Hersey kotu kokuyor dunya kotu kokuyor sanki

Allah yardimcin olsun,hic oyle seylerim olmadi karnim büyümese hamile oldugumu anlamazdim o derece rahattim :) :) kokulara karşı kokusuz ürünler tercih edebilirsin ya da özel maskelerden takabilirsin illa kokuya maruz kalmak zorundaysan

Ben de çok beğenerek aldığım oda kokusundan nefret etmiştim. Hala aklıma geldikçe tuhaf oluyorum. :bicak:
Malesef biraz sabır göstereceksin. Öğüre öğüre geçecek. Kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ben 13 den sonra rahatlamıştım.

Benim böyle hassasiyetim olmamıştı doğrusu
bıraz fazla geldı

Herhalde hamileliğin en berbat dönemidir ilk üç ay, bende buzdolabını açamıyordum, yumuşatıcı, bulaşık makinası deterjanı.. midem ağzımda geziyordum, o dönem kokusuz deterjanlar kullandım biraz olsun faydası oldu ama kızım 4 yaşında olmasına rağmen hala yumuşatıcı kullanamam Allah sağlık versin malesef o kokudan tiksinme olayının tam çaresi yok bence

Vicks vardır herkesin bildiği, onu bir kokla bakayım miden bulanacak mı. Eğer kokudan çok rahatsız olmazsan, bir parça vicksi burun kanatlarının altına sür. Bütün kokuları engelleyecektir.

Bunu mutlaka deneyecegim tesekkur ederim

Vicks hamilelere doktor kontrolünde verilir. Çok zaruri bir durum yoksa kullanılması önerilmez. İleri derecede öksürük ses kısıklığında vs de doktor tarafından verilir.

Her ne kadar içinde ot karışımı olsada,kimyasal madddeler de vardır. Bu yüzden bebeğe zarar verebileceğinden önerilmez.

Hassasiyetinizin biraz da kafanıza taktığınızdan olduğunu düşündüm.
Zira bende 9 ay boyunca istifra ettim,doğuma girerken bile. Bende kokulara hassastım ama bu kadarı fazla geldi.
Çamaşırlarınızı sabun tozuyla yıkabilirsiniz kokusu çok hafif . Yumuşatıcı olarak da bebek yumuşatıcısı olabilir.

Defne sabunuyla banyonuzu yapabilirsiniz.. Kokusu yok.

Eğer gün boyu süren mide bulantınız varsa sabah hakiki zeytinyağının içine azdan kekik ve kimyon koyup ekmeğinizi buna banarak yerseniz bir iki lokma, gün boyu ciddi rahatlama sağlıyor. Ben çok çektim hiçbirşey yiyemiyordum kahvaltıma bununla başlardım baya idare ederdi..

Hamileler ve hamilelik gecirmisler asiri bulantim ve kokulara karsi hassasiyetim var oyle bir haldeyimki banyo yapmak iskence oldu o sampuani nasilkullanacagim diye kara kara dusunuyorum banyodan cikiyorum sacimi kurutuyorum kafamdaki sampuan kokusundan 2gun kendime gelemiyorum basimi yazmayla ortuyorum koku gelmesin diye. Normalde farketmedigim kokular beni benden aliyor. Camasir yikayamiyorum temiz camasir kiyafet giyemiyorum :110: sizler bu donemi nasil atlattiniz bir oneriniz varmi aklima kokusuz deterjan almak geldi hadi o tamam ama banyo sampuan sabun dus jeli meselesini nasil hallettiniz.
aayyy rabbim yardım etsin sehpanın üzerindeki kesme vazonun koktuğundan mütevellit kırıp çöpe attığımı bilirim.eşime yaklaşamazdım halbuki koktuğu falan yok misler gibi adam ama bana kokarca gibiydi.6.ayda kurtulmuştum iki gebeliğimdede

ben 4. ayım bitene kadar mahvoldum.. eşimin bile kokusu cinnetlikti.. komşuların bile yemek kokuları tek tek burnumdaydı..ne yemek ne bişey yapamazdım.. restaurantada gidemezdim.. en son gittiğimde adamların kapısına kusunca gitmez olmuştum ;( maalesef bu dönem böyle geçiyor.. Allah yardımcın olsun

benim yengem 4 5 aydır bu halde. kendi evine de gitmiyor. bir gün annesinde, bir gün abisinde , bir gün kv de :KK53:
dışarıda çadır kurmasını tavsiye ettim:KK51:

Zor tabii 9 ay boyunca kusanları biliyorum.....
İnşaallah geçer en kısa zamanda ❤️❤️❤️
Bize dua et nolur bizde o güzel günleri yaşayalım
Kusmaya da razıyım:KK200::KK42:
canım eksik dua etme hamile kalırsın inşallah bulantı falanda olmasın musmutlu gebelik geçir.inan bulantılı gebeliğimde günahını bilmesem aldırmak istemişliğim var bebeği o derece.

