• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey annesinin isteğine göre oluyor

ben evlendiğimde babam 4 aylık kanser hastasıydı ve kemoterapi görüyordu. annem babamla ilgilendi ben işten ayrıldım ve düğünle ilgili herşeyi ben yaptım (eşimin de,benim de daha önceden birikmişimiz vardı, sırf düğün için çıkmaya başladığımız andan itibaren ikimizde biriktirdik) aileler hiç destek olamadı. çünkü benim ailem emekli maaşıyla hem geçiniyordu hemde babamı tedavi ettiriyorduk. düğününüzü ister erteleyin para biriktirip istediğiniz gibi, ister olduğu kadarıyla yapın. ama nişanlınıza yada annesine bişey söylemeyin....

bu topluma göre çok ekstrem bir bakış açısına sahipsiniz. :)ben de evlilik olayının kız alma (satın alma,mal edinme,onların ailesinin olma...vs.) başlığı altında erkek tarafına yük edilmesini anlayamıyorum. evliliğe hazır olan çiftler maddi manevi önlemlerini almalılar. ailelerin yapacağı herşey,alacakları bir toplu iğne bile hediyedir. yaparlarsa elbetteki güleryüzle kabul edilmelidir ama yapmazlarsa yakalarına yapışılmamalıdır.bir de kendi babasından isteyemediği şeyleri kayınpederden beklemek de garip.

Babamın eseriyim.. :1:
Bir de bizim toplumumuz görünürde cok modern, evlenen kisiler özellikle. =)
Ama konu evlilik, dügün, esyalar olunca, aaa yapıcaklar tabii evlatları!
Babacıgım hep der kızım paranı kenara koy, biriktir, ilerde lazım olur diye..
Kendi ayaklarının üzerinde durmayı ögren der.
Ya üzülüyorum ben, dogdugumdan bu yana zaten cesit cesit masrafım oldu.
Eskiden cocuk büyütmekte ne varmıs, babam anlatır yamalı pantolonlarla, lastik ayakkabılarla gezdim diye.
Genc yasta is kurmus, oturtmus 32 yasına varmıs ehh, artık evleneyim demis ve herseyini kendisi yapmıs. Dedeme de, babaanneme de pasalar gibi baktı.
Demedi ki, bana ne yaptılar diye?
Benim hic ceyizim yoktur mesela babamın parasıyla olmasını da istemiyorum.
İstesem yapmaz mı? Almaz mı? En iyisinden alır bitanem benim.
Hele ki kayınpederden bekleme olayına cok garip bakıyorum bende.
Veya kız tarafının takı istekleri olsun, mobilya istekleri gibi seylere.
Benim bir tanıdıgım var, tutturmus kız tarafı ille su kadar bilezik olucak diye adamın durumu belli bide. ( her iki tarafta tanıdık )
Eli mahkum yaptılar, taktılar kollarına.
Hani derler ya, kız ya beyaz esya' yı, ya da yatak odasını alır diye. Bu hic bisey almadı beyaz esyayı da cocuk aldı, yatak odasını da.
Yahu evlendiler, basları biraz sıkıssa baba yetis! Adam yok oglum diyor, anlamıyorlar, kızıyorlar.
Eve yemek masası alınacak, baba!
Adam hala dügün icin cekmis oldugu krediyi ödüyor ve 55 yasında hala calısıyor.
İnsanlar mı cok yüzsüz yoksa bende mi bir gariplik var?
Kız hala aile' yi suclamakta hic birseyimi istedigim gibi yapmadılar diye?
Sen bu kadar olduguna dua et. Degil mi?
Diyorum icimden, keske sende azıcık elini cebine atsaydın belki o zaman istedigin gibi olurdu diye. :27:

Bu durum yeni moda oldu sanki, gençler borçsuz evlenmek istiyor, erkeğin ailesi birşey yapmayınca da problem oluyor. Ben bu forumda "k.pederim para harcamadı şimdi utanmadan evime geliyor" diyenini bile gördüm.

Bence gençler ya kendisi yapar, borca girer borç öder ya da cebindeki kadar yola çıkar. Kişinin özenci iyi bir evse evini düzer, düğünse düğününü yapar.

