herşey mi torpil?

serentyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
1.480
2.476
63
artık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?

benim yakındığım konu torpil adam bulma hak yenmesi hamileliğim veya çocuğun konuyla alakası yok. eğer yakındığım konuyla alakalı yazmayacaksanız hiç yazmayın.

Son düzenleme:
Her şey torpil değil. Buna katılmıyorum. Emeğiyle bir yere gelenler var. Alımların tipine bağlı. Bazıları referanslı oluyor, bazıları torpilli oluyor, bazıları var olan personelini kadroya geçirmede öncelik tanıyor vs.

Eğitim seviyeniz ve unvanınız ne bilmiyorum. Başvurduğunuz kadro tipi de önemli. Vasıfsızsanız alınmazsınız çoğu kadroya.

Her şey torpil.
Bende başvurdum bir yere geçen sene, puanım hepsinden yüksek olunca kendime güvenim gelmişti dedim oldu bu iş. Haftalarca ders çalıştım gittim, 9 kişi var söyle gözümle süzdüm herkesi en başta bı çocuk var dedim bu elenir. Sakal bir karış kot pantolon sweatshirt giyinmiş sırtta kocaman sırt çantası... Girdi çıktı sorduk ne yaptın diye anlattı dedim içimden geçmiş olsun tüm soruları yanlış yanıtlamış. Ben girdim her şey harika hep emin olduğum cevaplar verdim. Kendime bu iş oldu gözüyle bakıyorum velhasıl sonuçlar açıklandı o sakallı çocuk kazanmış :) babası bir partinin bir şey başkanıymış, geçmiş olsun dedim kendime. :) Ha vazgeçtim mi hayır hala çok sıkı çalışıyorum elbet olacak ama ne zaman bilmiyorum.
Size de kolaylıklar diliyorum umarım hak edenlerin kazandığını görür, umutsuzluklardan sıyrılırız.

markete bile giremiyorum bu kadarda vasıfsız değilimdir sanırım? heryere cv bırakıyorum sen bölge müdürüyle görüş. eee görüşüyorum almıyor fabrikaya giriyorum işkurlu gösterip 2 ay sonra işkur parayı kesince çıkartıyor mobilyacıya başvuruyorum saçma sapan birsürü işle alakası olmayan istek sıralayıp almıyor ne yapayım?

%90 maalesef. çok küçük bir kesim var hakkıyla memur olan. mesela ben. bizim birimde 12 kişi çalışıyoruz, kpss, mülakatla vs gelen tek kişi benim. iki tanesi zamanında kpss'siz sözleşmeli girmiş, sonra kadro vurmuş. 7-8 tanesi taşeron şirketle tanıdıkla girmiş kadro vurmuş. cayır cayır hakkımız yeniyor. çok üzülmüştüm işe başladığımda. özel sektöre bir şey diyemiyorum, oralarda da hep referans çalışıyor.

aynı şekilde oldu banada dedim herşeyim tam mülakatta iyi geçti beni alırlar falan mesleğim olacak sonra öğreniyorumki içeriden ağlayarak çıkan kötü geçti cevap veremedim diyn kızı almışlar nedenmi milletvekili tabıdığı varmış

Tamam olarak öyle yıllar yıllar önce akşam ilana düşen her özelliğine uyum sağladığım iş ilanına sabah başvurmuştum da personel zaten alındı diye pişkin pişkin gülmüşlerdi yüzüme. ( belediyede bir iş)

Mesleğin vasfın nedir bakalım sana uygun iş ilanlarına
işkur müdürünün yanına bile gittim o bulamadı ☺ suriyeli işçileri sigortasız ucuza çalıştırıldığından pek eleman ihtiyaç yokmuş. şehir değiştir sana yatılı iş bakalım dediler

Her şey değil ama çok şey torpil.

Yüksek lisans başvurusu yaptım köklü bir devlet üniversitesine. ALES'im, YDS'm iyi. Mülakat da iyi geçti, seçeceğim tez konusunu çok beğendiler, literatüre çok güzel katkı sağlar, hiç çalışılmamış böyle bir şey dediler baya iyi geçti.

Sonuçlar açıklandı. Benden kat kat düşük puanı olanları mülakatta 100 vererek asillere taşımışlar. Ben 50 almışım. 100 verilenler kendi öğrencileri.

Ha torpil değil de kendi öğrencilerini daha iyi tanıdıkları için onlara yüksek verilmiştir denebilir, o zaman başka öğrencilere başvuru açılmasın madem. Saçma sapan işler.

Lisans ortalamam 3.70 in üstünde, YDS 80 üstü ALES 80 üstü ama tahmin edin kim kazanamadı :))

Markete girmekle torpilin ne alakası var? Marketlerde açık genelde vardır. Vasıfsız dediğim iş tecrübesi olmayan. Vasıflı gibi gelmediniz bana yazdıklarınızdan.

Şimdi itiraz edersiniz diye bir iş sitesinden tanımı da ilişkireyim: "Bir alanda herhangi bir uzmanlık eğitimi olmayan, bir konuda deneyimi, yeterliliği bulunmayan, kısacası bir uzmanlık alanı bulunmayan kişiler için vasıfsız eleman tabiri kullanılır."

Eğitim hayatınızla deneyim, bilgi birikimi kazanamadıysanız eğitiminize ağırlık verin. Eğer eğitiminiz iyiyse kısa süreli eğitimlerle CVnizi güçlendirin.

tamam kardeş en haklı sensin.

Öncesinde hocalarla konuşup danışmanı gayri resmi olarak seçiyorlar. Bazı yerlerde her hoca için kontenjan açılıyor. Sizin seçebileceğiniz hoca kalmadığı için alınmamışsınızdır. Bir de yüksek lisans yaparken iş hayatına atılacağınıza dair sinyal verdiyseniz bu da olumsuz etki edebilir.

Oradan bir tanıdık hoca olsa sebebini öğrenirdiniz. Ben olsam özel/misafir öğrenci olarak başvururum. Mülakatsız oluyor. Sizi beğenirlerse zaten bir dahaki dönem başvuruda alırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…