Hamileler ve hamilelik gecirmisler asiri bulantim ve kokulara karsi hassasiyetim var oyle bir haldeyimki banyo yapmak iskence oldu o sampuani nasilkullanacagim diye kara kara dusunuyorum banyodan cikiyorum sacimi kurutuyorum kafamdaki sampuan kokusundan 2gun kendime gelemiyorum basimi yazmayla ortuyorum koku gelmesin diye. Normalde farketmedigim kokular beni benden aliyor. Camasir yikayamiyorum temiz camasir kiyafet giyemiyorum :110: sizler bu donemi nasil atlattiniz bir oneriniz varmi aklima kokusuz deterjan almak geldi hadi o tamam ama banyo sampuan sabun dus jeli meselesini nasil hallettiniz.
Saciniz ve vucudunuz icin dohal sabun deneseniz?

gecmis olsun canim
bende son hamileligimde senin gibiydim
asri bulanti hayatimi alt ust etti ,hersey ama her sey kokuyordu
yemekler,sabunlar,elbiseler,ne aklina gelirse ev kokuyordu
disari ciksam agaclar,cicekler kokuyordu sonrada kusmaktan helak oluyordum
hala o gunlerden kalma vanilya kokusundan nefret ediyrum ,nerde kokusunu alsam hamileligim aklima geliyor yine bulanmaya basliyorum
hastanelik oldum bu yuzden ama yinede duzelmedi
9 ay surdu hatta dogumdan sonrada hemeen gecmedi bir kac ay surdu bu koku hassasiyeti
yani ben cok uc noktalarda yasadim
seninde gecer insallah genelde 4 aydan sonra geciyor

Vicks hamilelere doktor kontrolünde verilir. Çok zaruri bir durum yoksa kullanılması önerilmez. İleri derecede öksürük ses kısıklığında vs de doktor tarafından verilir.

Her ne kadar içinde ot karışımı olsada,kimyasal madddeler de vardır. Bu yüzden bebeğe zarar verebileceğinden önerilmez.

Kullanacağı bölge iki burun deliğinin birleştiği kıvrım, bu bölge oldukça dar bir bölge olduğundan emilim oranı kana karışmayacak kadar azdır ve koku hassasiyeti olan hamile hanımlara da önerilir. Zaten bizim laboratuvarlarda başka türlü çalışabilme ihtimalimiz yok.Bu arada Medisinal ve Farmasotik Kimya Doktorası yapıyorum, tahmin edebileceğiniz gibi alanım ilaçlar ve farmasotik bitkiler... Eğer Hanımefendinin soğuk algınlığı olsaydı ve ben göğsüne veya ayak altına sürmesi gerektiğini söyleseydim bakın bu hata olurdu işte zira Hamilelerde ve 3 yaşına kadar bebeklerde vicks kullanılmaz, bebeklerde ölümcül etkileri olabiliyor bu yüzden hiç bir doktor ileri derece öksürük ve ses kısıklığı dahi geniş bölgelerde kullanılmasını öneremez.

Aynı sıkıntıları yaşadım. Hele ki 100 metre ötede sigara içilsin alıyordum kokuyu. Apartmanda 5. kattayım, 1. kata lahmacun siparişi gelsin alıyordum, öğürmekten halim kalmıyordu. Boğazım acıyordu çıkarmaktan..

Maalesef çeke çeke tükeniyor. Ben 18. haftamda kurtuldum bu bulantıdan, sonrasında ara ara yokladı. :işsiz:

Bir arkadaşın da dediği gibi daha az kokusu olan bebek şampuanlarını tercih edebilirsin sanki. Hem vücuduna hem saçına.

Çamaşırlarında da bebek deterjanı kullan kokusuz oluyorlar, yumuşatıcı kullanma.

Kullanacağı bölge iki burun deliğinin birleştiği kıvrım, bu bölge oldukça dar bir bölge olduğundan emilim oranı kana karışmayacak kadar azdır ve koku hassasiyeti olan hamile hanımlara da önerilir. Zaten bizim laboratuvarlarda başka türlü çalışabilme ihtimalimiz yok.Bu arada Medisinal ve Farmasotik Kimya Doktorası yapıyorum, tahmin edebileceğiniz gibi alanım ilaçlar ve farmasotik bitkiler... Eğer Hanımefendinin soğuk algınlığı olsaydı ve ben göğsüne veya ayak altına sürmesi gerektiğini söyleseydim bakın bu hata olurdu işte zira Hamilelerde ve 3 yaşına kadar bebeklerde vicks kullanılmaz, bebeklerde ölümcül etkileri olabiliyor bu yüzden hiç bir doktor ileri derece öksürük ve ses kısıklığı dahi geniş bölgelerde kullanılmasını öneremez.
Anladım çok teşekkürler bilgilendirme için sizin gibi uzmandan duymak iyi oldu öğrenmiş oldum..

bazı arkadaşlar abartılı bulmuş ama inanın yaşamayan bilemez :KK51:
hadi biz şimdiki kadınlar nazlıyız biraz :KK48: annem de böyleymiş, "sizi babanız yıkardı, deterjan kokusu o kadar rahatsız ederdi ki ütü yaparken ağladığımı bilirim" derdi.
ben dışarda çay içemiyordum, çaydan bile koku gelir mi? neyse konu sahibesini düşünerek burada bırakayım :KK53:

belki hurafe gelecek ama bu tür hassasiyetler ve bulantılar "kız bebek" hamileliklerinde daha çok yaşanıyor, bilimsel bir açıklaması vardır muhakkak, östrojen fazlalığı filan gibi, çünkü bazen adet dönemlerinde de oluyor böyle hassasiyetler...

kızın geliyor galiba:anne: hamilelik dönemi çok sıkıntılı geçiyor öyle ya da böyle benim miğde bulanma hiç olmadı ama düşük ve erken doğum riski oldu her halukarda sitresli geçiyor sabrediceksin.doğum sonrası hamilelik zamanlarının kıymetini anlayacaksın

Back
X