Aynen.
Yardım yapılır anlarım, ama dayatmalara asla tahammül edemiyorum..

Son düzenleme:
Babamın eseriyim.. :1:
Hep der kızım, kenara paranı koy, biriktir, ilerde lazım olur diye..
Ya üzülüyorum ben, dogdugumdan bu yana zaten cesit cesit masrafım oldu.
Eskiden cocuk büyütmekte ne varmıs, babam anlatır yamalı pantolonlarla, lastik ayakkabılarla gezdim diye.
Genc yasta is kurmus, oturtmus 32 yasına varmıs ehh, artık evleneyim demis ve herseyini kendisi yapmıs. Dedeme de, babaanneme de pasalar gibi baktı.
Demedi ki, bana ne yaptılar diye?
Benim hic ceyizim yoktur mesela babamın parasıyla olmasını da istemiyorum.
Hele ki kayınpederden bekleme olayına cok garip bakıyorum bende.
Veya kız tarafının takı istekleri olsun, mobilya istekleri gibi seylere.
Benim bir tanıdıgım var, tutturmus kız tarafı ille su kadar bilezik olucak diye adamın durumu belli bide. ( her iki tarafta tanıdık )
Eli mahkum yaptılar, taktılar kollarına.
Hani derler ya, kız ya beyaz esya' yı, ya da yatak odasını alır diye. Bu hic bisey almadı beyaz esyayı da cocuk aldı, yatak odasını da.
Yahu evlendiler, basları biraz sıkıssa baba yetis! Adam yok oglum diyor, anlamıyorlar, kızıyorlar.
Eve yemek masası alınacak, baba!
Adam hala dügün icin cekmis oldugu krediyi ödüyor ve 55 yasında hala calısıyor.
İnsanlar mı cok yüzsüz yoksa bende mi bir gariplik var?
Kız hala aile' yi suclamakta hic birseyimi istedigim gibi yapmadılar diye?
Sen bu kadar olduguna dua et. Degil mi?
Diyorum icimden, keske sende azıcık elini cebine atsaydın belki o zaman istedigin gibi olurdu diye. :27:

Aynen.
Yardım yapılır anlarım, ama dayatmalara asla tahammül edemiyorum..

Benim bir tanıdığımın oğlunun kız arkadaşı da nişan hediyesi olarak araba istedi, oğlan evi terketmekle tehdit etti, bir daha yüzünüze bakmam dedi (ki bence bakmasa daha iyi), kredi mredi aldılar, sonra düğün zamanı kızın ailesi "biz kızımızı kiralarda oturtmayız" diye tutturdu, oğlan yine aynı triplerde, aile bu sefer kendi oturdukları evi satıp üzerine borç koyup ev aldılar, çünkü hanım kızımız eski ev derdi çekemezmiş, ailesi onu nazlı büyütmüş. Haa, ne oldu ama sonra? Düğünde ufacık bir olaydan çıkan tartışmadan dolayı kızla oğlan cumartesi düğünü yapıp pazartesi boşanmak için avukatlara başvurdu.

Benim bir tanıdığımın oğlunun kız arkadaşı da nişan hediyesi olarak araba istedi, oğlan evi terketmekle tehdit etti, bir daha yüzünüze bakmam dedi (ki bence bakmasa daha iyi), kredi mredi aldılar, sonra düğün zamanı kızın ailesi "biz kızımızı kiralarda oturtmayız" diye tutturdu, oğlan yine aynı triplerde, aile bu sefer kendi oturdukları evi satıp üzerine borç koyup ev aldılar, çünkü hanım kızımız eski ev derdi çekemezmiş, ailesi onu nazlı büyütmüş. Haa, ne oldu ama sonra? Düğünde ufacık bir olaydan çıkan tartışmadan dolayı kızla oğlan cumartesi düğünü yapıp pazartesi boşanmak için avukatlara başvurdu.

