- Konu Sahibi elifff_____
-
- #541
Ekleme yaptım canım
onu bırakta canım pasta istedi lu konuyu okuyunca. ben adamada acımıyorum valla. bile bile evlenmiş. ondada kıskançlık var zaten. böyle yaşar giderrler işteEkleme yaptım canım
Evet onda da kıskançlık var ama ne demişler körle yatan şaşı kalkar kesinlikle elifin etkisi büyük kimse bu kadar kıskançlığa katlanamaz helede bir erkekonu bırakta canım pasta istedi lu konuyu okuyunca. ben adamada acımıyorum valla. bile bile evlenmiş. ondada kıskançlık var zaten. böyle yaşar giderrler işte
Hee sorma keşke gitsekte birine kocam ikinci dilimi istese yesekonu bırakta canım pasta istedi lu konuyu okuyunca. ben adamada acımıyorum valla. bile bile evlenmiş. ondada kıskançlık var zaten. böyle yaşar giderrler işte
Abartma konusundaHangi konularda hatan var?
Yine gidebilirim deneyebilirim ama bu feda kimseye söylemek istemiyorum gittiğimibak elifelifff_____ , biz burada dünden beri sana yardımcı olmak isteyen kişiler olarak belli bir vakit harcadık. inan ki bundan gocunmuyorum ama en azından sen şu mutsuz halini düzeltmek için doktora gidebilirsin. destek almak adına. buradaki forumlardan bulup dün ankaradaki iyi psikiyatristleri yazan bir başlık göndermiştim, o başlıktan seçebilirisn. herkes hem fikir bazı tavırlarının aslında sağlıklı olmadığı konusunda, eşin de sütten çıkma ak kaşık değil belki de seni kademe kademe bu hale getirdi onun tavırları. şurada sana yardımcı olmak isteyen insanların emeğine istinaden ve o emeğe karşı bir saygı göstergesi olarak doktora bir seferlik de olsa gidemez misin?
Her yıruma açık olmak zorunda değilim özellikle böyle sınırını aşan yorumlaraeşin seni bu hale getirmedi, daha nişanlıyken de böyle konular açıyordun, güvenimi sarsttı dediğin konuyu sormuştuk ve
aldatma falan yok kızlar kendi saçma kuruntularıydı, yok şununla konuşmuş vs aynı teraneler, adamın bir şey yaptığı yok!
şu kıza yorum bile yapmayın boş yere yıllardır aynı. silgi verdi diye olay çıkaran biri bu yeter, insanların ne dertleri var!
çok boş bir insansın bir de eğitimci olacaksın. bu kafayla gider bir de çocuk yaparsın sen, önce tedavi ol psikolojin bozuk diyoruz bariz belli
buraya konu açıyorsan her yoruma da açık olacaksın o zaman anladın mı?
İnanmıyosan neden burdasınKızlar gördüğünüz gibi hasta olduğunuda kabul etmiyor hala sana yardım etmeye çalışan bir kaç kişi var neyse bi zaman sonra onlarda vazgeçer bizim gibiüzülüyorum sana yardım etmek isteyenlere kk nın yarısından çoğu sana yardım etmeye çalışmıştır değişen tek bir şey yok kızlar inanmıyorsanız Lorena yazıp eski konularına bakın artık gerçek olduğunada inanmıyorum senin
Yok öyle bişey bende çalıştığım insanlarla iletişim halindeyim nasıl konuşmamEvet adam da elife aynı baskıyı yapıyo çünkü.. Ama elif kabullenmiş erkeklerle arkadaşlık etmiyor diyalog kurmuyo.
Saçma sapan dileklerini sana iade ediyorumElif seninle ilgili tek dileğim eşinden veya bir başkasından çocuk dünyaya getirmemen. Umarım ve dilerim senin gibi bir hasta ruh çocuk yapmasın. Kimse senin gibi bir anneyi hak etmez çünkü.
Bu temennim, sen gerçekten hastaysan da fakesen de geçerli. Çünkü fakesen ve bu kadar insanı böyle görmekten zevk alıyorsan da hastasın demektir.
Çok haklısın çok iyi gözlemlemişsin aynen öyle beni tanıyodu en başından beri hiç de itiraz etmediBen lorenayi su bakimdan hakli buluyorum. Neredeyse her konusunu okudugumdan eski konularindaki yorumlardan bildiğim kadarıyla esi de sutten çıkmis ak kasik degil. O da kiskanc ve kisitliyor da. Dolayısıyla ikisi de madem ayni huya sahip sadece lorenanin buna uymasini beklemeyecek kendisi de uyacak. Ha adam da lorena gibi kiskanc olmasa yine onu da suclu bulurdum. Sonucta sevgililik, nisanlilik dönemlerine şahit olduk simdi de evliliklerine. Madem kiza ayak uyduramayacak ayrilsaydi, nisan surecinde de mi anlamadi sanki imkansız. Cok iyi tanıyordu lorenayi evlenmeseydi. Ki bu acidan bakip yazdım ama gerek yok çünkü zatem eşi de onun gibi kiskanc madem ona göre davransin.
