hissedyrm, psikolojik bir süreç gördüğüm kadarıyla. Benim herşey bir kulağımdan girip otekinden çıkar olldu.

Sana tavsiyem herşeye takılma, biraraya geldiğinizde herşeyi alırsınız, çeyize de herşeyi aldım alamadım diye mutsuz olma. İkiniz birlikte herşeyin üstesinden gelirsiniz, önemli olan mutluluk. Sen mutlu hissedersen nişanlın da mutlu olur. Ama sen bazı şeyleri sorun olarak kafana takarsan inan erkekler çabuk bıkıyor, çevremden gözlemliyorum.

Size ömür boyu mutluluklar dilerim.

ayyy inanmıyorum kimbilir nasıl heycanlısındır yorumun için çok teşekkür ederim sizlerede ömür boyu mutluluklar diliyorum ben zaten bunlara anlık takılıp sonradan unutuyorum sonuçta oda onu doğuran insan kimseyi kıramam

Ben de öyle oluyorum. Geçenlerde bi taktım agladım, üzüldüm ama o an için. Sonra geçti gitti, aklında ne kadar tutarsan o kadar mutsuzluk barınıyor içinde. Heyecanlıyım daha eksikler var ama takmıyorum, oldugu kadar. Mesela banyo yenileniyor şu an kırıldı yetişir mi bilemyrm. Kimsenin de ilgilenecek vakti olmuyor, işçiler kendi hallerinde takılıyor. Strese girdim sonra hooooop dur bakalım dedim, ne bu panik boşver dedim. Pazar günü kına gecem var çok heyecanlıyım.

Erkek anneleri maalesef ilgiyi hep üzerlerinde istiyor. Paylaşma duyguları olmuyor, hasta olsun olmasın hepsi aynı. Halbuki bizler eşleriyiz, onlar Ana, bu kadar basit.

ayyyy ne kadar güzel heyecanlar bunlar yaa inşallah yetişir süpermiş yaa evet anneler öyle bende onu anlayamıyorum bizim annemizde öyle olsun ozaman onun neyi eksik anlayışsız olmalarını anlayamıyorum

bana soracak olursan erkekarkadasina guzel dille anlat telli duvakli gelin olup dugun yapmak istedigini.
eger yapmazsan inan icinde kalir kac yasina gelirsen gel her dugun kelimesini duydugunda icin ciz edicek.
benim dugunumde esyamda herseyim alindi yapildi ona bir lafim yok ama ufak tefek aklina gelmiycek seyleri yapamadik zaman darligindan vs
o ufak seyler icimde kaldi senin dugunun icinde kalmasin canim.
ya dugununu ertele erkekarkadasin ne kadar ki biriktirdi
ya sende calis birlikte biriktirin
ya da elinde avucunda olanla icine sinecek bir dugun yap.
ama erkekarkadasini elinden geldikce tatli dille ikna etmeye calis

bugun biraz alttan alttan denedim ikna oldu gibi bakalım her gün biraz daha konuşcam :)

bugun biraz alttan alttan denedim ikna oldu gibi bakalım her gün biraz daha konuşcam :)

aman fazla uzerlerine gitmek yok erkeklerin, cabuk bunalip kesip atiyorlar canim :)))
insallah hersey gonlunce olur canim cok uzuldum durumuna kendimi suan senin yerine koymaya calistim Allah kolaylik versin,
bu arada unuttum soylemedim ama kayinvalidene karsi tamam ve olur kelimesini elinden geldikce az kullan cunku aliskanlik yapiyor
sonra hep aynisini duymak ve gormek istiyor haha:)
kayinvalideni karsina hicbirzaman alma herzaman mustakbel esini kullan onu gonder o illetsin ok?
bu arada akil vermis gibi oldum inan canim iyiligini istedigimden