Yok artık ya..
Dügün hediyesi araba mı?
O nasıl bir aile, nasıl bir görgü, nasıl bir yüzsüzlüktür yarabbim..
Ama sıfır mobilyaları önceden aldırıp, sonra degistireni gördüm oda aynısıydı.
Tersi bir cevap aldıgında camları yere indirir, kapıları tekmeler hatta daha da fazlası, kendini 5. kattan atmıstı. :52:
Nedeni istedigimiz mobilya' yı alıcaksıııınnn..
Baba para basıyor sanki..

Son düzenleme:
Yok artık ya..
Dügün hediyesi araba mı?
O nasıl bir aile, nasıl bir görgü, nasıl bir yüzsüzlüktür yarabbim..
Ama sıfır mobilyaları önceden aldırıp, sonra degistireni gördüm oda aynısıydı.
Tersi bir cevap aldıgında camları yere indirir, kapıları tekmeler hatta daha da fazlası, kendini 5. kattan atmıstı. :52:

Pamuk prenses sendromu işte, ben herşeyin en iyisine layığım düşüncesi. Evet, en iyisine layığız hepimiz ama bazı en iyiler gücümüz neye yetiyorsa odur. Çalışan kazanır elması kızarır diye öğrenmiştik ya ilkokulda, o düşünce kalmadı artık. K.peder çalışsın elmam kızarsın mantığı baskın artık.

Pamuk prenses sendromu işte, ben herşeyin en iyisine layığım düşüncesi. Evet, en iyisine layığız hepimiz ama bazı en iyiler gücümüz neye yetiyorsa odur. Çalışan kazanır elması kızarır diye öğrenmiştik ya ilkokulda, o düşünce kalmadı artık. K.peder çalışsın elmam kızarsın mantığı baskın artık.

Evet hep bir fedakarlık beklerler, ama hic bir fedakarlıgı da gelemezler..

annesi kanser olmasaydı da böyle olacaktı herşey onun istediği gibi.
bazıları neden erkek tarafından beklenir demiş. ama kadından beklenenleri hiç söylememiş. bir kere kadının hayattaki sorumluluğu daha ağır. hem çalışıyor hem çocuğuna bakıyor ev işi de cabası.. erkek ne yapacak eve para getirdi mi tamam. ha birde kayınvaldenin istekleri.. aynı şehirde olduğunun zaman gelmedin gitmedin şunu yapmadın.

işte o yüzden bekliyor kadınlar, bari maddi yönden biraz beklesinler değil mi?
durumu yoksa haşa yaratacak değiller ama durumları varken yardım etmezlerse, bir genç kıza düğünsüz kuru nikahla evlen denirse bu da ayıp günah değil mi? insan oğluna güzel bir düğün yapmak istemez mi? hiç mi hevesleri yok.
kredi çekip kendimiz yapalım denmesine bile karışılıyor burda. sanki kendileri ödeyecek.. zaten kendi başınıza ne yaparsanız yapın mutlu olun düğünü de kendiniz yapın borçla falan dense de sorun olmayacak ama ona da müdahale var.
bence fikirlerini açık ve net söyle kardeşim ezdirme kendini. güçlerinin yetmeyeceği bişeyi isteme ama en azından düğünü iste..

Gelin kızımız kaçtı cevapta vermiyor beklenti içinde daha çok üzülecek gibi

bir arkadaş sormuş insan çocuğuna şöyle güzel bir düğün yapmak istemezmi, hiç hevesleri yokmu? diye
istemez arkadaşım herkesin hevesleri kendine göre ben hiç sevmem öyle düğün, dernek. benim çocuğumla ilgili
heveslerim düğün dernekden çok daha farklı ve fazla.
ben çocuğuma onu çok seven akıllı, mutlu, huzurlu, yaşamayı bilen, insanlığı bilen bir eş ve çocuklar hevesim var varda var
ama düğün dernek hevsim yok.
yani demek istiyorum ki herkes bizim gibi olmak zorunda değil herkesin değerleri farklıdır.

konu sahibi arkadaşıma gelince eşinizin ailesi salon takımını alıcakmış, sizin ailenizde yatak odanızı alır. takılarını takarlar geçerler giderler
sizde nişanlınızla geriye kalan eşyaları alırsınız olur biter.

ayrıca işten yeni ayrılmışsınız, çalışıp kazandığınız paranız yokmu?