Anlatmadığım için olabilir miYapmayın nolur böyle yorumlara tutunup kendini haklı görüyor
Eşi bu kadar değil esinin bu kadar aşırı davranış sergilediği hiçbir konu hatırlamıyorum
Komik mi sanıyosun sen kendiniSenın gibi bir kadınla ömür mü gecer be..
Adam için çok sevındım kurtulmuş senden
BUNUN SEREFINE BİR KURBAN KESSİN BENCE.
Hayır iş arkadaşı bi bayandıo pastayı verende zaten kocasının ağabeysinin eşiydi kısaca yengeydi.
Evet iş ark zatenOnu ben unutmuşum bak, benim aklımda iş arkadaşları olarak kalmış. O daha berbat birşeymiş.
Ruh hastası sensin!Eski konularina soyle bir baktim. Lorenanin. Tam bir ruh hastasi. Adamin yanina disi sinek gelse kiskaniyor. Defalarca kavga etmisler. Ayrilmislar. Bir daha kiskanclik yok deyip ayni huyuna devam etmis. Bu alismis. Hep boyle olacak saniyir. Nasilsa ayrilsak da birakamaz, yine gelir saniyor. Adamin da sabri bir yerde bitecek de farkinda degil.
Bu huy. Degismez. Kiz bulduk delisi olmus. zor bulmus sanki adami. Yapismis sakiz gibi. Kene gibi adama nefes aldirmiyor. Tedavide olsa duzelmez. Allah adama yardim etsin. Adami kendinden uzakladtirmaktan baska birsey yapmiyor. Bosuna yaziyoruz cunku bu kiz degismez.
Tşk ederim,inşallahBazen fırsat verilmese bile karşıdaki densizlik yapabiliyor.
Eşinizin yerine siz yemeğe davet etseydiniz.
Yorumlardan anladığım kadarıyla kıskançlığınız uç boyutlarda. Eşinizde biraz size göre rahat.
Kıskanç olmadığım için empati yapamıyorum ancak elde olmayan bir duygu olduğunu düşünüyorum.
Çok ileri boyuttaysa ve bu sizi , eşinizi mutsuz ediyorsa terapilere katılmanızı tavsiye ediyorum. Çok rahatlatacaktır sizi.
İyi bir aile terapisti de aranızdaki iletişimi sağlayacaktır
Böyle kendini yiyip bitirmekten , karşındakini biçmektense çözüm yollarını denemek lazım bir bir.
Hayat arkadaşıysanız, eşinizin hayatını kolaylaştırın. Bakın siz de mutlu olacaksınız inşaallah.
Çok tşk ederimEn son konustugumuzda kadro bekliyordunuz, kadronuz gelmis. Hayirli olsun ama artik lutfen bir uzmana gidin. Gecen sefer bunu tavsiye ettigimde maddi durumunuzu bahane etmistiniz, artik oyle bir sorununuz kalmadigina gore lutfen kendinize bu eziyeti daha fazla cektirmeyin. Ve bu yazdiklarinizi goturmeyi unutmayin cikti alip. Kendiniz hakliymis gibi anlatabilirsiniz burada acik acik yaziyor her sey.
Tabii once evinize geri donun daha ilk aylardan evden ayrilmayi aliskanlik haline getirmeyin. Bu sebepten bosanma olmaz cunku ortada bir sebep yok. Esiniz ayrilmak isterse orasi ayri, malesef saygi duyulmasi gerekiyor kendisine bu durumda.
Not: Keske sadece esinizin yaninda olabilmek icin akademisyenlige yonelmeseydiniz. Yani ben ilk defa kiskanclik yuzunden akademik kariyer gibi mesaketli yol secen bir insan gordum. Azminize akil sir erdiremedim. Hem kadro bekleyen onlarca insana yazik hem de ayni ortamda bulunmak sizi negatif olarak etkiliyor. Her davranisindan anlam cikariyorsunuz. Ne yaparsaniz yapin isinize iliskinizi karistirmayin. Arastirma gorevlisi gecici bir kadro sozlesmeniz biter bitmez sizi uzaklastirirlar, o ortamda kimse sizin nazinizi cekmez.
Tşk ederim ilgin için gidersem haber vericem emin olElif, bu yaptıklarını isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Sen de bu olanlardan çok zarar görüyorsun farkında değilsin. Destek alsan peki? Bir dene bakalım uzman desteğini, belki senin gibi niceleri vardır, onlara da bir yol açarsin. Al bir randevu git doktora zor değil ki canim benim. Haber ver ama aldığında randevu.
İlkokul 3 düzeyi cevabınla beni hiç şaşırtmadın. Oysa ki ben çok ciddiyim hiçbir çocuk senin gibi bir anneyi hak etmez. Kendinde hata aramayan, hep karşısındakini suçlayan, hasta ruhlu bir kadından doğru düzgün eş olmadığı gibi anne de olmaz.Saçma sapan dileklerini sana iade ediyorum
İlkokul 3 düzeyi cevabınla beni hiç şaşırtmadın. Oysa ki ben çok ciddiyim hiçbir çocuk senin gibi bir anneyi hak etmez. Kendinde hata aramayan, hep karşısındakini suçlayan, hasta ruhlu bir kadından doğru düzgün eş olmadığı gibi anne de olmaz.
