- 25 Mart 2012
- 681
- 1.639
- 113
- Konu Sahibi elifff_____
-
Ya rica ederim yapmayın. Elif ilişkisiyle ilgili saçma sapan her ayrıntıyı burda paylaşırken çocuk sahibi olma sürecini mi paylaşmayacak?Anne olup olmadığını bilmiyorum. Belki çocuk sahibi olmak için çabalayan biri , belki istemeyen biri v.s v.s konuşurken az empati ve saygı diyorum hepsi bu.
Bu durumun adı ne zaman arabesk oldu ?
İletişimin de adabı vardır.
Ya rica ederim yapmayın. Elif ilişkisiyle ilgili saçma sapan her ayrıntıyı burda paylaşırken çocuk sahibi olma sürecini mi paylaşmayacak?
Kendisi iletişim kurulabilir biri olmadığı için üslubum bu ve bunun hesabını vermeyeceğim size. O buraya farklı düşünceleri okumak için değil onaylanmak için yazıyor. Yoksa konuşulabilir ve beni anlamaya gayret gösteren kişilere tavrım bu olmaz, yersiz dersiniz için teşekkürler.
Ya söz konusu kadın hastaAnne olup olmadığını bilmiyorum. Belki çocuk sahibi olmak için çabalayan biri , belki istemeyen biri v.s v.s konuşurken az empati ve saygı diyorum hepsi bu.
Bu durumun adı ne zaman arabesk oldu ?
İletişimin de adabı vardır.
Bence siz kadar esinizde hatali. Eski uyelik konulariniza baktim, burada cok fazla elestirildiginiz icin merak ettim. Siz mezun olurken hocanizla yanak yanaga tokalastiniz diye (ki oyle bir sey olmamis) esiniz sorun yapmis. Siz bir kongrede baska bir asistan hanima "yaptiginiz hosuma gitmedi" gibi bir sey demissiniz esinizin koluna girdi diye. Bence tencere-kapak olmussunuz. Aldatilma da yasamamissiniz neden bu kadar kiskancsiniz? Esiniz de ayni sekilde o da cok kiskanc? Hic kimse esini veya sevgilisini kiskanmadan yapamaz ama sizinki cok cok abarti.
Inanamiyorum siz nerede akademisyensiniz alesten 70 almayi gerektirmeyen, boylesi sorunlu kisilikleri( esiniz de dahil buna hatta o sizden daha psikopat bence) akademisyen yapan okul hangisi acaba? Bilelim de es,dost cocuklarini gondermeyelim. Hic kimseye boylesi bir yorum yapmadim su gune dek. Ama mesleginiz beni buna itti. Bilim adami ve bilim kadini imaji veren insanlarin ugrastiklari seye bakar misiniz ya? Saka gibi.
Bence korkmanizi gerektirecek hicbir sey yok. Sadece sizin degil esinizin durumunu da biliyordur ogrenciler ve alay ediyorlardir zaten. Bunu caninizi yakmak icin soylemedim. Ogrenciler arasinda hocalarini cekistirmek gibi bir sey vardir. Esinizin bu psikopatliga varan kiskancliklarini bilirken hicbir kiz ona yan gozle bakmaz. Cunku kendine guvenli bir adam imaji cizmiyor.
Kendinizi oldugunuz gibi kabul edin. Tedavi gorecekseniz esiniz de gorsun. O da cok hatali. Evinizi de terk etmeyin. Sizi esinizden baskasi bu sekilde kabul etmez, ayrilirsaniz delirirsiniz siz. O kimle konussa daha da sorun edersiniz. Bence barisin.
Hayat ne acaip. Kimi burada Allah muhafaza kanserdi vb. Hastaliktan dert konusu acar, kimisi ne yapsa esine yaranamaz, kimisi de boyle otu cöpu dert eder kendine. Dunyanin adaleti iste! Bence biraz sukretmeyi bilin. Insanlar 95 aliyor ales sayisaldan hem de, yine de akademik kadroya giremiyor, hayatlari sönuyor. Siz zorlanmadan boylesi kutsal bir meslege ulasiyorsunuz, durumu ve konumu iyi bir esle evleniyorsunuz, su derdinize bakin. En basitinden asgari ucretle gecim derdinde olanlar var. Ayni sey esiniz icin de gecerli. Ikinizde lise 1deki sevgililer gibi davraniyorsunuz. Kizmayin buradaki hanimlara. Hepsi hakli sonuna kadar. Hakkinizda hayirlisi. Allah size daha buyuk dert vermesin.