aman fazla uzerlerine gitmek yok erkeklerin, cabuk bunalip kesip atiyorlar canim :)))
insallah hersey gonlunce olur canim cok uzuldum durumuna kendimi suan senin yerine koymaya calistim Allah kolaylik versin,
bu arada unuttum soylemedim ama kayinvalidene karsi tamam ve olur kelimesini elinden geldikce az kullan cunku aliskanlik yapiyor
sonra hep aynisini duymak ve gormek istiyor haha:)
kayinvalideni karsina hicbirzaman alma herzaman mustakbel esini kullan onu gonder o illetsin ok?
bu arada akil vermis gibi oldum inan canim iyiligini istedigimden

yok yok olurmu öyle tabiki bunları duymak benim için güzel en azından bunları düşünerek hareket edicem ve üzülmicem bu güzel :) ben galiba herşeye tamam dediğim için erkek arkadaşım buanda tamam dicem diye düşündü tıpkı dediğin gibi ama öğrendim artık demek yok :) :) teşekkür ederimmmm

hicmi biriktirdiginiz yok? 27 yasinda oldgunuzu yazmissiniz.. Birsekilde mecbur altindan kalkmaniz gerekiyor egerki gercekten istiyorsaniz.. yada hazirana kadar calisip baya bir biriktirmeniz gerekir...

Son düzenleme:
yok çok şükür var biraz o da önemli değil 5 binlik kredi çeksek gene bir şekilde olur hoş benim istediğim yer 4000 tl bunun içindede herşey var ben bu akdar beklemişken bunu hakettiğimi düşünüyorum

ahhhh siz gençler ne kadar acelecisiniz.daha isteme olmadan düğün tarihinden düğünden bahsediyorsunuz.az yavaş olun.gün doğmadan neler doğar.herşeyi sırasına göre yaşayın.şimdiden böyle hayaller kuruyorsunuz, gerçekleşmeyince çok üzülüyorsunuz.inşallah kaynananın hastlığı çaresi olan bir derttir.:50:

ahhhh siz gençler ne kadar acelecisiniz.daha isteme olmadan düğün tarihinden düğünden bahsediyorsunuz.az yavaş olun.gün doğmadan neler doğar.herşeyi sırasına göre yaşayın.şimdiden böyle hayaller kuruyorsunuz, gerçekleşmeyince çok üzülüyorsunuz.inşallah kaynananın hastlığı çaresi olan bir derttir.:50:

evet çünkü bizimki biraz hızlı olucak çünkü tayin olayı olduğu için haziranda evlenmemiz gerekiyor bunu ailelerde biliyor tanışam oldu 1 hafta sonra isteme söz nişan bir arada olucak oyüzzden

Canım bugün böyleyse yarın evlendiğinizde de aynı şey olacak.
Bence bunu göz önüne al ve en önemlisi siz nişanlınızla kendinize güvenin, kimseye değil...
Ve artık günümüz evlilikleri eskisi gibi değil.
Gençler kendi imkanlarıyla yapıyorlar herşeyi.

Cenab Allah kayinvalidenize sifa versin insallah... Kolay birsey degil sonucta ölüm bile olabiliyor ucunda sanirim insanin basina gelmedimi anlayamiyor allah uzak götürsün..

Arkadaslara katiliyorum ben yerinizde olsam beklerdim hadi beklemek istemiyorsaniz.... kendiniz yapin dügününüzü hic olmadi kücük bir dügün yapin...

Tr de nasil oluyor bilmiyorum ama misal almanyada dügünün parasi hep takidan cikiyor o yüzden sorun olmuyor...

Ev meselesine de gelince olmadi kücük bir ev tutun tek tük esya baslangic olarak sonra ilerde paraniz isiniz oldumu daha büyük güzel bir yere gecersiniz ve hersey hayalinizde oldugu gibi düzersiniz...

Takma kafana zamana birak allah elbette acar bir kapi..:34:

Nedense evlilik olaylarında hep sorunlar çıkıyor.
benimde kayınpederim de sorunlar var. söz kesildi 6 ay önce. askere gitti sözlüm geldi.
biz nişan yeri ayarlamak için kayınpederime sorduk ama hep boşverdi, erteledi v.s
sonrada en son gene engellemek için bişeyler demiş ama tüm aile bireyleri arkamızda olduğu için amacına ulaşamıycak inşallah.
çok sıkıldım ben de... Ama herşeyi oluruna bıraktım. üzülmekle elime bişey geçmiyor.
Allah büyüktür.
canım senin için de hayırlısı olsun. ben eylülde istiyordum düğün ama bakalım neler olcak.
gene de düğün istiyorum ve bu hayalimden de vazgeçmiycem.
sen de gönlüne göre bi düğün yaparsın inşallahh...