İlkokul 3 düzeyi cevabınla beni hiç şaşırtmadın. Oysa ki ben çok ciddiyim hiçbir çocuk senin gibi bir anneyi hak etmez. Kendinde hata aramayan, hep karşısındakini suçlayan, hasta ruhlu bir kadından doğru düzgün eş olmadığı gibi anne de olmaz.
Bir çocuğun karakterini neyin nasıl etkileyecğini bilemezsiniz. Söz konusu şahsın aşırılıkları da çocuğunun kadınlara, erkeklere, ilişkilere, evliliğe bakış açısını çok yanlış bir yere taşıyabilir. Annenin dizginleyemediği aşırılıkları bir çocuğu kesinlikle derinden etkiler ve bu da o insanı kötü bir anne yapar.Bence bu yazdığınız çok ağır. Birinin anneliğini sorgulamak yürek deşer.
Kimin ne hale düşeceği, yaşayınca ruhun nasıl yara alabileceği hiç belli olmuyor.
Evet ruh hastası anneler var , bunlar çocuklarına işkence yapan , hayatlarını karartan kişiler ama kişiliğindeki bazı uç sebepler o kişiyi kötü anne kötü eş yapmaz.
Annelik sorgulanamaz bi makam değilBence bu yazdığınız çok ağır. Birinin anneliğini sorgulamak yürek deşer.
Kimin ne hale düşeceği, yaşayınca ruhun nasıl yara alabileceği hiç belli olmuyor.
Evet ruh hastası anneler var , bunlar çocuklarına işkence yapan , hayatlarını karartan kişiler ama kişiliğindeki bazı uç sebepler o kişiyi kötü anne kötü eş yapmaz.
mezuniyetim vardı,mezuniyet oldu sevgilim msj attı belgeni alırken hocayla tokalaştınmı dedi evt dedim bu kdr mı yanak yanağamı öptü dedi bende hayır dedim adam ztn kafama değdi sadece herkesle öyle tokalaştı,sonra bu kavga çıkardı kendini geri çekseydin dedi ben sana olan saygımdan kmsseyle muhattap olmuyorum dedi fln kavga uzadı yemeğe gelme de aklın başına gelsin dedi,bende bahane arıyosun dedim.
banada diyo sınıfındaki erkeklerle konuşma diye
haksızlıktan kastım şu ben okulda çalıştığım zamanlarda bana soruyo kendisi,erkeklerle sohbet ediyomusun filan diye soruyo hatta bazen rahatsız olduğunu bile söylüyo
ben bölümüdeki bi erkekle bu kadar sohbet etsem kavga kıyamet olur
beni aynı konuda kısıtlayıp kendi yapınca sinirleniyorum
O zaman Elif'in buradaki eleştirilere karşı kendini "Bizim eşimle böyle bir ilişkimiz var, karşılıklı böyle beklentiler içindeyiz, ben bu beklentilerine uygun davranıyoum o davranmıyor, ilişkiyi yürütme biçimimiz bu sizi ilgilendirmez" şeklinde savunması gerekirdi. O hiç böyle karşılık vermiyor buradakilere. Daha ziyade "Ama ben çok şey istemedim, bu bana çok fazla geldi" gibi yüzeysel cevap veriyor.@Defnehannn2 ben de çok kiskanc oldugumdan lorenanin konularını takip ediyorum mutlaka :) arada sirada esinin de yaptıklarını yaziyor ama nadiren. Surekli kendi kiskancliklarindan bahsedince onu haksiz buluyor herkes sadece.
bi goz atıp bikac alinti yaptim lorenadan. Ayrica esi de madem yukarıdaki alintilardaki gibi bir insansa mutlaka kiskanclik yapiyordur yapmaması mümkün değil ama surekli yapmiyorsa da sebebi lorenanin onun istediği gibi davranmasi ve kimseyle muhattap olmamasindandir diye düşünüyorum.
Hem dedigim gibi eşi kiskanc bile olmasa lorenayi artık cok iyi taniyordu (biz bile yok taniyorsak) ve evlenme gibi bir mecburiyeti yoktu. Evlendiyse kabullenmis bu huylarini.
Hakli cikarmaya calismak degil de her zaman haksiz bulmadigimdan diyelim. Zaten kızın tek isteği bayanlarla muhattap olmaması. Zaten esi de aynı düşünce de ve madem kabullendi uysun. Ha lorenanin yada artik elif diyeyim gerçekten abarttigi durumlar da oluyor. Belki kirmadan suclamadan anlatsak daha yararlı olur. Bazi kisilerde tabi ki elestirebilirler ama cok hakaretvari konusunca ben de sinir oluyorum o yüzden elifin yaninda olmak istedim
Eşinle konuş , benim sana yaptıklarım , senin bana koyduğun kuralların donunda doğdu de .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?