Sen mi karar veriyosun buna?hadsizliği iyice ele aldın lütfen konumdan uzaklaş artık çek elini yaniİlkokul 3 düzeyi cevabınla beni hiç şaşırtmadın. Oysa ki ben çok ciddiyim hiçbir çocuk senin gibi bir anneyi hak etmez. Kendinde hata aramayan, hep karşısındakini suçlayan, hasta ruhlu bir kadından doğru düzgün eş olmadığı gibi anne de olmaz.
Boşver belli ki onunda sorunları var burda stres atıyoBence bu yazdığınız çok ağır. Birinin anneliğini sorgulamak yürek deşer.
Kimin ne hale düşeceği, yaşayınca ruhun nasıl yara alabileceği hiç belli olmuyor.
Evet ruh hastası anneler var , bunlar çocuklarına işkence yapan , hayatlarını karartan kişiler ama kişiliğindeki bazı uç sebepler o kişiyi kötü anne kötü eş yapmaz.
Tşk ederim@Defnehannn2 ben de çok kiskanc oldugumdan lorenanin konularını takip ediyorum mutlaka :) arada sirada esinin de yaptıklarını yaziyor ama nadiren. Surekli kendi kiskancliklarindan bahsedince onu haksiz buluyor herkes sadece.
bi goz atıp bikac alinti yaptim lorenadan. Ayrica esi de madem yukarıdaki alintilardaki gibi bir insansa mutlaka kiskanclik yapiyordur yapmaması mümkün değil ama surekli yapmiyorsa da sebebi lorenanin onun istediği gibi davranmasi ve kimseyle muhattap olmamasindandir diye düşünüyorum.
Hem dedigim gibi eşi kiskanc bile olmasa lorenayi artık cok iyi taniyordu (biz bile yok taniyorsak) ve evlenme gibi bir mecburiyeti yoktu. Evlendiyse kabullenmis bu huylarini.
Hakli cikarmaya calismak degil de her zaman haksiz bulmadigimdan diyelim. Zaten kızın tek isteği bayanlarla muhattap olmaması. Zaten esi de aynı düşünce de ve madem kabullendi uysun. Ha lorenanin yada artik elif diyeyim gerçekten abarttigi durumlar da oluyor. Belki kirmadan suclamadan anlatsak daha yararlı olur. Bazi kisilerde tabi ki elestirebilirler ama cok hakaretvari konusunca ben de sinir oluyorum o yüzden elifin yaninda olmak istedim
Çok güzel özetlemişsin geröekten tşk ederim@Defnehannn2 iyiyim tesekkurler :) ben tamamen kisisel olarak bakıyorum sanirim. Yani esiyle ikisi arasında problem cikmayacak şekilde davransin ikisi de. Esi onun diğer erkeklerle, elif de esinin diger bayanlarla muhattap olmamasıni istiyorlar madem ikisi de oyle davransin madem huylarini biliyorlar birbirlerinin ve kabullenip evlendilerse. Biri uyup biri uymayinca problem çıkıyor iste.
Bazi insanlar da oyle iste herkes farkli. Bu düşünce de olmayanlara cok sacma geliyordur. Tabi abartiya da kacmamak lazim kuzenden, eltiden vs kiskanmak gibi.
Ama burda cok haklısın. Ikisi de madem mecburen muhattap olmak zorundalar isleri geregi olacaklar tabi seviyeyi koruduktan sonra.bi hoca tabi ki ders odev konusunda ogrencisiyle konusacak fikir alışverişinde bulunacak yani.
Elifin esi de biraz yumuşak yüzlü. Bir ogrenci miydi baska bir asistan miydi gelip onun koluna girmeye yeltenebilyor mesela. (Kizin kötü niyeti de yoktur zaten ona normal geliyordur oyle durumlar muhtemelen) Elif orda olup müdahale etmese koluna da girerdi o zaman. Esi boyle bi durumda cok kizardi bence elifin basina gelseydi. Esinde de problem var bu konuda. Oturup konuşmalari lazim madem ki. Adam tabi ki ogrencileriyle diger hocalarla bilgi alışverişinde bulunacak elif de öyle. Ama madem ikisi de kiskanclar karsidaki insanlarla mesafelerini buna gore ayarlamalari lazim. Baskalariyla tabi ki konusacak ama koluna girecek kadar samimi de olmayacak bu durumda.
Eltiyi kuzeni kiskanma, silgi alip verme falan gibi uc durumlardan bahsetmiyorum tabi.