Sizi anlıyorum; evlilik hayallerinizi törpülemek zorunda kalıyorsunuz;doğal olarak bu sizi yoruyor,üzüyor ve umutsuzluğa düşürüyor.

Ama inanın bunlar hep geçiyor; ne bir düğün kalıyor geriye, ne de o kadar telaş.

O gün(ler) eğer mutlu ve huzurlu geçmişse tek bu duygu kalıyor akıllarda..Gerisi unutuluyor.

...

Ailesinide anlamaya çalışın..
Annesi hasta ve tedavi masrafları çok fazla.. Sabrı zorlanma sınırındadır.

Üstelik hasta bile olmasa yardım etme zorunlulukları yok..

Öyle ya da böyle çiftler, kendi yuvalarını kendi imkanları dahilinde kurdukları zaman daha mutlu oluyorlar.

Mutlu olmaya, bu meseleler için kendinizi ve sevdiklerinizi üzmemeye çalışın.

Mutluluklar. :16:

Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.

Allah korusun..

Hastalık çok ama çok zor bir imtihan..Hele hele bu hastalık. !

Bu yüzden yaşamadığınız bir durum için böyle yapardım demeyin..Psikolojisi öyle ağır ki, insanı öyle çok değiştiriyor ki.

Sabır, tahammul, bağışıklı hepsi sistem dışı kalıyor..

Birinin başı ağrısa, o gün zehir olur, çoğu zaman sinirli olur.Düşünün artık ağır hastalık geçirenleri?

Ağır olmuş ama sizi tabirinizle farzedin ki hastalığını kullanıyor, anne olarak biraz naz yapma hakkı yok mu ?

sımdı de bu moda oldu ;aılelerın evlılıge destek cıkmama problemı..
tamam yetıskın ınsanlarsınız calısıp sızınde katkınız olması normal ancak,ben artık anlayamıyorum aılelerın bu kadar vurdumduymaz olmalarını .
eskıden anne baba cocukların murıvetlerını gormek ıcın can atarlardı sımdı oyle bırsey yok ,evlenecek olan sensın dugununu de kendın yap deyıp kestırıp atıyorlar.

Benim icin bu bir moda akımı olmadı, böyle yetistim.:34:
Eskiden gelinler girdikleri aile' yi kendi ailelerinden bile üstün tutarlarmıs
Hatta bircogu mutlaka kayınvalideyle aynı evi paylasmıs..
Suan burada biri konu acsa, bir yorumcu da eskiden neler varmıs dese, herkes onlar eskidendi simdi cag degisti vs. der.
Aynen iste cag degisti eskiden cogu kisi okuyamıyordu bile.
Simdi herkes en az lise bitiriyor.
Ben anlamıyorum eli ekmek tutan insanların para biriktirmeleri, evliliklerini kendilerinin yaptıgı gibi borcları' da üstlenmelerinin nesi garip?
Aile katkı saglayabilir ama herseyi üstlenmesi bana normal gelmeyen. Ve simdiki genclerin bunu aile' nin görevi olarak görmeleri yanlıs olan.
50 yasındaki adamın artık dinlenmeye cekilmesi, emekliye ayrılması lazım gelir.
O yastan sonra borca girmesi ne derece dogru? Bu adam ne zaman rahat edicek ki?
Ben Allaha sükür hic zorluk cekmedm ama erkek ark. benimle aynı standartlara sahip degildi.
Belirli bir yastan sonra abilerinin kıyafetlerini giymis, okulda hergün degil, iki günde bir yemek yiyebiliyormus..
Benim her istedigim oldu, istedigim zaman cep telefonu degistiriyordum ama o bir telefon alabilmek icin aylarca para biriktirmis.
Abisi evlendi ve calıstıgı halde, yine de herseyi babası üstlendi bana göre hic dogru degil babaları hala calısıyor masa bası falan is' de degil tahmin edersiniz ki..
Sag' dan, soldan aldıgı parayla adam dügün yaptı, ev düzdü. Abisi böyle istedi, baba' da hayır demedi.
Önceden durumları biraz daha iyimis iki cocugunu daha rahat evlendirmis.
En son evlenen de baya zor durumdaydı mesela digerlerine 5 bilezik yapılmıs en son evlenene 10 bilezik.
Adam kac kez yapamam durumum yok desede ısrar etmisler.
Yengesinin annesi, benim kızıma su kadar yaptılar, bakalım digerine ne kadar yapıcaklar demis sorguya ceker gibi.
Benimki de, iki abim' de evlenirken 5 bilezik yapıldı, kimse itiraz etmedi, olmaz demedi sizde bunu bile bile su kadar istediginize göre demis. Kadın cevabını almıs zaten.
İnsanlar böyle iste o yapabilir, ama ondan fazlasını kimse yapamaz.
Durum bunu gösteriyor.
Bende tam tersi herseyi cabamla, alnımın teriyle yapmak istiyorum ona bu kadarmıs, bir digerine bu kadarmıs hic umrumda bile degil yani.