Nedense evlilik olaylarında hep sorunlar çıkıyor.
benimde kayınpederim de sorunlar var. söz kesildi 6 ay önce. askere gitti sözlüm geldi.
biz nişan yeri ayarlamak için kayınpederime sorduk ama hep boşverdi, erteledi v.s
sonrada en son gene engellemek için bişeyler demiş ama tüm aile bireyleri arkamızda olduğu için amacına ulaşamıycak inşallah.
çok sıkıldım ben de... Ama herşeyi oluruna bıraktım. üzülmekle elime bişey geçmiyor.
Allah büyüktür.
canım senin için de hayırlısı olsun. ben eylülde istiyordum düğün ama bakalım neler olcak.
gene de düğün istiyorum ve bu hayalimden de vazgeçmiycem.
sen de gönlüne göre bi düğün yaparsın inşallahh...

nişan yerini niye kayınpederinize soruyorsunuz.nişanı kız tarafı yapar:26:

nişan yerini niye kayınpederinize soruyorsunuz.nişanı kız tarafı yapar:26:

gittik konuştuk biz böyle böyle düşündük ne dersiniz diye? o da oğlum askerden gelsin bekliyelim dedi bize. bende nişan gününü 3 hafta ileri çektim.
askerden geldi sözlüm. bu sefer de hiç ses seda yok. sözlüm babasına sorunca da birsürü laf söylemiş...
işte nişan yerine ona sormadan karar vermişiz. ailem ne biçim insanlarmış bilmemne. ben tabi aileme söylemedim üzülürler. kaale de almıyorum dediklerini. zaten kayınpederimim herkesle arası açık. geçimsiz. kayınvalidemle ayrılmışlar yıllar önce.
anlamsız yaptıkları bence.

Sizi anlıyorum; evlilik hayallerinizi törpülemek zorunda kalıyorsunuz;doğal olarak bu sizi yoruyor,üzüyor ve umutsuzluğa düşürüyor.

Ama inanın bunlar hep geçiyor; ne bir düğün kalıyor geriye, ne de o kadar telaş.

O gün(ler) eğer mutlu ve huzurlu geçmişse tek bu duygu kalıyor akıllarda..Gerisi unutuluyor.

...

Ailesinide anlamaya çalışın..
Annesi hasta ve tedavi masrafları çok fazla.. Sabrı zorlanma sınırındadır.

Üstelik hasta bile olmasa yardım etme zorunlulukları yok..

Öyle ya da böyle çiftler, kendi yuvalarını kendi imkanları dahilinde kurdukları zaman daha mutlu oluyorlar.

Mutlu olmaya, bu meseleler için kendinizi ve sevdiklerinizi üzmemeye çalışın.

Mutluluklar. :16:

Kesinlikle haklısınız..
İnsanın kendi cabasıyla, alnının teriyle, emegiyle yaptıgı ayrı bir mutluluk bana göre.
Eksik olsun ama '' benim '' olsun!:34:

öncelikle hepinize iyi akşamlar bir yerden sonra kaçırmışım hepinizin mesajlarını tek tek okudum. Öncelikle şuradan başlıyım çalışıtğım yer çok iyi bir yer olmadığı için özel sektör olduğu için ve evlenip hemen il dışına çıkıcağımız için ayrılmam gerektiği söylendi bu sırada kpss hazırlan dendiği için yaptım yoksa ben erkek eline bakıcak karakterde bir insan değilim birikmişim olduğu için rahatım çeyizimde çok şükür bir eksiğim yok çalışırken herşeyimi aldım tek eksiğim beyaz eşyaydı onları aldım çok şükür yatak odasınıda haleldicem ve ben erkek tarafına bana şunu alıcaksınız takı bunları takıcaksınız hayatta demem kimseyede öyle bir dayatmada bulunmuyorum sadece yanlışmı istediklerim var diye merak ettiğim için konuyu açmıştım ama bazı arkadaşlar sanırım yanlış anlamışlar beni (şunuda belirteyim bna göre aileler 500 tl de olsa yardım etmeliler bu benim düşüncem ama tabikide kız sürekli istekde buluncak öyle birşey demiyorum ) ayrıca şunuda belirteyim bana hiltonda düğün yapında demiyorum düğününde erkek arkadaşımla ben karşılıcam benim istediğim sadece onay verilmesi ve o gün azda olsa yanımızda olunması bu kadar evet yaşadığı hastalık gerçekten çok kötü ama bu hastalığada ben itmedim ben böyle olsun istermiydim en azından benim isteklerimede tatlı dille bir şekilde orta yol bulunabilirdi genede beni haksız buluyorsanız artık kendimden şüphe etmeye başlıcam :43:
ne demek bu hastalığa ben itmedim?
şu demek, tamam hasta, ama ben mi hasta ettim onu.. ?
diyorum ya Allah kimseye taşıyamacağı yükü vermesin.
şimdi bu kadar rahat konuşabiliyorsun ya hani
(Allah korusun)kendi annen veya kendin veya kendi evladın bu hastalığa yakalanırsa
hayatından hiç ödün vermeden, "ben mi ittim onu bu hastalığa" diyebilecekmisin?

Arkadaşım, sağlıklı insanlar kadar mantıklı düşünemiyor bu hastalığa sahp olanlar
6 ay sonrası için plan yapamıyor
çünkü bırak 6 ay sonra 6 saat sonra ne olacağı belli değil
bunun psikolojisi çok ağır, çok

bende işte bazen yanlışmı yapıyorum diyorum ama hiç birşeyim olmayacakki zaten yorumların bir tanesinde kına geceni yaparsın gizliden denmişti erkek tarafı olmadan nasıl kına yapıcamki gizliden çevremdekiler demiceklermi sormıcaklarmı daha zor durumda kalıcam o zaman hem ben şatafatlı bir düğünde istemiyorumki gayet klasik basit bir düğün istiyorum 10 bin tl lik salon tutulsunda dmiyorum ama en azından onay verilsin istedim
kına geceni yaparsın diyen benim.
erkek tarafının haberi olmadan kına mı olur demişsin...
kınadan anladığın ne senin güzel kardeşim?
kına istiyorum , annesi izin vermiyor diyorsun,
o halde kendi arkadaşların, kendi ailen arasında yap diyorum
amaç senin içinde bir şey kalmaması, heveslerini yaşaman ise, bunun orta yolu çok
ama sen "desinler" için çabalıyorsan, çok zor

yaşanılan hastalık hem maddi hem de manevi olarak çok ağır yaptırımları olan bir hastalık
kanserinin türünü bilmesem de en basitinden en komplikesine hepsinin aslında bünyeye duygusal olarak bıraktığı izler aynı

elbette ki kalabalığa giremiyordur kayınvaliden, çünkü eğer şu anda veyahut yakın zamanda kemoterapi ya da radyoterapi gördü ise, bağışıklığı baskılanmış demektir, bir bebek kadar açıktır onun vücudu tüm mikroplara...
bundan daha doğru bir istek olamaz, buna sonuna kadar katılıyorum.

annesinin düğün istememe sebebini bilemeyiz, ancak hiç bir türlü şatafatı istemiyor anladığım kadarı ile (nişan, kına, düğün vs)
bunun onun psikolojisi ile ya da maddiyat ile ilgili olduğunu düşünüyorum

bence kınanı, kızlar arasında, gerekirse erkek tarafına söyemek zorunda bile değilsin, "bana da süpriz oldu dersin", gene yapabilirsin, gene arkadaşlarınla eğlenebilirsin
düğün yapmazsınız ama nikahtan sonra gene gençler yemekli bir eğlenceye gidebilirsiniz,
yani herşeyin orta yolu bulunur.
bir de bunları öner bakalım erkek arkadaşına

Son düzenleme:
Back
X