Hasta sizsinizAma bu kadın hasta
Kıskanmakta haklı olduğu şeyler onun bir dilim pastayı,verilen silgiyi kıskanacak kadar hasta olduğu gerçeğini değiştirmez ki
16 yaşındaki eşinin kuzeninin numarasini sildiriyor Rehberinde durmasın diye .
Elif erkek olsaydı kadın cinayeti işleyen bir psikopat olurdu.
Kendi aralarındaki ilişki tamam ama yarın bunlar çocuk yapacak,bunlar eğitim kadrolarını işgal edecek
Bunlar belki karşı komsumuz olup bizi huzursuz edecek
Elif bosanacak ve kardesimizle kuzenimizle evlenecek
Hastalıklı ruhlar ya tedavi olmalı
Ya da kendilerini karantinaya almalilar
Ben bir hocamdan silgi istedikten sonra eşinin böyle yaptigini duysam onu rezil ederim okulda kimsenin yüzüne bakamaz
Karşısına benim gibi biri çıkacak bir gün o zaman anlayacak
Yazık günah çocuk yaparsa
Kim annesinin böyle olmasını ister
Ne verebilir o çocuğa bu zihniyetteki insan
Kimle nasıl sosyallesebilirler
Elifin cocugunun öğretmeni kadın olursa babayı onunla konuşturur mu ?
Eşi de hasta
Katlaniyor buna
Köye gidip yerlessinler kimseyi itham etmeden muhattap olmadan yaşayıp gitsinler.
Ben elifin kocasinin öğrencisi olcam bana silgi verdi diye sorun çıkacak görür o o zaman sirnasik öğrenci nasıl oluyormus.
Yengesi olup kiskanilcam ve bu kulagima gelecek ,kuzeninin annesi olcam kızımı kiskandigini duycam
Bu kadının kocasının pedofili eğilimleri var ki supheleniyor diye bir güzel bunlari rezil ederim uğraşıp dursunlar
Altı üstü evlenip milyonlarca yıldır her canlının yaptığı gibi ciftlesip ölüp gidecekler
Bu ne ya
Kim ne yapsın onun pasif duran kocasini
Ay yamuk yumuk kocalarini ne gözle görüyor şu kadınlar bi anlaSam
Ben de bir kaç aya evlenmeyi planlıyorum ben de kendimi kursam Kurarım da ya ondan kaç gömlek üstte kızlar var benimkini mi bekliyorlar bir şey olsa da bizim olsa diye.
Bi benimki mi kaldı dünyada
Yazdikca kinleniyorum valla =D ay sınava girip yazasim var bunların çalıştığı üniversiteyi
Tam olarak barışmadıkEliff sen ne yaptın bu arada baristinz mi ? Evi terketmemissindir inşallah
Herkes senin hasta oldugunu dusunuyor. Buraya yazan cogu kisi. Ruh hastasi ben degilim. Bunca yorum yapan tum herkes ayni goruste... buraya konu aciyorsan elestirilere de acik olacaksin. Herkes senin normal olmadigini ve yardim alman gerektigini dusunuyor. Eski konularini tekrar oku ve disardan bir gozlemci gibi bak. Kesinlikle hastalikli derecede kiskancsin. Hastasin. Normal degilsin. Tedavi ol. Dost aci soyler.[/QUOTE]Çok tşk ederim
Evet şu an rahatça gidebilirim doktora ama işte kabullenmedikten sonra ne faydası olacak
Yani ben tek çözüm olarak eşimin davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum
Ayrıca bu mesleği seçmemde eşim tek sebep değildi seneplerden biriydi onca insan kadro bekliyosa ben ne yapabilirim gece gündüz çalıştım ben işimide gerektiği gibi yapıyorum
Tşk ederim ilgin için gidersem haber vericem emin ol
Ben karar vermiyorum, görüyorum hasta olduğunu ve çocuğuna zarar verebileceğini. Yazık sana gerçekten acınası haldesin.Sen mi karar veriyosun buna?hadsizliği iyice ele aldın lütfen konumdan uzaklaş artık çek elini yani
Boşver belli ki onunda sorunları var burda stres atıyo
O zaman seni ciddiye almıyorum çünkü buraya yardımcı olmak için değil eğlenmek için geldiğini itiraf ettinBen karar vermiyorum, görüyorum hasta olduğunu ve çocuğuna zarar verebileceğini. Yazık sana gerçekten acınası haldesin.
Sorunlarım olsa bile suçu kendinde de arayan, çözüm odaklı bir insan olduğum için senin gibi çıkmaza girmiyorum. Ama konundan uzaklaşmıyorum kusura bakma çünkü burası baya eğlenceli.