Son düzenleme:
canım annesi hastaymış, gercekten ınsanda sabırda kalmıyor parada... onlardan bısey beklemeyın.
bak ben 3.5 yıl nişanlı kaldım. biçok şeyimizi yaptık eşimle. kayınpederım bıkac seyi aldı. (onuda aldırmazdık ama eşimin kazandıgı tum paraya el koyuyordu. baktım olmuyor, bu sefer ben el koymaya basladım onun parasına. bırıktırdım oyle hallettık.)
hem onlar yuzunden ısten cıkmıssın hemde boyle artistlikler yapıyorlar. valla ben senın yerınde olsaydım, tekrardan ıse gırer calışırdım. paramızı nısanlımla bırıktırıp 2-3 sene sonra da olsa evlenırdım. madem torun gormek ıstıyorlar, tasın altına ellerini soksunlar dıcem ama yazdıgımla celişmiş olucam. yani eger tedavı ıcın para harcıyorlarsa size veremezler.. o zamanda torun torba lafı etmıcekelr.
evlilik öncesi sürec ınsanı yıpratıyor, dugunu nısanı, mobılyası, evi, cart curtu... ohooooooo
eşim düğün istiyordu ben nıkah. nıkah yaptık. düğün yapıcak paramızda olmamıstı zaten :)) düğün yapsaydım nolcaktı, nıkah yaptık da neyımız eksıldı. hersey annesının ıstedıgı gıbı oluyor dıye dusunme. nişan yapmak ıstıyosan yap. zaten düğün yapamıcaz barı nısanımız olsun de, ona da bıkac saat katlanıversın kaynanan. o da olmaz derlerse sende şaaaşaaaalı bı kına gecesı yaparsın.. e o kadarına da karısamaz kımse. hastalık falanda bı yere kadar. (el insanı ya ne kadar acımasızım yaaa, sana ozel yazıorum sanma bunu. kayınpederımde cok cektı benden)

Canım, sen de tabi haklısın kendince, heves ettiğin şeyler var, hayallerin var. Ama annesinin hastalığı çok zor ve çok masraflı bir hastalık gerçekten. Hem maddi hem manevi yönden insanı yiyip bitiren bir hastalık, Allah şifasını versin. Bu yüzden bence kendiniz elinizden geldiğince yapmaya bakın, onlardan beklemeyin birşey. Hem inanın insanın eşi ile elele, birlikte yaptığı herşeyin tadı da keyfi de başka oluyor. Üstelik takılacak takılar da yükünüzü hafifletebilir oldukça... Bence bu konulardan sıkıntı yapıp, hem kendinizi, hem müstakbel eşinizi üzmeyin, annesi ile de aranız gerilmesin, zaten kötü bir rahatsızlığı varmış, tadınız kaçmasın bu yüzden derim ben...