Sen de yardim almak icin değil onaylanmak icin geliyorsun Elif. Madem öyle seni ciddiye alıp tavsiye vermek anlamsız. 100 kişiden 99u tedavi ol derken sorun bende değil ki onda bık bık bık konuşursan seni cidiye alan bir kişi bulamazsın zamanla. Hadi selametle.O zaman seni ciddiye almıyorum çünkü buraya yardımcı olmak için değil eğlenmek için geldiğini itiraf ettin
Onaylanmak için gelmiyorum burda öyle yorumlar var ki bana katılmıyo aslında beni suçluyo ama saygı çerçevesinde bende tşk ediyorumSen de yardim almak icin değil onaylanmak icin geliyorsun Elif. Madem öyle seni ciddiye alıp tavsiye vermek anlamsız. 100 kişiden 99u tedavi ol derken sorun bende değil ki onda bık bık bık konuşursan seni cidiye alan bir kişi bulamazsın zamanla. Hadi selametle.
Yok götürmez zaten biliyorum ama bu kadın nasıl cesaret ediyo böyle kınuşmaya onu anlamadımBen bişey anlamadım
Ne var bunda
Eşin götürdü mü kaıdnı yemeğe ne oldu da küstün gidiyosun annenin evine
Ama napiyim yutsamıydım söylediklerini geri aldı ki döndümIlk babaevine kacip evine tipis tipis donusun hayirlisi olsun.Tam cocuk oyuncagi.
Şu iş olursa bize bi tatlı ısmarlarsın gibi bişey miYok götürmez zaten biliyorum ama bu kadın nasıl cesaret ediyo böyle kınuşmaya onu anlamadım
Ama napiyim yutsamıydım söylediklerini geri aldı ki döndüm
Ne yapsaydım gerçekten soruyorum
Eğer elifin kocasıysa soramazsnSelam @desperateone nasılsın =)
İyi niyetini ve naifligini anlıyorum
Ama etrafındaki her kadına potansiyel yuva yıkıcı gözüyle bakan , belki esinin iyi eğitimci olmasını engelleyen bu kişi benim gözümde olumlu yorumu asla haketmiyor .
Cahil değil tedavi olmak istese yolları biliyor .
Korkuyorum biliyor musun ?
Bu insanlarla hayatımız kesisebilir
Eşi doçent Prof olduğunda ne olacak
Eşi benim hocam olursa bana ne kadar faydali olabilir ?
Ben anlamadigim yerleri soramaz miyim ?
Proje yapamaz miyim ?
Olayin kişisel boyutundan çok bu yönü de var
Ne kadar acı eğitimci kadrolarında böyle insanlar var
Valla nasıl elifin kocasının öğrencisi olasim var bilemezsinEğer elifin kocasıysa soramazsn
Haytadersine bile girmemelisin
Bi erkek hocamızın doğum günüydü
Kızlar pasta aldık derste kutladık
Elifin kocası olsaydı elif bizi pompalıyla katlederdi heralde
Ya söz konusu kadın hasta
Cabalamasin elbette çocuk sahibi olmaya
Tedavi olsun öyle çabalasın
Diğer arkadaş diyor ki çocuğa yazık değil mi
Böyle bir annesi olacak
Elestirirken tabiki anne olmamasi gerektiğini soylememiz lazım
Yok öyle değil para alıyosan şu işten beni yemeğe götür demiş sadece kendini yaniŞu iş olursa bize bi tatlı ısmarlarsın gibi bişey mi
Bunun geyiği hemen her iş yerinde yapılır
Ama tek beni yemeğe çıkar evet saçma olmuş
Münasebetsiz insan çok, bi eşine mi böyle herkese mi böyle kadın bilemiyorum
Yapma dediğim şeyleri yapmıyo sadece bu kabga olduğunda yapıcam dedi sonrada sinirle söyledim dedi.Geri aldim deyince sarfedilen laflar kayboluyomuymus? Saka gibisin Elif.Ikiniz de birbirinizden garipsiniz.Bir yanda absurd kiskancliklara goz yuman adam; bir yanda bir kasik suda firtina koparip evi terkederken adamin lafimi geri aldim demesiyle sut liman olan kadin.
Adam da yolunu bulmus ki.Yapma dedigin herseyi yapiyor.2 gun kus kalip sonra bir daha yapmayacagim diyerek seni kafaliyor(Bundan once hep sana soz verdigi gibi) Siz de biyle bir ciftsiniz napacaksin...
Saçma sapan ve hakaret içeren hiçbir yoruma açık değilim anladın mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?