konu sahibini düğün hevesini eleştirmiyorum. herkesin kendi fikri,hayali.açıkcası benim yoktu. 2 düğünüm birden oldu. ama şunu isterim bunu isterim demek hele ki karşı aileden bana çok ters. bir toplu iğne dahi istemedim.kıymetli olayım ,yaranayım diye değil.alışmamışım istemeye. düğün değil de ufak tefek başka heveslerim vardı evlenirken.görmek istediğim ülkelerle ilgili bir balayı planı,istedğim mekanda dış çekim gibi..halbu ki düğünlerim şu an yaşadığım ve dış çekim istediğim şehirde olmamıştı. ben de giydim gelinliğimi balayından bile çok sonra. taktım duvağımı yaptırdım albümümü.ailelere demedik bile,kendi imkanlarımızla yaptık gönlümüze göre.. inanın düğünümden çok daha fazla mutlu etti bunlar beni.. insanın kendi imkanıyla ,kendi planlarıyla yaptığının tadı başka..
bir başkası olsa kayınpederine çıkar düğünü şu şehirde yap,çevrem orda ,çekimim orda olacak falan derdi. niye istiyim? hiç gerek duymadım.

cnm elbette senınde tellı duwaklı guzel bı dugunun olmalı ınsan 1 kez ewlenıyor her genc kızın hayalıdır guzel bı dugunle ewlenmek:3: Allah sifa wersın kaynanana ama sıze bunu yapmaya hakkı oldugunu dusunmuyorum.. sız bılırsınız elbette en ıyısını ama sıze yazık ettıgını dusunuorum

öncelikle hepinize iyi akşamlar bir yerden sonra kaçırmışım hepinizin mesajlarını tek tek okudum. Öncelikle şuradan başlıyım çalışıtğım yer çok iyi bir yer olmadığı için özel sektör olduğu için ve evlenip hemen il dışına çıkıcağımız için ayrılmam gerektiği söylendi bu sırada kpss hazırlan dendiği için yaptım yoksa ben erkek eline bakıcak karakterde bir insan değilim birikmişim olduğu için rahatım çeyizimde çok şükür bir eksiğim yok çalışırken herşeyimi aldım tek eksiğim beyaz eşyaydı onları aldım çok şükür yatak odasınıda haleldicem ve ben erkek tarafına bana şunu alıcaksınız takı bunları takıcaksınız hayatta demem kimseyede öyle bir dayatmada bulunmuyorum sadece yanlışmı istediklerim var diye merak ettiğim için konuyu açmıştım ama bazı arkadaşlar sanırım yanlış anlamışlar beni (şunuda belirteyim bna göre aileler 500 tl de olsa yardım etmeliler bu benim düşüncem ama tabikide kız sürekli istekde buluncak öyle birşey demiyorum ) ayrıca şunuda belirteyim bana hiltonda düğün yapında demiyorum düğününde erkek arkadaşımla ben karşılıcam benim istediğim sadece onay verilmesi ve o gün azda olsa yanımızda olunması bu kadar evet yaşadığı hastalık gerçekten çok kötü ama bu hastalığada ben itmedim ben böyle olsun istermiydim en azından benim isteklerimede tatlı dille bir şekilde orta yol bulunabilirdi genede beni haksız buluyorsanız artık kendimden şüphe etmeye başlıcam :43:

canm Allah yardımcınız olsun tabi o hastalıgın nasıl bısey oldugunu bılmıyorum Allahta hıc kımseye gostermesın kayınwalıdenın duygularını anlayamayız elbette yorum yapıorum ama arkadan yanlıs mı dedım dıe dusunuorum cok farklı bı durum cunku :44::44:

bende işte bazen yanlışmı yapıyorum diyorum ama hiç birşeyim olmayacakki zaten yorumların bir tanesinde kına geceni yaparsın gizliden denmişti erkek tarafı olmadan nasıl kına yapıcamki gizliden çevremdekiler demiceklermi sormıcaklarmı daha zor durumda kalıcam o zaman hem ben şatafatlı bir düğünde istemiyorumki gayet klasik basit bir düğün istiyorum 10 bin tl lik salon tutulsunda dmiyorum ama en azından onay verilsin istedim

buarada erkek tarafından saçma sapan istenen yok bilmem kaç bilezik yok araba yok ev ben bunları zaten düşünmüyorum zaten böyle birşeyi ne ben nede ailem ister bunlar bizede ters düşer

Back
X